Gönderen Konu: Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum  (Okunma sayısı 18824 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum
« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2010, 10:27:53 »
Geçmiş olsun. İnşallah sorunlarınız en kısa sürede düzelir

0 Toyotamızı cumartesı teslim alıcak olan biri olarak tırstık açıkcası biraz.. İnşallah başımıza gelmez .

rengi füme donanımı comfortsa çok güzel binersiniz hiç sorun olmaz :P sitedeki bu özelliklerdeki iki araba (taylan kardeşim ve ben) tamamen sorunsuz da :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Haziran 17, 2010, 10:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #41 : Haziran 17, 2010, 11:47:55 »
rengi füme donanımı comfortsa çok güzel binersiniz hiç sorun olmaz :P sitedeki bu özelliklerdeki iki araba (taylan kardeşim ve ben) tamamen sorunsuz da :P

Evet bizimkide 1.4 D-4D Comfort azda olsa içimizi rahatlattın sağolasın :) Ama yinede aynı marka şans işi gibi birşey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Haziran 17, 2010, 12:27:01 »
"Her şeyin bir bedeli var" arkadaşlar.

Kısa bir süre önce,bir kaç arkadaş ile araba üzerine sohbet kurduk ve konuşuyoruz.
Corolla'daki taş çarpma seslerini dile getirdim ve BMW 7 serisi ile örnek verdim.
Sohbetteki arkadaş da şöyle cevap verdi: "Orası para ile yalıtılmış"
3 sn içinde benim jeton düştü ve dedim ki, "ne kadar ekmem, o kadar köfte" demek yani.

Yani, uzun lafın kısası, her şeyin bir bedeli var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Haziran 17, 2010, 12:53:16 »
geçmiş olsun...
soğuduğunuz bu arbaya ısınabilmeniz için bir yöntem... aracınızın proplemlkerini kendisine güvendiğiniz bu işten anlayan (araba meraklısı olan) bir arkadaşınıza verip proplemleri halletmesi için servis veya sanayiye yollmanız olacaktır... sıkıntıların azalması halinde çokca kafa yorduğunu bir kaç küçük proplemin yok olması aracınıza ısınmanıza neden olacaktır...
acaleden satmayı düşünmeyin... çünkü her araç değişimi kendi başına büyük bir masraftır...

Selçuk Bey in dediği gibi büyük konuşmamak lazım ama artık hiç bir toyota nın yanından geçmem, bu kadar sorun ile beraber çünkü servis hizmeti bir kere hoşuma gitmiyor. Ümit bey efsane dayımda var ve dediğiniz gibi o araba bile 98 model olmasına rağmen benim arabamdan daha sorunsuz.

arabayı satacağım aşikar, fakat ne alacağım konusu yeni bir konu. ford focus tavsiye edilmiyor pek, honda civic dizel yok, opel astra hakkında hiç bir fikrim yok, wv jetta veya ikici el bir passat, yani kafa çok karışık. oysa ki toyota alırken herkes kafan rahat eder demişti fakat corolla bizi çok üzdü :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Haziran 17, 2010, 13:09:14 »
  Sorundan da o kadar çekinmenin anlamı yok bence, sonuçta araçlarınız garanti kapsamında ve bu gerekirse oldukça işinize yarayacak birşey. Yani bence hiç stres yapmayın, aracınızın keyfini çıkarın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Haziran 17, 2010, 13:13:52 »
soğumakmı allah soğutmasın, şirketteki accord ve fusion'u kullandıkça kendi aracımı daha çok seviyorum
northstar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #46 : Haziran 18, 2010, 00:13:38 »

satarız 50.000 tl e ısteyen olursa :P :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #47 : Haziran 18, 2010, 00:51:46 »

satarız 50.000 tl e ısteyen olursa :P :P :D :D

he ya :D sorunlu 2 tane alırım :D ben çok sevdim valla yeni kasayı, sorunlusuna bile binerim :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #48 : Haziran 18, 2010, 00:55:57 »

