Gönderen Konu: Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum  (Okunma sayısı 19006 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum
« : Nisan 01, 2010, 13:33:38 »
Arkadaşlar 2009 modek toyota corolla d-4d elagant düz vites aracımı yaklaşık 1 yıldır kullanmaktayım. aracım şu anda 15000 km de. yalnız 1 yıllık süre zarfında arabamı kullanırken zevk alamadım, bilakis sürekli sıkıntı sürekli servise gidip sonuç alamadam dönmem. sıkıntılarımı madde madde sizinle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum.

1) stabilize ve köy yollarında ön konsoldan aşırı ses geliyor. (serviste söküp bakıldı , fakat eskiden daha kötü oldu)

2) depo dolu iken çalkantı sesi geliyor. ( servis normal diyor)

3) taşlı çakıllı yollarda arka tekerlerden aşırı ses geliyor. taş sanki kafamıza geliyor. (servis yapacak bir şey yok diyor)

4)fren yarım basıldığında ıslık sesi gibi bir ötme sesi geliyor( servis normal diyor)

5) ön kosolun malzemesi o kadar kalitesizi ki 2 dk bir şey koyduğunuzda veya el temesında çzilme ve lekelenme oluyor. (servis plastik yüzey parlatıcısı verdi, onu kullanıyorum sürekli, engellemek için)

6) stabilzie ve kötü yollarda ön tekerlerden aşırı bir vurma sesi geliyor ( servis arabımız safalt arabası, süspansıyonlarımız sert ondan diyor)

7) yan rüzgar alan yerlerde araba rüzgarad ,nanılmaz etkileniyo ve sürüşünüzü etkiliyor.

8)  üstteki saydıklarımı bir şekilde kabullenmiş ve kullanmama rağmen arabadan tama soğumam sebep olan neden

kalkışlarda vites değiştirdikten sonra gaza aynı etkiyle basmaya devam ederken arabanın devir saatinin aniden yükselmesi ve motordan ani gaz sesi gelmesi şikayetiyle servise gittim. ve bu şikayet gaz pedalı kampanyası için çağrılıp işlem yapıldıktan hemen sonra başladı (ne tesadüf ki) servisin cevabı debriyaj kaçırıyo oldu. arabam 13000 deyken ve ben arabayı uzun yol hariçi kullanmadım nerdeyse,benden başka kimse aracı kullanmadı, debriyajın bu kadar çabuk yıpranması nasıl oluyor hala anlayabilmiş değilim. inşaat mühendisi oduğumdan dolayı çeşitli araçlarla şehir içi şehir dışı şu ana kadar 250 000 km üzerine yol yaptım. böyle bir problemle ilk defa karşılaşıyorum.

şu ana kadar çeşitli şikayetlerle servise gidip şimdiye kadar hiç bir çözüm bulamam, o kadar meth edilip sağlamlığıyla övülen, dünyanın en çok satan otomobili toyota corolla benim için maalesef bir hayal kırıklığıdır. bazen düşünüyorum aldığım arabaya sıfır değil mi diye.

aynı şikayetleri olan veya tavsiyeleri olan arkadaşlarından yardım bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum
« : Nisan 01, 2010, 13:33:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Corolla d-4d elegant aracımdan tamam soğudum
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2010, 13:45:03 »
doğan bey saydığınız 8 madde corollayı corolla yapan özellikler :) aracınızda bunlarla ilgili bir değişim muhtemelen olmayacak.
13binde debriyaj kaçırması ise açıklanamaz ve kabul edilemez bir şey bence, ama bundan da bir sonuç alabileceğinizi sanmıyorum, servis sarf malzemesi-aşınan parça diyecektir.
bence başka bir servis yada ustaya göstererek kesinleştirin, yada kendiniz forumda daha önce bahsi geçen debriyaj testini uygulayın.
13 bin gerçekten erken bir km, gaz pedalı müdahelesinden sonra olması ise başka bir sorun olabileceğini akıla getiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2010, 13:47:40 »
kalkışlarda vites değiştirdikten sonra gaza aynı etkiyle basmaya devam ederken arabanın devir saatinin aniden yükselmesi ve motordan ani gaz sesi gelmesi şikayetiyle servise gittim. ve bu şikayet gaz pedalı kampanyası için çağrılıp işlem yapıldıktan hemen sonra başladı (ne tesadüf ki) servisin cevabı debriyaj kaçırıyo oldu
Yukarıdakini ilk kez duyuyorum ama onun dışındakiler genelde olan şikayetler. Geçmiş olsun :(
Toyota inanılmaz müşteri kaybına uğruyor. Umarım bu durumun farkındadırlar.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2010, 14:05:41 »
Asfalt arabası olduğu doğrudur, bu yüzden süspansiyonu serttir ve dolayısıyla bozuk yollarımızda yol sesi de yapar, konsol tıkırtısı da. Konsol malzemesinin kalitesiz olduğuna ise katılmıyorum. Aracı uzun süreli kullanmadım ama 2-3 sefer hem ilk çıktığında hem de sonrasında detaylı olarak inceledim. Birçok markadan kaliteli malzeme kullanılmış. Dış yüzeyde kalmayan malzemeler ise nasıldır bilmiyorum (konsolun iç kısımları, kablo demetleri, tırnaklar, vidalar vs... Şimdiye kadar Corolla ile bu yöndeki deneyimlerim hep hayal kırıklığı olmuştur :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2010, 14:20:12 »
Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.

