Gönderen Konu: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]  (Okunma sayısı 134831 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: Toyota Auris [J:1] [2007-2012]
« Yanıtla #380 : Mayıs 23, 2011, 13:17:36 »
dış görünüşü benim hoşuma gitti .........aldım
iç kapı kaplamaları kötü malzeme
ön panel  dizayn  sürücü tarafı bir daha elden geçmeli,
bagaj çok küçük
direksiyon simidi tüyleniyor
servis çok pahalı
6 vites becerememişler
ilk kalkışı çok ağır
kapı kilitlendiğinde camları kapatmıyor

yinede  ben çok beğendim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #380 : Mayıs 23, 2011, 13:17:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #381 : Mayıs 25, 2011, 16:23:36 »
2010 haziran  ........model

29.750  tl

sattım.............................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #382 : Haziran 29, 2011, 23:10:35 »
Aracım 2011 model 1.6 132 beygir Comfort Extra  Siyah renk ve içi bej döşeme

Aracın iç mekanından başlamak istiyorum.

İç mekan oldukça geniş. Hem ön hemde arka olmak üzere oldukça geniş. 1.83 boyundayım. Ayrıca aracı rahat kullanmayı sevdiğim için araç kullanırken koltuğu biraz geriye yaslıyorum. Bu durumda bile şöfor koltuğunun arkasına geçip oturduğumda diz mesafesi çok iyi. Ayaklarım ön koltuğa değmeden rahatça arka koltukta oturabiliyorum.

Aracımın içi belirttiğim gibi bej renk döşeme. Bu renk araç içinde oldukça ferah bir hava sağlıyor. Fakat bazı dezavantajlarıda var. Titiz kullanmak gerekiyor. Bu yüzden aracın içinde sigara dahi içmedik. Ben memnunum. Ama yinede alt halı döşeme daha koyu bir renk olsaydı daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Aracın ön konsolu çok farklı ve güzel bir tasarıma sahip. Auris' te makyajlı kasalarda standart olan dijital klima ön konsolda  çok güzel konumlandırılmış. Hemen dijital klima altında ve yukarıda konumlandırılmış olan vites kısa süre içinde alışıldıktan sonra inanılmaz bir rahatlık sağlıyor. Hatta diğer araçlara bindiğimde standart şekilde konumlandırılmış vitesleri garipsiyorum.  Fakat yinede ön kol dayamanın Corolla' daki gibi ayarlanabilir olmasını dilerdim. Vites yukarıda olduğu için kullanım çok daha rahat olacaktı.  Kol dayama renginin bej döşemeli araçlardada siyah renkli olması iyi olmuş.

Aracın saklama gözleri oldukça yeterli. Çift bölgeli torpido gayet işlevsel. Fakat ben ses konusunda takıntılı olduğum için eşya gözlerinde ve torpidoda eşya bırakmamaya özen gösteriyorum. Bunun dışında ön konsolda şöfor ve yolcu tarafında konumlandırılan bardaklık çok işlevsel ve kullanım olarak çok rahat. Üstte bulunan gözlük cebi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Gözlüğüm oraya kesinlikle olmadı. O bölümü ruhsat koymak için kullanıyorum. Bu amaç için ise oldukça ideal bulduğumu belirtmeliyim.

Aracın direksiyon tepkileri çok güzel. Yumuşaklığı çok iyi ayarlanmış. Ayrıca makyajlı kasalardaki spor görünümlü direksiyon çok hoş görünüyor. Direksiyondaki düğmeler ise çok kullanışlı ve güzel. Optitron Göstergeler, klima ve teyp ışıkları birbirine oldukça uyumlu. Fakat ışıklandırma konusunda cam açma düğmeleri ve içeriden aynayı açıp kapatmaya yarayan düğme için aynı övgüyü yapamıyorum. Orada bazı eksiklikler var.

İçeriden bagaj açma düğmesinin bulunmaması, sustalı anahtar bulunmaması ve anahtar üzerinde bagaj açma düğmesinin olmayışıda konfor açısından biraz eksiklik. Merkezi kilit ile camların kapanmasıda bizim için ekstra bir güzellik olabilirdi. Yinede çok aradığım birşey olmadığını dipnot düşmek isterim.

