tümosan 28 29 30unda talep toplayacakmış 4 liradan 90 gün sonunda %4 bonus hisse verecekmiş halka arz sonunda ne dersiniz bilgisi olan varmıdır?
RACİ BEY,
imkb son dönemlerde genelde paraya sıkışmış olan firmalar için kaynak olarak algılanmaktadır...
yani batıyorum,ya da firmanın gelecekteki daralma yada sıkışıklığı yatırımcıdan gelen kaynakla kurtarmaya bakarlar...
şuan imkb endeksi 72-73 binlere gelmişken ve imkb deki sağlam çoğu hisse dip pozisyonlarda iken tümosana gerek varmı?
2012/6 aylık bilançosunda 14.620,00 tl kar açıklamışken 2011/6 aylık bilançosunda 25.125,00 tl kar açıklamış...
1-2 bilonçosu spk formatında gelmemiş, bu tedirgin edici durum...
aslında karda önemli bir düşüş bulunuyor ortalama %42 lerde..
sermaye farklılığıda ortaya çıkıyor, bunlar kendi sermayelerini yiyip bitirmek değil sizinkleride yer mi yerler...
ben temkinliyim ama yine de karar sizin, belki daha iyi sonuçlar ortaya çıkar...
bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
öncelikle iktisat öğrencisi olduğum için uzun yıllardır borsaya merakım var ve yaklaşık 2 yıl TSKB hissesi elimde bulundurduktan sonra elden çıkarıp 2 yıl kadar önce halk bankası almıştım ve şu an için halk bankasının durumundan gayet memnunum daha temkinli bir yatırımcı olarak incelediğimde tümosan halka arzdan gelecek ücretin büyük kısmını albayrak holdinge devredecek ve pek bişey değişmeyecek ülkemizde tarım sektörüde ortadayken ne gibi bi gelişim olur bilmiyorum sadece deniz yatırımdan arayıp o kadar ballandırarak anlattılar ki acaba atladığım bişeymi var diye merak ettim
sinan, bugün alcarı takibe al derim, 3-5 güne 40 denemesi yapması kaçınılmaz olur...
alcar dikkat çekmeye devam...
sessiz sessiz yükselişine devam ediyor... ağaoğlu ortaköy arazisi için 3-5 atıp fitil ateşlendiriyor işte...
Sktas, alkim, netas takipteyim.
Sktas, alkim, netas takipteyim.
takiptekilerin haricinde pozisyon tuttukların varmı sinan?
Pozisyonda oldugum bu üçü abi. Onun disinda tekfen, migros ve tskb izliyorum.
yakında mayıs temettü beklentisi bittikden sonra 2. çeyreğe kadar düşüş pozisyonu devam eder,
dow jones tarihi zirveler atarken endekslere gelecek satış herkesi tedirgin ediyor,
küçük yatırımcı açısından ya herkesi malda bırakacaklar yada herkesi mala bağlayacaklar,
mal işte, olması bile dert

sinan, ereğli pozisyon devam ediyor mu? son pozisyonlarda alkim devam mı?
altından "ALTIN VURUŞ" geldi...
sanki kuzey-güney kore /abd /japonya füzeleri birbirine çevire çevire savaş çığırtkanlıklarıyla altın manipüle edilip, savaşda güvenli limanın altın olacağı düşüncesi beyinlere yerleşince alımlarla saldılar aşağı

