Gönderen Konu: avensis direksiyon sorunu  (Okunma sayısı 10869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis direksiyon sorunu
« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2010, 08:10:25 »
aracı neden gaza basarak çalıştırıyorsunuz? Bu çook yanlış bir uygulama. Eski model direkt lpgli araçlar o şekilde çalıştırılmıyor muydu.
Ayrıca yanılmıyorsam direksiyon sistemi elektirkli. Hidrolik sistemle yani motor deviriyle bir ilgisi olmaması lazım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 10, 2010, 08:10:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 10, 2010, 08:34:28 »
Gaza basarak çalıştırılmaz ecu'lu araçlar.

İçinizin rahat etmesi açısından zeytinburnu derindereye götürebilirsiniz. İyi ilgileniyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 10, 2010, 11:22:26 »
  Bence en sağlıklı çözüm (sorun varsa) garanti kapsamında servisin iyi bir inceleme yapması olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 10, 2010, 14:55:36 »
arkadaşalar saten artık gaza basarak çalıştırmıyorum ilk zamanlar bilmediğim için basarak çalıştırıyordum.. bugün gidebilirsem aküyü ölçtürcem eğer bir sorun yoksa servise götürücem tekrar..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 10, 2010, 23:23:26 »
direksiyon hidroliğinde oluşabilecek pisliğinde direksiyon hareketlerinde zorlanma tutukluk oluşturabileceğini düşünüyorum

aracınız yeni olmasından dolayı yeni çalışan bir sistem içinde bence pislikler oluşabilir

eps sistemini bilmesemde uygunsa direksiyon hidroliğini değiştirtmenizi tavsiye ederim

birde aracınıza nazar boncuğu filan taktırtın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Nisan 10, 2010, 23:54:03 »
kurban kestirdik hocam ama nazar boncuğu alamadım bir türlü :) hocam hafta içi zeytiburnu derindereye götüreceğim aracımı inşallah. en iyi hizmet orda diyorlar :) abartı bir sertlik yok ama eskiden rolantide çalışan arabamın direksiyonu çok hafifti şimdi belli bir sertlik var buda canımı sıkıyor..daha öncedende dediğim gibi hız artsada direksiyon hep aynı ağırlaşma yada gevşeme yok. gedizler tarabyaya götürdüm ama uğraşmadılar ilgilenmediler doğru dürüst. sorun yok diyip gönderdiler beni.
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 11, 2010, 00:30:44 »
dostum belki bir sorun olmasada aracında servisteki ilgili arkadaşın ki bu arkadaşların teknisyen olduklarını düşünüyorum

onlarca mühendisin yıllar sonunda ürettiği bir araca ne kadar hakimlerdir tartışılır

bir kursa eğitime tabi tutulurlarmı bilmem eğitim görseler bile ne kadar yeterlidir

eski aracım farklı bir markaydı elektronik bir arızası vardı serviste aracın yanında durdum araçla uğraşan arkadaş bilgisayar bağlayıp arıza yok

demekten başka birşey bilmiyordu araç hakkında

onca para ver son teknoloji bir araç al kişisel görüşümdür bu araca tam hakim olmayan teknik ekibe emanet ol

onlarda bu tür arıza kodu olmayan ve teknik bilgiye dayalı yorum isteyen durumlarda seni baştan savsınlar

elbette işinin ehli pek insan vardır servislerde onlara saygısızlık etmeyeyim  ama böylede bir gerçek var bence

anladığım kadarıyla işinin ehli bir kişiye rast gelmemişsinki  bu durum normal olsa bile sana yeterli bir açıklama yaparak içini rahatlatamamışlar

neyse dostum hayırlısı bi çözüme ulaşırsın inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Nisan 11, 2010, 00:46:30 »
aynen özgür bey bende servislerdeki çalışan elemanların teknik bilgisinden süpheliyim. aracımı teslim alırken bana dedikleri tek şey ''hata kodu yok aracınızda bir sorun görülmedi'' oldu..

hafta içi aracımı servise götürdüğümde aynı muameleyle karşılaşırsam eğer showroomda duran avensisi çalıştırtıp direksiyonun sertliğine bakmalarını ve benim aracımla karşılaştırmalarını isteyeceğim :)

ozaman kesin anlaşılacak bir sorun olduğu bundan çok eminim aracımı iyi tanıyorum 13 aydır benimle :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 11, 2010, 08:12:45 »
aynen özgür bey bende servislerdeki çalışan elemanların teknik bilgisinden süpheliyim. aracımı teslim alırken bana dedikleri tek şey ''hata kodu yok aracınızda bir sorun görülmedi'' oldu..

hafta içi aracımı servise götürdüğümde aynı muameleyle karşılaşırsam eğer showroomda duran avensisi çalıştırtıp direksiyonun sertliğine bakmalarını ve benim aracımla karşılaştırmalarını isteyeceğim :)

ozaman kesin anlaşılacak bir sorun olduğu bundan çok eminim aracımı iyi tanıyorum 13 aydır benimle :)

