Gönderen Konu: Otobüsler,konforda uçağı solladı  (Okunma sayısı 35631 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Otobüsler,konforda uçağı solladı
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2010, 13:36:00 »
... Neoplanlar güzel araba.koltukların rahatlıgı yönünden en son mercedesleri tercih ederdim..Man lar b
le benzlerden daha rahat.
biliyormusunuz bilmiyorum ama neoplan manın, setra mercedesin markası...

Öyle deme ya Murat.VHS'lerinde tadı bir ayrıydı.Film başlamadan önceki sinekli kısım,devasa bir video ve 37 ekran tüplü televizyon....Üstelik koca otobüste bir tane televizyon olurdu,bol bol sigara içilir,ayakkabı çıkarılır,çantadan haşlanmış yumurta ve saz arkadaşları.A noktasından B noktasına bol kokulu bir şekilde yolculuklar yapılırdı...
aaahhhh aaahhhh gel de özleme o günleri. :D
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2010, 13:36:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2010, 21:40:06 »
biliyormusunuz bilmiyorum ama neoplan manın, setra mercedesin markası...
aaahhhh aaahhhh gel de özleme o günleri. :D
   Murat BMC kimin öyleyse? :)  Bence şirket evlilikleri içinde en olumlu olanı Mercedes'in Setra'yı satın almasıydı.Geçen K.Hamam'a gitmek için otobüs beklerken eski Setra'lardan biri geçti.Bulgaristan'a gidiyordu.Onca yıla rağmen otobüs hala dipdiri duruyordu...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2010, 22:12:03 »
belki turizm arabasıdır diye özcan abi ama setra hakikaten güzel.
geçen esenlerden geçtim de o otobüsler garajın orada zebil gibi zebil.bir zamanlar turizmde çalışan full 403 ler şimdi deli gibi servis çekiyor.rekabet büyük,ama çok kişininde büyük ümitlerle girip çıkamadığı iş.
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2010, 23:28:54 »
ben aslında ulusoyu çok beğeniyorum..priz sunması muhteşem bir artı..diğer firmalarda laptop için priz yok..şarj nereye kadar giderse oraya kadar sürüyor internet keyfiniz..ancak ulusoy ile bir koca yol rahat ve sıkılmadan bir yolculuk yapılabilir..son ankaraya gelişimde uzun süre sonra otobüs tercih ettim ve gündüz yolculuğu yaptım..sony psp sahibiyim, içine 2 film attım, bir onları izledim bir tv izledim, az internete girdim hop bitti yolculuk :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 14, 2010, 14:04:54 »
   Eskiyen otobüsler ya taşra'ya gider ya da şehir içinde servis olurlar.Kaderleri böyle :)
   Türkay inşallah Crafter'da da Wi-Fi,Laptop'lar için priz,uzun yolculuklar için yastık-yorgan uygulamalarına başlayacağım.Nilüfer Turizm'in koltuklarının aynısından üretici firma ile yazıştık.Maalesef o koltuklar Crafter'a sığmıyormuş.Crafter'ın iki koltuğu yana yana 90 Cm eninde,bu koltuklar ise 110 Cm eninde.2+1 koltuk düzeninde olduğu içinde arabanın koridoru daralıyor.Ama güzel bir şeyler yapacağım inşallah.Aracım diğer Crafter'lardan Sprinter'lardan farklı olmalı...Son olarakta birde siyah'a boyadım mı yemede yanında yat hesabı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2010, 14:11:45 »
   Eskiyen otobüsler ya taşra'ya gider ya da şehir içinde servis olurlar.Kaderleri böyle :)
   Türkay inşallah Crafter'da da Wi-Fi,Laptop'lar için priz,uzun yolculuklar için yastık-yorgan uygulamalarına başlayacağım.Nilüfer Turizm'in koltuklarının aynısından üretici firma ile yazıştık.Maalesef o koltuklar Crafter'a sığmıyormuş.Crafter'ın iki koltuğu yana yana 90 Cm eninde,bu koltuklar ise 110 Cm eninde.2+1 koltuk düzeninde olduğu içinde arabanın koridoru daralıyor.Ama güzel bir şeyler yapacağım inşallah.Aracım diğer Crafter'lardan Sprinter'lardan farklı olmalı...Son olarakta birde siyah'a boyadım mı yemede yanında yat hesabı :)
o koltukları kullanırsan 2 koltuk yaparsın abi, çok genişler çünkü...laptop için priz şart otobüs yolculuklarında..ben arabaya inverter almak istiyorum laptop için, şöför olmama rağmen..yolcular için çoooook büyük gereklilik
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2010, 14:21:48 »
