Gönderen Konu: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)  (Okunma sayısı 78739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)
« : Nisan 17, 2010, 23:42:41 »
murat abinin adım adım uygulama beklentisine cevaben açtım konuyu :) öncelikle harcamalarımı yazayım, maliyet hakkında fikir olsun;

çıkma kapı eşiği sağ-sol = 50tl
ışıklı özel yapım kapı eşiği = 60tl
silikon = vardı zaten ancak 5 tl
biraz zaman = paha biçilemez :P

aslında çıkma eşik almaya hiç gerek yok ancak ben yine de keseceğim için çıkma aldım, onu deldim, orjinali duracak garajda, gerek yoktu aslında gereksiz bir masraf yaptım onun için ama içim rahat..kafamda orjinal eşiği kesip yeni eşiği buna gömme yapmak vardı fakat o iş öyle değilmiş :) ışıklı eşik kalın oluyor, ne yaparsak yapalım dışta kalıyor, ben de direk kesmeden üstüne yapıştırma yoluna gittim, ledlerin kablosunu içeri yollamak için deldim sadece..

ışık için elektriği kapı anahtarından çekcem, bugün arabada bir denemesini yaptım, çalıştı..kapı anahtarı eksi tetikliymiş, ben hep sökükken denediğim için ters oluyormuş, yerine takıp eksiyi anahtardan alıp artıyı aküden alınca tam istediğim oldu(kapı açınca ışık yanıyor kapatınca sönüyor) böylece hangi kapı açılırsa o kapının eşiğinin ışığı yanacak..bu projeyi diğer bir projemle birleştirdim, malzemeler tamam, yarın montaja başlıyorum..şimdilik sadece çıkma eşiğe yeni eşiği yapıştırdım;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)
« : Nisan 17, 2010, 23:42:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: ışıklı kapı eşiği montaj (adım adım)
« Yanıtla #1 : Nisan 17, 2010, 23:57:45 »
hocam nefesleri tuttuk bekliyoruz :D
nerde fotolar :(
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 18, 2010, 00:01:05 »
 :kanka: +1
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 18, 2010, 00:09:02 »
şu anda ekledim ilk parti fotoğrafları..yarın araca takcam, yarın araç üzerindeki halini, elektriği nasıl çektiğimi, nereye kabloları sakladığımı falan ayrıntılı resimlerle göstercem, akşam da ışıl ışıl resmini koycam :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 18, 2010, 00:13:05 »
Türkay güzel çalışma emeğine sağlık bitmiş halini merakla bekliyoruz
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 18, 2010, 00:17:49 »
hocam eline koluna sağlık
bide yanarken gorseydik su led'leri toyota'dan fazla soğumadan :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2010, 00:32:00 »
hocam eline koluna sağlık
bide yanarken gorseydik su led'leri toyota'dan fazla soğumadan :D
3 farklı ışık hassasiyetinde çektim ;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2010, 00:52:34 »
işte simdi gercekten eline koluna sağlık :D
cok güzel duruyor
bide aracın üstünde gorseydik :D
artık oda yarın olur heralde . . .
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2010, 00:53:33 »
işte simdi gercekten eline koluna sağlık :D
cok güzel duruyor
bide aracın üstünde gorseydik :D
artık oda yarın olur heralde . . .
he valla bu saatte inip takmayım :) yarın her detayıyla paylaşırım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 18, 2010, 01:05:00 »
Voşşş Türkayım, ne güzel şeyler yapıyıyorsun sen öyle. Varya şu corollalarımıza harcadığımız paralar bi hesaplasak...... Bir şayin parası çıkardı herhalde :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 18, 2010, 01:08:13 »
Voşşş Türkayım, ne güzel şeyler yapıyıyorsun sen öyle. Varya şu corollalarımıza harcadığımız paralar bi hesaplasak...... Bir şayin parası çıkardı herhalde :P
aman abi aman..ben satayım derken hesapladım bi, sorunu sıkıntısı bakımı hariç harcananlarla bir tubo doğan alırdım şöyle 200hp falan :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 18, 2010, 02:37:26 »
güzel olmuş türkay. kapı switch i de zorlamamış seni. o konuda ne fikirler çıkmıştı şöyle bi hatırladım da. bu durumda 4 tane led yardımıyla yapılacak bir düzenekle hangi kapı açık, hangisi kapalı kolayca anlaşılabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 18, 2010, 08:21:14 »
Eline sağlık Türkay. :alkis:

Bak şimdi kafama bi fikir daha geldi. O kapı eşiğini sonradan takılan yan maşpiyel'lere de uygulayabiliriz. Ebat ve yazılar farklı olabilir.
Maşpiyeli yazı şeklinde senin de gömmeyi düşündüğün gibi, oyup içine gömüp sonrada istersek parklara veya ayrı bir düğme ile açabiliriz.
Hatta kırmızı gibi farklı renk yapma imkanı da varsa herkes istediği gibi kendi zevkine göre yapar. :)

