0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
evet jetta hem turbo hem kompresör beslemeli. zaten araba yürüyorsa o kompresörün ve turbonun hatrına. onlarda olmasa yerinden kıpırdamaz...
uğur bey tüm tsi motorlarda turbo+kompresör var. düşük devirlerde kompresör motoru beslerken, yüksek devirlerde (2000+) turbo bu görevi devralıyor.
Selamlar Arkadaşlar 16 FSI vw Eos highline almayı düşünüyorum nasıl bir araç sizce ??
Murat bey açıkçası bende Uğur beyin dediği gibi biliyorum 122'lik versiyonlar da sadece turbo 160'lıkta ise kompresör+turbo...
Konu 2010' da açılmış ve bizim firmaya da 1.4TSI DSG 122HP Jetta alındı. Defalarca kullandım. İlk mesajdaki arkadaşın dediği gibi "yerinden kalkmaz, ara hızlanması yok..." gibi bir durum yok. DSG, aracı mümkün olan en düşük devir ve en yüksek dişliyle götürmeye çalışıyor. Mesela dümdüz bir yolda ağır ağır hızlanıyorsanız 70 km/s hıza ulaştığınızda 7. vitese geçmiş oluyor. Hızlanmak için bu pozisyonda gaza ağır ağır basarsanız hızlanamazsınız. Aynı konumda giderken arkadan gelen kamyondan kaçabilmek için gaz pedalını döşemeye yapıştırdığımda DSG anında 4. vitese geçiyor ve 150-160km/s' ye gelmesi hiç de zor olmuyor. 120km/s süratle giderken de araçla ilgili hiç bir rahatsızlık duyulmuyor. Üstelik agresif kullanım için şanzımanın S modunu seçmeniz veya manuel kumandaya alıp kullanmak da cabası
vw hiç sevmem 40 binlik arabayı 60 bine itekliyorlar
207 rc 180 e kadar kral ondan sonrası yaman buysa turbo motor yapmak kalsın.biz japoncuların bir lafı vardır" devir dönmek sanattır " diyealman veya başka bir ülke arabası.japon'yanın tırnağı bile olamaz
bende kullandım yeni jettayı konfor açısından corolla dan kat kat üstün bana göre
Bir de bu Jetta'ların 1.4 Tsi 170likleri var.Pek bulunmuyor sanırım.Binmek nasip olmadı ama çok övüyorlar.
bende corolla da var 2009 sürekli kullanıyorum yani bir avensise biniyorum bir corollaya ama şunu net olarak söylüyorum tekrardan bana göre jetta corolladan çok daha konforlu bir araç
Tsi'lar iyi zaten araçlar da tuhaf birşe var ya hızlandığını pek hissetmiyorsun ama kadrana baktığın zaman maşallah iyi devirleniyor. Bu arada geçen hafta 2012 yeni passat cc kullandım 1.4 tsi 160 bg. dsg. Motor maalesef kendine yetersiz geliyor devirlenmesi normal ağır değil ama kesinlikle 160 bg.'lik bir güç yok ortada... Lakin fiyatı güzeldi bence alınır 84 bin lira
Oğuz ,Passat CC'yi test ettigimde yanımda olmaliydin.Neler yaptım o arabaya