Gönderen Konu: dün yaklaşık 200 Km jetta kullandım...  (Okunma sayısı 39170 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: dün yaklaşık 200 Km jetta kullandım...
« Yanıtla #60 : Nisan 18, 2010, 17:40:42 »
arabadan anlamayan birine sana 40000 passat verelim dersen tabi sıra olur.ama kimse bilmiyorki 40000 boşa gidiyor
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Nisan 18, 2010, 17:59:26 »
haklısın alanları çoğu çöpe attı arabasını  :D :D 
kimse arabadan anlamıyor sadece bu formdaki arkdaşlar arabadan anlıyor...
sahibinden com.'da dolu passsat satan satana değilmi :D :D
ayrıca  ben  yolda  camry hiç görmedim ne hikmetse :D :D
bırakın passatı şu an  yolda gördüğümüz araçların  %90 ı vw. grubunun neden acaba ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #62 : Nisan 18, 2010, 18:01:34 »
Yaa Sadece Toyota demiyimde. Japon araçlarına binenler nasıl alman araçlarına alısır bilemiyorum.Bu benim üst üste aldığım 3. yine D sınıfı araç alacak olayım passat'tan önce avensis'e gözüm kayar.Büyük Amcamın 2.0 highline passatına sürekli kullanıyorum.Hatta kendisi yaşlı oldugundan ondan daha fazla biniyorum desem yeridir şu sıralar.Ne bileyim ne kadranları ne iç malzemesi.Nede o anahtarı içine sokup tuşa basılmasına alışalamadım.Sevmiyorumda yani yok aga anladım ben biz japoncuyuz :D toyota çok pis hastalıkmıs bilemedim allah gördüğümüzden mahrum etmesin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Nisan 18, 2010, 18:04:32 »
haklısın alanları çoğu çöpe attı arabasını :)
sahibinden com.'da dolu passsat satan satana değilmi:)
ayrıca  ben  yolda  camry hiç görmedim nedense:)

Herkez Camry alabilrse çocuk niye hayal etsin,Herkezin ulaşabileceği bir şeyin kıymeti yoktur.Hayal etmeye deymez :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 18, 2010, 18:07:42 »
vw çok satılıdı diyorsunuz ama ben size şunu hatırlatırım.aynı hataya vw gurup düşüp biz toyotayı geçtik diye haber yayınladığında toyotanın yaptığı açıklama ile kendi rezil etmişti.
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Nisan 18, 2010, 18:08:19 »
Herkez Camry alabilrse çocuk niye hayal etsin,Herkezin ulaşabileceği bir şeyin kıymeti yoktur.Hayal etmeye deymez :D
+1
ben herkeze benzemem.koyunmuyum herkez passat aldı diye passat aşığı olayım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 19, 2010, 14:45:15 »
ayrıca  ben  yolda  camry hiç görmedim ne hikmetse :D :D
bırakın passatı şu an  yolda gördüğümüz araçların  %90 ı vw. grubunun neden acaba ;)

istanbulda etrafınıza bakın bakalım kaç tane taksi passat var ;) ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Nisan 19, 2010, 15:31:07 »
istanbulda etrafınıza bakın bakalım kaç tane taksi passat var ;) ?
taksicileri örnek alcaksan son 2 yıla kadar hep şahin ondan sonra da accent era kullanırdık :) ama haklısın :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Nisan 19, 2010, 17:57:15 »
taksicileri örnek alcaksan son 2 yıla kadar hep şahin ondan sonra da accent era kullanırdık :) ama haklısın :P