Ah şu sözde kriz beni ( iş yerimi ) bu kadar etkilemeseydi. Giredim bu işe fakat jantlarımı bile kardeşim aldı benim yapmam çok zor. :olu:

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 18, 2010, 10:30:50 »
güzel olmuş türkay. kapı switch i de zorlamamış seni. o konuda ne fikirler çıkmıştı şöyle bi hatırladım da. bu durumda 4 tane led yardımıyla yapılacak bir düzenekle hangi kapı açık, hangisi kapalı kolayca anlaşılabilir.
evet abi ya, tamamen benim devreyi swich sökükken denememle ilgili bir hataydı..switch takılıyken arkadan elektrik alınca, bir de swichi eksi olarak kullanınca sorun çözüldü.ben hep swich artıdır diyordum, eksi alarak deniyordum (ilginçtir yanıyordu böyle de :blink: )

Bak şimdi kafama bi fikir daha geldi. O kapı eşiğini sonradan takılan yan maşpiyel'lere de uygulayabiliriz. Ebat ve yazılar farklı olabilir.
Maşpiyeli yazı şeklinde senin de gömmeyi düşündüğün gibi, oyup içine gömüp sonrada istersek parklara veya ayrı bir düğme ile açabiliriz.
Hatta kırmızı gibi farklı renk yapma imkanı da varsa herkes istediği gibi kendi zevkine göre yapar. :)

Ah şu sözde kriz beni ( iş yerimi ) bu kadar etkilemeseydi. Giredim bu işe fakat jantlarımı bile kardeşim aldı benim yapmam çok zor. :olu:

bir tek boyut ayalanmıyor onun dışında renk, yazı, yazı karakteri..her şey hallediliyor, istenen yere de yapıştırılır :P ama bence marşpiyelde sırıtır ya..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 18, 2010, 18:11:41 »
Türkay güzel olmuş cidden. Güle güle kullan :)
Çıkma kapı eşiklerini bulman kolay oldu mu :huh: Hurdacılarda çok şükür AE101 parçaları karaborsa da :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 18, 2010, 19:12:45 »
Türkay güzel olmuş cidden. Güle güle kullan :)
Çıkma kapı eşiklerini bulman kolay oldu mu :huh: Hurdacılarda çok şükür AE101 parçaları karaborsa da :D
ben şanslıyım herhalde ya.. çok kolay buluyorum herşeyi :)

bugün bitirdim montajı..ayaklara bakan ledler de yerleştirdim..çok yoruldum ancak çok süper oldu..benim proje tırtladı..akşam resimlerle vs uzuun uzuun anlatırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 18, 2010, 21:10:19 »

Onun içinde ruhsata işlenmesi istenir :D

Bu arada ellerine sağlık demiyorun, yarım işleri sevmem işini bitir öyle yollayacağım çiçeklerini odana :D
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 18, 2010, 21:39:07 »
Onun içinde ruhsata işlenmesi istenir :D

Yakında değiştirilen jantları da ruhsata işletecekler bu gidişle.  :D

Şimdi yeni bir akım başladı ön ve arka çamurluklara oval, sinyal lambasına benzer devamlı yanan ışık taktırıyorlar. (önler turuncu arkalar kırmızı)

Benim demek istediğim bunların daha küçük ebatta olanlarını yaptırmak. Maşpiyellerin arka köşelerinde güzel durur
diye düşündüm. İsteyen hoşuna giden yazıyı yaptırır( trd, sport.corolla.rolla gibi) takar. :)

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #18 : Nisan 18, 2010, 21:52:19 »
Türkay abi eline sağlık çok güzel olmuş , araçtada çok güzel duracagına eminim  :D

Birşey dikkatimi cekti komiğime geldi acıkcası 4. Resimde Çıkmacı parçanın üstüne bir kagıt yapıstırmıs ve üstünde Korolla yazıyor  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 18, 2010, 22:34:05 »
Türkay abi eline sağlık çok güzel olmuş , araçtada çok güzel duracagına eminim  :D

Birşey dikkatimi cekti komiğime geldi acıkcası 4. Resimde Çıkmacı parçanın üstüne bir kagıt yapıstırmıs ve üstünde Korolla yazıyor  :rofl:
evet ben de gayet gülmüştüm :)

şu anda yükleniyor resimler, 2 tırnak kırığı, su toplayan bir işaret parmağı, kesilen 2 parmak :( bir de ne güzel montajı yaparken yağmur bastırdı, kapalı otoparka gitmek zorunda kaldık :(

şöyle bir göstermelik resim koyayım, diğerlerinin yüklenmesi devam ediyor ;)