Gönderen Konu: Corollacığıma Motor Bakımı-Komp.Ölçümü-El yapımı Hava Filitresi-Led Projesi  (Okunma sayısı 16680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Benim aklım da hep böyle şeylere çalışıyor Ümit, n'apayım :D Al üstüne bir de mani sana:

Esnaf dürüst olmalı, olmaz ki hiç böyle hata
Ümit sonuna kadar haklı sitem etse Mithat’a
İşini de bilirmiş, halletmiş işi iki karışık tosta
Daha bir canavar olmuş değişiverince conta
Mesutum der yazık olur takmaz isen Simota

:D

Alemsin Hakkı abi ya  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Başkanım süpersin yaa diyecek birşey bulamıyorumki... Benim keyfime keyif katıyorsun yani ne diyeyim :)

Hakan abi, ALLAH'tan erken uyandık meseleyide, daha fazla emanet etmedik arabayı ona...

Mesut abi, bu dediğini zaten senden görmüştüm yani toz geçirip geçirmeme meselesini sen anlatmıştn. Onun için aynen senin dediğin gibi yapacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Maşallah diyelim nazar değmesin :)
Gösterge tablosunun camını takmazsan ileride çok tozlanabilir!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
ümit emeğine sağlık, çok uğraş vermişsin... yeşil ışıkları biraz daha düşün derim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Öncelikle hayırlı olsun, güle güle binin inşallah. Yalnız benim bildiğim kadarı ile motor kompartımanındaki sıcak havanın solunmasına sebeb olduğu için açık hava filtreleri performans açısından pek tercih edilmiyor. Özellikle yaz aylarında yanma odasındaki NOX (Azot oksit) bileşikleri çıkışının artmasına sebeb olduğu için yakıtın yanma verimi çok düşüyor. Hele bir de aracınızın LPG li olduğunu düşünürsek. Çıkarttığı gürültü hoşunuza gitmiş olabilir ama bence performansa ve yakıt vermliliğine yönelik bir uygulama yapacaksanız, dışarıdaki görece serin havayı kullanacak bir kutu içi filtre uygulamasına yönelmenizi tavsiye ederim.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Ümit ellerine, emeğine sağlık. Uğraşlarına değmiş bence...
 Ayrıca herkes gibi bende ön panjurdan fışkıran yeşil rengi gereksiz buldum...
 Yürüyen türbe gibi olmuş :D
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ümit bakımın hayırlı uğurlu olsun.Eline sağlık çok güzel olmuş.Ama ön panjurdaki yeşil ışıkları çıkar derim.Hiç yakışmamış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Benim aklım da hep böyle şeylere çalışıyor Ümit, n'apayım :D Al üstüne bir de mani sana:

Esnaf dürüst olmalı, olmaz ki hiç böyle hata
Ümit sonuna kadar haklı sitem etse Mithat’a
İşini de bilirmiş, halletmiş işi iki karışık tosta
Daha bir canavar olmuş değişiverince conta
Mesutum der yazık olur takmaz isen Simota

:D

:alkis:
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
LEDler de cok yakismis, Umit.
WRUTH marka silikon contayi normal contanin koseler denk gelen yerlerine mi uyguladiniz yoksa sadece silikon conta mi uyguladiniz merak ettim.Ben sadece normal conta ve koselere silikon conta eklemekle dogru mu yaptim, yanlis mi yaptim onu anlamak icin soruyorum...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Maşallah diyelim nazar değmesin :)
Gösterge tablosunun camını takmazsan ileride çok tozlanabilir!

Abi teşekkür ederim sağolasın. Birazcık keyfimi alayım, tozlanmaya başladığında tekrar siler parlatır, camı takarım :)

Ümit ellerine, emeğine sağlık. Uğraşlarına değmiş bence...
 Ayrıca herkes gibi bende ön panjurdan fışkıran yeşil rengi gereksiz buldum...
 Yürüyen türbe gibi olmuş :D

Yürüyen Türbe :rofl: böylemi :zombi: :)
Abi sayende bilgilendirdin bizi, bunları yapabildik. Alkış yetkim olsaydı seni birkez daha alkışlamak isterdim.

