Gönderen Konu: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)  (Okunma sayısı 78745 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)
« Yanıtla #60 : Nisan 19, 2010, 11:17:29 »
ya alper kafayı yedim, ilk kez yaptığım bir şey de değil ha, ledlerin bacakları bildiğin tutmadı lehim, akıp gidiyor, soğuttum lehimi, dondurdum üfledim kuruttum yine tutmadı yine tutmadı :)
Sen hele bir gün gel bizim ofise, lehim pastası, flux, no clean flux, hepsini göstereyim ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 19, 2010, 11:17:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 19, 2010, 11:18:22 »
Sen hele bir gün gel bizim ofise, lehim pastası, flux, no clean flux, hepsini göstereyim ;)
olur valla :) konuşalım bir gün bunu :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 19, 2010, 11:20:36 »
gideriz işte iki araba :D mangal yaparız :P
3 araç , bak fena  yapıcam  seni :)

Türkay'ım kardeşim hayırlı olsun  emeğine  koluna  sağlık. Çok başarılı bir  proje  çıkarmışsın.
bende  aynı projeyle  ilgilenicem ama  biraz daha zaman  var  ancak aklıma şu geldi bilmiyorum  olur mu ?
elektrik olayını tavandaki "door" kısmından  alsak  olmaz mı ?
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Nisan 19, 2010, 11:23:13 »
3 araç , bak fena  yapıcam  seni :)

Türkay'ım kardeşim hayırlı olsun  emeğine  koluna  sağlık. Çok başarılı bir  proje  çıkarmışsın.
bende  aynı projeyle  ilgilenicem ama  biraz daha zaman  var  ancak aklıma şu geldi bilmiyorum  olur mu ?
elektrik olayını tavandaki "door" kısmından  alsak  olmaz mı ?
olur tabii ki ;) ben her kapının ledi ayrı ayrı yansın istedim de ondan kapı anahtarından çektim..gerçi olmadı ama :P bir tek şöför tarafı istediğim şekilde oldu, gerisi kafasına göre yanıyor :) şöför kapısı dışındakiler birbirine bağlı :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Nisan 19, 2010, 11:34:43 »
olur tabii ki ;) ben her kapının ledi ayrı ayrı yansın istedim de ondan kapı anahtarından çektim..gerçi olmadı ama :P bir tek şöför tarafı istediğim şekilde oldu, gerisi kafasına göre yanıyor :) şöför kapısı dışındakiler birbirine bağlı :blink:

Ufak bir  sıkıntı var  o'da arka kapıdan  binen,inen  olursa yine  yanıcak :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #65 : Nisan 19, 2010, 11:39:26 »
Ufak bir  sıkıntı var  o'da arka kapıdan  binen,inen  olursa yine  yanıcak :D :D
hah bende öyle olmuyor ama hangi kapıyı açarsam açayım arka kapıdakiler ve ön yolcu ledleri yanıyor :D bir tek sürücü koltuğu bağımsız oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Nisan 19, 2010, 11:44:30 »
hah bende öyle olmuyor ama hangi kapıyı açarsam açayım arka kapıdakiler ve ön yolcu ledleri yanıyor :D bir tek sürücü koltuğu bağımsız oldu

ehehe biliyorum bu sıkıntıyı :)  bir  sis farını arka  sis  düğmesine  taktırayım dedim  aksam  oldu sanayide :D
basıyorsun  arka sis yanı yanıyor  ön  yanmıyor, kapatıyorsun  ön sis yanıyor  arka sönüyor, basmıyorsun 2si birden yanıyor yada hiç yanmıyor :)
kafayı yedik :)
o adamın dediğine  göre  corolla'larda  her yerde  artı varmış eksi ile çalışıyormuş herşey :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Nisan 19, 2010, 11:47:43 »
ehehe biliyorum bu sıkıntıyı :)  bir  sis farını arka  sis  düğmesine  taktırayım dedim  aksam  oldu sanayide :D
basıyorsun  arka sis yanı yanıyor  ön  yanmıyor, kapatıyorsun  ön sis yanıyor  arka sönüyor, basmıyorsun 2si birden yanıyor yada hiç yanmıyor :)
kafayı yedik :)
o adamın dediğine  göre  corolla'larda  her yerde  artı varmış eksi ile çalışıyormuş herşey :)
abi her şey farklı ya :D artı nerde var hacı :) dün kafayı yedim artı ne yapayım nerden taşayım nereye taşıyım diye :) amfiye çektiğim kablodan çektim, sonra o kablodan da sağ tarafa çekmek için el freni falan olanorta konsolun altından geçirdim sağ tarafa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Nisan 19, 2010, 11:54:00 »
abi her şey farklı ya :D artı nerde var hacı :) dün kafayı yedim artı ne yapayım nerden taşayım nereye taşıyım diye :) amfiye çektiğim kablodan çektim, sonra o kablodan da sağ tarafa çekmek için el freni falan olanorta konsolun altından geçirdim sağ tarafa :)

yokk yokk 2 direkten  yukarı  çekicem  kabloyu "door"a  giricem.  :)  ben anlamam  toptan  tüfekten :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 20, 2010, 16:36:02 »

Onun sebebi sürücü  kapısının  far açık  uyarısı için  bağımsız  olmasından kaynaklanıyor Türkay. Yani sadece o kapıya  has bir özellik. Bu arada muhteşem bir iş çıkartmışsın ellerine  sağlık.

