Gönderen Konu: Otobüsler,konforda uçağı solladı  (Okunma sayısı 35629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüsler,konforda uçağı solladı
« Yanıtla #40 : Nisan 14, 2010, 20:08:13 »
Bu isin sitesini bile kurmuslar Turkay: http://www.seatguru.com/
Hangi koltuk daha rahat, genis diye bakiyorsun bileti oyle aliyorsun, tabii fazladan para isteyen yerler haric.
Mehmet, bu ilk resimdeki adamin keyfine diyecek yok, tahti gibi cidden. :D Ikinci resimdeki de rahat, tek eksigi perdeyle koridorun kapatilmasi. :D
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 14, 2010, 20:08:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Nisan 14, 2010, 22:25:28 »
tek şey almadım abi, 150 watt inverter, alyan takımı, en ufağından tamir seti (bisiklet falan için), 10 tane magic towel aldım 75.5 lira gibi bir şey tuttu kargo dahil..hepsinin ayrı fiyatları ise ;
alyan takımı 1 lira, inverter 58 lira, tamir seti 2 lira, 10 tane bez de 9 lira..bez de suni güderi sanırım..hong kongtan yola çıkacak inşallah bir kaç gün içinde :)
   Türkay siparişini verdiklerinin fiyatı,bedavadan azıcık pahalı :) Şu sitenin adresini verde bende bir şeyler bakayım...Özellikle yıldız alyan takımının iki versiyonuna birden ihtiyacım var.Neden mi? Geçen Crafter'ın sağ ampulü söndü.Değiştiremeyince servise gittim.VW'nin gönderdiği yazıda,Crafter'ların sağ ampul değişimi için farı kopmle sökmek gerekiyormuş.Bunun içinde önce panjur,sonra far altı kaş ve sonrada farı söküyorsun.Bu gürültünün hepis bir ampul takmak için :wacko: :wacko: Bu işlem için üç çeşit yıldız alyan kullanıldı(kısa,uzun ve tornavida alyan).
   Murat,303'e maalesef personel servisi iken bindim (ama bindim).O egzos sesi adamı mest ediyor.Ve anlattığın 303 zamanına göre çok çok iddialı bir otobüsmüş.O 403'ün yeri zaten tartışılmaz.Ama Travego'ya gelecek olursak eğer bende hayal kırıklığı yaşamıştım.403' göre koltuk aralığı,özellikle 1-2-3-4 nolu koltuklarda daha dar.Cam olayı dediğin gibi büyük bir eksiklik.Yağışlı havalarda önünü görmek neredeyse imkansız.Neoplan ne güzel yukarıya bir tane silecek takmış...Ama elktornik anlamda da Travego çok çok gelişmiş bir otobüs.Hız sabitleyiciden radar tespit cihazına kadar her şeyi tas tamam.Diğer rakiplerene oranlada yakıt konusunda daha cimriymiş.Temmuz ayındaki mazot fiyatlarına göre,bindiğim otobüs daha 10 bin km'deyken bile,km'de1TL yakıyordu.Verdiğin güzel bilgiler içinde ayrıca teşekkürler Murat...

