0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
corolla nın frenlerı zayıf mı? benım once doblom vardı sahane frenlerı vardı abs side yoktu
Frenler için yapacağınız bir kaç temel işlem var.1- Balatalarınız kesinlikle orjinal olmalı, TRW gibi..2- Mühendisler akıl edememişmi diyeceksiniz, evet akıl edememiş öyle seri bir araca 175 tabanlı T grubu lastik koymuş. O lastikleri 185/60/14, 185/55/15, 195/50/15 ölçülerinden birisi ile yenilemeniz gerekir. Bana sorarsanız 195/50/15 olsun derim. Çünkü gerçekten corolla'nın hakkı budur.3- Fren limitörüne müdahele edeceksiniz.a) Bütçeniz varsa yenisini almak, Ki bu şekilde en doğrusunu yaparsınız.b) Limitörü söküp temizlemek, pasını yağnı çamurunu contalarını değiştirip yeniden takmakc) İptal etmek. Dikkat ediniz, iptal olursa frenler çok iyi hale gelir ancak bu sefer virajlarda vs. ani fren dokunmalarında arka tarafı savurabilir, huzursuz edebilir.4- Bunların hiçbirisini yapamıyorsanız takp mesafesini 88-89 olarak değil, 88-89-90-91-92-93-94-95 olarak değiştirmeniz ve ona göre ayarlamanız gerekir
TRW orijinal mi yav Öyleyse çok iyi Geçen bakımda tesadüf TRW almıştım
Çok emin konuşmak istemiyorum ama sıfır aracın üzerinde bildiğim kadar TRW geliyor, birde servsite değiştirecek olursanız zaten TRW takıyorlar
Abi nasıl bulamadın yaa Küçükköy sanko'da var. Sanayi sitesinin hepsinde vardır yani. Hiç bulamadıysan yenibosna sonkardan alırdın be abi. Olsun olsun en fazla on TL fazla olsun. Gezdiğine değmezdi yani.
Şu an Sonkar dan aldığım fiyatları yazıyorum:Ön fren balatası:101 tlArka fren balatası:87,5 tlbenzin filtresi:13 tlşanzıman yağı(sae75/90):27tl/ltviraj demiri lastikleri:13,7tl/ad.triger seti:büyük rulman 127tl küçük rulman 86,7tl triger kayışı 83tl v kayışı 32,6 tlön alt rotil:123,7tl/adSence 10 liramı fazla ümit.