Gönderen Konu: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu  (Okunma sayısı 40353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu
« Yanıtla #300 : Temmuz 05, 2015, 04:17:14 »
Çevremde oynayan arkadaşlarım çok. Bir arkadaşım parasını yatırmış 6 ayda iki katını geçmiş hiç takip etmiyor. Diğer arkadaşım her saat başı takip ediyor. Ben ilk dediğim arkadaş gibi olmak istiyorum sürekli takip edecek valtim yok günlük yine takip ederimde her dakika edemem :) thy barcelona ile anlaşma yapacakmış aklımda o var şimdilik birde petkim için iyi şeyler söyleniyor ama thy den yana kullanıyım şansımı diyorum :)
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #300 : Temmuz 05, 2015, 04:17:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #301 : Temmuz 05, 2015, 05:57:15 »
fenerbahcenınde kaatları ucuz ıyı transferlerde yaptı paranın ufak bı mıktarı ıle alabılırsın bır ıkı galıbeyet sonrasında karlı bı fıyattan satabılırsın. bence en karlı kaatlar futbol kluplerının. arkadas galatasaray sayesınde polo aldı :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #302 : Temmuz 30, 2015, 22:32:23 »
Kardeşim öncelikle borsa-altın-döviz bir oyun değil yatırım aracıdır . Ve ne kadar risk alırsan o kadar kar veya zarar edersin . Borsada çevrendeki ki bir kişinin x senedinden para kazanması seninde x hisseden para kazanacağın anlamına gelmez .  Şunu da asla unutma borsada kazananlar kadar kaybedenlerde var . Sana bir tüyo alacağın hisseye tüm paranı birden yatırma paranı en az dörde bölüp kademe kademe al . Çünkü tüm paranı birden yatırıp hissenin olası düşüşlerinde ekrana mal gibi bakmaktansa aşağıdan da toplamak çok daha karlı oluyor . En önemli tavsiyem ise ihtiyacın olan parayla asla borsaya yatırım yapma .

Sana şimdiden bol kazançlar diliyorum . Ama dediklerimi asla unutma .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #303 : Temmuz 30, 2015, 23:28:06 »
Şu aralar altın almak mantıklı mı ?
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #304 : Temmuz 31, 2015, 11:31:49 »
Çevremde oynayan arkadaşlarım çok. Bir arkadaşım parasını yatırmış 6 ayda iki katını geçmiş hiç takip etmiyor. Diğer arkadaşım her saat başı takip ediyor. Ben ilk dediğim arkadaş gibi olmak istiyorum sürekli takip edecek valtim yok günlük yine takip ederimde her dakika edemem :) thy barcelona ile anlaşma yapacakmış aklımda o var şimdilik birde petkim için iyi şeyler söyleniyor ama thy den yana kullanıyım şansımı diyorum :)

takip edilecek vakit yoksa yatırımcı olacaksın demektir seçkin,izleyen yatırımcı değil manası yüklemeyelim,

orta ve uzun vade yatırımcı profilini oluşturacaksın,

arsa alır gibi alıp uzun sene durabilirsin, değerlenince satarsın,

bu konuda araştırma yaparak,

kar  yapan şirketlere özellikle her yıl %12-20 olarak esas faaliyetinden dolayı karlılığını artıran, temeüttü veren şirketleri tespit etmek gerek,

kar ın tespitinde esas faaliyet karı çok önemlidir,

thy demişsin reklam gideri çok, personel gideri hat safhada, yeni havalimanı ve gelecek uçak siparişleri ile sektörde üst basamaklardaki yerini alabilir,

yeni havalimanı inşaatında çalışan vir ahbabımla görüştüğümde 3. havalimanı zemininin kurutlmasında sıkıntı yaşıyoruz, olacak ama geçicek vesaire demişti...