Teknoloji insanları tembelleştiriyor. Ustalar artık sorunları aracı dinleyerek, deneyerek değil, elektronik aletlerle buluyor. Yani onlara göre, elektronik donanımlar hata göstermiyorsa, sorun yok demek :( Tabii onlarada üstlerinden bu şekilde uyarılar geliyor, bazıları sorunu anlasa da elinden gelen birşey olmadığını söylüyor

Bundan dört sene önce bir arakdaşımın aldığı araçta motorla ilgili bir problem olduğu dikkatimi çekmişti. Valf'lerin çalışması ve sesleri normal değildi, daha birkaç aylıkken, arkadaşım aracı, benim sözüme istinaden servise götürmeye başladı ancak sorunu bulamadılar, ben ona, sorun bulamasalar bile sorunun ile ilgili şikayeti kayıt altına almalarını istemiştim. Geçen hafta sorun ciddileşince, servis sorunu buldu; motor üzerinde büyük bir masraf çıkardı ancak bu durumun araç garanti içersindeyken sorun olarak bildirilmesi üzerine aracı garanti kapsamı içersinde gibi hiçbir ücret almadan tamir ettiler.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 11, 2010, 11:55:03 »
bayram bey benım anlamadıgım sız nıye aracınızı sag sola goturuyosuunuzki sonucta sızın aracınız garantı kapsamında  servıs yapmak mecburuyetınte bence bıraz yaygara cıkartın gerekırse mudurlerıyle gorusun ..tabı sızden kaynaklanan bır hata olmadıgına emınsenız yanı arabanın altını vs vurmadıysanınz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 11, 2010, 17:43:47 »
benden kaynaklanan bir hata kesinlikle yok bülent bey.. en çok çukura düştüm ama hepimiz yapabiliyoruz bunu.. çarşamba günü izin alabilirsem servise götürcem arabamı.

mehmet bey ufak tefek arızaları görmezlikten geliyorlar bence. onlar için önemli olan büyük sorunlar. oyüzden uğraşmak bile istemiyorlar. yada sorun olsa bile idare eder daha bu deyip ilerde nasıl olsa iyice bozulur ozaman yaparız diyorlar..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 12, 2010, 10:24:29 »
ben ona, sorun bulamasalar bile sorunun ile ilgili şikayeti kayıt altına almalarını istemiştim. Geçen hafta sorun ciddileşince, servis sorunu buldu; motor üzerinde büyük bir masraf çıkardı ancak bu durumun araç garanti içersindeyken sorun olarak bildirilmesi üzerine aracı garanti kapsamı içersinde gibi hiçbir ücret almadan tamir ettiler.

Mehmet abi, çok zekice bir iş çıkarmışsın. Seni bu açıdan takdire şayan görüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 12, 2010, 12:31:52 »
kurban kestirdik hocam ama nazar boncuğu alamadım bir türlü :) hocam hafta içi zeytiburnu derindereye götüreceğim aracımı inşallah. en iyi hizmet orda diyorlar :) abartı bir sertlik yok ama eskiden rolantide çalışan arabamın direksiyonu çok hafifti şimdi belli bir sertlik var buda canımı sıkıyor..daha öncedende dediğim gibi hız artsada direksiyon hep aynı ağırlaşma yada gevşeme yok. gedizler tarabyaya götürdüm ama uğraşmadılar ilgilenmediler doğru dürüst. sorun yok diyip gönderdiler beni.
en doğrusunu yapmışınız kurban kesmekle. boncuk takmanızı zaten tavsiye etmem, boncuk yerine nazar ayeti bulundurabilirsiniz mesela. inşallah direksiyonda büyük bir problem yoktur, hakan beyin de bahsettiği gibi hidrolik pompalı direksiyonların sonuna kadar manevra yaptırılması tavsiye edilmez, hem ses yapar hemde pompanın ömründen yer, ama bu kadar kısa sürede böyle bi soruna sebep olacağını zannetmiyorum. siz takımları bi kontrol ettirin. ayrıca bahsettiğiniz farın göz kırpması olayı şarjdan veya aküden değildir. montajı yapan servis bi kontrol etsin...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Nisan 12, 2010, 13:17:15 »
tşkr ederim murat bey göz kırpma içinse aracı ilk çalıştırdığımda devir 1500 e yakın oluyor. nezaman 1000 civarına inerse farlarda göz kırpma gerçekleşiyor ama çok kısa sürede yarım saniye diyebiliriz.. takımlara baktırıcam bu konuyla ilgili özgür bey rod ayarını yaptır düzelir demişti inş rod ayarı bozulmuştur.. daha 12000 kmda ama bakıcaz artık :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Nisan 12, 2010, 16:45:09 »
arkdaşlar bugün dikkat ettim aracım rolantideyken direksiyonu normal çevirdiğimde devir çok az düşüyor. hızlı bir şekilde çevirdiğimde ise devir normal çevirmeme göre biraz daha aşağıya düşüyor ve araba çok az titreme yapıyor?? bu normalmidir?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 75000
« Yanıtla #35 : Nisan 13, 2010, 02:22:39 »
Bayram bey bende de yeni avensis var ve eminimki aynı problemleri yaşıyoruz.. Park etme esnasında ve bazı durumlarda direksiyondan değişik bir ses ve sertleşme yaşıyorum..Ne yazık ki serviste birşey yok diyip gönderdiler bir kaç sefer ve hala aynı.. bide esp lambası die birşey okudum yazınızda..bende de aynısı oldu ve aracımı durdurmakta zorlandım.. 2 defa aynısı oldu ve abs beyni değişti örnek olması açısında bir adet fotoğrafını göstermek isterim.. Yaşadığımız sorunları paylaşalım ki servislere gittiğimizde hiç olmadı bir fikir yada örnek gösterilecek bi olay bulunur elimizde..Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Nisan 13, 2010, 09:51:30 »
Bayram bey bende de yeni avensis var ve eminimki aynı problemleri yaşıyoruz.. Park etme esnasında ve bazı durumlarda direksiyondan değişik bir ses ve sertleşme yaşıyorum..Ne yazık ki serviste birşey yok diyip gönderdiler bir kaç sefer ve hala aynı.. bide esp lambası die birşey okudum yazınızda..bende de aynısı oldu ve aracımı durdurmakta zorlandım.. 2 defa aynısı oldu ve abs beyni değişti örnek olması açısında bir adet fotoğrafını göstermek isterim.. Yaşadığımız sorunları paylaşalım ki servislere gittiğimizde hiç olmadı bir fikir yada örnek gösterilecek bi olay bulunur elimizde..Saygılarımla..

