Gönderen Konu: Corollacığıma Motor Bakımı-Komp.Ölçümü-El yapımı Hava Filitresi-Led Projesi  (Okunma sayısı 16793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Herşey güzel hoşta Yatrıa cevirmişin arabayı Ümitim yaa :D Park ettikten sonra, ısıkları açık unutma sakın.Bi bakrsın millet çaput bağlamış arabana :D

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Herşey güzel hoşta Yatrıa cevirmişin arabayı Ümitim yaa :D Park ettikten sonra, ısıkları açık unutma sakın.Bi bakrsın millet çaput bağlamış arabana :D

Yatır haa :rofl:  Çaput haa :rofl: Hocam zaten avatarın altına yürüyen türbe yazdım :zombi: Ergün Gürkan taktı o adı :D

arabanın sesine bayıldım herşey çok güzel olmuş

Eyvallah Fatih sağolasın, İstanbul buluşmasına katılırsan yakından dinletirim sesini ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Yatır haa :rofl:  Çaput haa :rofl: Hocam zaten avatarın altına yürüyen türbe yazdım :zombi: Ergün Gürkan taktı o adı :D

Eyvallah Fatih sağolasın, İstanbul buluşmasına katılırsan yakından dinletirim sesini ;)

Şimdi farekettim harbiden türbeye benzemiş ama :D Sen şimdi bi rivayet uydur,Corolla baba türbesi yazdır arkasına millet dua edip eksesuar takar belki :P :d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
50 TL'lik aldığım gazı bugün bitirdim. 242 Km ş.içi yol katettim.

50/242 = 0,206 Kuruş. Gazın litresi 1,99 TL'den

50 TL / 1,99 = 25,125 LT eder.

25,125 LT'de 242 Km gidiyorsa,
X        LT'de 100 Km gider

=> X = 25,125*100 / 242
=> X = 10,38 Lt

Yani 10,38 LT / 100 Km yakıt tüketimim. Bu açık hava filtresi ile olan denememdi. Tabi arada basmaları saymıyorum ama en saki, en iyi ihtimal 19 kuruşa düşer. Fazla birşey beklemiyorum. Benzinle gitseydim açık filtre daha çok işe yarayacaktı eminim ve yakıt tüketimim ortalama 7,7 Lt seviyelerine inecekti.... Yani benzinle gidiyor olsaydım 28 kuruş yakıt tüketimim olacaktı. Keşke benzin biraz daha ucuz olaydıda hiç LPG işine bulaşmasaydık...
Neyse, Bugün orjinal hava filtresini takıp 30 TL'lik gaz ile deneyeceğim.

Beni izlemeye devam edin :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • canım corollam
teşekkür ederim verdiğin bilgiler için bende gösterge ışıklarını çok kafaya takıyordum
hemen senin gibi led lambayı deneyeceğm :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
+ önceden demeyi unuttum gaz ile yüksek devir dönme ümit motoruna yazıktır.bari 5 10 ytl'lik benzin al öyle devir dön sonradan zararlarını görürsün kardeşim ben toyotacı olarak uyarayımda seni ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
bu arada ahmet can kardeşin mesajını yeni gördüm :) kullandığınız araba honda s2k herhalde öyle yazmışsınız.litre başına 120 hp veren bir japon klasiği doğal olarak.filtre yakıt tüketimini kesinlikle azaltır.bunu istediğiniz tuner'a sorun.kutu içine giren hava dirence uğradığı için araç rahat nefes alamaz.ama açık hava filtresinde hiç bir engel olmadığı için zorlanmadan temiz hava girer.şöyle birşeyde var.altınızda s2k varken sakin kullanmanız pek mümkün değil :) bundan dolayı çok yaktırıyor demeniz normaldir.motor mekanikte kendimi beğenmişlik yapmam ama doğruları ve yanlışları her zaman savunurum ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Cumartesi Günü 84,75 TL gaz aldım ve bursaya gittim.

Dönüşte ise 20 TL daha gaz aldım. Yani toplam 104,75 TL gaz almış oldum.

550 Km şehirler arası kullandım, kalan 170 Km ise şehir içi olarak kat ettim.

Ve bugün gazım bitti. Şimdi bu halde karma olarak hesaplayacak olursak,

104,75TL /720 Km = 0,145 TL yakmakta.
-------------------------------------------- Şayet;

Şehir içi yakıtı 0,185 TL'den hesaplayacak olursak

170 X 0,185 TL = 31,45 TL şehir içi yakıt tüketmişim.

Şimdi, 104,85-31,45 = 73,4 TL'si ise şehirler arası yakıt için harcamış olurum.

Öyleyse,

73,4/550 = 0,133 TL şehirler arası yakıt tüketimim olmuştur..