Aslında bende araca geri vites  kamerası  falan  koydum geçen zaman içinde. Şu foruma  koyayım diyorum resimlerini  falan ama her seferinde  eriniyorum resimlerini çek, yükle  falan  bir  türlü  fırsat olmadı.

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Nisan 20, 2010, 17:00:37 »
Onun sebebi sürücü  kapısının  far açık  uyarısı için  bağımsız  olmasından kaynaklanıyor Türkay. Yani sadece o kapıya  has bir özellik. Bu arada muhteşem bir iş çıkartmışsın ellerine  sağlık.

Aslında bende araca geri vites  kamerası  falan  koydum geçen zaman içinde. Şu foruma  koyayım diyorum resimlerini  falan ama her seferinde  eriniyorum resimlerini çek, yükle  falan  bir  türlü  fırsat olmadı.

hadi yaa..keşke diğer kapılar da bağımsız olsaymış :( onu yapabilmem mümkün müdür osman abi? geri vites kamerası mükemmel olmuştur eminim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Nisan 20, 2010, 17:22:04 »
hadi yaa..keşke diğer kapılar da bağımsız olsaymış :( onu yapabilmem mümkün müdür osman abi? geri vites kamerası mükemmel olmuştur eminim :)

Diğer kapıları bağımsız yapmanın  yolu, sana daha önce çizmiş olduğum çift kontaklı röleden geçiyor. Zaten sürücü kapısı bağımsız 3 adet röle ile işini halledebilirsin.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Nisan 20, 2010, 18:10:35 »
Diğer kapıları bağımsız yapmanın  yolu, sana daha önce çizmiş olduğum çift kontaklı röleden geçiyor. Zaten sürücü kapısı bağımsız 3 adet röle ile işini halledebilirsin.
ama benim dediğim gibi değilmiş osman abi, yani ben ters diyordum ya, aslında düzmüş..kapı açınca yanıyor, kapatınca kapatıyor, ve eksi geliyor anahtardan..eğer çift kontaklı röle ile yapabilirsem nasıl yapcam bu durumda ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 20, 2010, 18:20:52 »
Anahtarın çıkış ucundan ledlere hangisi lazımsa artık - / + onu alıp bağladın yine hangi kapı açılırsa açılsın diğerleride mi yandı hacı ? Kafam karıştı Elektronik okuduk o kadar yıl yahu :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #74 : Nisan 20, 2010, 18:29:31 »
Anahtarın çıkış ucundan ledlere hangisi lazımsa artık - / + onu alıp bağladın yine hangi kapı açılırsa açılsın diğerleride mi yandı hacı ? Kafam karıştı Elektronik okuduk o kadar yıl yahu :)
anahtaragelen kablodan (yani anahtardan giden kablodan);

eksi aldım, o kablo eksiymiş..direk şaseden alıyor elektriği anahtar, sonra aküden artı aldım, ledlere bağladım..bir tek sürücü kapısı bağımsız oldu.sürücü kapısı hariç diğer hepsi hangi kapı açılırsa açılsın yanıyor.sürücü kapısı açık değilse yanmıyor, açınca yanıyor..ancak diğerleri ledin bağlı oldu kapı kapalı olsa bile bir başka kapı açılınca yanıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 20, 2010, 18:44:53 »
Ortak ( + ) var anahtarlardada (-) kontrol edilmiş hımm, tavan lambasından almış olsan hangi kapıyı açsan tümü yanacaktı, sende ölçü aleti yokmu Türkay ? Yada bir lambaya iki kablo çek şaseye ve anahtarlara dokundur öyle dene bence tabi eğer artık uğraşmak istemiyorum dersen bilmem, ama şöför kapısı açılmadan diğerlerinin yanmaması kötü bir durum.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Nisan 20, 2010, 18:52:55 »
yok abi ya şöför kapısı tamamen bağımsız, diğerkapılar açılınca yanıyor yine bir tek şöför ledi yanmıyor şöför kapısı açık değilse..ama mesela şöför kapısını açarsam hepsi yanıyor veya mesela ön yolcu kapısını açarsam bir tek, şöför ledi dışında hepsi yanıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 20, 2010, 18:58:54 »
:) Çok ilginçmiş. Ama bak alarmdada şöför kapısı açılmazsa alarm tekrar kendini kilitliyor, dğer kapılar o görevi görmüyorlar acaba sadece o kapıdan anahtar aldıkları için mi alarmda öyle oluyor ?
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Nisan 20, 2010, 19:08:31 »
:) Çok ilginçmiş. Ama bak alarmdada şöför kapısı açılmazsa alarm tekrar kendini kilitliyor, dğer kapılar o görevi görmüyorlar acaba sadece o kapıdan anahtar aldıkları için mi alarmda öyle oluyor ?
aynen öyle alarm olayı da..şöför kapısına bağlı, o açılmazsa kilitliyor yine..ya bunu çözersem süper olcak ama çözmesem de gayet şık oldu :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Nisan 20, 2010, 19:18:42 »
Tamam çözecez Türkay merak etme :) ama fazladan bürsürü kablo çekeceksin hazırmısın ? Kapılardaki anahtarlara ayrıdan şaseleri kontrol eden kablo çekecen her kapı için ayrı kablo artılar direk ledlere bağlı kalacak, kapılardaki anahtarlarada paralel olarak ikinci anahtar olarak kullanacaksın. Ancak o şekilde bağımsız komuta edebilirsin ;) Zaten anahtarlar ters kontrol olduğu için sorun yok yani kapıyı açınca devreyi tamamlıyor içerdeki platinler. Bilmem anlatabildim mi ?
[paul auster]