Gönderen Konu: Corollacığıma Motor Bakımı-Komp.Ölçümü-El yapımı Hava Filitresi-Led Projesi  (Okunma sayısı 16679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
evet yapmayı düşünüyorum ama bu pimaşı ta manifolddan nası çekcem onu hesaplıyamıyorm olmadı krom boru kıvırtırcam arkadaşa öle bişiler yapcam yaza bikaç deişiklik yapmalıyım sıkıldım jantları fln da deiştircem belki
varya ben o tarz jantları japon araçlarına yakıştırmıyordum, ama seninkinde çok hoşuma gitti :) annem de şaka gibi ama BMW sandı :P bu yazçok gaza gelirsek bir hafta değiştiririz jantları, ikimize dedeğişiklik olur :) ben egsoz kullanıyorum 98de, muhteşem sesi var..tok, polis sıkıntı çıkarmadı daha hiç
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
bende de var egzoz baya bi bağırıyo polis önüme atladı geçen gün ama silencer lı bi egzoz alcam şimdi.bana uyar kardeşim deişiklik ii gelir hele bi yaz gelsinde hallederiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
bu arada cold air intake değil short ram oluyor bu.hemen belirtmek isterim :) ayrıca eksta bonusta aracının tüpteki gidişimi yoksa benzin mi ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
kardeşim benim daha şu anda gördüm konunu :) maşallah canavar gibi olmuş araban :) bu pimaş olayını çok düşünmüştüm inanır mısın :D yapayım yapmayım diye çok git-gel yaşadım yapmadım sonra :) gayet de güzel oturtmuşsun helal olsun, güle güle kazasız belasız cezasız nazarsız kullanmak nasip olsun..bir de insana en çok kendi nazarı değer unutma ha ;)

ALLAH razı olsun kardeşim sağolasın. Yap yap, pimaş kısa zaten orjinaline en sadık bir şekilde yaptık dikkat edersen. Bu gidişte değecek zaten, etrafımdaki herkesin dikkatini çeker oldu ayaklı türbem :D

evet yapmayı düşünüyorum ama bu pimaşı ta manifolddan nası çekcem onu hesaplıyamıyorm olmadı krom boru kıvırtırcam arkadaşa öle bişiler yapcam yaza bikaç deişiklik yapmalıyım sıkıldım jantları fln da deiştircem belki

Hocam manifolddan çekmemeni tavsiye ediyorum yani biz mümkün olduğunca orjinaline aykırı birşey yapmak istemedik çünkü o boruda tam manifolda yakın boş bir kutu var, rezonans olması lazım. Mühendislerin vardır bir bildiği dedik, düz boru çekmedik. Yani aslında aliminyum boruyla falanda uğraşabilirdim ama pimaş cuk diye oturdu :)

ayrıca eksta bonusta aracının tüpteki gidişimi yoksa benzin mi ?

Bu tüpteki gidişi, fazla basılacak gibi bir yol yoktu aslında kesintisiz ivmelenmesini göstermek isterdim. 5.000 devir üstünde insanın kanını fıkırdatacak bir sesi oluyor mübarek sanki 1.000 cc'lik kawasaki yada, RS, GTİ hissi veriyor ya deli birşey oldu.
   Önceden gaz ile Benzin arasında perf. açısından aman aman hissedilir bir fark yoktu beelki son sürate 10 km farkı olabilirdi ama şimdi gazda %20 bir artış olduysa benzinde %40 artış oldu. O derece yani.
   Bu arada gaz pedallarına tepkisi inanılmaz hafifleşti. Önceden 5. viteste 90 Km/H ile gitmek için gaz pedalına 5 gr dokunurdum, şimdi 3gr ağırlık vermem yetiyor aynı hızı korumak için. Yakıt ekonomisinede katkısı olduğuna eminim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
yakıt düşürdüğü doğrudur sakin kullanımda.filtre egzoz kombinasyonuyla gaz tepkisi acayip şekilde güzelleşiyor kullandığım için doğrulayabilirim.tabiki dip gaz kullanımlarda daha fazla yakıyor :) hayırlı olsun diyelim.kazasız belasız kullanmanız dileği ile
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
acık hava filtresi asla yakıtı düşürmez
asla asla deme :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
kardesim yakıt düşürmez kac senedir bu işin içindeyim düşürmez normal hava filtresinden bahsetmiyorm acık hava filtresinden bahsediorm 300 gecik farklı model ve marka araca taktım ve hepsi yakıtı arttı hemde normal değerde kullanmasına rağmen benimle her konuda iddalasın ama motor mekanik konusunda asla :)
iddialı olduğumu söylemedim ;) ancaaak sen böyle iddialı konuşunca damarıma basılıyor :D burağı salarım üstüne :) öyle de bir tasarruf yapılır ki...sen yeter ki aynı şekilde kullan ve soğuk hava ver ;) kutu içi filtrede yeteri kadar hava çekemiyor, hele hele orjinal filtre kullanılmıyorsa...çok gaza gelirsem kaputu bile söker denerim :D buz gibi hava çektiririm araca :)