Selçuk bey, bana arkadaşım alırken one time toyota always toyota sloganı var demişti dünyada, toyota ya binen başka arabaya binmez diye, bu debriyaj problemi kabul edilemez bir durum oldu benim için, bundan sonra asla toyota kullanmayacağım ve bu aracımı 1 sene kullanmama rağmen satıp bu dertlerden kurtulmayı planlıyorum.

Erhan bey toyota bir müşteri daha kaybetti, ilginç olanı dediğim gibi gaz pedalı kampanyasında srviste yapılan işlemin akabinde sıkıntılarımın başlamış olması. dediğim gibi 10 farklı modelde araç ile 250 000 km in üstünde yol yaptım. bu nedenle debriyaj durumu benim için artık kabul edilemez bir sorun. ayrıca şehir içinde nerdeyse hiç kullanılmadı benim aracım.

Alper bey süngerimsi yumuşak bir malzemeden yapılmış konsol, dediğim gibi plastik parlatıcı verdi servis onu kullanınca çizikler gitti, daha doğrusu hatalar örtülmüş oldu, gerçekten çok isteyerek ve severek aldığım bu araç hayal kırıklığı oldu benim için. bu kosol meselesi artık debriyaj konusu ortaya çıkınca çok da önemli bir detay olmaktan çıktı zaten benim için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2010, 14:56:17 »
ne yazık ki ülkemizde satın alacağınız aracı normalde kullanacağınız şekilde test edemiyorsunuz, alıp kullandığınızda ise önem verdiğiniz konularda aracın rahatsız edici özellikleri olduğunu gördüğünüz olabiliyor, bu her marka ve her tür araç için böyle. mesela ingiltere'de bir hafta deneme için arabayı verebiliyorlar, o zaman daha sağlıklı karar vermeniz mümkün oluyor.
o yüzden bu tip forumların önemi bence büyük.
araçtan bir kere soğudunuz mu her şey sizi rahatsız eder, imkanınız varsa en az zararla değiştirmenin yolunu aramanız en iyisi olacaktır.                           