Aracın iç malzeme kalitesi C sınıfının standartlarında. Belli süre sonra ön konsoldan  plastik çıtırdama sesi gelebiliyor. Bunun için servise gitmiştim. Yapılan işlemden sonra şu anda bu sesi çok nadir ve kısa süre duyuyorum. Araç güneş altında kalırsa sadece ilk 1 - 2 km kadar kullanımda bozuk yollarda bazen gelebiliyor ama kesiliyor. Benim gibi ses konusunda takıntılarınız varsa gelen birkaç ufak ses için serviste basit müdahaleler ile aracınız çok daha sessiz hale gelecektir.  Aracınızla uğraşmayı seviyorsanız, beceriniz ve cesaretiniz varsa bazı izolasyon malzemeleri ile araç çok daha sessiz hale getirilebilir.

Motor sesi içeri çok az geliyor. Bu konuda araç çok başarılı. Araç yol sesini alıyor ama buda sınıf standartlarında. Fakat bir Golf ile kıyasladığımda Golf daha az yol sesi alıyor. Fakat yol sesi kabul edilebilir düzeyde.

Kalabalık bir aile iseniz bagaj biraz küçük gelebilir.

Aracımın motoru 1.6. Ben bu motor hakkında yorum yapabilirim. Yakıt tüketimi benzinli bir araç için oldukça makul. Vites değişim göstergelerine uyarsanız şehir içinde baya bir ekonomik oluyor. İstanbul trafiğinde 7 ve 8 lt arasında bir tüketim var.  Ayrıca ben bunu lpg ile dahada makul ve ekonomik bir seviyeye getirdim. Şehir içinde 8.5 lt lpg harcıyorum.

Aracın gücü yeterli fakat performans istiyorsanız ibreyi devir saatinde yükseltmek ve nitekim bunu yapmak içinde gaza biraz basmak gerekiyor.
Yokuşlarda ise bazen vites düşürmek gerekebiliyor. Motor yapısını zaten VVT-I ' dan bilenler için fazla birşey söylemeye gerek yok. Ama Valvematic sistem ekonomi için çok daha iyi.
Ama belirtmeden geçemeyeceğim aracın hızını ve devrini aldırmak için biraz beklemeniz gerekebiliyor. Buda sanırım aracın 6 vitesli olmasından kaynaklı. Yinede gücün pedalın alt taraflarında gizli olduğunu unutmamak gerek. Gaza bastığınızda kendini affettiriyor. Bununda yakıt tüketimi anlamında geldiğini unutmadan basmak gerek.

Süspansiyonlar orta sertlikte. Hem konfordan hemde yol tutuşundan ödün vermemek adına güzel ayarlandığını düşünüyorum. Yumuşak hamurlu bir lastikle konfor desteklenebilir diye düşünüyorum.

Dış görünüm benim için çok hoş. Aracımın dış görünüşünü oldukça beğeniyorum. Makyajlı kasalar bana daha güzel geliyor.  Dış görünüm konusunda pek birşey söylemek istemiyorum. Bu tamamen göreceli bir durum.

Aracım hakkında naçizane görüşlerim bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #383 : Temmuz 08, 2011, 12:18:10 »
çok güzel anlatmısınız. güle güle kullanın. kendisi çok istediğim bir araçtır. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #384 : Şubat 21, 2012, 22:01:54 »
Aynen katılıyorum fırat beyin yorumlarına. Benim de aynı araçtan var, fakat içi siyah , kirlenme konusunda şikayetim yok. göğüs tıkırtıları konusunu zaten es geçiyorum, sıkıcı oldu.
ayrıca şanzumanın biraz sesli çalışmasını yadırgamıştım ama alıştım, benden başka duyan yokmuş o sesi.
tek şikayetim bazı sert virajlarda arkayı savurmasıydı. Suçluyu buldum  , sert bridgestone turanza ER300 lastikler. Bu tür araç kullananlara kesinlikle yumuşak hamurlu lastik öneriyorum, özellikle ara sıra sportif kullanıyorsanız. Bu yol sesinin de azalmasını sağlayacaktır.

