Gönderen Konu: corolla nın frenlerı zayıf mı?  (Okunma sayısı 9300 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla nın frenlerı zayıf mı?
« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2010, 13:48:22 »
Hele sen 5 kişi binince araca o zaman gör frenleri 90 km ile gider iken önümdeki araçla aramda 15 mt mesafe bırakıyorum vites küçülterek  frene basıyorum ve bariz bir şekilde araç burnunu yere eğiyor arka taraf havalanıyor. P valfi 381 tl cik olmasa keşke.
O durum bende de var. Araç doluyken frenler pert oluyor resmen.
P valfinin değişmesinden başka bi yöntemi yok mu acaba. Temizleme falan gibi :wacko:
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 16, 2010, 13:48:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Nisan 16, 2010, 16:27:35 »
corolla nın frenlerı zayıf mı? benım once doblom vardı sahane frenlerı vardı abs side yoktu
Gayet zayıf.Hele hele p valfi arızalı ise.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 16, 2010, 16:35:55 »
  Hep söylüyorum, teşhisi yanlış koymamak lazım bence. Ae101 için 25Tl ye de fren balatası var, 75 Tl. ye de. Tabi aynı fark kullanımlarda da geçerli oluyor. :) Ae101 'i kendi üretim yılında ve segmentinde incelersek, bakımları da kaliteli parçalar ile yapıldı ise (fren diski, balatası, amortisörler, helezonlar gibi) frenleri kötü değildir. Bu gün frenleri iyi dediğiniz araçlar da 10 sene sonraki modellerin yanında orta düzeyde ya da vasat kalacaktır büyük ihtimalle. Bu kaçınılmaz gelişimdir. Ben ae101 de her zaman kaliteli parçalar kullandım ve lastiklerde hep Continental Ecocontact serisinden kullanıyordum (bir kez GY Gt2 vardı ve memnun değildim) ve ebatlar 185-60-14 idi. Frenlerde gayet iyiydi. Tabi kendi sınıfında düşününce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 16, 2010, 22:37:08 »
Hakan abi +1 olarak katılıyorum sana. Birkere, benim yazdıklarım ön takımı düzgün olan araçlar için geçerliydi. Ön takım herşeyden evvel çok ama çok önemli. Aracınız kaç km. olursa olsun, üstündeki amortisör takıldığı yıldan beri ( 12-17 sene ) üstünde duruyorsa muhakkak değişmeli. viraj denge çubukları, viraj denge lastikleri, rot ayarı, salıncaklar ve salıncak burçları çok ama çok önemli.

+2 şuan benim aracım ile orta sınıf, sıfır bir c segmenti aracı karşılaştıralım fren mesafesi açısından. Çok iddalıyım ki, benim aracım daha kısa mesafede duracaktır. Hakan abi tersini idda eder şimdi :D Buluşunca küçük bir deneme yaparız ama emniyet kemerini takmayı unutma yoksa camdan dışarı uçuşa geçebilirsin :)

+3 TRW ön balatalar küçükköy sanko'da 55 TL ( sanayi sitesindeki japoncu ) Ben serviste en fazla 65 TL'dir diye tahmin etmiştim. onun için yazdım bunları. Keza, toyota etiketli denso bujiler 7,5 TL idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 16, 2010, 22:44:10 »
p valfi dediğiniz nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2010, 08:05:57 »
  Olması gereken bu bence Ümit. :)

P valfi konusunda Mekanik Sohbet bölümümüzde, frenler ile ilgili başlıklarda detaylı paylaşımlar mevcut Deniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2010, 08:26:14 »
bu fren olayı arkadaşlarımın da söylediği gibi birçok faktöre bağlı. sanırım biraz da sürücüler çok şey bekliyorlar araçlarından. ae101 efsane kasa olması yüzünden '' efsane 110 ile giderken 20 m mesafede durur.'' şeklinde bir beklentileri var sanırım...:) efsane de olsa her aracın hıza oranla bir fren mesafesi vardır.bildiğiniz üzere. bu efsane de olsa....:) zorlamamak gerek. bu araçlar birçok bakımdan beklentilerimizin çok üstünde olsa dahi sonuçta performans aracı değil. motor, frenleme vs ortalama her araçta bulunan kadar olması doğal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2010, 08:46:55 »
Efsanelerin 100-0 mesafesini bileniniz var mı ? :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 17, 2010, 11:41:44 »
stock hali 49 metre olması lazım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 17, 2010, 11:54:20 »
frenler harbi harbi berbat...amortisörün payı büyük, lastiklerin payı büyük, lastik ölçüsünün payı büyük, diklerin payı büyük, büyük oğlu büyük :D

ben yol tutuş ve frenler için 195/45-16 lastik taktım, bir miktar iyileşme oldu, sonra sert yay taktım, yol tutuş canavar oldu, hızlanma ve frenajda bir miktar iyileşme oldu..şimdi fren için süper bir iyileşme planlıyorum, e-bayden alcam, gelişi -gümrükte takılmazsa- 500-600 lira gibi bir şey olacak..seramik fren balataları ve soğutma kanallı diskler..