not: burak kardeşim hava filtresi konusunda çok fanatik ve bilgili olduğun için öyle bir cümle kurdum, alınmazsın inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ahmet, Türkay benim yaşımda, kardeşim olmamış. Birde ben sizin ne kadar temiz iş yaptığınız anlattım, gece 12-1'e kadar birlikte özene bezene yaptık bu işi. Babanada, sanada eline emeğine sağlık. Bu arada yakıtım düştü haberin olsun ;) Bunda hava filtresinin etkisi büyük :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
yok abi konuşman lazım zaten konuşma demiyorum ancaak ;
http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/hava_filtreleri/Hava_Filtreleri.htm

şimdi alınma ama bu bir üniversite yayını, yani kişisel görüş, kişisel gözlem değil..benim kişisel gözlemime göre ise düşürmek mümkün..senin teorine göre kirli hava filtresi daha az benzin yaktırmalı, hava az giriyor o zaman benzini de az yollar (çok hava girince çok benzin çeker tarzı bir şey anladım yazından) benim için hiç bir önemi yok ne kadar iş yaptığın, ne kadar arabaya ne taktığın, yanlış her zaman yanlıştır..ve açık hava filtresi -doğru kullanıldığında- ve -soğuk hava çekecek şekilde- kullanıldığında yakıt tasarrufu sağlar..
tamam işte abide kardes olmuyomu :) ayrıca bu yakıt düşmezi tek ben demiyorm bana diyosunki 2 yıllık corolla kullanıcısı olman gerekir bunu baska söyleyende sen hangi toyotada calıstığını biliyosun kalite kontrol şefi söylüyor bazı şeyler güdülemeyle insanlara satılır abicim bunu bil istediğin teste sok arabanı istediğin harbi ustaya sor yakıt düşmez artar ayrıca araba bi süre sonra dengeside kayıyo sakın beni filtre düşmanı sanmayın bana kalsa ben bugün takarım motoru 1 ayda eline alırsın deselerde yine takarım bendeki hastalık sen gecen gece dedin ya senin cok eksiklerin var aslında yanılıyosun sen makascısın ben yancıyım ben makas atamıyorum sende el freniyle değil bak benim gibi arabayı virajlara tam yan sokamazsın ben 2 sene honda s2000 kullandım arabadan anlayan bilir s2000 i nasıl makina oldunu 168 bg 2 kişilik hafif kasa tam bir yan makinası beni benim çevreme sor sana anlatsınlar ben senin arabanı tanımıyorum  yüzden pasif kaldım yol tutusu ne kadar iyi nerde ne yapar bilmiyorum sen 0 arabayı ilk aldığın gün yap bakalım 0 hareketleri tanımı0sun arabayı yapamazsın sen şimdi yaptımda dersin neyse ben ne desemde siz kendinize doğru edinmişiniz bikere benim kusuruma bakmayın derler ya doğru söyleyeni d0kuz köyden k0varlar işte 0 misal ben daha ağzımı acmam cünkü benden fazla aramız 0lmasada büyüksünüz saygım s0nsuz size bişey demiyorum ama internette her okuduğunuza inanmayın tuzaklara düşmeyin kardesinizin varsa aranızda bi değeri ciddiye alırsınız
şimdiii bu olmadı :) sen benim direksiyonumu bilmeden bu cümleleri nasıl kurarsın ki? makasçı olduğumu nerden çıkardın? bu forumda herkes bilir (diye tahmin ediyorum) benim arkadan itişe olan aşkımı..arkadan itiş bir aracın direksiyonunda nasıl canavarlaştırğımı..açtırdın ağzımı benim..ben herkes gibi tokyo drfit izleyip el freniyle artistlik yapanlardan değilim ahmet can ;) karşındakini bilmeden böyle büyük cümleler kurulmaz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
haydaa..gidecek ne var hacı :) doğrular tartışarak bulunur..sizin akışmetreyi yemeniz sizin yaptığınız bir anlıştandır..mesut abi (bu sitede) sıfır aldığı araca heen takmış filtreyi, şu ana kadar ne akışmetre yemiş ne başka bir sorun..kendisi lpg de kullanmıyor, benzinden yana da çok yakma şikayeti yok..demek ki böyle bir durum da oluyor..açık hava filtresinin yakıt tasarrufu sağlamasının nedeni içerdiği oksijenden dolayı, yanma oksijen sayesinde oluyor, oksijen olmazsa yanma da olmaz, istersen çıkar filtreni, boğazı elinle kapat kendin gör, sadece benzin yanmaz oksijen olmazsa...açık hava filtresi takıp bir de soğuk havayla beslersen motora daha fazla hava değil, daha fazla oksijen doldurursun, daha fazla yanma olur..birim benzinle daha fazla yanma...yani daha fazla verim..3 kuruşa 5 köfte yani ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ahmet Can, tek bir dileğim var senden, yazarken noktalama işaretlerini kulalanabilir misin :) Yazdıklarını okurken gözlerim yoruluyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Hay yaşa! Başım ağrımaya başlamıştı, sebebini anladım.
:-)
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
açık hava filtresi takıp bir de soğuk havayla beslersen motora daha fazla hava değil, daha fazla oksijen doldurursun, daha fazla yanma olur..birim benzinle daha fazla yanma...yani daha fazla verim..3 kuruşa 5 köfte yani ;)