Kenan bey bendede sürekli abs, vsc hatta arada brake assist yazılırı ayda 1.-2 kere çıkıyor..

Sizin gösterdiğiniz resimde yanmakta olan abs yazısının hemen yanında kırmızı olarak yanan direksiyon işareti var ama sizde yanmamış (eps)  bende arıza vermeden önce 1 kere yandı söndü. sonra bu hafif sertleşme meydana geldi.. bugün servise götürcem aracımı z.burnu derindereye.

paylaşım için tşkr ederim size.

tecrübelerimi paylaşırım tekrar, geçmiş olsun..
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Nisan 13, 2010, 13:46:55 »
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar. Konudan anladığım kadarıyla sizlere yaşadığım bir olay ile yardımcı olmak istiyorum. Eşime almış olduğum 2006 model accent era arabada da benzer direksiyon sıkıntıları yaşıyordum. EPS sistemine sahip araçta 80 km ve üzeri hızlarda direksiyon bir sertleşip birden kendini bırakıyordu son zamanlarda ise şehir içinde 30-40km hızda bile bu durum ortaya çıkmaya başladı. 3 ay önce servise gittim EPS ünitesini bilgisayara bağladılar sorun yok, sorun olsa lamba yanık kalır vs. dediler. Servis elemanına test sürüşüne çıkalım dedim evet oda aynı sıkıntıyı gördü ve alt takım değişecek dedi peki dedim. Neyse garantiden rotbaşı, rotil ıvır zıvır değişti ama sorun geçmedi. Canım fena sıkıldı. Servisten ayrıldım. İnternette forumlarda EPS arızasını yaşayanların anlattıklarından cesaret alıp  yine servise gittim  EPS ünitesinin değişmesini istiyorum dedim. Merkezden onay alalım tamam dediler. 10 gün sonra arayıp onay geldi EPS ünitesini değiştireceğiz dediler. Evet 1300 TL EPS ünitesi(büyük bir kutuda direksiyon kolunu) ve 700TL EPS ECU sü olmak üzere toplam 2000 TL lik parçayı garantiden değiştirdiler. Sonuç mükemmel araba resmen değişti. Belki sizin yaşadıklarınızın sebebide EPS den kaynaklanabilir. EPS uyarı ışığı yansın veya yanmasın eğer direksiyonda anormallik varsa sebebi büyük ihtimalle EPS ünitesindedir. Saygılar.     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Nisan 13, 2010, 15:40:54 »
  Sinan bey, hem geçmiş olsun, hemde faydalı paylaşımınızdan dolayı teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 13, 2010, 17:55:55 »
Mehmet abi, çok zekice bir iş çıkarmışsın. Seni bu açıdan takdire şayan görüyorum...
Daha önce benzer bir sorunla (direksiyon ile ilgili) karşılaşmıştım (belki 4-5 yıl önce); araçta (tesadüf o da direksiyon sistemindeydi) bir problem vardı, sorunu garanti süresi içersindeyken servise ilettim ama sorunu bulamadılar, aslında sorunun nereden kaynaklandığını da söylemiştim ama onlar test sürüşünde bile hissedemedi yada hissetmek istemedi. Garanti bittikten sonra onlarda sorunu buldu ama bu seferde ücret talep ettiler çünkü ben bu sorun için aracı birkaç kez göstermeme rağmen kayıt altına almamışlardı. Ben de bir dilekçe yazdım (bir nüshası tüketici hakem heyetine), sorun için aracı servise götürdüğüm tarihler arasındaki tüm video kayıtlarının incelenerek, aracı götürdüğüm tarihlerde ki müracat edilen sorunun çıkarılması için; tabii dilekçe sonrasında paşa paşa sorunu halletiler :)

Bu nedenle birazcık tecrübe ile ilgili ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem