0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özer bey teşekkürler paylaşım için.benim gibi ingilizcesi olmayan ve teknolojiye uzak kişiler içinde alışverişin sürecini kısaca anlatabilirseniz sevinirim.
Özer bey bu bilgiler eski güncel değilGüncel bilgiler şu şekilde normal günlerde kargo dahil Gümrük sınırı 150 ya yükseltildi geçen ay, ayrıca yılbaşı ve bayramlardakai sınırda kargo dahil 300 dan 450 ya yükseltildi
Evet çoğu satıcı gift ve düşük değer otomatik olarak yazıyor, özellikle doğudan geliyorsa.Yalnız son mesajınızda dediklerinize katılmıyorum. PTT dışında kesinlikle kurye ile getirtmeyin. PTT gümrüğünden kendiniz kolayca çıkarabilirsiniz bir ihtimal gümrüğe girerse. Kurye ile normal gümrüğe giriyor ve bir sürü masraf çıkıyor, ben geçen sene bir paketi bu yüzden gümrükte bırakmıştım, $150 değerindeki pakete $300 gümrük masrafı çıkardılar. Mutlaka Amerika'dan gelecek ise USPS ile göndertin, yine dikkat edin, UPS değil, USPS. PTT genel kanının aksine oldukça hızlı ve güvenilir.
USPS'in priority ve first class servisleri bence berbat. aslında fena değil de PTT yüzünden dağıtım çok gecikiyor.USPS express başarılı ama. PTT ülkeye girdikten 2 gün içerisidne size ulaştırıyor.