0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben buradan kalkıp istanbula mı gidiyorum çok hoş olmuş abi [emoji3] , abi eğer gümrük vergisi alınması gereken bir ürünse adresinin bulunduğu ptt merkezine gidip gümrük ücretini odeyip teslim alıyorsun abi.
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-MP3-Input-USB-Female-Cable-For-Toyota-2012-Camry-Verso-CD-Player/2026797142.htmlToyota (2005 Terra) için bu şekilde bi CD playeri USB'ye dönüştürebileceğimiz bi alet var mı acaba?
O sadece uzatma kablosu.
Arkadaşlar yurt dışından vereceğim bir sipariş için biraz araştırmaya girdim ve 2015 yılı içinde Gümrüklerde elektronik ve benzeri ürünlerde (yani kargo veya hızlı posta ile gelen) ücret sınırlandırması ve 1 yıl içinde kaç sefer aynı kullanıcının alışveriş yaptığına dair sınırlamalar genişletilmiş................................bilginize...
Abicim, bunu açıklaman yasaktır, cezası bile olabilir. Özelden bilgi isteyene iletmek daha doğru olur.Genelde çok alışveriş yapan biri değilseniz paketin büyüklüğüne de bağlı olarak pek de takılmaz. Tabi bu durum gümrük memurunun inisiyatifindedir.
Ancak işin halen şöyle bir insiyatifi daha var.eğer orta düzey bile olsa bir ingilizceniz varsa karşı taraftaki satıcıya ürünün kargo ücreti dahil 75 euro yada daha altı bir fiyat belirtmesi gerektiğini söylerseniz ve bunuda karşı tarafta kabul ederse sorunsuz şekilde alışverişi yapabilrsiniz.tabiki bu olay her üründe geçerli değil.
Bilgilendirme icin tesekkurler abi. Yalniz merak ettigim bir husus var. Urunun %18 vergisi neye gore belirleniyor? Pakette yazan fiyata goremi yoksa Türkiye deki muadil urunun fiyatina goremi
ürünü aldığımız satıcının beyan ettiği ücrete göre ekleniyor.örneğin 100 euroluk ürün alırsan ve satıcı bunu olduğu gibi yazarsa sen bunu 118 euro şeklinde ödersin.yani ilave olarak 18 euro daha gümrüğe ödeme yapman gerekiyor.ayrıca bunun üzerine gümrük pul-damga ücreti gibi %1-3 arasında değişen ikinci bir vergi daha ekleniyor.
Eğer gümrük memuru fiyatta şüphelenirse ve gümrüğe takılırsa, alıcı şubeye çağrılır ve paypal ekstresi ya da banka kredi kartı ekstresi getirmesi istenir. Bu ödenen fiyata göre vergiyi öperler. O nedenle bu tür ürün fiyatını düşük gösterme vs. vergi kaçakçılığına girmektedir.Sık alışveriş yapan biri değilseniz eğer takılma ihtimali daha düşüktür. Sonuçta adamlar alıcının o malın ticaretini yapıp yapmadığına ikna olmalılar. Benim 200 dolarlık koskocaman 1.5 m lik kutu uçağım ve 200 küsür dolarlık rc kumandam geçmişti gümrükten.
Bilgilendirme icin tesekkurler abi. Bilgilendirme icin tesekkurler abi. Çok sık alışveriş yapıyorum. Son zamanlarda 5 6 paket getiriyorum. (Onceden 10 paketi geciyordu aylik) Gumruge takilmadi hic. Ama takilirsa ne yapacagimi bileyim diye sordum cevabimi aldim cok tesekkurler.
İstanbul'da takılıyorsa eğer Zeytinburnu P.İ.M.'e gidiyorsun İlke. Ankara'da da Ulus'taydı sanırım P.İ.M. Diğer küçük yerlerde ise gümrük varsa gümrükten geçtikten sonra ptt ye söyleniyor vergi fiyatı ve ptt şubesinden alırken ödüyorsun vergiyi. Eğer bulunulan yerde gümrük yoksa, en yakın gümrüğe gidiyor, sonra ikametgahına geliyor. Ben Karabük'e istemiştim pil almıştım 2-3 ay evvel. İstanbul-Düzce-Karabük-Bartın-Zonguldak (1 hafta kaldı, gümrüğü haftada 1 sanırım)-Karabük. şeklinde gelmişti. Karabük'ten geçip Bartın'a niye gitti diye aramıştım ptt yi bir de gümrüğe gireceğini unutup