   İnverter pahalı Türkay.UPS al daha ucuz daha kolay olur...Bu arada arabaya LCD TV bakıyorum.Kendinden DVD'li olanlardan bakıyorum.Toshiba,Arçelik ve Grundig markalarından biri olacak.Gerçi Arçelik vakti zamanında grundig'i satın almıştı.
Toshiba:
Combo DVD özellikli.Siyah ve süt beyaz renk çeşidi var.220V ile çalışıyor.19" büyük kasaya sahip.670 TL Vatan bilgisayar fiyatı(Darty ve Medi MArkt magazalarında 800 TL)
Arçelik:
Toshiba'ya ek olarak USB girişi ve MMS/SD girişleride mevcut.12v ile çalışma imkanı var.19" Gri kuşaklı,siyah çerçeveli.630 bana indirimli fiyatı ve Bonus karta 12 ay vadeli verecek Sefa abi.
Grundig:
Arçelik ile benzer özelliklere sahip.USB ve MMS/SD girişleri yok ve 22"(56 cm).Bunlardan hangisi olur bilmiyorum ama gerçek şu ki hangisini alırsam alayım ayrıca DVD Player almama gerek kalmayacak...DVD'ye vereceğim paraylada hem çay-kahve makinası hemde taban halısı alırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2010, 14:24:31 »
metro  travegolara 2+1 bir sistem yapmış. metro suit diye.
kamilin rahat , pamukun teknobus adındaki   man fortuna larından daha konforluya benziyor.
2+1 duzendeki otobusler bence geniş ama rahatsız eski model olduklarından .
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2010, 14:29:12 »
   Şu anda Hande hanım konuyu incelemekle meşgul.Bakalım nasıl bir yorum gelecek :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2010, 14:32:50 »
  İnverter pahalı Türkay.UPS al daha ucuz daha kolay olur...Bu arada arabaya LCD TV bakıyorum.Kendinden DVD'li olanlardan bakıyorum.Toshiba,Arçelik ve Grundig markalarından biri olacak.Gerçi Arçelik vakti zamanında grundig'i satın almıştı.
Toshiba:
Combo DVD özellikli.Siyah ve süt beyaz renk çeşidi var.220V ile çalışıyor.19" büyük kasaya sahip.670 TL Vatan bilgisayar fiyatı(Darty ve Medi MArkt magazalarında 800 TL)
Arçelik:
Toshiba'ya ek olarak USB girişi ve MMS/SD girişleride mevcut.12v ile çalışma imkanı var.19" Gri kuşaklı,siyah çerçeveli.630 bana indirimli fiyatı ve Bonus karta 12 ay vadeli verecek Sefa abi.
Grundig:
Arçelik ile benzer özelliklere sahip.USB ve MMS/SD girişleri yok ve 22"(56 cm).Bunlardan hangisi olur bilmiyorum ama gerçek şu ki hangisini alırsam alayım ayrıca DVD Player almama gerek kalmayacak...DVD'ye vereceğim paraylada hem çay-kahve makinası hemde taban halısı alırım :)
hayırlısı olsun abi ;) bir de anten, kapalı devre uydu falan bir sistem yaparsan tv de izlenir, oooh :) biraz önce inverter siparişi verdim abi, 150watt küçücük bir şey, sadece laptop şarjına yarayacak sanırım, büyük şeyleri çalıştırmaz heralde :)
metro  travegolara 2+1 bir sistem yapmış. metro suit diye.
kamilin rahat , pamukun teknobus adındaki   man fortuna larından daha konforluya benziyor.
2+1 duzendeki otobusler bence geniş ama rahatsız eski model olduklarından .
otobüs yolculuğu yapacaksam 2+1 tercih ediyorum..çünkü ciddi anlamda çok rahat oluyorlar, 1.93 boyundayım, resmen sığmıyorum başka sistemdekilere..helebir de yatırırlarsa koltukları..ay ay :) uçakta da sürekli kanak üstü çıkış koridorunda oturuyorum, iki kat diz mesafesi oluyor orda :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2010, 14:38:50 »
   İnverter'ü kullanırken motorun çalışması gerektiğini biliyorsundur her halde.Bu arada kaç para tutacak siparişin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Nisan 14, 2010, 14:42:49 »
   İnverter'ü kullanırken motorun çalışması gerektiğini biliyorsundur her halde.Bu arada kaç para tutacak siparişin?
tek şey almadım abi, 150 watt inverter, alyan takımı, en ufağından tamir seti (bisiklet falan için), 10 tane magic towel aldım 75.5 lira gibi bir şey tuttu kargo dahil..hepsinin ayrı fiyatları ise ;
alyan takımı 1 lira, inverter 58 lira, tamir seti 2 lira, 10 tane bez de 9 lira..bez de suni güderi sanırım..hong kongtan yola çıkacak inşallah bir kaç gün içinde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 14, 2010, 15:33:28 »
   Şu anda Hande hanım konuyu incelemekle meşgul.Bakalım nasıl bir yorum gelecek :D :D :D