+1 Türkay sana tamamiyle katılıyorum. İlk gözlemim yakıtın azaldığı yönünde ama bakalım sonuçları paylaşacağım.

Ahmet Can, tek bir dileğim var senden, yazarken noktalama işaretlerini kulalanabilir misin :) Yazdıklarını okurken gözlerim yoruluyor.

Abi artık Ahmet Can aramızda yok. Biraz daha pişmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çok iyi çocuktur, abi abi diye yerden yere koymaz beni, çok saygılı iylik sever şeker bir çocuk ama dediğim gibi biraz pişmesi gerekir. Herşeyde iddalaşmak olmaz....
Dün MSN'de de özel olarak konuştuk.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bakımı yaptıktan sonraki yakıtımı hesaplıyorum;

En son ölçümümde 23,2 KRŞ idi. Bakımlar yapıldıktan sonra, o hava filitresini takıpta basmamak imkansız ama....

50 TL lpg aldım, tam 220 Km yol kat ettim. LPG'nin litresi 1,99.

50/220 = 0,227 Kuruş eder. Ama şunu söyliyeyim, aynı kullanımla ( şehir içi 3 km git stop et, dur-kalk trafiğine gir, ara sıra gaza gelip dip gaz yap falan ) önceden olsa rahat 25-26 kuruşu bulurdu. Neyse,

0,227 kuruş yakıyorsa kilometrede, 100 Km'de 22,7 TL yakıt tüketir.

=> 22,7 TL / 1,99 = 11,4 Lt gaz eder. Ufff baya yakmış yahu...

Neyse yarın 20 TL 'lik gaz alacağım. ama bu sefer sakin kullanacağım ve sonuçlarıda paylaşacağım.

Beni izlemeye devam edin :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Umit, yakit tuketimindeki azalmanin sebebi bence ozellikle yeni bujiler, yeni yag ve filtre.
Tekrar hayirli olsun bakim, gule gule binin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ahmet abi çok çok teşekkür ederim. ALLAH razı olsun :) Pazartesi günü yakıtım biter, 20 Tl üstüne bi 30 TL daha aldım. Birde orjinal filtre ile deneyeceğim. Eğer çok bariz bir fark olmazsa açık filtreye devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TODAY TOMORROW TOYOTA
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '95
  • 10 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ümit güle güle kullan güzel iş çıkmış ortaya
1995  Corolla  1.6 16v  114 hp  xei  a/c  zavoli sıralı lpg    ~ N A M-I   D İ Ğ E R   E F S A N E ~

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Aramıza  Hoşgeldin  Ümit :)
Hayırlısı  olsunn  short ram  intake  ;)
Ben daha az   yaktıramadım :)  babam  150 kuruş gibi değere  düşsede  ben  200- 220 gibi  değerlerdeyim :D ( şehir içi )
bununn  sebebiyse  lanet  Simota :D :D ( bir  nebze  yeni  olması  ve heves )
devir  yaptığımdan değil  kalkışlarda  ara  gazı  çekmemden " vupp vupp" ses  çıkmıyomu bitiyorum :)
daha  once  Ergün'lede   konuşmuştum bu  konuyu  gaz  sıkışması  falan  oluyor  demiştim o da  evet  zaman  zaman  olabiliyor, yüksek viteste  düşük devirde  gaz  verildiğinde  meydana  gelen  birşey demişti, merak ediyorum sende de  oldu mu?  oluyor mu ?  dene  bak  keyiflidir :)  şahin 'in  egsoz patlattığı gibi   hava  kitinden  ses  çıkıyor :D  ( şaka deneme düzgün  kullan) ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Eyvallah Tunç hoşbulduk :) Görüntüden ziyade motorada girmeye başldım ufak ufak :P

Hocam benimkisi sıralı sistem olduğu için gaz sıkışması falan olmaz diye tahmin ediyorum. Zira ben aracımı çok sakin kullanırım uyutarak yani, düşük devirde sıkıştırmam ama 1300 ile 2200-2500 devir arası sürerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
arabanın sesine bayıldım herşey çok güzel olmuş