Gönderen Konu: avensis direksiyon sorunu  (Okunma sayısı 10868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
avensis direksiyon sorunu
« : Nisan 08, 2010, 21:16:22 »
arkadaşlar son 1 aydan beri direksiyonumda hafif bir sertlik var eskisine nazaran biras ağır geliyor bana.. bugün servise götürdüm bir şey bulamadılar.. daha önceden 2-3 kere direksiyonu çevirirken son noktasına sert şekilde vurdurdum. bundan sebep olabilirmi? direksiyon motoruna zarar mı verdim acaba? 20 km civarı viraja girerken direksiyonu sağa doğru 1.5 tur kadar çevirdiğimde sola doğru hafif bir baskı hissediyorum. . herhangi bir hata koduda gelmedi. serviste birşey bulamadılar ama ben bir sorun olduğunu düşünüyorum. eskiden tüy gibi hafif olan direksiyon şimdi durduğu yerde biraz sert bir şeklide dönüyor..
AvensiStyle

Toyota Club Türkiye

avensis direksiyon sorunu
« : Nisan 08, 2010, 21:16:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
Ynt: avensis direksiyon sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2010, 02:17:00 »
kimsenin fikri yok forumda :) ben tarabya gedizlerden aldım aracımı. gedizler dışında başka toyota servisine gitsem garanti kapsamı geçerli olur mu? istanbuldaki en iyi toyota servisi hangisi arkadaşlar oraya götüreyim birkerede bu sorun için?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2010, 08:05:50 »
  Hidrolik sisteme sahip direksiyonlarda (elektro hidrolikler dahil) direksiyon tam sağ ya da sol yapıldığında bir miktar geri boşaltmak, hidrolik pompanın sağlığı için iyi olur. Ancak bu hemen ortaya çıkacak bir sorun değildir genelde. Aracın Rot ayarları da direksiyonda ağırlaşmaya yol açabilir bence Bahadır. Hatta lastik havalarını bile gözden geçirmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2010, 11:11:59 »
rod ayarlarını nerde yaptırabilirim hakan bey? eps varmış benim aracımda elektrikli direksiyon motoru diye onda bir sorun yokmudur sizce? lastik havalarını dün kontrol ettiler  :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2010, 15:23:53 »
20 km civarı viraja girerken direksiyonu sağa doğru 1.5 tur kadar çevirdiğimde sola doğru hafif bir baskı hissediyorum. . herhangi bir hata koduda gelmedi. serviste birşey bulamadılar ama ben bir sorun olduğunu düşünüyorum. eskiden tüy gibi hafif olan direksiyon şimdi durduğu yerde biraz sert bir şeklide dönüyor..

bence bir problem yok. direksiyon kendini toplamak istiyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2010, 15:49:16 »
Manevra yaparken nasıl? Bence o hızlanınca sertleşiyordur. Öyle olması lazım zaten.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 16:14:39 »
  Hidrolik sisteme sahip direksiyonlarda (elektro hidrolikler dahil) direksiyon tam sağ ya da sol yapıldığında bir miktar geri boşaltmak, hidrolik pompanın sağlığı için iyi olur. Ancak bu hemen ortaya çıkacak bir sorun değildir genelde. Aracın Rot ayarları da direksiyonda ağırlaşmaya yol açabilir bence Bahadır. Hatta lastik havalarını bile gözden geçirmek lazım.

Hakan abinin söylediklerine ek olarak;

