Gönderen Konu: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)  (Okunma sayısı 78738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)
« Yanıtla #80 : Nisan 20, 2010, 19:22:13 »
Kapılardaki anahtarlara ayrıdan şaseleri kontrol eden kablo çekecen her kapı için ayrı kablo artılar direk ledlere bağlı kalacak, kapılardaki anahtarlarada paralel olarak ikinci anahtar olarak kullanacaksın.
anlamadım :) paralel eksi mi çekcem?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Nisan 20, 2010, 19:22:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Nisan 20, 2010, 19:26:22 »
Aynen öyle dur birazdan bulursam programda çizip eklerim siteye :) Kapı anahtarlarına tek değil iki kablo girecek ikiside ayrı işlev için ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #82 : Nisan 20, 2010, 19:28:32 »
Aynen öyle dur birazdan bulursam programda çizip eklerim siteye :) Kapı anahtarlarına tek değil iki kablo girecek ikiside ayrı işlev için ;)
abi yanlış anlamadıysam anahtardan bir kablo, şaseye uğrayacak sonra lede gidecek ? öyle mi? eğer durum öyleyse anahtar da o şekilde çalışıyor..eksiyi şaseden alıyor, kapı açınca şaseden aldığı eksiyi lede gönderiyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Nisan 20, 2010, 20:21:09 »
Ben anahtarı bağımsız kullanabiliriz diye düşünmüştümde, anahtar zaten şaseyi kontrol ediyor değilmi ? E yani şaseyi alınca o led yansın arkadaş diğerlerine ne oluyo peki ? Bu gece kafa yoracaz Türkay sana 4 anahtarlı bi devre çizecem kardeşim :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Nisan 20, 2010, 20:22:36 »
Türkay sen kafana  takma. Sen kapının sivicinden  röleyi besledikten sonra sana iki tane  bağımsız  kontak (anahtar) kalıyor. Bunlarla istediğin devreye ister (+) ver, ister (-) ver  sana  kalmış. Bilmem anlatabildim mi ? Yani iki tane  farklı projeyi, ledi v.s. birbirinden bağımsız  olarak ( örnek olarak birisinin (+) sı  sabit  (-) röle  yardımıyla, diğer devrenin ise (-) sabit, (+) sı  röle yardımıyla) besleyebilirsin.  
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Nisan 20, 2010, 20:24:47 »
Eyüp affına  sığınarak,  ben anlattım aslında sen elektronik okumuşsun, daha iyi anlarsın. ben dedimki aracın kapı sivicinden çift kontaklı bir  röle  besle. Al sana birbirinden bağımsız  kapı açılınca  çalılşacak iki tane kontak. İstediğin devreyi, ledi v.s  besle. Yanlışmı anlatıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Nisan 20, 2010, 23:13:42 »
Eyüp affına  sığınarak,  ben anlattım aslında sen elektronik okumuşsun, daha iyi anlarsın. ben dedimki aracın kapı sivicinden çift kontaklı bir  röle  besle. Al sana birbirinden bağımsız  kapı açılınca  çalılşacak iki tane kontak. İstediğin devreyi, ledi v.s  besle. Yanlışmı anlatıyorum.
Est. Osman abi her görüşe açığım ayrıca oto elektirk konusu biraz garip, şase tetiklemeli anahtarlar vs. ben bi şema çizmeye çalıştım sanırım bu şekilde olursa teorik olarak istediğimiz gibi çalışmaması için hiç bir neden yok :) ( Röleyle çok kolay olurda 4 röle kullanılacak, her açılışta röle sesi felan, ledlerin çekeceği akımı kapı anahtarı kaldırır, röle bağlasa 220 V bile kumanda eder Türkay her kapıya bi floresan :)