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2010, 15:58:35 »
  Öncelikle geçmiş olsun.
 Bence de ön konsol malzemesi kalitesi kötü değil ki bu malzemeler üretilirken uyulması gereken bir çok kıstas mevcuttur. Mesela güneş altında yaydığı gazların insan sağlığındaki olası etkileri gibi. Normal (kimyasal olmayan)temasda oluşan lekeler silme ile gidiyorsa bence sorun yoktur. Aksi durumda sorun olabilir.
 Aracın genel özellikleri yol kullanımı içindir. Bu durumda, uygun olmayan yüzeylerde istenmeyen seslerin olması doğaldır. Tabi olmasa daha iyi olurdu.
 Debriyaj konusunda ise bende arkadaşlara katılıyorum, bu kadar kısa sürede (kullanım tarzınızdan eminseniz, sürekli yarım debriyaj vs. yapmıyorsanız) balatanın aşınmaması lazım. Eğer aşınma varsa da muhtemelen sadece balatadadır, baskı vs. de sorun yoktur.
 Fren sesini ise bence servisin halletmesi lazım, bu sesi gidermiş olmaları lazım dı bu süre içinde bence. Çünkü aracın çıkış tarihi 2007 ve ilk modellerde de bildiğim kadarı ile bu ses vardı.
 Depo sesinede bu süre zarfında bir çözüm getirmeleri lazımdı bence ancak servisin bu konuda yapabilecei birşey olduğunu zannetmiyorum.
 Yan rüzgar alan yerlerde aracınızın etkilenmesi işin doğası gereği normaldir. Bu etkilenme araç cinsine, araç durumunda, rüzgarın yönü ve şiddeti gibi parametrelere bağlı olarak değişmesine rağmen özellikle vadi dik geçişlerinde normaldir ve rüzgar yön ve şiddetini gösteren uyarı balonları da bu amaçla vardırlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2010, 16:12:20 »
Önce geçmiş olsun diyorum ve şu küçük kardeşinizide dinlerseniz dua edersiniz diye düşünüyorum. O corollayı satın, 2004-2007-2008 artık gücünüz hangisine yetiyorsa, avensis alın. Sonra bana her marşa bastığınızda dua edersiniz. Sizcede sorunun en güzel çözümü bu değilmi arkadaşlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2010, 16:32:10 »
sanırım doğan bey bir daha herhangi bir toyota'nın yanından bile geçmeyecektir.   :ıslık:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 01, 2010, 16:32:24 »
Ümit beye  katılıyorum. Eski kasa avensis yada corolla sizin için daha iyi olacaktır. Bu iki modelinde eski kasalarla mukayesesinde maalesefki yeni kasalar çoğunlukla daha başarısız izlenimi yaratmıştır. Yeni kasa corolla gerek ön konsül, gerek yalıtım olarak önceki kasadan daha başarılı yada daha sorunsuz değildir. Aynı durum eski avensis ve yeni avensisde de geçerlidir. Tamam yeni avensis eski avensise göre belki daha şık daha sportif durmaktadır ama ne malzeme kalitesi olarak ne de iç hacim olarak eskisinden yinelemek durumundayım daha iyi değildir. Forumları sıkı takip eden biri olarak bu fikre sahip olmuş bulunmaktayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2010, 16:36:02 »
gerçektende efsaneden sonra kalite olarak aşağı doğru bir grafik var bence de, efsaneyi efsane yapanda bu olsa gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2010, 16:41:21 »
Ümit beye  katılıyorum. Eski kasa avensis yada corolla sizin için daha iyi olacaktır. Bu iki modelinde eski kasalarla mukayesesinde maalesefki yeni kasalar çoğunlukla daha başarısız izlenimi yaratmıştır. Yeni kasa corolla gerek ön konsül, gerek yalıtım olarak önceki kasadan daha başarılı yada daha sorunsuz değildir. Aynı durum eski avensis ve yeni avensisde de geçerlidir. Tamam yeni avensis eski avensise göre belki daha şık daha sportif durmaktadır ama ne malzeme kalitesi olarak ne de iç hacim olarak eskisinden yinelemek durumundayım daha iyi değildir. Forumları sıkı takip eden biri olarak bu fikre sahip olmuş bulunmaktayım.

+1

gerçektende efsaneden sonra kalite olarak aşağı doğru bir grafik var bence de, efsaneyi efsane yapanda bu olsa gerek

+1 Efsaneyi efsane yapan sorunsuzluğu. Uzun ömürlülüğü fakat en son en yeni kasadan bir önceki olan 2004-2009 arası avensisleri unutmamak lazım. Gerçekten mercedes kalitesi var....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2010, 16:42:43 »
Toyota bu şekilde giderse, öngörüm gelecek on yıl içinde toyota ismini kaldırır. Birtakım dersler çıkarır kendisine, sonrasında ise lexus ile piyasaya devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2010, 19:25:08 »
Selçuk Bey in dediği gibi büyük konuşmamak lazım ama artık hiç bir toyota nın yanından geçmem, bu kadar sorun ile beraber çünkü servis hizmeti bir kere hoşuma gitmiyor. Ümit bey efsane dayımda var ve dediğiniz gibi o araba bile 98 model olmasına rağmen benim arabamdan daha sorunsuz.