Bu da buranin en bilinen otobus firmasi.Yeni otobusler diye bakin neleri gosteriyor:
http://www.greyhound.com/home/en/NewBuses.aspx#
Turkiye'dekilerle karsilastirinca bunlar belediye otobusu gibi kaliyor acikcasi. :D
   Ahmet,belediye otobüsü benzetmen süper,tam  yerinde olmuş.Link'teki otobüs burada Yenimahalle hattında çalışan Hyundai'ye çok benziyor.Gerçi karayolu yolcu taşımacılığı Türkiye'deki gibi yaygın olmadığından dolayı bu otobüs yeter seviyededir.Ama ülkemizde öylemi.Edirne'de Hakkari'ye kadar otobüs ile gidiliyor.Örnek Van'dan sabah 08:00'de hareket eden bir otobüs tam 26 saat sonra yani ertesi gün saat 10:00 gibi İstanbul'a ancak varıyor.E bu yolculukta böyle sonderece lüks ve rahat otobüsler olmazsa o yolculuk çekilmez.
   Mehmet,eklediğin fotoğraflar için öncelikle teşekkür ederim.Padişahlık devam etseydi yeni taht'lar demek örnekteki gibi olacaktı :)  Her şey iyi güzelde o perdeler işi bozmuş.Bu arada buradaki otobüslere konulan interaktif ekranlar Taiwan'lı bir şirket tarafından üretiliyormuş :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Nisan 14, 2010, 22:28:27 »
   Türkay siparişini verdiklerinin fiyatı,bedavadan azıcık pahalı :) Şu sitenin adresini verde bende bir şeyler bakayım...Özellikle yıldız alyan takımının iki versiyonuna birden ihtiyacım var.Neden mi? Geçen Crafter'ın sağ ampulü söndü.Değiştiremeyince servise gittim.VW'nin gönderdiği yazıda,Crafter'ların sağ ampul değişimi için farı kopmle sökmek gerekiyormuş.Bunun içinde önce panjur,sonra far altı kaş ve sonrada farı söküyorsun.Bu gürültünün hepis bir ampul takmak için :wacko: :wacko: Bu işlem için üç çeşit yıldız alyan kullanıldı(kısa,uzun ve tornavida alyan).
ebayden aldım abi :) utanmasam yemek sipariş vercem ebayden..çok sık geziyorum sitede, saçma sapan şeyler beğeniyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Mayıs 11, 2010, 10:32:25 »
    Sonunda arabama Tv sistemi taktırdım.bunun için önümde üç Tv adayı vardı.Toshiba,Arçelik ve Grundig secenekler arasındaydı.Üçününde ortak noktası DVD Combo özellikli olmaları.
-Toshiba 220v ile çalışıyor,Dolby Digital ses sistemi destekli,Bas Refleks özellikli... 678 TL
-Arçelik 12v ile çalışabiliyor ve DVD'ye ek olarak Sd kart girşi ve USB girişleri mevcuttu 630 TL 12 ay taksit imkanı
-Grundig'de sadece DVD var ve o da 12v ile çalışabiliyor...
   Arçelik ve Grundig almam halinde 1.100 TL ile işin içinden çıkacaktım.Ama Toshiba'dan yana tercihimi kullandım ve fazladan 400 TL masraf yaptım.Ve içim rahat.Öyle bir sistem olduki gerçekten sinemaya gitmeye gerek yok artık.Ankara'daki üyeler çekirdek ve mısır ısmarlarlarsa film benden :D
   220v elektrik elde etmek için inverter almam gerekiyordu ama fiyatları çok ucuktu.Elektronikçi arkadaşım ile Media Markt'tan 650w gücünde UPS aldık (69 TL).Bunu koltuğumun altındaki sigorta bölmesine monte etti.Orta boy bir fanıda bu UPS'in elektronik kartına taktıki çok iyi soğutup iyi performans versin diye.
   Ups'in iki prizinden birinden aracın içine hat çekeceğiz.Buna 4-6 adet priz monte edip,Turkcell'den 3g modem alıp taktığımda yolcularım kesintisiz bir şekilde sanal alemde gezinmeye devam edecekler.Aynı anda 3 Laptop bu sistemden yararlanabilecek.Mikrodalga fırında düşündüm ama sadece onun için 1.000w'lık bir inverter almam gerekecekti :D Neyse ilerleyen dönemlerde ise uydu,ön taraf için 7" boyutunda seyyar bir Lcd ekran ve gece görüş özellikli kamera taktıracağım.Bu kamera özellikle sisli ve puslu havalarda gece işime çok yarayacak.Şimdilik bu kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mayıs 11, 2010, 12:05:43 »
Hayırlı olsun Özcan hocam, bu arada tekrar hoşgeldin, kendini özletmiştin :)
Müsait vaktin olduğunda resimleri de bizlerle paylaşırsın artık ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 11, 2010, 18:34:30 »
Ozcan Turizm teknolojik ataga kalkmis, masallah.Resimleri ve devamini bekleriz :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Mayıs 11, 2010, 21:48:20 »
Hayırlı olsun Özcan hocam, bu arada tekrar hoşgeldin, kendini özletmiştin :)
Müsait vaktin olduğunda resimleri de bizlerle paylaşırsın artık ;)
   Hoşbulduk,sağolasın Mehmet kardeşim....Fotoğraf çekecektim ama annem Bingöl'e gidince kamerada beraberinde gitti.Babam denk gelirse onun telefonu ile çeker eklerim.Tv'nin kasasının montajı ve imalatı zor oldu.Birebir ölçü alıp kaporta tamirinde kullanılan sac'dan kasa yapıldı.Özellikle DVD dirişi ve kumanda panelinin olduğu yer ustayı epey bir yordu.Dışınıda tavan döşemesinin aynısı kumaş ile kapladılar.9 saatin sonunda çok güzel bir iş ortaya çıktı.

