Gönderen Konu: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu  (Okunma sayısı 39850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu
« Yanıtla #260 : Kasım 24, 2014, 10:38:08 »
altın da yorum verecek olan var mı? @Mahmut M.Dalı (9008) nerdesin?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #260 : Kasım 24, 2014, 10:38:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #261 : Kasım 24, 2014, 10:43:47 »
Altın ile ilgili gram altın mı yoksa ons altın mı hakkında bilgi almak istersiniz.

www.kudretayyildir.com sitesinde ons altın ve USDTRY  ile ilgili her gün yorum yapılmaktadır.

borsanın bilanço gönderimlerinini bitimiyle beklenti bitmesi, sene sonu nakite geçmek isteyenler,yılbaşı tatilleri ile bahanelerle realizasyon aradığı şuanki endeksde önümüzde 1-2 aylık dönemde döviz yada altın konusunda hangisi olabilir sn @Kudret Ayyıldır (23994)... döviz sanki daha mantıklı geliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Kasım 24, 2014, 11:47:06 »
Muhammet bey, merhaba

Altında bu hafta durumlar karışık. Altın yönünü arıyor. Bu hafta sonu İsviçrede altın referandumu olduğundan her iki yönlü spekülatif hareketler
bekleniyor. Amerika piyasaları da Perşembe Cuma Şükran günü nedeniyle kapalı olacağından aşağı ve yukarı yönlü sert hareketler bekleniyor.
Ben yatırmlarımı şu anda Dolar üzerine yönledirdim. En azından doların dibi belli :) 2.22tl altına düşünce kademeli alış yapıyorum çıktıkça satıyorum.

Alım satım için ENPARA'yı ( http://www.finansbank.enpara.com/doviz-kur-bilgileri/doviz-altin-kurlari.aspx )tavsiye ederim. Altın ve Dolarda makası düşük.
Piyasaları da http://tr.investing.com dan takip etmenizi tavsiye ederim.

Ben birikimi'mi şu andaki piyasa şartlarına göre aşağıdaki şekilde değerlediriyorum Y.T.D.

%40 tl faizde
%35 $'dayım
%15 Altında Alış ortalamam Gr başına ortalamam 85.65tl
%10 Euro'da Ortalamam 2,7690 ilk fırsatta satıcam çok oynak bir kur. :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #263 : Kasım 24, 2014, 16:02:19 »
Dolar ne zaman 2.27 yi görür aceb. Şuan zarardayim :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Kasım 24, 2014, 16:39:33 »
borsanın bilanço gönderimlerinini bitimiyle beklenti bitmesi, sene sonu nakite geçmek isteyenler,yılbaşı tatilleri ile bahanelerle realizasyon aradığı şuanki endeksde önümüzde 1-2 aylık dönemde döviz yada altın konusunda hangisi olabilir sn @Kudret Ayyıldır (23994)... döviz sanki daha mantıklı geliyor

ABD merkez bankasının faiz oranında artışa gitmesi ( tahmini olarak Haziran 2014 ) nedeniyle yeni yılda USDTRY önemli çıkışlara neden olabilir. Ayrıca seçim nedeniyle seçim öncesi yurt içi borsamızda yabancı yatırımcıların çıkma potansiyellerini de düşündüğümüzde Dolar'ın değerlenmesi + Türk Lirasının değer kaybetmesi USDTRY kurunda 2,300 üzerinde hareketlerin oluşumunu tetikleyebilir. Şimdiden 2,40-50 arası konuşulmaya başlandı bile.

Altın tarafından bakacak olursak Gram Altın - Çeyrek Altın önemli bir yatırım aracı olmaktan çıkmaktadır. Gerek makas açılmaları gerekse yurtdışı gelişmelerden çok fazla etkilenmesi bazı seviyeler arasında dalgalanmalara neden oluyor. Örneğin Gram Altın 75 - 100 arasında  dip ve tepe noktalarını yakalamak çok zor. Bu aralıkta ise işlem yapmak piyasayı çok sıkı takip etmek ile olabilir.

Özetlersek yeni yılda döviz tarafı bir adım daha önde olması beklenilmektedir. Özellikle de yeni yılın parlayan yıldızı USDTRY olabilir.

kişisel site ve sosyal medya'dan döviz-kıymeti madenler-enerji fiyatları hakkında anlık takip yapabilirsiniz.

iyi çalışmalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Kasım 24, 2014, 18:24:26 »

Elinde nakit TL varsa bir miktar alım yapıp ortalamanı düşürebilrsin.  :)  TL nin şu andaki durumunun teknik izahı pek yok.
Piyasalar spekülatif hareket ettiğinden kestirmesi zor olur. Borsada kar satışları başlayıca yükselmeye başlar... :)

Yatırım araçlarına alış yaparken kademeli girmek her zaman için iyidir.