Bazen direksiyonu çevirirken, zeminin malzemesi (asfalt, toprak, beton, parke taş vs... gibi) değişik algılamalara sebep olabilir. Bunu ıslak veya kuru zeminde bile hissetminiz mümkündür. Bunlara ek olarak lastiklerin ve zeminin sıcaklığı. Sorunun son bir ay içinde olduğunu belirtmişsiniz; eğer bu süre zarfında ciddi bir problem yaşamadıysanız, benim tahminimce yukarda saydığım çeşitli dış nedenlerden dolayı size öyle geliyor.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2010, 16:48:31 »
  Bence Altan, Ahmet ve Mehmet arkadaşların dediklerini de bir gözden geçirin. Sorun olmayabilirde. Gelişmeleri yine paylaşırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2010, 19:11:49 »
hocam manevra yaparken daha çok anlaşılıyor park etmeye çalışırken tek elle direksiyonu çeviriken biraz zorlanıyorum. 1 ay öncesine kadar pamuk gibiydi 2 parmağımla bile çeviriyordum direksiyonu. şöyle diyim hız artsa bile direkiyon sertliği hep aynı hiç bir değişiklik yok :(
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2010, 22:57:24 »
benim yarisde buna benzer bir sorun yaşadığımda servise gidip bilgisayardan rot ayarlarını tekrar yaptırınca eski yumuşaklığına dönmüştü.sizde servisde bir rot ayarı yaptırabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2010, 23:14:52 »
tşkr ederim özgür bey dün servise gittiğimde beni başlarından sağmak için uğraştılar sanki hata kodu aradılar sadece başka bir şeye bakmadılar eminim:) dediğinizi pazartesi yaptırcam. tekrar payşalırım çok tşkr ederim.. sizin ne zaman oldu kaç km deydi aracınız. benim bugün 12000km oldu gerçi yolda çok çukarlara düştüğüm oldu bundan mıdır sebebi sizce?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2010, 23:17:03 »
hafif gaz vererek çevirmeyi deneyin bakalım değişiklik varmı ?
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 23:25:10 »
caner kardeşim ben arabayı ilk aldığımda hep gaza basarak çalıştırıyorum.. arabayı aldıktan 2 hafta sonra kadar yine aynı şekilde çalıştırdğımda eps işareti çıktı ekranda. direksiyonda öyle bir ağırlık vardıki çevirmek kullanmak çok zordu.. servisi aradım çekici falan istedim bekleyin düzelir dediler. yarım sa kadar bekledim ama düzelmedi. gözümü karartıp zorda olsa servise götürdüm. baktılar ama sonradan kendiliğinden düzelmiş ekstra birşey yapmamışlar. bu olaydan 2 gün sonra yine aynı şey oldu ben yine zorla servise götürdüm arabayı.. baktılar iyice.. sonra servis çalışanı yanıma geldi ve bana sordu gaza basarak mı çalıştırıosunuz aracı diye. bende evet diyince direksiyondaki ağırlaşmanın bu sebepten ötürü olduğunu söylediler. bende bidaha gaza basarak hiç çalıştırmadım ve bu sorunu birdaha yaşamadım.. dün dediğinizi yaptım ama değişiklik yok hep aynı sertlikte yavaşta gitsem hızlıda gitsem aynı...
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2010, 23:26:36 »
gaz basarak çalıştırma değildi kastım.rölantideyken devri hafif yükselterek denemenizdi..
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2010, 23:27:52 »
denemedim aklıma gelmedi hiç :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2010, 23:33:49 »
benim yaris 135.000  km de bende çukurlara girmiştim o dönem.alt takım ve amortisörleride kontrol ettirin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2010, 23:41:38 »
inş ciddi bir sorun çıkmaz siz sadece rot ayarımı yaptırdınız?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2010, 23:54:31 »
Eps niye yanık kaldı ki.Normalde 5-10 sn sürmüyor sönüyor.Servisinize  p/s nin sönmediğini söylediğinizde bekleyen demeleride ilginç.Kullanım  kılavzunda böyle bir durumda servise başvurun diyor serviste bekle inşallah söner diyor.12 bin kmde ki aracın rot ayarının bozulmasıda çok zor.İnşallah rot ayarlarıdır.Elektrikli direksiyonda bir sorun yoktur.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2010, 23:56:19 »
başka ne sebeplerden olabilir tuncay bey bilginiz var mı?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 10, 2010, 02:29:58 »
arkadaşlar birde sarj dinamosunda sorun olabilir mi.. şarjını ölçtürmem gerekirmi. arabayı çalıştırdıktan 10 15 saniye sonra farlarımda bir göz kırpma oluyor.. (xenonlarım sonrada servisten takılı otomatik yükseklik ayarı yok) sarjım az mı acaba azmı enerji üretiyor sarj dinamosu.. direksiyon motoru elektrikle çalıştığı için az enerji geliyorsa bu sertlik oyüzden oluşabilir mi?. daha öncedende dediğim gibi hızım artsa bile direksiyon sertliği azalmıyor her hızda aynı sertlik var.. aküden kaynaklanan bir sorunda olabilir. arabayı 22 gün kadar kullanmadığım oldu. akü zarar görmüş oalbilir mi? bu olaydan daha öncedende aküye fazla zorlama yapmıştım radyo klima falan açmıştım çalıştıramamıştım tabi sonra. 5 dakika bekleyip anca çalıştırabilmiştim.. aracımı stop edip anahtarı kontaktan çıkardığım anda yukardaki lambalardan birinde ufak bir cızırtı geliyor.. sislerede xenon taktırdım ama bu olay ondan sonra mı oldu emin deiğilim..son olarak 12000km de olan bir araba için rod ayarı erken gibi geliyor bana amortisör yada takımlar için çok erken bence... diğer sorunlar içinde erkende bu benim şansızlığım artık  :)
AvensiStyle