Gönderen Konu: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...  (Okunma sayısı 21296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: beyaz far takana 62 lira ceza kesilecek...
« Yanıtla #100 : Mayıs 03, 2010, 18:33:45 »
benim arabamda far yıkama mercek ve elle yükseklik ayarı var :) xenonu sonradan serviste eklettim :) ozaman sorun yaşarmıyım :)
kesinlikle yaşamazsın ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 03, 2010, 18:33:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #101 : Mayıs 03, 2010, 21:26:56 »
Hayatta taktırmam diyen ercan geçen haftalarda serviste hem ön farlara hem sislere taktırdı.Uzun yollarda napıcak bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 03, 2010, 21:38:47 »
ben servisten takılı 4300 kelvinleri değiştirmek istiyorum 6000 liklerle peki ozaman sorun olur mu? :) belli bir sınır varmıdır kelvin değerinde?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 04, 2010, 13:01:00 »
ben servisten takılı 4300 kelvinleri değiştirmek istiyorum 6000 liklerle peki ozaman sorun olur mu? :) belli bir sınır varmıdır kelvin değerinde?
polise maviye boyanmışla orjinal xenonun farkını anlatamıyoruz :). 4300 le 6000 farkını mımkın deel annatamayık :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #104 : Mayıs 13, 2010, 20:40:50 »
ben bu xenon olayına katılıyorum
herkes takmaya başladı biliçli biliçsiz
bunun bır denetımı bır standardı olmalı
arkamda giden sonradan takma xenon farlı araçların farları öyle bir gözümü alıyorki...
ggz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #105 : Mayıs 13, 2010, 21:19:14 »
ben bu xenon olayına katılıyorum
herkes takmaya başladı biliçli biliçsiz
bunun bır denetımı bır standardı olmalı
arkamda giden sonradan takma xenon farlı araçların farları öyle bir gözümü alıyorki...
avatarınızdaki corollanın sis lambaları da bence göz alır..resi ne kadar yukardan çekilmiş, ona rağmen gayet parlamış..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #106 : Mayıs 13, 2010, 21:29:57 »
Ben 8000 K lık xenon larla napcam o zaman :( parklarla gezeriz artık :D böyle bi saçmalık yok ..
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #107 : Mayıs 13, 2010, 21:37:41 »
Ben 8000 K lık xenon larla napcam o zaman :( parklarla gezeriz artık :D böyle bi saçmalık yok ..
bence saçmalık falan değil..gece yolculuk yapamaz oldum gözümü alan farlar yüzünden..carinaya takılmamalı demiyorum, takıyorsan mercekli far alacaksın, yoksa mercek monte edeceksin, beceri yoksa monte ettireceksin..bencilliği önleyen bir kanun ama bu şekliyle değil..teknik yeterliliğe bakmaları lazım bence..en basitinden far muayene aleti al yanına, bozuk farlıya kes cezayı hatta çek otoparka aracı!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 13, 2010, 21:39:50 »
Hiç sorma bro dün gece Eskişehir yolunda geldi başıma bi tane kartal apaçi kardeşimiz çakmış çakma farlarını ama nasıl göz alıyor hız sınırını aşmıyayaım diye çektim sağa yavaşladım biraz gitmesine müsade ettim davarın ay pardon arkadaşın... Ama bariz bir rahatsızlık vardı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #109 : Mayıs 13, 2010, 21:44:49 »
Benim ayarlarıda yapılı herşeyi ayarlı demek istediğim bu kadar yaygınlaşmasına izin verildikten sonra bu ceza niye? en başında değerlendirselerdi yasaklasalardı ki kimse bişey diyemezdi bence amaç yine para koparma düşüncesi. o zmn koskoca TUV e bunları muayneden geçirmemeleri neden söylenmiyo :S senin ne düşündüğünü bilmiyorum ama bana bu kısmı tamamen saçmalık geliyo
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mayıs 13, 2010, 21:51:47 »
Sana haksız olduğunu kimse iddia edemez ibrahim acı ama gerçek... cam filmide böyle xenonda böyle mod parçalarıda böyle tüv muayeneden geçirir ama polis yakalarsa o da cezayı geçirir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #111 : Mayıs 14, 2010, 01:41:03 »
ben cam filmi konusunda hak veriyorum..sağda solda 50-100 liraya takılan, içerden de dışardan da aynı görüntüye sahip olan, içerdekinin gece araba kullanamadığı, park etmek için cam açmak zorunda kaldığı, dışardan dümdüz bir şekilde bakılsa dahil içerisinin gözükmediği cam filmleri de yasak olmalı, çatır çatır yazılmalı ceza! ben boşuna araştırmadım aylarca, boşuna gidip yukarda bahsettiğim tip filmin 3 katı para verip taktırmadım jaluzi mantığıyla kat kat renkli tabaka yerleştirilmiş filmlerimi..düz bakınca tertemiz bir görüntü sunan fakat yukardan bakıldığında karanlık olan cam filmlerim yasak olmamalı, amacı uv filtresi yapmak olan, yaz güneşinin altında kalmasına rağmen içinin pişmediği, sağa sola dokunulabilen, uzun yolda kolumun amele yanığı olmamasını sağlayan %99 uv filtresi ve tüv onayı bulunan (tüvtürkten geçmiş değil, TÜV tarafında onay verilmiş) cam filmlerimin bir farkı olmalı! diğeri gibi, sadece estetik bir görüntü için, arabayı serin tutmaktan çok daha çok ısınmasına neden olan, görüşü sıfırlayan filmler ise yasaklanmalı..belli bir standartı olmalı bu işin