LEDler de cok yakismis, Umit.
WRUTH marka silikon contayi normal contanin koseler denk gelen yerlerine mi uyguladiniz yoksa sadece silikon conta mi uyguladiniz merak ettim.Ben sadece normal conta ve koselere silikon conta eklemekle dogru mu yaptim, yanlis mi yaptim onu anlamak icin soruyorum...

Abi o siyah wrüthten hertarafına sürüldü. Bilirsin kuruyunca plastik gibi olurlar. Norlmal silikon konulmadı yani silikondan kastım wrüth idi.
Bu arada yeşilleri beğenen birtek sen olmuşsun. Teşekkür ederim sağolasın.

Aslında yeşillerin bir manası var benim için. Hem muhafazakar geri kafalı irticacıyım hemde modifiyeciyim. Bu ikisini birleştirebilen birtek benimdir herhalde :)

Abiler / Kardeşler, videoları youtube koymuştum ama video hakkında hiç yorum gelmeyince anladım meğer youtube açılmıyormuş. Ne hikmetse bende açılıyor. Neyse buradan birkez daha koyuyorum ama bu sefer dailymotion'a ekledim.

http://www.dailymotion.com/video/xcxakp_96-corolla-xey-custom-air-yntake-ki_auto

http://www.dailymotion.com/video/xcxaid_96-corolla-xey-engine-compression-m_auto

http://www.dailymotion.com/video/xcxalo_96-corolla-xey-custom-air-yntkate-k_auto

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Yesil, barisin/selamin rengi Umit. Gozleri dinlendiren renk yesil renk. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
yeşil favori rengimdir
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
güzel olmuş Allah kaza bela vermesin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Yesil, barisin/selamin rengi Umit. Gozleri dinlendiren renk yesil renk. :)

Benim asıl itibariyle Laboratuar Tekn. / Sağlık memuru olduğumu bildiğinizi tahmin ediyorum, bilmesenizde öğrenmişsinizdir :)

Biz sünnetlerde, Cerrahi müdahelelerde ve ameliyatlarda yeşil renkli örtü kullanırız. Sebebini herkes tahmin edebilir aslında, hem hastayı sakinleştirmede etkisi vardır, hemde genel anesteziden uyanan hasta ilk olarak karşısında yeşil önlüklü doktoru görür yani yeşili görür ve ürkmeden uyanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda Doğanın temel rengidir, fıtratımız yeşil ile dinlenir....

yeşil favori rengimdir

+1

güzel olmuş Allah kaza bela vermesin.

Sağolun hocam ALLAH razı olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Maşallah iyi iş çıkartmışsınız. Ayıplı mal kullananları açıkça söylemenizde çok iyi olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Kamil Bey, sağolun ALLAH razı olsun. Açıkçası ben fotoğraflarımla belgeledim ne kadar sahte iş yaptığını. Haksızsam bana ulaşır mithat efendi ve söyler arkadaşım bana haksızlık ediyorsun falan diye... Neyse, ses çıkmadığına göre dediklerimde doğru....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
kardeşim benim daha şu anda gördüm konunu :) maşallah canavar gibi olmuş araban :) bu pimaş olayını çok düşünmüştüm inanır mısın :D yapayım yapmayım diye çok git-gel yaşadım yapmadım sonra :) gayet de güzel oturtmuşsun helal olsun, güle güle kazasız belasız cezasız nazarsız kullanmak nasip olsun..bir de insana en çok kendi nazarı değer unutma ha ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
türkay bende yapmak istiyorum kardeşim ama tamamına manifold itibariyle olmadı sen yap ben senden taklit edeyim biraz:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
türkay bende yapmak istiyorum kardeşim ama tamamına manifold itibariyle olmadı sen yap ben senden taklit edeyim biraz:D
hava filtresi mi planlıyorsun :D ümitin projesi taklit edilebilir ya :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
evet yapmayı düşünüyorum ama bu pimaşı ta manifolddan nası çekcem onu hesaplıyamıyorm olmadı krom boru kıvırtırcam arkadaşa öle bişiler yapcam yaza bikaç deişiklik yapmalıyım sıkıldım jantları fln da deiştircem belki