0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kapılardaki anahtarlara ayrıdan şaseleri kontrol eden kablo çekecen her kapı için ayrı kablo artılar direk ledlere bağlı kalacak, kapılardaki anahtarlarada paralel olarak ikinci anahtar olarak kullanacaksın.
Aynen öyle dur birazdan bulursam programda çizip eklerim siteye Kapı anahtarlarına tek değil iki kablo girecek ikiside ayrı işlev için
Eyüp affına sığınarak, ben anlattım aslında sen elektronik okumuşsun, daha iyi anlarsın. ben dedimki aracın kapı sivicinden çift kontaklı bir röle besle. Al sana birbirinden bağımsız kapı açılınca çalılşacak iki tane kontak. İstediğin devreyi, ledi v.s besle. Yanlışmı anlatıyorum.
Şemayı inceledim ama normal araç içindeki düzenekten farkını göremedim. Zaten sürücü kapısı hariç diğer üç kapının siviç çıkışları birbiri ile paralel. Senin çizimde kapı siviçlerinin led tarafında olan kısımları orjinalinde birbiri ile bağıntılı. Yani farketmiyor hangi kapıyı açasan aç koyduğun led yanacak. Türkay ise her kapı için bağımsız istiyor. Bu da ancak röle ile mümkün bana göre.
Ledlere ( + ) direkt geliyor ama ( - ) alması için anahtarın kapalı olması gerekiyor, ben şemadan öyle yorumlarım. Bir anahtar kapanınca sadece bağlı olan led yanmaz mı sizce ?
Bro eline emeğine sağlık güzel günlerde kullan yorum yapmaya gerek bile yok helalinden
abilerim yardımlarınız için çok çok sağolun..röle işini denicem, olmazsa da canım sağolsun artık
Olmazsa çek kapılardan tavan'a bağla "Door" 'a yha kardeşim
oğlum niye çekcem lan door'a zaten aynı işi görüyor şu an yaptığım