http://www.resimupload.com/ds735406097_turkei.html
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Nisan 21, 2010, 13:21:22 »
Şemayı inceledim  ama normal araç içindeki düzenekten farkını  göremedim. Zaten sürücü kapısı hariç diğer üç kapının siviç çıkışları birbiri ile  paralel. Senin çizimde kapı siviçlerinin led  tarafında olan kısımları orjinalinde  birbiri ile  bağıntılı. Yani farketmiyor hangi kapıyı açasan  aç koyduğun led  yanacak. Türkay ise  her kapı için bağımsız  istiyor. Bu da ancak röle ile  mümkün bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Nisan 21, 2010, 13:29:02 »
Şemayı inceledim  ama normal araç içindeki düzenekten farkını  göremedim. Zaten sürücü kapısı hariç diğer üç kapının siviç çıkışları birbiri ile  paralel. Senin çizimde kapı siviçlerinin led  tarafında olan kısımları orjinalinde  birbiri ile  bağıntılı. Yani farketmiyor hangi kapıyı açasan  aç koyduğun led  yanacak. Türkay ise  her kapı için bağımsız  istiyor. Bu da ancak röle ile  mümkün bana göre.
Ledlere ( + ) direkt geliyor ama ( - ) alması için anahtarın kapalı olması gerekiyor, ben şemadan öyle yorumlarım. Bir anahtar kapanınca sadece bağlı olan led yanmaz mı sizce ?
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Nisan 21, 2010, 13:43:10 »
Ledlere ( + ) direkt geliyor ama ( - ) alması için anahtarın kapalı olması gerekiyor, ben şemadan öyle yorumlarım. Bir anahtar kapanınca sadece bağlı olan led yanmaz mı sizce ?

Eyüp işte sıkıntı tam o noktada. Bizim aracı baz  alalım. Sürücü kapısını es  geçtik  onun özel bir  durumu  var. Diğer  üç  kapının siviçlerinin birer  ucu (gövdesi) şaseye   bağlı. İşin garibi diğer uçlarıda birbirine  bağlı  işte. Yani kapalı bir  kapı  sivicinin çıkış  bölümüne başka bir kapı açılsa  dahi şase  geliyor  bilmem anlatabildim mi ? Yani senin soruna  göre lede (+) direk bağlı, (-) yi kapı sivicinden  alacak. Ancak ledin bağlı olduğu kapı  kapalı; ancak  diğer bir  kapı açılsa  dahi  senin  ledin yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Nisan 21, 2010, 13:50:47 »
Anladım abi, bizim arabaların tavan lamba devre şeması benim düşünüp çizdiğim gibi değil sanırım...Çok garip yapmışlar japon kardeşler öyleyse...
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Nisan 21, 2010, 13:55:53 »
Bro eline emeğine sağlık güzel günlerde kullan yorum yapmaya gerek bile yok helalinden :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Nisan 21, 2010, 14:15:08 »
abilerim yardımlarınız için çok çok sağolun..röle işini denicem, olmazsa da canım sağolsun artık :)
Bro eline emeğine sağlık güzel günlerde kullan yorum yapmaya gerek bile yok helalinden :alkis:
eyvallah kardeşim benim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Nisan 21, 2010, 14:23:25 »
Ellerine sağlık Türkay çok güzel olmuş. İyi günlerde kullan. :)
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Nisan 21, 2010, 15:04:13 »
tebrikler abi çok güzel olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Nisan 21, 2010, 17:29:56 »
abilerim yardımlarınız için çok çok sağolun..röle işini denicem, olmazsa da canım sağolsun artık

Olmazsa  çek kapılardan  tavan'a  bağla "Door" 'a  yha  kardeşim  ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #96 : Nisan 21, 2010, 19:45:28 »
Olmazsa  çek kapılardan  tavan'a  bağla "Door" 'a  yha  kardeşim  ;)
oğlum niye çekcem lan door'a zaten aynı işi görüyor şu an yaptığım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Nisan 22, 2010, 16:21:53 »
oğlum niye çekcem lan door'a zaten aynı işi görüyor şu an yaptığım :)

Olsun sen  yinede yap :) :D :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Nisan 22, 2010, 16:44:09 »
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #99 : Nisan 23, 2010, 11:01:03 »
BAKALİTLERE O YAZIYI NERDEN BULABILIRIM KARDES SATILIYOMU AKSESUARCILARDA FALAN?
ama gönlüm efsaneden yana...