Ben Era kullanıyorum.Hiçte şikayetçi değilim.:D Çünkü bizim kampüs ilçenin 10 km dısarısında ve bozuk yolda olduğu için era ile okula gidip geliyorum :D Ya bide şöle bi deyiş var taksiciler neye binerse o tutar.Hangi taksici malzeme kalıtesine,yol tutusuna,güvenliğe bakarki onlar genellikle şehir içlerinde araç kullanır.Pekte ölümcül kaza gelmez başlarına.Taksiciler için en önemli şey motoru arıza vermesin,az yaksın yeter.Zaten büyük şehirlerde 4-5 senede bir araç değiştirme zorunluluğu var,Nasılsa atılcak gözünle bakıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Nisan 19, 2010, 18:05:05 »
Arkadaşlar haddime değil ama bu başlığın gerçekten tuhaf bir yöne doğru gittiğini forumu ziyaret eden biri olarak gözlemliyorum.  :)

Şüphesiz buradaki herkes Toyota sever ve kullanıcısı en azından çoğumuz. Ama anlamsız bir vw toyota çekişmesi ve marka fanatikliği söz konusu. İkisi de çok çok iyi ve birbirlerine göre artıları eksileri olan markalar arkadaşlar uzatmaya ne gerek var. Şu da bir gerçek ki Toyota özellikle son yıllarda bence motor teknolojisinde ve sunduğu genel araç modeli yelpazesi olarak düşüşte. Mesela en basitinden ufak hacimli turbo destekli benzinli motorlarda rakiplerinin karşısına kendi ürünü ile henüz dikilemedi ama eminim bunu yapması yakındır.. Kim ne derse desin ben 1.4 TSI motorların ve benzerlerinin düz 1.6 benzinli motorların yerini alacağını düşünüyorum ki yavaş yavaş almaya başladı bile. Hem performans hem tüketim olarak daha başarılılar çünkü. Bu teknolojiyi kullanıma sunan vw olsun fiat olsun daihatsu, toyota kim olursa olsun bunu takdir ederek hiç birimiz eksilmeyiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #70 : Nisan 19, 2010, 20:44:43 »
Arkadaşlar haddime değil ama bu başlığın gerçekten tuhaf bir yöne doğru gittiğini forumu ziyaret eden biri olarak gözlemliyorum.  :)

Şüphesiz buradaki herkes Toyota sever ve kullanıcısı en azından çoğumuz. Ama anlamsız bir vw toyota çekişmesi ve marka fanatikliği söz konusu. İkisi de çok çok iyi ve birbirlerine göre artıları eksileri olan markalar arkadaşlar uzatmaya ne gerek var. Şu da bir gerçek ki Toyota özellikle son yıllarda bence motor teknolojisinde ve sunduğu genel araç modeli yelpazesi olarak düşüşte. Mesela en basitinden ufak hacimli turbo destekli benzinli motorlarda rakiplerinin karşısına kendi ürünü ile henüz dikilemedi ama eminim bunu yapması yakındır.. Kim ne derse desin ben 1.4 TSI motorların ve benzerlerinin düz 1.6 benzinli motorların yerini alacağını düşünüyorum ki yavaş yavaş almaya başladı bile. Hem performans hem tüketim olarak daha başarılılar çünkü. Bu teknolojiyi kullanıma sunan vw olsun fiat olsun daihatsu, toyota kim olursa olsun bunu takdir ederek hiç birimiz eksilmeyiz...