Benim de pek ekonomiden anladığım yok. Düşüş ve yükseliş dalgalarını yakalayıp sörf yapmaya çalışıyorum... :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #266 : Kasım 24, 2014, 18:40:21 »
altın da yorum verecek olan var mı? @Mahmut M.Dalı (9008) nerdesin?

Ben buradayım abi . Siz neredesiniz ne yapıyorsunuz umarım her şey yolundadır .

Abi altın hakkında şu anda tahmin yapmak çok zor  . Benim tavsiyem elinde altını olanların satmaması altını olmayanlarında almaması yönünde . Ons için 3 haneli rakamlar konuşulmaya başlandı bence oralara gelme ihtimali çok zor ama çıkış içinde en azından şimdilik bir sebebi yok . Önümüzdeki bir kaç yıl 1100-1300 arası gider gelir diye tahmin ediyorum çok olağan bir şey olmadığı müddetçe .

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 18:41:34

Kardeşim bu sefer yön vermedin galiba . :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #267 : Kasım 24, 2014, 18:48:12 »
Ben buradayım abi . Siz neredesiniz ne yapıyorsunuz umarım her şey yolundadır .

Abi altın hakkında şu anda tahmin yapmak çok zor  . Benim tavsiyem elinde altını olanların satmaması altını olmayanlarında almaması yönünde . Ons için 3 haneli rakamlar konuşulmaya başlandı bence oralara gelme ihtimali çok zor ama çıkış içinde en azından şimdilik bir sebebi yok . Önümüzdeki bir kaç yıl 1100-1300 arası gider gelir diye tahmin ediyorum çok olağan bir şey olmadığı müddetçe .

Mesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2014, 18:41:34

İlke'de dolarlar suyunu çekti galiba Mahmut. Artık piyasaya yön verecek kadar alım/satım yapamıyor :rofl:
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Kasım 24, 2014, 18:55:39 »
 bu işlerden fazla anlamam ama ben hiç gormedim yatırım amacli altın alıp sonradan zarar edeni. O yüzden altın her zaman favorimdir.  :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #269 : Kasım 24, 2014, 19:21:16 »
İlke'de dolarlar suyunu çekti galiba Mahmut. Artık piyasaya yön verecek kadar alım/satım yapamıyor :rofl:

Abi bence sağ gösterip sol vuracak . :)

Şaka bir yana umarım en kısa zamanda zararını misli ile çıkarır .

bu işlerden fazla anlamam ama ben hiç gormedim yatırım amacli altın alıp sonradan zarar edeni. O yüzden altın her zaman favorimdir.  :D

Eyüp bey ben 89 doğumluyum 98 den 2010 yılına kadar hayatım kuyumculuk sektöründe geçti bu sektörle ilgili üretimden tezgahtarlığa kadar  yapmadığım iş kalmadı . Mesajınızın altına imzamı atarım ama maalesef özellikle son 4 yılda altın yatırımcısının yüzünü güldüremedi ve 4 yıl bana göre uzun bir vade ama ben halen altını çok uzun vadede alanların zarar edeceğini düşünmüyorum . Unutmayın ki altın devleti olmayan bir para birimidir ve dünyanın neresine giderseniz gidin cebinizde altın varsa maddi olarak kimseye muhtaç kalmazsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #270 : Kasım 24, 2014, 20:10:16 »
Elinde nakit TL varsa bir miktar alım yapıp ortalamanı düşürebilrsin.  :)  TL nin şu andaki durumunun teknik izahı pek yok.
Piyasalar spekülatif hareket ettiğinden kestirmesi zor olur. Borsada kar satışları başlayıca yükselmeye başlar... :)

Yatırım araçlarına alış yaparken kademeli girmek her zaman için iyidir.

Benim de pek ekonomiden anladığım yok. Düşüş ve yükseliş dalgalarını yakalayıp sörf yapmaya çalışıyorum... :)
Artık öyle yapacagım son care bu :)

Malesef :) :)

Aynen öyle abi bir vosvos alacak kadar para ayarlamistim kendime onunda yarisindan fazlasi hastane masraflarina gitti.

Abi bence sağ gösterip sol vuracak . :)

Şaka bir yana umarım en kısa zamanda zararını misli ile çıkarır .

Insallah abi
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Kasım 24, 2014, 21:15:38 »
Mahmut bey yüzünü guldurmediyse bile zarar ettirmemistir. Dediginiz gibi 4 yıl uzun bi sure. Ama altın her zaman altindir. Nereye gidersen git her zaman değerli. Hatta Internette okuduğum bi hikayeye göre kaddafinin devrilmesi irana uygulanan ambargolar ve Arap baharı vs. Gibi Dünyanın çeşitli yerlerindeki iç karışıklığın sebebi o ülkelerin Petrol gaz veya madeni yağ denen ham maddelerini kagit parcasi ile satmak yerine (dolar ve euro) altın karsiliginda satmak istemesinden kaynaklaniyormus.
duyduğum kadarıyla dünyadaki en çok altın stogu almanya ve amerikadaymis.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #272 : Kasım 24, 2014, 21:45:40 »
Mahmut bey yüzünü guldurmediyse bile zarar ettirmemistir. Dediginiz gibi 4 yıl uzun bi sure. Ama altın her zaman altindir. Nereye gidersen git her zaman değerli. Hatta Internette okuduğum bi hikayeye göre kaddafinin devrilmesi irana uygulanan ambargolar ve Arap baharı vs. Gibi Dünyanın çeşitli yerlerindeki iç karışıklığın sebebi o ülkelerin Petrol gaz veya madeni yağ denen ham maddelerini kagit parcasi ile satmak yerine (dolar ve euro) altın karsiliginda satmak istemesinden kaynaklaniyormus.
duyduğum kadarıyla dünyadaki en çok altın stogu almanya ve amerikadaymis.

Eyüp zarar eden illaki vardır . Sonuçta 110 tl civarını gördü ve şu an 85 civarında işlem görüyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #273 : Kasım 24, 2014, 21:58:51 »
Altın İsviçre deki halk oylamasını bekliyor. Piyasa ne diyorsa tersini yapın her daim kazanırsınız
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #274 : Kasım 24, 2014, 23:22:34 »
Altın İsviçre deki halk oylamasını bekliyor. Piyasa ne diyorsa tersini yapın her daim kazanırsınız

Aynen abi .

Birde şu ekonomi kanallarına çıkıp yorum yapanlara bayılıyorum biri der düşmesini bekliyorum biri der çıkmasını diğeri ise yatay kalır diyor zaten başka ihtimal yok siz neyin kafasındasınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Kasım 24, 2014, 23:23:40 »
emeklerinize sağlık...teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #276 : Kasım 24, 2014, 23:34:36 »
Eyüp zarar eden illaki vardır . Sonuçta 110 tl civarını gördü ve şu an 85 civarında işlem görüyor .

illaki altından zarar eden var... 100 bandında kredi kartlarıyla altın alan çok kişi var... tabiii yastık altı birikim yapan için zarar yok, hep çeyrek alıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #277 : Kasım 24, 2014, 23:39:52 »
illaki altından zarar eden var... 100 bandında kredi kartlarıyla altın alan çok kişi var... tabiii yastık altı birikim yapan için zarar yok, hep çeyrek alıyor...

Abi ben altının kredi kartıyla yatırım için alınmasını da tavsiye etmiyorum .

Birde yeni fark ettim @Eyüp  ORMAN (32583) beye istemeyerek Eyüp diye hitap etmişim bu nedenle kendisinden özür diliyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Kasım 25, 2014, 01:53:55 »
Bir ara ForEx piyasalarıyla ilgilenmiştim. Sanal para ile yapılan online kurslara katılmıştım da gerçek parayı bulamayınca öyle kaldı. :D Var mı bir bilgisi olan exchange piyasaları hakkında. 3-5 el atsak kol gider mi ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #279 : Kasım 25, 2014, 04:34:24 »
abi İsviçre ile ne alakası var ki altın fiyatlarının?

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 04:40:32
Muhammet bey kredi kartı ile  yatırım amaçlı altın alındığını ilk defa duydum borçla birikim olmaz ki. Ben zarar etmez derken benim gibi citirdan ayda 2 yada 3 tane çeyrek zulaya atlanlardan bahsetmiştim  :D tabi şimdi araba aldık artık onuda yapamiyoruz :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 25, 2014, 04:41:41
Abi ben altının kredi kartıyla yatırım için alınmasını da tavsiye etmiyorum .

Birde yeni fark ettim @Eyüp  ORMAN (32583) beye istemeyerek Eyüp diye hitap etmişim bu nedenle kendisinden özür diliyorum .
Estağfurullah ozurluk bi şey yok
Kars Atasozu