arabayı satacağım aşikar, fakat ne alacağım konusu yeni bir konu. ford focus tavsiye edilmiyor pek, honda civic dizel yok, opel astra hakkında hiç bir fikrim yok, wv jetta veya ikici el bir passat, yani kafa çok karışık. oysa ki toyota alırken herkes kafan rahat eder demişti fakat corolla bizi çok üzdü :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2010, 19:47:11 »
Toyota bu şekilde giderse, öngörüm gelecek on yıl içinde toyota ismini kaldırır. Birtakım dersler çıkarır kendisine, sonrasında ise lexus ile piyasaya devam eder.
Abartmayalım, dünyanın en tanınan 500 markası sıralamasında ilk 10 sırada bir tek Toyota var. Diğer ülkelerdeki satış stratejileri, modelleri ve servisleri de Türkiye'den oldukça farklı. Kendimizi dünyanın merkezindeymişiz gibi görmemek lazım :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 01, 2010, 20:21:53 »
doğan bey şimdi sorunun ikinci aşamasına geldiniz, toyotanızı sattınız ve ne alacaksınız?
vw alsanız boyası sorunlu çıkacak, ford alsanız eminim içinize sinmeyecek, bmw alsanız o kadar para o kadar eski arabaya verilmez diyeceksiniz, renault-citroen-peugeot fransız arabası alınmaz diyeceksiniz, hondanın fren diski problemi var diyeceksiniz, mazda ikinci elde piyasası dar ve zarar ettiriyor diyeceksiniz...bu liste böyyle uzayıp gidecek (hepsini bende yaşadım)
ve bu araçları alınca corolladakilere benzer sorunlar yaşamayacağınızı da kimse garanti edemeyecek.  işte araba almakta herkesin yaşadığı gerçekler bunlar. kimi insan alıyor memnun kalıyor, kimisine sorunlu bir araç denk geliyor anasından emdiği süt burnundan geliyor, kimisi araçtan anlamıyor bu (sorunlar) normal olsa gerek diyor, böylece piyasada onlarca marka araç satılıyor.
başka bir araç aldığınız da inanın şu an nefret ettiğiniz corollanın bile bir sürü aradığınız özelliği çıkacak.
umarım yeni aracınızdan daha memnun kalırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2010, 20:28:07 »
fazla kullanmadım yen, kasa fakat asfaltta ki sessizliği ve torku hoşuma gitmişti.fakat arnavur kaldırımı gibi yerde hertarafından ne yazıkki ses geliyor..
bahsettiğiniz km de debriyaj kaçırması kullanıcı hatasıdır diyeceğim yol tecrübeniz var,arabayı trafikte kullanmadım diyosunuz ? ne kadar kötü kullanım da trafiktede olsa 13.000 km de aşınan debrijayda başka bir fabrikasyon hata olabilir diye düşünüyorum.
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Corolla Flame Xpack
  • Kilometre: 5000
  • 15 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2010, 20:58:06 »
Dogan bey keske once efsane kasa corolla kullansaydiniz(94-98).Ozaman neden insanlarin toyotadan vazgecemedigini anlardiniz.Ama su bir gercekki yeni kasa toyotalar eskileri kadar kullanisli pratik degil(benim gorusum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2010, 21:05:09 »
- Deneyimli bir kullanıcının  13.000 km de debriyaj sıyırtması mümkün değil , fabrikasyon hata olmalı debriyajda . Bunun üstüne gitmek gerek , işi büyütüp direk fabrikaya şikayet etmenizi ve tespit yapılmasını istemek lazım.
- Ön konsol malzemesi biraz garip iz bırakıyor ama bunun  için servisin parlatıcı vermesi biraz garip. Bu bölge normalde parlamanın olmasının istenmediği bir yer.  Kullanırken güneş gelince parlarsa iyi olmaz , cama da yansır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2010, 23:24:29 »
ben 2007 corolla yani bi önceki kasa d-4d kullanıcısı olarak bu debriyaj problemi gibi bi problemle karşılaştım servise gitmedim ustalarıumıza güveniyorum aaracı tam gaz yaptığım zaman araç bi kasıyo kendini sonrada fırlatıyodu bana önce debriyaj kaçırıyo dediler değiştirdim fakat hala aynı sorun var şimdide turbo yağını dolduruyo sonrada fırlatıyo diyolar artık devirli kullanıyorum hissetttirmiyo bile zorlarsam hala oluyo ama
ön konsol sorununa gelince 95 corolla xei aracım vardı daha önce onun ön konsolu kadar kaliteli ve sessiz bi konsol olan araç kullanmamıştım şimdiki araç berbat
ama bana sorarsanız araçtan memnunmusunuz diye kesinlikle hem yakıtı olsun hem kalitesi hemde 2,el piyasası olarak ii bir aracım var
bence bi kere daha düşünün yada avenisis 2,0 d-4d alın derim benim şahsi fikrim çünkü bende o araç için para biriktiriyorum