Nihayet objektif bir yorum geldi.. Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #71 : Nisan 19, 2010, 20:50:18 »
Nihayet objektif bir yorum geldi.. Teşekkürler..
tamam da arkadaşım sen objektif bakamıyorsun sanırım...1.4 tsi motora laf edecek adam görmedim burda ben..gayet de gelecek teknolojisi, olması gereken adım vs..ancak benim (ve arkadaşların) laf ettiği konu hala nazi motorunun kullanıldığı araç...1.6 102hp..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #72 : Nisan 19, 2010, 21:42:33 »
Arkadaşım ben o motora şahane bir motor demiyorum ki zaten.. Ama performans ve tüketim anlamında fazla bir beklentisi olmayanların uzun süre sorunsuz bir biçimde kullanabileceği bir motor.. Bu motor bu özelliğini yıllardır da kanıtladı zaten..
Şimdi, (B) sınıfı araçların fiyatlarının 40.000 TL. sınırına dayandığı günümüzde 42.000 TL. fiyatla donanım olarak çok doyurucu (bu konuda tartışma kalmamıştır sanırım) (D) sınıfı bir araca binebilmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum anlatmak istediğim bu..
İşin garip tarafı, geçmişte vw kullanmama rağmen yaşadığım sorunlar nedeniyle bu markayı sevdiğim de söylenemez ama körü körüne hiç bir markayı kötülemem ya da savunmam.. Halen peugeot 207, Honda ve çok aktif olarak katılmasam da (katılmama sebebim yine marka fanatikliği) vw forumlarını takip ediyorum.. (Hepside kullandığım araçlar) Ben o forumda da yerli yersiz japon markalarını eleştiren, marka fanatikliği yapanlarla da çok tartıştım.. Bu forumda efsane kasa olarak bilinen corolla modeline (ki çok severim, zamanının en iyi araçlarından biridir.) uçan teneke diyenleri gördüm.. (Güncel kasa hakkında söylenilenleri görmelisiniz..)