üç araba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Haziran 18, 2010, 02:05:16 »
Toyotanın bir satış politikası var; Bir Seriiyi Güzel ama kalitesiz yapıyorlar ondan sonrakini kaliteli sağlam ama çirkin yapıyorlar  :D

bkz;
86-92 Güzel ama kalitesiz
93-97 kaliteli ve sağlam
98-02 Güzel ama kalitesiz
03-06 kaliteli ve sağlam
07-14 Güzel ama kalitesiz
14-... kaliteli ve sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #50 : Haziran 18, 2010, 02:27:40 »
Toyotanın bir satış politikası var; Bir Seriiyi Güzel ama kalitesiz yapıyorlar ondan sonrakini kaliteli sağlam ama çirkin yapıyorlar  :D

bkz;
86-92 Güzel ama kalitesiz

93-97 kaliteli ve sağlam
03-06 kaliteli ve sağlam
07-14 Güzel ama kalitesiz
14-... kaliteli ve sağlam
Erdem kusura bakma buna katılmıyorum güzellik görecelidir,beginilir begenilmez tartışılır ama,Toyotanın kalıtesı tartılışılmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Haziran 18, 2010, 02:57:44 »
Erdem kusura bakma buna katılmıyorum güzellik görecelidir,beginilir begenilmez tartışılır ama,Toyotanın kalıtesı tartılışılmaz :)
O zaman bu kadar şikayet niye abi?

Zaten dediğim gibi benimkilerde kalitesiz serii , ama bir öncekiler ve bir sonrakiler kaliteli.
Ondan sonrakilerin(sizinkilerin) iç mekanda , çamurluklarda , plastik kapaklarda falan kaliteyi düşürmüşler.
Efsaneden sonrada bizim kasalarda kaliteyi düşürdüler.
Zamanında ae80 seriisinden sonrada ae90 seriisi beklendiği gibi gelmemiş...
Bence toyota bunu bilerek yapıyor... :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #52 : Haziran 18, 2010, 03:51:18 »
O zaman bu kadar şikayet niye abi?

Zaten dediğim gibi benimkilerde kalitesiz serii , ama bir öncekiler ve bir sonrakiler kaliteli.
Ondan sonrakilerin(sizinkilerin) iç mekanda , çamurluklarda , plastik kapaklarda falan kaliteyi düşürmüşler.
Efsaneden sonrada bizim kasalarda kaliteyi düşürdüler.
Zamanında ae80 seriisinden sonrada ae90 seriisi beklendiği gibi gelmemiş...
Bence toyota bunu bilerek yapıyor... :(

Valla bılmıyorum ama Lansmanına bakmak lazım,Bizim arka çamurluklar hariç bir ses yalıtımı sorununla karşılaşmadım onuda zaten aldıgımın 2. ayı balmumunla kaplatıp sorunu hal ettim. plastık kalıtesınde sınıfındakılerle aynı duzeyde kalitede o sorun diye yazanlar mukemmellik peşindeki insanlar 40.000 tl ve üstü para veriyor haklı olabılırler ama yarısına yakın parayı araca değil vergiye veriyorlar haberleri yok galıba ben c sınıfı bır araca para verdim c sınıfındakı bır aracta olabılecek özellikleri,malzeme kalıtesını bılıyorum.Toyotanın sorunsuzluk konusundakı referanslarını bılıyorum.Sorun çıkabılır bu tamamen şans meselesı bence ama toyota onuda halediyor,Biz aldıgımız zaman bizden bir hafta bir avukat abimiz,komsumuzda aynı donanım,comfort dizel aldı.Onda frenlerde ötme,direksiyonda tıkırdama,ve yağ lambası arızası verdi bu sorunlar bir ay arayla cıktı onda nedense,ama oda aracı hor kullandı allah ıcın kısın soguk motorla hızlı kalkıs,çukurlarda dikkat etmeme v.b gibi kullanma hataları oldu ben dıkkat ettım hepsıne neden ben t.c.t'ye uyeydim o değil :) Hakan Öztürk abim başta olmak üzere bir çok kişiden kullanıma dair bir çok tavsiye aldım ve  hiç bir sorun yaşamadım.Hoş şuan o sorunlarla karşılaşan abimin aracında bi rsorun kalmadı cok uğraşasada servise gidip gelmekte ama hepsini servis haletti bence biraz kullanıma baglıda sorunlar cıkabılıyor.Bende bu siteye üye olmadan once cok hor ve dikkatsız araç kullanıyormusum yenı anladım. o yuzden kullanıgım aracı ve bu forumu seviyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #53 : Haziran 18, 2010, 09:09:34 »
  86-92 mi, ae101'in atasıdır bence ve gerçekten çok çok dayanıklı bir araçtır.
 Bana kalırsa özellikle liftbackleri (sedanda) de hala hoş bir araçtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Haziran 18, 2010, 10:03:27 »
ben de erdeme katılmıyorum..zaten katılmamak için en en önemli sebep şu;
93-97 kaliteli ve sağlam

98-02 arasına forumu bırak, türkiyeyi bırak dünyada güzel diyen az, aynı şekilde 93-97 arasına güzel demeyen yok denebilir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #55 : Haziran 18, 2010, 10:57:09 »
ses konusundan bahsetmişken bir örnek vereyim...
 orjinal lastik ile araçla hız sınırının 100 km kadar üstüne çıktım ( yani 220 trafiğe kapalı test alanında) ama araçta tık ses yok. ancak yeni aldığım lastik ile hız sınırında kalıyorum ve yine test alanında 160 dan sonra içerede fırtınalar kopuyor.. sanki..
bu bana şunu söylüyor ses yalıtımında lastik seçiminin çok önemi var. yani kauçuğu yoğun lastik al başın şişsin ama araba frenaj mesafesi düşsün, sert lastik al kafan rahat etsin ama süratin düşsün..)
bu tamamen benim tecrübe ettiğim bit olay teknik veriler ne der ben bilmem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Haziran 18, 2010, 11:05:31 »
Altan Bey, 220 ile giderken (trafiğe kapalı test alanında) aracın lastikleri yer ile pek temas etmeyeceğinden lastik sesinin azalması doğaldır kanımca :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Haziran 18, 2010, 15:25:02 »
Bizim corollada da böyle sorunlar var. Dün, Islak Mendil ile siliyim dedim torpidoyu silmez olaydım, sanki o kısmın rengini aldı gibi oldu, üzerinde çizikler oldu ve kötü duruyor. Ayrıca mıcırlı yollarda gerçekten araba içeri çok ses alıyor. Taş sesi, torpidonun biraz gıcırtı yapması... :( Aracın bu sorunları servise söyledik. Dunlop lastikler sert olduğu için, sesi biraz fazladır dediler. Michelin taktıktan sonra yarı yarıya fark eder dediler bize. Bakalım taktıktan sonra sonuç ne olacak... Torpido yu nasıl halletçem onu düşünüyorum simdi...  :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #58 : Haziran 18, 2010, 15:53:10 »
Altan Bey, 220 ile giderken (trafiğe kapalı test alanında) aracın lastikleri yer ile pek temas etmeyeceğinden lastik sesinin azalması doğaldır kanımca :)
abi aracın yere daha çok basması gerekmez mi ? burdan öğrenmiştim mesela carina e yüksek hızda giderken yere 3.5 cm yaklaşıyormuş..bu rüzgarın aracı bastığına işaret değil mi? 220 ile giderken lastiğin daha iyi temas etmesi lazım bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #59 : Haziran 18, 2010, 16:13:07 »
  Taylan, çok içli bir açıklama olmuş, tebrik etmemek elde değil.

Türkay, sende bilirsin bu konuda F430 oldukça iddialı bir araçtır. Belli hızlarda araçların yere uyguladığı kuvvetlerin  olduğu diyagramlar olması lazım. Normal binek araçlar hızlandıkça ağırlaşacak olsa o motor güçleri ile o hızlara çıkmaları çok zor olurdu, önemli olan dengedir, yani optimumu yakalamaktır. Bu yüzden araçların kapasitesini bilmek ona göre kullanmak gerekir.