Ozcan Turizm teknolojik ataga kalkmis, masallah.Resimleri ve devamini bekleriz :)
   Ahmet inanmazsın ama Nilüfer Turizm ile Kamil Koç'un tv ekipmanını döşeyen firmalar ile temasa geçtim.Aynısından bende istiyorum diye.Firmanın birine 11.000 TL diğerine ise 8.000 TL para kazandıracağım ama iki firmada hala bana dönüş yapacaklar  >:(  >:(  >:( Bende vazgeçtim bu sistemden.Misler gibi bir TV var.Kaliteli bir uyduda takarsam süper olur.Çay-kahve makinalı buzdolabı ve alaşım jant eksiğim kalıyor geriye.Bunlarıda tamamladım mı deymeyin keyfime benim (işimi ne kadar etkiler o da ayrı bir konu )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mayıs 12, 2010, 10:59:13 »
hayırlı olsun özcan.
UPS in çektiği ampere dikkat et. aküden gelen hattına araya sigorta koymamışsa bunu iste.
arabadaki şarj dinamosu aracın standart donanımına göre tercih edilmiştir.
bu sebeple otobüslerde klima tesisatı çok amper çektiği için klima sistemi için ikinci bir şarj dinamosu mevcuttur.
tv sistemi+ses sistemi+yolcular için priz sistemi+ uydu  vs.. sistemlerin toplam amperine dikkat et. gerekiyorsa bunlar için ya şarj dinamosunu büyüt ya da 2. bir şarj dinamosu taktır.
hesabı iyi yap. belkide gerek kalmayabilir.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Mayıs 12, 2010, 13:45:02 »
   Teşekkür ederim Murat.Servisin önerisi ,eğer elektrikli bir donanım takılacaksa araca elektriği direk aküden çekmemiz yönündeydi.Sigorta kutusundan alınacak bir hat aracın bütün sistemini olumsuz yönde etkilermiş.Ramazan usta'da aküden direk elektrik aldı.Araya dediğin gerekli amperaja sahip sigorta taktı.Daha önceden benim aydınlatma için çektiğim kabloyada sigorta bağladı.Sistem gayet sağlıklı işliyor.Ama dediklerini gözden geçireceğim.
   Tv 55w,bir laptop 19w akım çekiyor(boş olan bataryayıda doldururken dahil)uydu zaten 12v ile çalışıyor.Aldığım UPS zaten 650w.Toplam geçecek akım 112v olacak.Birde cep telefonu şarj etse o da 100ma eder ki sistem yeterli olur.Tv'yi aracın orjinal cd çalarının Aux çıkışına bağladık.Ayrıca bir ses sistemi bağlamadım yani...
   Eski bir üstad olarak vereceğin her türlü öneriyi bekliyorum Murat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Mayıs 27, 2010, 12:46:03 »
   Murat,akünün amperi ve şarj dinamosunun kapasitesi bu uygulamalar için yeterli seviyedeymiş.Bir sorun olmayacağını belirttiler...Önerin ve uyarın için tekrar teşekkür ederim.Sağol varol....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mayıs 27, 2010, 17:38:08 »
hadi bakalım hayırlı olsun. resimleri de gösterirsin artık. tvli, led tavan vs.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mayıs 27, 2010, 23:52:06 »
   Led tavan değilde Led taban daha doğru olacak Murat.Koltukların altına taktım lambaları.Sanırım bununla ilgili konu açmıştım.Tam emin değilim ama senin için bir kaç foto ekleyeyim...Derken gerek kalmadı.Konu açmışım ve buldum.Buradan bakarsın artık....

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/crafter%27in-led-aydinlatmalarini-sonunda-yaptim/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #52 : Mayıs 29, 2010, 14:50:39 »
    Abi boşver o sistemleri.Araban böyle daha hoş.Dediğin gibi internet,buzdolabı ve alaşım jant takarsan daha hoş olur.Saygılar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mayıs 30, 2010, 00:05:39 »
   Bilmem modifiye ustası Burak.Sen öyle diyorsan...Bir ara Crafter için değişik bir ön tampon tasarlayalım.Şöyle turbo,intercoll girşilerini kapatmayan cinsten...Ne dersin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ağustos 16, 2010, 12:54:38 »
   Konumu hortlatayım hele :D
Bu kendinden Dvd'li Tv.