otobüs almayı düşünüyorum fiyat araştırması yapacağım.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 14, 2010, 17:25:34 »
Özcan hocam paylaşım için teşekkürler. Ben de buradaki bir otobüs firmasına ait araçlarla ilgili foroğraf arıyordum ama bulamadım. Senin eklediğin fotoğraftaki iki koltuk yerine sadece bir koltuk var, ama padişah koltuğu gibi :D. Hizmette sınır yoktur ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 14, 2010, 17:47:47 »
Senin eklediğin fotoğraftaki iki koltuk yerine sadece bir koltuk var, ama padişah koltuğu gibi :D. Hizmette sınır yoktur ;)

mehmet hocam tek koltuk olması konfora düşkünlük mü? yoksa insanlar genel anlamda kilolu olduğundan mı? o şekilde düşünülmüş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Nisan 14, 2010, 17:59:48 »
mehmet hocam tek koltuk olması konfora düşkünlük mü? yoksa insanlar genel anlamda kilolu olduğundan mı? o şekilde düşünülmüş...

Yeni nesil biraz kilolu ama aşırı değil. 25 yaş üzeri genelde ufak tefek bildiğiniz, sıradan çekik gözlüler :) Tamamiyle konfora düşkünlükten dolayı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 14, 2010, 18:01:38 »
bu yazılanları okuyunca, 84 yılında gümrük indirimi sonucu dedemin almanya'dan getirdiği O303 otobüs aklıma geldi.
o zamana kadar süperman ve O302'den başka otobüs görmeyen bizler için aşırı ölçüde lüks gelmişti.

yüksek kabin (normal O303'lerden 15-20 cm daha yüksek), ortadan kapılı, tuvaletli, çiftcamlı, alttan ve tavandan ısıtma sistemi, ses izolasyonu çok güzel olan bir otobüstü. arkada motorun üstünde oturanlar motor sesini duymuyordu. tavanda ön tarafta bulunun sıcak su petekleri ile tavandan sıcak hava üflüyordu. tuvaleti bambaşkaydı zaten. şoföre gidip tuvalet izni alınca torpidoda bulunan WC düğmesine basılınca WC üzerindeki kırmızı lamba yanıyordu. yolcu wcye girdikten sonra da kapıyı kilitleyince lamba otomatik yanıyordu. lavaboda musluk yoktu. düğmeye basınca belli bir süre su akıyor ardından otomatik kapanıyordu. ama hiç kullandırtmadık o ayrı mesele :D. aynı dönemde setra, neoplan ve avrupa manlarda girdi türkiyeye. setra yürüyen aksam olarak mercedes olsa da kendi karesörünü yapan ve konfor ön planda olan bir firma. neoplanların bir kısmında mercedes, bir kısmında man motoru mevcut. onlarında konforu çok güzel. fakat ben neoplanları çok hantal buluyorum.