Yani, sözün özü,

Şehirler arası 0,133 TL yakmakta, ( Gazın litresi 1,99 TL'den 6,7 Lt / 100 Km eder. Buda takribi 5,3 Lt / 100 Km benzin tüketimine denktir )
Şehir içi       0,185 TL yakmaktadır. ( Gazın litresi 1,99 TL'den 9,3 Lt / 100 Km eder. Buda takribi 7.4 Lt / 100 Km benzin tüketimine denktir )
Bilgilerinize arz olunur :D

-------------------------------------

Yakıtımdan şuan için çok ama çok memnunum. ALLAH zeval vermesin... Burak kardeşiminde söylediği gibi, hava filtresi yakıtı etkiliyor..
Tabi bu buji, yağ, bor katkısı vs. 'de bağlı olabilir ama yakıt tam manasıyla mükemmel :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
arkadaşlar cok takıyorsunuz yakıt konusuna sonuçda gülü seven dikenine katlanmak zorunda bende 1994 xli var 86 200 km de araba sadece tatil ğünleri kullanıyorum hiç tüp takılmadı 1.6 enjeksiyonlu ayda 100 tl dolduruyorum  istedim kadar ğeziyorum arabanın hakkını verecen  70 km hızda5 vitesde kullanmıcan  benzinden tasaruf olsun diye bu düşünce sonucu istanbulda trafike yakalanıp kalıyoruz yol boş ama gaza bazan yok neden se hız sınırı 120 km sonuçda basın gaza yada  iett yi kullanın daha tasaruflu olur sizler için akşam eve ğidincede  bakarsınız arabanınza benzin hiç ğitmemiş ne ğüzel diye sevinirsiniz
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
metin bey ben de benzinde kullananlardanım, 1.6 enjeksiyonlu 98 xli var, 120.000kmde..fazlaca yükleniyorum (hakkını veriyorum) ne yaktığını çok da önemsemiyorum ancaaaak, az yakıt tüketmesi aracın sağlıklı olduğunu gösteriyor, benim gözlemlediğim en canlıyken motor, en rahat giderken, en canavar halindeyken en az tükettiği zaman oluyor..çok yakıtığı zaman ise muhakkak bir sıkıntı oluyor..her aldığım yakıtı hesaplarım, bir depoyla 250km gittiğim de oldu, 650km gittiğim de oldu..hesaplamak iyidir ;) aracını çok daha iyi tanırsın..huyunu suyunu bilirsin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
 herseyden önce türkay araba ile cok ugrasmayacan gerekti zaman lar  binecen zevk olsun diye bakkala bile araba ile ğiden  kişiler görüyorum lafım  sana degil kesinlikle yanlış anlama öyle insanlar varki arabası son model tem de sol seritde 70 le ğidiyor ve burası istanbul trafik in en yogun oldugu şehir sen olsan ne düşünürsün bunlar hakkında
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
herseyden önce türkay araba ile cok ugrasmayacan gerekti zaman lar  binecen zevk olsun diye bakkala bile araba ile ğiden  kişiler görüyorum lafım  sana degil kesinlikle yanlış anlama öyle insanlar varki arabası son model tem de sol seritde 70 le ğidiyor ve burası istanbul trafik in en yogun oldugu şehir sen olsan ne düşünürsün bunlar hakkında
Sol şeritte 70 için lüks olmasına gerek yok. Yeterli kafa oldumu hallolur :D. Gece 12 civarıydı, kardeşimin mikrasıyla başakşehirden dönüyoruz D-100 deyiz. Hız limitini 18km kadar geçmişim. İki kamyon iki şeritte giderken, şahinin biri sol şeride atladı. Ne sinyal ne bişey! Şerit değiştirir değiştirmez kızaklamadan fren yaptım ama kut diye arkadan çarptım birde suçlu oldum :D.

Gece o saatte sol şeritte hız limitin altında seyreden araç yok. Diye biliyordum meğer varmış :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
ben bakkala gitmiyorum (çok yakın) ama çok çok fazla kullanıyorum, hobi benim için araba..zaten bu sitedeki bir çok insan için arabası hobisi, o yüzden bu siteye üyeler, bu siteye üye olmak, burda aktif olmak bile aracı ile çok uğraşmak oluyor..yani ben arabayı gerektiği zaman değil zevk için kullananlardanım..bu arada bu olayla temde 70le solda gidenlerin alakasını kuramadım :D benim en en en kızdığım şey o
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
erkeklerin en cok deger verdi iki seyden biri arabası diğeri tuttu takım dır yanlış anlama mesajlarım sana degil yanlışım oldu ise özür dilerim belki sende ğörmüşsündür bakkala bile araba ile ğidiyor bazı kişiler bizim burda onlara sonradan ğörme diyoruz yazık yani ist köse bası zaten market var hava olsun diye ğidiyorlar aldıkları 2 ekmek kahvaltılık    hız sınırına gelince bazı kişiler var sanki temde 5 vitesde 70 sol seritte dünya umrunda olmadan ğidenler benzinden tasaruf oluyor sanıyorlar ondan söyledim devir 2 altında tın tın  ğidiyıorlar arabaya yazık ya