Gönderen Konu: Sonunda ben de Toyota'dan soğudum  (Okunma sayısı 5937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Sonunda ben de Toyota'dan soğudum
« : Nisan 01, 2010, 17:15:47 »
İki tanesi kendi şahşıma olmak üzere (camry 2.0 G Plus ve yaris 1.5 G Plus), firmamızın araçlarıyla birlikte (1 adet corolla 2.0G, 1 adet camry 2.4G, 1 adet rav4 AWD) toplamda 5 adet toyota aracımız var. Ve artık ben de Toyota'dan soğudum. Niye mi?

Eskiden benim bir sürü oyuncağım vardı (makineler ve arabalar). Bunlar problem çıkardıkça tamir etmekten zevk alırdım. Şimdi aracı yıkamak ve periyodik bakımlarını yapmak dışında birşey yapamıyorum. Oysa ben arabaları söküp takmayı, tamir etmeyi çok seviyordum. Şimdi oyuncak olarak sadece makineler var.Bu nedenle Toyota'dan soğumaya başladım.

Eskiden sanayi sitelerinde birçok araç parçacısını tanırdım, iyi arkadaşlarım vardı. Şimdi toyota yüzünden onların bırakın isimlerini, adreslerini bile unuttum. Bu benim arkadaşlılarıma zarar vermeye başladı. Tabii birde işin içinden çıkamadığım zaman uğradığım tamirci arkadaşlarım vardı. Bir tanesi ilk toyotayı aldığımda hakkımı helal etmemi istemişti. Niye diye sorduğumda artık buraya bir daha gelmezsin demişti. Onları artık hayal meyal hatırlasamda, özlemeye başladım. Bu nedenle Toyota'dan soğumaya başladım.

Eskiden araca bakım yapmak için iyi para harcıyordum, ülke ekonomisine katkım oluyordu; sonuçta hem paranın akış hızına olumlu etki yapıp hem de aldığım hizmet ve parçalar için vergi ödeyerek ülke ekonomisine katkıda bulunuyordum. Eskiden aynı miktarda benzinle daha az yol gidip daha fazla benzin alıyordum, Toyota'dan sonra işler değişti. Şimdi kendimi suçlu gibi hissediyorum, işte bu nedenle Toyota'dan soğumaya başladım.

Eskiden diye başlayıpta sonuçta Toyota'dan soğumama neden bularak bitirebileceğim bunun gibi onlarca konu çıkarabilirim.

Satılık 5 tane Toyota var, uygun fiyatla verilir :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

Sonunda ben de Toyota'dan soğudum
« : Nisan 01, 2010, 17:15:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda ben de Toyota'dan soğudum
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2010, 17:19:28 »
 :alkis: +1 Bütün tanıdığımız ustaları, parçacıları unuttuk...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2010, 17:19:57 »
  Klimayı yükseğe ayarla Mehmet, ondan soğumuşsundur. :):):)  :alkis:  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2010, 17:21:49 »
  Klimayı yükseğe ayarla Mehmet, ondan soğumuşsundur. :):):)  :alkis:  :lol:
Klimayı sürekli en yüksek sıcaklıkta tutuyorum ama o da yetmiyor ısınmama, Hakan abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2010, 17:50:22 »
bardağa dolu tarafından bakmak budur diye düşnüyorum :) farklı bir açıdan çok güzel olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2010, 17:56:08 »
:alkis: +1 Bütün tanıdığımız ustaları, parçacıları unuttuk...
bardağa dolu tarafından bakmak budur diye düşnüyorum :) farklı bir açıdan çok güzel olmuş...

:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2010, 18:19:28 »
Ben de gerçekten bir şey oldu sandım :D :D Ama okuyunca soğumanın sebebi hep öyle kalır inşallah diye ekleme ihtiyacı dudum :) Darısı diğer markaların başına...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2010, 18:27:39 »
Ben de gerçekten bir şey oldu sandım :D :D Ama okuyunca soğumanın sebebi hep öyle kalır inşallah diye ekleme ihtiyacı dudum :) Darısı diğer markaların başına...
+1
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2010, 18:29:53 »
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2010, 19:43:30 »
Gerçekçi kullanıcı yorumları böyle söylemiyor ama.
Neredeyse hemen hergün bir şikayet konusu açılıyor.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2010, 20:06:16 »
Havalarin isindigi su gunlerde sogumak guzel :D Ben de sogudum, hem de coook.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2010, 07:29:48 »
Yazdım ya Emre; gerçekten birşeyler oldu :D

+1

Şu ana kadar ki periyodik bakımları saymazsak araçlarımızın hiçbirine en ufak anahtar bile değmedi. Arabayı değiştirmek için benim en önemli bahanem, mevcut olanın eskimesidir, ne yapayım eskimiyor :)
Kullanıcı yorumları içinde olayı şöyle değerlendirelim; evet hergün birçok arkadaşımız bazı şikayetlerde bulunuyor. Gerçi şikayetler genelde aynı tarz şikayetler ama neredeyse hiçkimse "bugünde arabamba bir sorun olmadı" diye başlık açmıyor. Yani sadece olumsuz olaylara tanık oluyoruz. İsterseniz bir anket konusu açalım; "arabanızdan memnun musunuz?" Bu şekilde sadece şikayeti olanları değil, memnun olanları da görürüz
;)

Havalarin isindigi su gunlerde sogumak guzel :D Ben de sogudum, hem de coook.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 02, 2010, 08:01:24 »
Şimdi bu foruma giren Toyota sahipleri zaten bir sürü Toyota sahibinin yanında çok az bir oran. Hemen her gün şikayet konusu açılması normal çünkü insan canı yanınca ses çıkarır, arabasıyla sorunu olmayan birçok kişi bu forumdan bile haberdar değildir, canı yananlar, arabasında sorun çıkanlar internette arayıp bulup bu forumda seslerini çıkarıyorlar, haliyle çoğunlukla sorunlar konuşuluyor gibi oluyor. Çok büyük sorunlar yaşayanlar da var ama oranlarsak o kadar fazla değil. Toyota genellikle sorunsuz bir araç denebilir. Ama genellikle sorunsuz demek bazı araçlarda sorun yaşanmayacağı demek değil.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 02, 2010, 10:44:26 »
Mehmet Abi ve Timuçin Abi.
Haklısınız. Zaten ben Toyota kötü bir araba markasıdır demiyorum. Aksine belki de Türkiye'nin en güvenilir markasıdır. Çoğu insan gözü kapalı alıyor zaten. Araştırmıyor bile.
Ama Toyota eski Toyota değil. Bunu kabullenmek gerekir diye düşünüyorum. AE101'lerin katalogunda bir slogan var. Kalite hayatınızı değiştirir yazıyo. Acaba bugün bunu söyleyebilir miyiz. Son 3-4 yılda kaliteyi bir hayli düşürdü Toyota. Halen geçmişten gelen AE101'in mirasını yiyor bence. Acilen tedbir alınmalı.. Geçen başka bir forumda gördüm. Adam sıfır Accent Era almış 21-22 milyara. Her neyse fiyatı artık. Motoru çok sesli çalışıyor, içeri çok ses alıyor vs diye feryat ediyor. Adam şimdi gibip sıfır araba almış haliyle beklentilerinin karşılanmasını istiyo. B sınıfı araba almış onu o an görmez insan. O kadar para vermiş karşılığını almaya çalışır. E Corolla'ya gelelim. En ucuzu neredeyse 40 milyar olmuş. Az para değil bu. Bugün 30 senesini devletine adamış bir memur emekli olunca bile 25 milyar anca alıyor.. Tuzu kuru olanlara bişey demiyorum ama para kazanmanın zorluğunu bilen insanlar ne demek istediğimi anlarlar. Yok camı tıkırdıyor, konsoldan cızırtı çıtırtılar geliyor, emniyet kemeri tokası ses yapıyor, yol sesi kabak gibi içerde ve şaka gibi D4D'lerin deposundan çalkantı sesi geliyormuş :wacko: Servise gidiyo millet. Servis diyorki yapabilcek bişey yok. Ee sen ne yaparsın o zaman servis. Yağı, suyu, bujiyi sanayide Kamil Usta'da değişebiliyo zaten.. O zaman arabaları satarken yanında bi de 19 litrelik damacana hediye edin. 40.000 TL'nin üstüne iyi gelir, harareti alır. :angry:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 02, 2010, 11:28:17 »
Ne varsa eskilerde var:)))) Benim triger kayışsız ve zincirsiz ve hava filitresiz Toyotam 1.000.000 mil (1.600.000 km) yapıyor. Henüz 290.000 km de:))))))) Çok sıkıcı değil mi??? Ben emekli olduğumda ve kireçlenme falan başladığında bile tıkır tıkır çalışıyor olacak:))))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 02, 2010, 11:38:38 »
ne kadar güzel, benimde şirkette kullandığım renault marka araçlar hiç arıza çıkartmasa lastiği patlar.  yani sadece ülke ekonomisine katkıda bulunsun diye üretilmiş vatan sever araçlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
« Yanıtla #16 : Nisan 02, 2010, 11:43:00 »
NAÇİZANE TAVSİYE LADA SAMARA AL YİNE ARKADAŞLARINA KAVUŞURSUN:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 02, 2010, 11:46:40 »
NAÇİZANE TAVSİYE LADA SAMARA AL YİNE ARKADAŞLARINA KAVUŞURSUN:))
?????
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 02, 2010, 11:52:03 »
Mehmet Abi ve Timuçin Abi.
Haklısınız. Zaten ben Toyota kötü bir araba markasıdır demiyorum. Aksine belki de Türkiye'nin en güvenilir markasıdır. Çoğu insan gözü kapalı alıyor zaten. Araştırmıyor bile.
Ama Toyota eski Toyota değil. Bunu kabullenmek gerekir diye düşünüyorum. AE101'lerin katalogunda bir slogan var. Kalite hayatınızı değiştirir yazıyo. Acaba bugün bunu söyleyebilir miyiz. Son 3-4 yılda kaliteyi bir hayli düşürdü Toyota. Halen geçmişten gelen AE101'in mirasını yiyor bence. Acilen tedbir alınmalı.. Geçen başka bir forumda gördüm. Adam sıfır Accent Era almış 21-22 milyara. Her neyse fiyatı artık. Motoru çok sesli çalışıyor, içeri çok ses alıyor vs diye feryat ediyor. Adam şimdi gibip sıfır araba almış haliyle beklentilerinin karşılanmasını istiyo. B sınıfı araba almış onu o an görmez insan. O kadar para vermiş karşılığını almaya çalışır. E Corolla'ya gelelim. En ucuzu neredeyse 40 milyar olmuş. Az para değil bu. Bugün 30 senesini devletine adamış bir memur emekli olunca bile 25 milyar anca alıyor.. Tuzu kuru olanlara bişey demiyorum ama para kazanmanın zorluğunu bilen insanlar ne demek istediğimi anlarlar. Yok camı tıkırdıyor, konsoldan cızırtı çıtırtılar geliyor, emniyet kemeri tokası ses yapıyor, yol sesi kabak gibi içerde ve şaka gibi D4D'lerin deposundan çalkantı sesi geliyormuş :wacko: Servise gidiyo millet. Servis diyorki yapabilcek bişey yok. Ee sen ne yaparsın o zaman servis. Yağı, suyu, bujiyi sanayide Kamil Usta'da değişebiliyo zaten.. O zaman arabaları satarken yanında bi de 19 litrelik damacana hediye edin. 40.000 TL'nin üstüne iyi gelir, harareti alır. :angry:

Toyota'nın eski kalitesinde olmadığı konusunda haklısın. Ama diğer marka araçlardan duyulan sıkıntıları görünce Toyota yine sorunsuz kalıyor. Ben Toyota Yaris alırken ailede Toyota sahibi olmuş olanların tavsiyesi ile sorunsuz olsun diyerek yaris aldım, henüz bir yıl oldu, hiç sorun yaşamadım, normal bakım dışında masraf çıkarmadı ama o kadar para verip sıfır araba almış olsam en ufak sorun canımı sıkardı. Hele sıfır fiyatlarını görünce, full bir Yaris bile 40 milyara yaklaşmışken haliyle 40 küsür milyar verip Corolla ya da Auris almış birinin arabasından tam sorunsuzluk beklemesini haklı buluyorum. Hatta elime para geçse gider sıfır Yaris alırım diyorum ama param olsa şimdi hiç sorunsuz kullandığım Yaris'i sırf daha çok donanımı var diye Sıfır ama ne sorun çıkaracağını bilmediğim bir Yaris ile değişir miyim bilmiyorum.

Sanırım bir tek arabalarda değil herşeyde böyle, eskiler daha kaliteli, rekabet artıp maliyet düşürmeye çalışıldıkça kalite düşüyor.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 02, 2010, 11:53:22 »
Yok camı tıkırdıyor, konsoldan cızırtı çıtırtılar geliyor, emniyet kemeri tokası ses yapıyor, yol sesi kabak gibi içerde ve şaka gibi D4D'lerin deposundan çalkantı sesi geliyormuş :wacko: Servise gidiyo millet. Servis diyorki yapabilcek bişey yok.  :angry:

Emin ol bu bahsettiğin problemerin hemen hemen hepsi X5'de bile var ve ona ödenen para çok daha fazla. Yanlış anlama benim amacım Toyotayı savunmak değil

M/M şanzımanları bilmiyorum ama şu ana kadar okuduğum kadarıyla, müşteriler bu konuda haklı. Ancak bunun dışında bana sorarsanız gerçek bir problem yok. Diğer problemler de beklentilerle ilgili. Fiyatla beklentileri de kıyaslamamak lazım, çünkü Türkiye'de otomobiller üzerinde müşhiş vergiler var. Bunun da sorumlusu toyota ya da diğer otomobil üreticileri değil, sağolsun bizim "SİYASETÇİLERİMİZ" ve bunlara neden olan vergi kaçırmak için elinden geleni yapan "BÜYÜK İŞADAMLARIMIZ". Birisinin vergi ödemesi lazım, kim ödeyecek; birincisi maaşını peşin alıp daha maaşı eline geçmeden vergisi kesilen kardeşlerimiz, abilerimiz ablalarımız vs...  ikincisi ise bir mal alırken yüksek vergisini de ödemek zorunda olan vatandaşlarımız :(