Ve süspansiyonla ve lastik ebatlarıyla kesinlikle oynamayın diyorum. Bizim yol şartlarımızda bundan daha optimal bir süspansiyon ayarı olamaz. Ne çok sert, ne çok yumuşak, ideal bence. 

dış görünüşe gelince , evet tam bir sportif değil ama içinde herkes rahat rahat oturuyor, geçenlerde aynı renk Nissan quaskai ile yanyana park ettim, lastikleri büyük olsa neredeyse aynı boyutta onunla , bir crossover neredeyse bu araç. ,

Sert rüzgarda yan rüzgardan etkilenme meselesiyle uzun yolda otobanda bir kez rastladım, yorgundum belki ondan fazlaca tedirgin olmuştum. Ford focus'la kıyaslayınca uzun yolda yol tutuşu onun kadar iyi değil. Ama ona çok yakın. Bence arka bağımsız süspansüyon olayını toyotanın es geçmemesi gerek. Evet mekanik olarak sorunsuz bir sistem ama artık bağımsız süspansüyonun konforunu istiyor titiz kullanıcı.

Motorun ise karakterini ben seviyorum, şehir içinde sakin , sessiz , ekonomik bir motor. şehir dışı performans istediğinde bir araç sollayacakken beni hiç üzmedi. 132 hp kesinlikle hissediliyor yukarı devirlerde. Agresif bir motor değil, ağır başlı, ne istediğini bilen, güvenli sürüş telkin eden, içindeki insanı germeyen bir motor.

born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #385 : Nisan 09, 2012, 13:12:31 »
Alıntı
tek şikayetim bazı sert virajlarda arkayı savurmasıydı. Suçluyu buldum  , sert bridgestone turanza ER300 lastikler. Bu tür araç kullananlara kesinlikle yumuşak hamurlu lastik öneriyorum, özellikle ara sıra sportif kullanıyorsanız. Bu yol sesinin de azalmasını sağlayacaktır.

benim 1.33 aurisimde de aynı sorun var biraz zorlayınca arkası kaymaya başlıyor ben şirket aracı connect kullanıyorum o bile (ruhsatta kamyonet geçtiği halde ki 5 koltuklu) daha güven veriyor sizin de tavsiyenizle ben de lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum merak ettim siz ne kullanıyorsunuz?(benim aklımdaki lastik yokohoma)
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #386 : Nisan 11, 2012, 12:57:56 »
benim 1.33 aurisimde de aynı sorun var biraz zorlayınca arkası kaymaya başlıyor ben şirket aracı connect kullanıyorum o bile (ruhsatta kamyonet geçtiği halde ki 5 koltuklu) daha güven veriyor sizin de tavsiyenizle ben de lastiklerimi değiştirmeyi düşünüyorum merak ettim siz ne kullanıyorsunuz?(benim aklımdaki lastik yokohoma)

Lastikte continental sport contact 2 yada continental premium contact 2 tavsiye edilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #387 : Nisan 27, 2012, 10:06:32 »
Alıntı
Lastikte continental sport contact 2 yada continental premium contact 2 tavsiye edilir :)

tavsiye için teşekkür ederim bu lastikler 4 mevsim mi yoksa yaz lastiği mi?
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #388 : Nisan 27, 2012, 10:28:59 »

Serdar bey 4 mevsim diye bir lastik yoktur. Kış lastiği ve yaz lastiği vardır. 4 mevsim diye satılan lastikler yaz lastiğidir.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #389 : Mayıs 02, 2012, 11:29:46 »
Yazlık lastikler bunlar...
Piyasada mevsimlik dedikleri lastikler yumşak hamurlu yaz lastiklerinin biraz daha dişli olan şeklidir itimat etmeyiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #390 : Temmuz 14, 2012, 21:28:31 »
Merhabalar,

2012 model Auris 1.4 D-4D Comfort Plus M/M arac aldım, gerçi daha teslim almadık :), ama kısmetse bu hafta basında alacağız. Test sürüsü  yapmıştım, fakat hiç yokuş, yogun trafik ve de araçta 4-5 kisi ile test etme imkanım olmadı. Bu konuda deneyimi olan arkadaslar varsa ve de paylasabilirse sevinirim. Bir de bu araca neden Cruise Control takılamiyor ve de ayrıca kararan dikiz aynası ile yağmur/karanlık sensörü. Dışarıdan yaptırılınca da sanırım arac garanti dısında çıkıyor bu sefer de.

Bildigim kadarı ile bundan sonra mesela 2013 model Araçlar kesinlikle 2013 yılından önce eskiden olduğu gibi bir önceki yılın Agustos ayında falan kullanıma sunulamayacak.