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 17, 2010, 11:58:05 »
frenler harbi harbi berbat...amortisörün payı büyük, lastiklerin payı büyük, lastik ölçüsünün payı büyük, diklerin payı büyük, büyük oğlu büyük :D

ben yol tutuş ve frenler için 195/45-16 lastik taktım, bir miktar iyileşme oldu, sonra sert yay taktım, yol tutuş canavar oldu, hızlanma ve frenajda bir miktar iyileşme oldu..şimdi fren için süper bir iyileşme planlıyorum, e-bayden alcam, gelişi -gümrükte takılmazsa- 500-600 lira gibi bir şey olacak..seramik fren balataları ve soğutma kanallı diskler..

türkay kardeş ebay'dan getirmene gerek yok sanırım. brembolar ülkemizde de var. ama fiyatından haberim yok. otostart.com a bir bak istersen. başka yere de bakabilirisin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 17, 2010, 11:58:54 »
Olum yapma şöyle şeyler yaaa deli etme beni. :D Zaten kaç günlerdir bremboları düşünüyorum, makaslı kullandığım zaman ( şöyle bir 30 dk falan ) çok çabuk ısınıyor diskler, hatta birkez balata yakmıştım :) Hava kanallı disk bakınıyordum bende :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 17, 2010, 12:03:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #33 : Nisan 17, 2010, 12:04:53 »
Murat abi frenlerden fazla bir şey beklemiyoruz zaten.
Tek isteğimiz 49 metreyi kızaklamadan durabilmek. :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #34 : Nisan 17, 2010, 13:10:26 »
türkay kardeş ebay'dan getirmene gerek yok sanırım. brembolar ülkemizde de var. ama fiyatından haberim yok. otostart.com a bir bak istersen. başka yere de bakabilirisin.
yurtdışından gelince 500-600 liraya gelen ürün türkiyeden en az 1500$ gibi rakamlara alınınca pek mantıklı olmuyor :D bir de bizim arabalar için getirtilmiyor diye biliyorum..civic için bakkalda bile satılıyor ama bizim araba için bulmak zor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 17, 2010, 13:43:28 »
Gümrükte 150 Avronun üstünde vergiye giriyor , faturadaki görünen ürün bedeli ( ki kargo içine konmalı ) rakam bunun altında ulursa ;) sorun olmaz sanırım.
Gönderi bedelinin de ayrıca gösterilmesi yararlı olur, aksi halde ürün bedeli içinde gösterilince kendi 150 AVro sınırınızı düşürmüş olursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Nisan 17, 2010, 13:48:40 »
gönderi bedeli fatura edilmiyor..gönderi bedeli olmadan 100 dolar civarında alınıyor seramik balatalarla birlikte (sadece önlere) kargo çok çok pahalı tutuyor, diskler ağır çünkü :( 200-300 dolar tutuyor kargo :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Nisan 17, 2010, 15:55:02 »
  Adlı Fren 'e baktın mı Türkay.
 Fren diski üzerindeki o deliklerin asıl amacı soğutma değildir. :) Onlar toz delikleridir. Aynı zamanda diskler ıslandığında da işe yararlar bildiğim kadarı ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Nisan 17, 2010, 22:52:05 »
  Adlı Fren 'e baktın mı Türkay.
 Fren diski üzerindeki o deliklerin asıl amacı soğutma değildir. :) Onlar toz delikleridir. Aynı zamanda diskler ıslandığında da işe yararlar bildiğim kadarı ile.
zaten bir tek türkçede soğutma kanallı olarak geçiyor, ingilizcede "drilled rotor" olarak geçiyor, delikli disk şeklinde..ben de hep soğutma olarak bilmişimdir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 18, 2010, 01:16:23 »
Göndediğim kaynağı okudunuzmu? Soğutma etkisi bariz var ;)