Devamı aşağıdaki linkte.....Bu ay sonu itibari ile bir aksilik olmazsa Turkcell 3G wrilles internet bağlantısını yapacağım.FUNTORO şirketinden de fiyat bilgisi istedim.Fiyatı uygun olursa Crafter'a koltuk arkası dokunmatik Tv sistemi montajıda yaptıracağım...
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/crafter%27a-lcd-tv-ve-220v-elektirk-baglantisi/new/#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ağustos 16, 2010, 20:55:23 »
Ben karadenize giderken metroyla gittim mercedes travegoydu çift "muhterem aks kafasi" idi sarsıntı falan hissedilmiyordu ama televizyon falan yoktu dönüşte ulusoyla dödük tek "muhterem aks kafasi" acaip bi şekilde sarsıntılar hissediliyordu ama televizyon vardı :D

çift "muhterem aks kafasi"

tek "muhterem aks kafasi"

Şimdi tek dingille çift "muhterem aks kafasi" arasındaki farklar çift olanla 55 kişi taşınıyor tekte ise 44 veya 46
çift sarsıntıları okadar hissettirmiyor ve şöför gaza yüklendiğinde kesinlikle daha çok hissediliyor yani motor daha güçlü birde çift dingilli olanın deposu 1000l tek olan ise 800l bu araçlar 6 vites neoplanlar ise 8 vites. 8 vites olmasıda birazdaha ekonomik ve hız için biraz daha uyumlu gibi duruyor :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ağustos 17, 2010, 00:27:03 »
   Ercü fotolar için teşekkürler ama bu fotolar mazide kaldı :) Metro Turizm'de artık otobüsler ikiye ayrılıyor.Fotoğrafını eklediğin özellikte olanlar Metro Classic,2+1 koltuk sistemine sahip olanlarda Metro Suit diye geçiyor ki şu anda piyasa da fabrika çıkışı 2+1 koltuk düzeneği ve koltuk arkası sistemi orjinal fabrika çıkışı olan tek model bunlar.
   Ayrıca benim görüşüm Ercü,çift dingilli otobüsler tek dingilli olanlara nazaran sarsıntıları daha çok hissetirir.Çift dingilde örnek bir kasisten geçiyorken iki defa sarsılır otobüs.Gerçi Murat İskefiyeli abin konuyu görürse gerekli yorumu yapacaktır zaten....
   Viteslere gelecek olursak eğer;6 viteste olsa 8viteste olsa aracın maksimum hızı belli.Onun üstüne nasıl olsa kanunen çıkamıyor.Bu arada Neoplan Starliner tam otomatik vitesli şanzıman tam tamına 12 ileri ve 2 geri vitese sahip .wacko: :wacko: Bu kadar fazla vites rakamlarına hep Tır çekicilerinde rastlamıştım :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ağustos 17, 2010, 00:28:03 »
Bu arada her ne sebep olursa olsun sen soyadın gereği her daim Mercedes'e sahip çıkmalısın Ercüment KOLUMAN :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ağustos 17, 2010, 00:29:05 »
  Ercü fotolar için teşekkürler ama bu fotolar mazide kaldı :) Metro Turizm'de artık otobüsler ikiye ayrılıyor.Fotoğrafını eklediğin özellikte olanlar Metro Classic,2+1 koltuk sistemine sahip olanlarda Metro Suit diye geçiyor ki şu anda piyasa da fabrika çıkışı 2+1 koltuk düzeneği ve koltuk arkası sistemi orjinal fabrika çıkışı olan tek model bunlar.
   Ayrıca benim görüşüm Ercü,çift dingilli otobüsler tek dingilli olanlara nazaran sarsıntıları daha çok hissetirir.Çift dingilde örnek bir kasisten geçiyorken iki defa sarsılır otobüs.Gerçi Murat İskefiyeli abin konuyu görürse gerekli yorumu yapacaktır zaten....
   Viteslere gelecek olursak eğer;6 viteste olsa 8viteste olsa aracın maksimum hızı belli.Onun üstüne nasıl olsa kanunen çıkamıyor.Bu arada Neoplan Starliner tam otomatik vitesli şanzıman tam tamına 12 ileri ve 2 geri vitese sahip .wacko: :wacko: Bu kadar fazla vites rakamlarına hep Tır çekicilerinde rastlamıştım :) :)

işte metro klasikti gittiğimiz çift "muhterem aks kafasi" daha az hissettiriyor abi kasislerde bişi diyemem ama yoldaki bozuklukları çiftte okadar çok hissetmiyorsun...
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Ağustos 17, 2010, 00:29:44 »
Bu arada her ne sebep olursa olsun sen soyadın gereği her daim Mercedes'e sahip çıkmalısın Ercüment KOLUMAN :D :D

evet ankara şubesi :D ozaman açıklamanın zamanı geldi biz o kolumanlarız işte :P :D