Dediğim gibi 2013 model auris lerin görünümleri hem iç hem de dis olarak çok güzel görünüyordu, tabii eğer gördüklerim Turkiye ye gelecek modeller mı değil mi onu da bilmiyorum. Ama içimden keske 2013 model alabilseydim su anda düşüncesi gecti, ve de ayrıca sürekli internette dolaşan 2012 Auris 1.4 dizel m/m ler ile ilgili yokuşa kalıyor/kalkamiyor, trafikte yolda kalıyor, balata yanıyor v.s seklinde haberler açıkcası beni biraz üzmüş durumda. İnanın bana hem ekonomik olarak hem de özellik olarak o kadar dizel otomatik marka/model araştırdım ki en mantiklisi Auris geldi ve de severek aldım, yani pişman değilim, fakat yukarıda bahsettiklerim seni biraz üzdü hepsi bu, umarım hurafeden ibarettirler.

Saygılarımla,
Cemal,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #391 : Temmuz 24, 2012, 21:57:56 »
bizde bu gün 1.6 comfort extra auris aldık, nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim.
öncelikle aracın debriyajı ciddi olarak çok yukarda, ve toyotaların sanıyorum genel sorunu gaz pedalı tepkimeleri, gaz pedalıyla anlaşmak zor.
aracı yaklaşık 20 km kadar kullandım sanıyorum sıfır olduğu için frenleri harekete gerçirmeniz için pedala baya basmanız gerekiyor performans olarak henuz bişey diyemeyeceğim dediğim gibi araç sıfır olduğu için yorum yapmam çok doğru olmaz, direksiyondan bahsetmem gerekirse yumuşak güzel bi direksiyonu var manevrası rahat. 120-130 gibi hızlarda araç gerçekten çok ruzgar tutuyor önceki aracımız 2009 focus'tu o arabadan sonra auris'e geçer puan veremedim henuz ilerleyen zamanlarda görücez tabi ama focusta asla rüzgar gibi etkenlerin sorunlarını yaşamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda 132 beygiri hissedebilicekmiyiz hayırlısı
S. Karabulut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #392 : Temmuz 25, 2012, 12:20:19 »
bizde bu gün 1.6 comfort extra auris aldık, nacizane görüşlerimi paylaşmak isterim.
öncelikle aracın debriyajı ciddi olarak çok yukarda, ve toyotaların sanıyorum genel sorunu gaz pedalı tepkimeleri, gaz pedalıyla anlaşmak zor.
aracı yaklaşık 20 km kadar kullandım sanıyorum sıfır olduğu için frenleri harekete gerçirmeniz için pedala baya basmanız gerekiyor performans olarak henuz birşey diyemeyeceğim dediğim gibi araç sıfır olduğu için yorum yapmam çok doğru olmaz, direksiyondan bahsetmem gerekirse yumuşak güzel bir direksiyonu var manevrası rahat. 120-130 gibi hızlarda araç gerçekten çok ruzgar tutuyor önceki aracımız 2009 focus'tu o arabadan sonra auris'e geçer puan veremedim henuz ilerleyen zamanlarda görücez tabi ama focusta asla rüzgar gibi etkenlerin sorunlarını yaşamadım. bakalım ilerleyen zamanlarda 132 beygiri hissedebilicekmiyiz hayırlısı
Gaz tepkisiyle çok sorun yaşarsan cai ve sprintbooster işi çözer...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #393 : Ekim 08, 2012, 16:55:10 »
Auris hakkın'da bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Bende auris almayı pilanlıyorum 2El yakıt tipi benzin+LPG bakıyorum malümm benzin fiyatları cep yakıyor...Şu günler'de Bir m3'ün 20 Tl lik 4 LT benzin aldığına şayit oldum dedimki kendime Lpg doğru seçim.. Ama auris'de LPG performansı nasıl.. Kuzenim'de megan2 var lpg'de olduğunu anlamıyorsunuz bile.. bazı motorlar gerçekten gazı kabul etmiyor bu sıkıntı AURİS'DE varmı ?
En büyük Gazı Toprak Altın'da Alırsın.. / Şimdi Ne Gaza Gel,Nede AL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #394 : Ekim 08, 2012, 18:35:27 »
Auris hakkın'da bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.. Bende auris almayı pilanlıyorum 2El yakıt tipi benzin+LPG bakıyorum malümm benzin fiyatları cep yakıyor...Şu günler'de Bir m3'ün 20 Tl lik 4 LT benzin aldığına şayit oldum dedimki kendime Lpg doğru seçim.. Ama auris'de LPG performansı nasıl.. Kuzenim'de megan2 var lpg'de olduğunu anlamıyorsunuz bile.. bazı motorlar gerçekten gazı kabul etmiyor bu sıkıntı AURİS'DE varmı ?