bu kırış altının ons fiyatını 1200 lere getirir sanırım...
altından "ALTIN VURUŞ" geldi...
sanki kuzey-güney kore /abd /japonya füzeleri birbirine çevire çevire savaş çığırtkanlıklarıyla altın manipüle edilip, savaşda güvenli limanın altın olacağı düşüncesi beyinlere yerleşince alımlarla saldılar aşağı 
bu kırış altının ons fiyatını 1200 lere getirir sanırım...
+1
Eski bir kuyumcu olarak ben dahada aşağılarının hayal olmadığını söyleyebilirim . Özellikle parasal genişleme sonlanırsa altına yatırım yapanların canı çok acır . Ama şu var altının ne zaman ne olacağını kimse bilemez 2 ay sonra bir bakmışsınız 2000 lerde dolaşıyor . Ondan altın her zaman söylemişimdir uzun vadeli bir yatırım aracıdır kısa vade düşünenler ilk başta kar etseler de eninde sonunda zarar ederler .
altın için hayırlısı diyelim...
altından çıkan paranın borsa kanalına girmesi ile dünya genelinde ralli yaşanırmış...
altın için hayırlısı diyelim...
altından çıkan paranın borsa kanalına girmesi ile dünya genelinde ralli yaşanırmış...
Hayırlısı olsun abi şu an beklemedeyiz .
altının fibo düzeltmeleri 1426 ve 1300 dolarlarda...şimdilik 1426 lar kırıldı gibi görünüyor..1300 lere gelirsede başladığı yere geri gelmiş olur çnkü 110 olduğu hareket 75 lerden başlamıştı...düşüş ve çıkışlarda senaryo yazan çok olur...güney kıbrıs battı elindeki altınları satıp borç kapatacakmış onun altınları ucuz almak istiyorlar diyenmi ararsın soros altınları sattı diyenmi ararsın hindistan rezervleri azaltacakmı dersin herkes birşey söyler...ama şu gerçek altından ele geçen para bir yere girecek bakalım nereye girecek..ucuz olan şeye gireceği kesin...bakarsın pirinç stoklayıp katlarlar fiyatını

kehanetciler birer birer kehanet ortaya koyuyor ve mayıs tesmettüsüyle birlikte düşüsün olacağı ve bir çok kişinin avlanacağını belirtiyorlar... hayırlısı olsun...
endekse bakarmısın 92 binlerde hayaldi gerçek oldu...

BIST 100’de dün 90,000 ve 91,000 direnç noktaları kırılmıştır. 91,300 direnç noktasının bugün için kırılması yükselişlerin devam edeceğini gösterecektir. Geri çekilmelerde destek noktamız 91,000 seviyesi olacaktır.
güvenli liman olabilecek hisselerde pozisyon tutmak gerek...
biz genelde sürü psikolojisi ile dışardan fazla düşüyoruz, düşerken satılmayacağını öğrneceğiz...
Muhammet abi alkimlari 13.65 ortalamayla sattim. Allah'a şükür iyi kazandim. 86 binde ara vermiştim. En son 76larda vur-kaç yaparak takıldım. En son 70 düşüşünde basiretim bağlandi yüklü pozisyondaydim baya zarar yazmıştim kchol vardi. Şükür maliyetime geldi, tatildeydim rehavete geldik disiplini elden birakmamak lazım. Artiya gectik şükür. Maliyet 9.36 biraz verdim 80bine kadar tepki gelecek iyi kar birakir insallah.
Düşen piyasada kesinlikle maliyet düşürmeyin kol kesmeyi ögrenin. Acı tecrübelerle karşılaşmayın.
Abi takipte ipek, tskb, uyum, mgros var.. Özellikle ipek 4e kadar kısada bekliyorum.
Ipek % 3
Tskb % 5
Uyum % 7
Mgros % 7
Lotomu oynasam ne yapsam :-)
Bu forumda Borsa bölümünün olduğuna sevindim. Bir borsacı ve efsane bir toyotacı olarak sizlere elimden geldiğimce yardımcı olabilirim. Ancak branşım hisse senetleri üzerinde değildir. Dünya borsaları , para birimleri, emtialar üzerinde daha fazla bilgi ve tecrübe sahibiyim.
Altın, gümüş, petrol, para birimleri ile ilgili öğrenmek istediklerinizi
www.kudretayyildir.com adresine giriş yaparak takip edebilirsiniz.