xenon konusu da öyle..cebine her 100 lira koyan adamın gidip taktırdığı bir şey haline gelince bu tarz yaptırımlara başvurulması çok çok normal. xenon konusunda ise belirlenmiş standartlar da var haa..mercekli far, far yükseklik ayarı, far yıkama..BUNLARDAN EN AZ BİRİNİN BULUNMASI  gereklidir...bunlar olmadan, aman da benim arabam öyle değil, hiç göz almıyor demek ise kendini kandırmaktır, göz almıyorsa az aydınlatıyorsundur önünü..far aynan o şiddetteki ışık için üretilmedi çünkü! sen önünü biraz daha iyi göreceksin diye her gece yolculuğunda 7 ceddine sövülmesi iyi bir şey değil bence ;) insanlar salak oldukları için mercekli farlara veya farlarına mercek takmaya uğraşmıyorlar..geceucusu.com tarzı sitelerdeki insanlar gerizekalı oldukları için mercek modifiyelerine para harcamıyorlar, 2 kat para verip d2s sistem kurmuyorlar, sizinki kadar değerli vakitlerini far açarak, mercek yerleştirerek harcamaları, güzel görünsün diye değil! karşıdakine zarar gelmeden gece sürüşünün kalitesi artsın diye..şimdi bu kadar değerli düşüncelere sahip, karşısındaki bu kadar düşünen, mercekli far kullanan, far ayarını sürekli kontrol eden, sağa sola "bak göz alıyor mu" şeklinde soran, gerekiyorsa eline metreyi alıp kısa farları kaç mt aydınlatıyor diye bakan adamlarla 100 lira verip diğer insanların gözünü s*ken adamlar nasıl bir olabilir? nasıl aynı cezayı alır ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #112 : Mayıs 14, 2010, 01:48:50 »
bunlar merceksiz xenon;

bunlar mercekli;

bunlar da çok daha net görülsün diye ikisinin karşılaştırıldığı resimler;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #113 : Mayıs 14, 2010, 02:44:15 »
Türkay çok iyi açıklamışsın.
Çakma xenon farlar ve ayarsız farlar, bir de bunların üstüne tuz biber eker gibi sis yokken yakılmış ayarsız sis farları yüzünden karanlıkta yola çıkamaz oldum. Bunlar öyle bir göz alıyor ki en az yarım dakika doğru düzgün göremez oluyorum. Yıllardır derim trafik polisi ne işe yarar, bu farlara ceza yazan yok mu diye.