Belirtmeme lüzum yok ama özellikle japon markalarını sevmeme rağmen ben hiç bir markanın fanatiği olmadım, hiç biride babamın malı değil.. Ben hep markaları, daha doğrusu modelleri, iyi ve kötü yönleriyle konuşmayı tercih ettim.. 
Bindiğimiz araçları eleştirelim arkadaşlar, bu tür platformlarda, servislerde yaşadığımız sorunları, aracımızdaki eksiklikleri dile getirelim.. Eleştirelim, tepkimizi gösterelim ki ki günümüz rekabetçi ortamında üreticiler daha iyi, sorunsuz modelleri bize sunsunlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #73 : Nisan 19, 2010, 21:52:40 »
ben de bmw dışında hiç bir markanın fanatikliğini yapmadım.. donanım olarak da doyurucu değil, B sınıfı ile kıyaslarsanız doyurucudur evet ancak kendi sınıfında kesinlikle değil..üstelik bence ae101e uçan teneke demekte de haklılar .. (şu an en sevdiğim arabadır, dönemini geçtim 2010 yılında bile..her güzelliği toplamayı başarmış bir araç) araba gayet de uçuyor ve teneke, durmuyor tutunmuyor en önemlisi istenen parayı haketmiyor..ve dediğin gibi tepkimi gösteriyorum hitler motoruna..gösteriyorum ki adam gibi bir motorla çıksınlar karşımıza..wv grubu dışında var mı o kadar eski teknolojili motor kullanan?  toyota sorunsuz diye hala 4a-fe kullanıyor mu (efsane kasanın motoru) kaldı ki daha güçlü, daha performanslıi daha torklu, daha sorunsuz 1.6 102lik vw motoruna göre ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 20, 2010, 20:01:00 »
1.4 tsi motora lafım yok ama turbo motor atmosferik kadar uzun ömürlü ve sorunsuz olur mu buda tartışılır.toyota motor yapmıyor diye biri laf yapmış adam 132 bg yaptı zamanında 165 beygirler çıkardı e şimdi tutup bunlara turbo yaparsa 1.6L'de olacak güç 200 beygir+.japonlar için honda ve toyota 1.6L 1.4L olsun atmosferik devam.turbo yaparlarsa gerçekten diğer tsi motorlulara ayıp olur ortada beygirler torklar havada uçuşur biz neden böyle bir hata yaptık diye söylenir dururlar.dua etsinler el atmıyor toyota honda bu işe ve emin olun geçmişte litre başına honda s2000 f20c 120beygir toyota corolla t sport 110 hp almışsa turbocuklara girerse gerçekten piyasa karışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Nisan 20, 2010, 21:30:31 »
Ben VW i belirttiğiniz kadar kötü bilmezdim.İlk dizel aracımız passattı 98 model 1.9 tdı.ve 2004 te 270 bin kmde sattık.Ne turbosundan ne başka bişeyinden yolda bırakmadı.Bir kez dahi yolda kalmadık.Araba kara duman dahi atmıyodu.Ama bu tamamen babamın arabaya bakmasıyla alakalı.Haa 2000 yılında 3 VW daha aldık onlar 98 gibi değildi.Üstelik biri 1.6 benzinli olanlardan.Evet bizim vvti lara göre bi hayli performansı berbat ama ben tutupta 40 bin tl yi çöpe atıyosunuz falan diyemem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Nisan 21, 2010, 08:57:11 »
ayrıca  ben  yolda  camry hiç görmedim ne hikmetse :D :D
ben türklerin tuttuğu arabadan uzak duruyorum her zaman.
Türkler kuş serisini tuttu, bence ancak kümes olur o metal yığınından
Türkler vvt-i motoru tutar bagajda yağ gezdirir (2001-2002 ler için), 99 u ucuza alan sorunsuz biner
Türkler opeli tutar, triger koparıp motor yapıldığına dair 100lerce hikaye dinlersin
Türkler vw tutar hatta abartır, toyotanın tırnağı olamaz.
ne yaman bi çelişkidir bu.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 21, 2010, 14:57:43 »
yağ eksiltme çok nadir derecede birşeydir.bütün e11 lerde var denmiyor.istatistikleri gayet olumlu.alıp binilebilir bir otomobil.vvt-i motor 3zzfe'lerde selefiler kadar sağlamdır.hala inanmazsanız 4afe lerinde bazı sorunları olabiliyor ama çok nadir.silindir kapak contasını yakması nadirdir bu motorlarda.ama %99.9 herkez 4afe'lerin sağlamlığını bilir ve laf kondurmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 21, 2010, 15:17:04 »
2000-2001 yağ yakıyor diyebilirsiniz fakat.bahsettiğiniz vvt-i motor toyotanın bir devrimin başlangıcıdır......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #79 : Nisan 21, 2010, 15:24:03 »
yağ eksiltme çok nadir derecede birşeydir.bütün e11 lerde var denmiyor.istatistikleri gayet olumlu.alıp binilebilir bir otomobil.vvt-i motor 3zzfe'lerde selefiler kadar sağlamdır.hala inanmazsanız 4afe lerinde bazı sorunları olabiliyor ama çok nadir.silindir kapak contasını yakması nadirdir bu motorlarda.ama %99.9 herkez 4afe'lerin sağlamlığını bilir ve laf kondurmaz
valla ben objektifim, yağ yakma işi çok nadir değil, garantiden değişenler dışında hepsi yakıyor ;) şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım..101 kasa süper sorunsuzdur evet ancak onda da sık değişen şeyler oluyor..mesela devirdaim sorunu çok sık yaşanan bir sorun 101lerde, silindir kapak contasını duymamıştım bak :) ama mesela ön koltukların dişleri de çok zayıf, yatıran mekanizma..benimkiler yalama oldu koskoca yıldız sanayide(ankara çıkmacıları) sadece 4 tane şöför koltuğu buldum 101in, yolcu koltuğu ise istemediğin kadar :) her gittiğim de çok istek olduğunu söyledi..bir de 5. vites senkromeçiyle ilgili bir sorun yaşamıştım, ergün  o konunun da sık karşılaşılan bir sorun olduğunu söylemişti..şimdiii işin diğer yüzüne gelince; bahsettiğim araba çok çok eskidi artık, nerden baksan neredeyse 20 yıla yaklaşan bir tasarım, mühendislik..benim arabam 12 yaşında, 12 yaşındaki rakipleri darmadağın, corolla model olarak sınıf belirleyicisi konumda..ama eksik olan yüzü de söylenmeli gayet..