O302 lerin makaslı süspansiyonundan sonra havalı süspansiyon süper rahat gelmişti. tıs tıs seslerini duymaya başlamıştık yollarda. tubeless lastiklerde de ilk tanışmamızdı. ne rahatlıkmış eskiye göre. eskiden yok kolon ısırdı, yok şambyel yapıştı vs. uğraş dur.

sonuçta avrupadan gelen O303 ler konfor manasında çok büyük bir basamaktı bizler için. ardından gelen yerli O303 ve O304 inanın onların tadını veremedi. O403 ve avrupadaki eşdeğeri O404 de yeni bir basamaktı.

ve travego.

travego ya ilk bindiğimde neler mi hissettim. açıkçası hayal kırıklığı oldu. ya da ben çok şey bekliyordum. hız sabitleme, topuz vites dışında çok şey göremedim. elektronik alt yapısı daha iyi, teknolojisi daha iyi o ayrı. ama teknik yönüne bakmayanlar için çok birşey ifade etmiyor. bindiğim gün hava yağmurluydu. koskocaman yekpare camı sadece iki kol silgi ile silmeye çalışıyor. çalışıyor diyorum çünkü sadece şoför ve hostes koltuğunun görüş alanını siliyor. fakat travegoların avrupaya satılan yani ihraç edilen versiyonlarında tepede ilave bir silecek daha mevcut. bu silgi de yolcular için üstte kör alanı siliyor. iç piyasadaki araçlara neden takılmıyor bilmiyorum. sen 240 bin € ya otobüs sat, tepeye 1000 € luk bir sistemi takmıyor.

standart koltukları da O403 lerden çok farklı değil. petli koltuklar biraz daha rahat.

herneyse lafı çok uzattım. günümüzde uçaklar fiyatları minimum seviyede tuttuklarından uçaklarda su bile vermeyen firmalar mevcut. konforun yanında hizmet kalitesi de önemli diyorsanız fiyat artıyor.

ama inanın eski paralar kazanılmıyor artık. 1000 tl civarında olan tek lastik fiyatı (senede en az 4 lastik bitiyor), 15 günde bir yağ değişimi, şoför muavin giderleri, yakın masrafları, terminal giderleri, ikram giderleri, sigorta giderleri, yetki belgesi giderleri .....

bunun yanında aşırı artan firma ve otobüs sayısı, uçak fiyatlarının düşüşü sektörü aşırı etkiledi. firmaların otobüs sahiplerini 4-5 senede bir yeni otobüs almaya zorlamaları birçok kişiyi sektörden eledi (örneğin biz :( )

kalın sağlıcakla.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Nisan 14, 2010, 19:13:22 »
hayırlısı olsun abi ;) bir de anten, kapalı devre uydu falan bir sistem yaparsan tv de izlenir, oooh :) biraz önce inverter siparişi verdim abi, 150watt küçücük bir şey, sadece laptop şarjına yarayacak sanırım, büyük şeyleri çalıştırmaz heralde :) otobüs yolculuğu yapacaksam 2+1 tercih ediyorum..çünkü ciddi anlamda çok rahat oluyorlar, 1.93 boyundayım, resmen sığmıyorum başka sistemdekilere..helebir de yatırırlarsa koltukları..ay ay :) uçakta da sürekli kanak üstü çıkış koridorunda oturuyorum, iki kat diz mesafesi oluyor orda :P

Bircok sirket oraya ekstra para istiyor Turkay :D Avantajli yerleri degerlendiriyor hava yolu sirketleri.

Bu da buranin en bilinen otobus firmasi.Yeni otobusler diye bakin neleri gosteriyor:

http://www.greyhound.com/home/en/NewBuses.aspx#

Turkiye'dekilerle karsilastirinca bunlar belediye otobusu gibi kaliyor acikcasi. :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 14, 2010, 19:35:26 »
Birkaç fotoğraf buldum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Nisan 14, 2010, 19:44:39 »
Bircok sirket oraya ekstra para istiyor Turkay :D Avantajli yerleri degerlendiriyor hava yolu sirketleri.

Bu da buranin en bilinen otobus firmasi.Yeni otobusler diye bakin neleri gosteriyor:

http://www.greyhound.com/home/en/NewBuses.aspx#

Turkiye'dekilerle karsilastirinca bunlar belediye otobusu gibi kaliyor acikcasi. :D
orda kullanılmıyor diyedir abi ya :D burda uçakta acil çıkış koridoruna ek ücret istenmiyor :D