Örnek olsun diye eklediğin fotoğraflar bile göz alıyor, bir de bunların yolda gözüme gözüme geldiğini düşününce.  >:( >:( >:(
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mayıs 14, 2010, 08:32:52 »
67 plakalı clio, tam benim sevdiğim tipte farlara sahip. yolda görünce yarım saat küfrediyorum. öyle oluyorki önümü göremediğim için sağa çelip sırf küfretmeye konsantre oluyorum. bi abim var hep "hayırlı evlat annesine s*k toplar der". bunlar hayırlı evlat...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 14, 2010, 08:57:21 »
  Güzel bir paylaşım olmuş Türkay, hem cam filmi, hem xenon için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Mayıs 14, 2010, 09:12:19 »
o zmn koskoca TUV e bunları muayneden geçirmemeleri neden söylenmiyo

muayeneye giderken xenonları çıkarıp normal ampul takılıyor ve muayeneden geçtikten sonra xenona devam.
iş böyle olunca muayeneden geçmiş bir araç sonraki 2 yıl içinde neler yapabilir neler.

şu yapılabilir. araçta şartlara uygun xenon orjinalinde varsa ya da şartlara uygun sonradan takılan xenon varsa
aynı LPG gibi ruhsata işlenmeli ya da muayene raporuna işlenmeli. polis direk o kağıda bakmalı.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #117 : Mayıs 14, 2010, 09:15:10 »
şu yapılabilir. araçta şartlara uygun xenon orjinalinde varsa ya da şartlara uygun sonradan takılan xenon varsa
aynı LPG gibi ruhsata işlenmeli ya da muayene raporuna işlenmeli. polis direk o kağıda bakmalı.
ah keşke! ben her taktırdığım parçayı onaylattırırdım yemin ederim..yeter ki bir standartı olsun, denetleyen, kontrol eden, onay veren bir mekanizma kurulsun..tüvtürk gayet de bu onayı verebilecek yetkide, bilgide bir kurum..keşke karayolları ve emniyet müdürlüğü bu konuyu bizim düşündüğümüz kadar ince düşünse

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Mayıs 14, 2010, 09:27:38 »
Maşallah Türkay, Düşünen beynine, klavyeye dokunan parmaklarına sağlık.....

Kanka birşey soracağım, ben alman xenon takmıştım, beyaz-yeşil arası yanıyor. Farlarımıda çok ama çok güzel ( hatta düşük bile sayılır ) ayarlatmıştım. Ne kadar uzun yol yaptığımı ve geceleri uzun yol yaptığımı bilirsin. Mesela bu sabah 4'te geldim bursadan istanbul'a.

Şimdi sana sorum şu olacak, trafikte hiç ama hiç selektör yada uyarı almadım. Ayrıca bir arkadaşıma arabayı verip önüne düşmüştüm, dikizden baktıüımda hiç rahatsız etmemişti. Sonracığıma, kayınpeder ile konvoy yaparken özellikle dikkat etmesini söylemiştim, o da hiç göz almadığını söylemişti. Yani açıkçası merceksiz buzlu cam var ama xenon göz almıyor.

Şimdi, acaba sen a noktasından hareket ederken, ben b noktasından yola çıksam. Ve biz G ( gebze :D ) noktasında buluşsak, sen bana küfür edermisin? :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #119 : Mayıs 14, 2010, 10:30:19 »
ümit gözümü alırsa farların bi söverim bi söverim sorma :D şöyle bir şey de var, şimdi konvoya katılıp öndekine sormak tamam güzel ama tam olarak sonuca ulaştırmaz..karşıdan gelişin önemli, farların kaç mt önünü aydınlatıyor o önemli, her şey iyi hoş 25mt aydınlatıyor, ne eksik ne fazla diyelim, bu sefer de düz bir çizgi ile kesilebiliyor mu çizgi? yeni corollaya takan gördüm, ciddi ciddi düz bir çizgi vardı ışığı kesen..ama ben 101lere merceksiz takanlarda öyle bir çizgi görmedim, dağılıyor
ışık..

duvar görüntülerini koyayım..

bu far ayarı düzgün olduğu taktirde göz alır mı ? bir de de merceksiz farın duvardaki görünüşüne bakalım;

sis açık gezenlere deburda sövüp durdum, hatta gerizekalının biri "belki sisi yoktur" tarzında talihsiz bir yorum yapmıştı, sövmemin nedenini de burda göstereyim; (üstteki resimde sadece sis açık, alttakinde sis+kısalar -mercekli xenon-)

sisin nasıl göz aldığını görmek için ikinci resmi koydum, xenon çizgisinin ne kara üstüne dağılıyor sis...