Kuzeninizdeki Megane begeniyorsaniz Auris sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Toyota'nın benzinli motoru LPG ye gayet uyumlu, yeter ki LPG yi iyi bir ustaya taktirin.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #395 : Ekim 08, 2012, 19:49:10 »
Özgür 4 ileri tam otomatik şanzımanı sormuş, kendi fikirlerimi söyleyeyim:
hemen hemen tüm markaların otomatik şanzımanlarını denemiş biri olarak, honda jazzda kullanılan 7 ileri cvt ve civiclerin eski kasalarında kullanılan tam otomatikler ile beraber ilk hızlanması, sarsıntısız vites geçişleri, sorunsuzluğu ile en iyisi diyebilirim. tabiki audi, mercedes, bmw gibi üst düzey araçları bir kenara bırakarak. evet 4 ileri ilk bakışta az gibi geliyor, yakıt ekonomisi açısından mantıksız geliyor ama 1 ve 2. viteslerde rally yapmayacak seviyede tatminkar bir ataklık, 3 ve 4. vitesler ise geniş dişlileri ile uzun hızlanma periyodu sunuyor. zira 4. vites 3000 devirde araç yaklaşık 120 km/sa hız veriyor. gaza sonuna kadar basmadıkça vites geçişlerini anlamak için devir saatini takip etmek gerekiyor resmen. triptonik jetta ve triptonik megane 2 denedim ve illallah ettim resmen. ne hızlanıyor ve yokuş tırmanıyor, bağırıyor araba yırtınıyor yokuşta, e bari git o kadar bağırmaya, ama yok. bu şanzıman tipinde minimum güç kaybı oluyor motorda otomatik şanzıman için. kesinlikle tavsiye edilir.
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #396 : Ekim 08, 2012, 20:02:20 »
auris ilk gördüğümden beri görünüşü çok hoşuma giden bir araç. özellikle makyajlı kasası ile ufak da olsa bir spoiler olduğunda tam bir spor genç aile arabası oluyor bence. içinde yüksek oturma mesafesi yol tutuşunu negatif etkilese de bence ferah, rahat ve kendine güvenen bir görüş sağlıyor. direksiyonda kullanılan deri kimilerine göre kalitesiz ama bence son derece konforlu, direksiyonun alt kutbunda yapılan hafif düzleştirme de spor ve hoş bir imaj olmuş. çift torpido, usb, iphone çıkışları ve bluetooth efektif kullananlar için çok rahatlık sağlıyor. 7.4 karışık ortalama ile kullanıyorum arabamı ve 35 kuruş oluyor, bu benzin fiyatlarında güzel bir yakıt tüketimi bence. dual dijital otomatik klima ve havalandırmayı klima açmadan iç mekan havasıyla çalıştırma seçeneği çok makul. bagajına küçük deniliyor, evet dev bir sedan bagajı yok araçta ama 2 büyük valiz ve ıvır zıvır torbalar güle oynaya sığıyor. anahtarsız giriş ve çalıştırma, esp ve asr türevi güvenlik donanımı, 9 hava yastığı, sessiz 4000 devire kadar sessiz çalışması çok başarılı. 
2010 Auris A/T Elegant + Nav + Body Kit + Deri + Krom + Mugen Logo + Snowflakes Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #397 : Ekim 08, 2012, 21:43:10 »
Çağatay Bey 7,4 çok iyi bir tüketim değeri. benim tüketimim yol bilgisayarına göre 8 lt ve çoğu uzun yol diyebiliriz.
2011 AT Auris - BRC Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Auris A/T
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #398 : Ekim 08, 2012, 22:58:37 »
İbrahim bey, alır almaz bir 10000 km bakımı yaptırdım, boğaz kelebeğini temizlettim ve 97 oktan kullanıyorum belki bu sebeplerden olabilir farkımız. ve ben sakin, uslu ve sessiz gitmekten keyif alıyorum. 2000 de vites değiştiriyor hemen hemen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #399 : Ekim 09, 2012, 09:06:22 »
benimde 20 bin bakımı geldi belki bundan dolayı fazla yakıyordur.
2011 AT Auris - BRC Lpg