petkim de demişsin evet, fazlasını istemeyenler için petkim iyidir,  yabancı ortağın belli bir oranda hisse satışını yapacağını hissenin şiştiğini duyurması ile birde izmir taraflarındaydı sanırım haberi var,endekse paralel hareketlerle getiri sağlar, gürlemesede sağnağının altında durmak yeter...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #305 : Temmuz 31, 2015, 12:25:50 »
bende aelsana yatırdım kağıtlarımı takip etmiyorum.. bunun yanında sürekli takip yapınca işin kurdu olduğun düşüncesine kapılıyorsun ve hastalık olmaya başlıyor... varsın 100 % kazanmayalım az olsun ama olsun modunda gir ve öle bırakm bence... ben şahsen aselsan-petkim-thy alıyorum... ama satmıyorum hiç:))))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #306 : Temmuz 31, 2015, 15:10:25 »
fenerbahcenınde kaatları ucuz ıyı transferlerde yaptı paranın ufak bı mıktarı ıle alabılırsın bır ıkı galıbeyet sonrasında karlı bı fıyattan satabılırsın. bence en karlı kaatlar futbol kluplerının. arkadas galatasaray sayesınde polo aldı :D

spor klublerinin arasında verileri en güzel olan fb dir, şike vesaire haberleri olmasa çoktan 100 lü rakamları devirirdi, gs de o arkadaşınız şanlı tarafına denk gelmiş,kurt adamları bile yatırımcısıyla çok kötü terso yapmıştı...

genelde transfer sezonlarında ve sezonun bitimne 2-3 ay kala güzel kar bırakır...

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 15:17:46
Kardeşim öncelikle borsa-altın-döviz bir oyun değil yatırım aracıdır . Ve ne kadar risk alırsan o kadar kar veya zarar edersin . Borsada çevrendeki ki bir kişinin x senedinden para kazanması seninde x hisseden para kazanacağın anlamına gelmez .  Şunu da asla unutma borsada kazananlar kadar kaybedenlerde var . Sana bir tüyo alacağın hisseye tüm paranı birden yatırma paranı en az dörde bölüp kademe kademe al . Çünkü tüm paranı birden yatırıp hissenin olası düşüşlerinde ekrana mal gibi bakmaktansa aşağıdan da toplamak çok daha karlı oluyor . En önemli tavsiyem ise ihtiyacın olan parayla asla borsaya yatırım yapma .

Sana şimdiden bol kazançlar diliyorum . Ama dediklerimi asla unutma .

yürü be yiğidim :) çok doğru...

bilinçli yatırımcı bulmak zor, adam 2-3 senedir sürünüyor ve o hissede hayatında göremeyeceği 3 tavanı görmüş ve kara geçmişsin, sat gitsin be kardeşim, kazanakca başkaları kazansın diyemediğinden 5 senedir ayn hissede zararda olan maymın iştahlılarımız var :) bildiğim biri var :)

şu konjöktürde yatırıma ara verilmeli, elinde hisse olanlar ise ciddi düşülerde overali düşürmeli,  yürüyen bir hükümet oluşana kadar riske girmeye değmez,

bırak paran kenarda kalsın, batmasın değilmi, düzlüğe çıktıkdan sonra endeks bir veriyorsa sağlam rasyoları olan hisse 2-3 verir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #307 : Temmuz 31, 2015, 15:50:22 »
Öğrenci harçlıklarıyla olacak iş değil borsa ve ortalık çok karışık ne olacağı belli değil. bir süre ertelemeye karar verdim

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 15:51:46
Şu aralar altın almak mantıklı mı ?
Altın 5-6 gün önce baya düşüktü şimdi yükseldi. Biraz beklemekte fayda var gibi
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #308 : Temmuz 31, 2015, 18:43:45 »

Öğrenci harçlıklarıyla olacak iş değil borsa ve ortalık çok karışık ne olacağı belli değil. bir süre ertelemeye karar verdim

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2015, 15:51:46
Altın 5-6 gün önce baya düşüktü şimdi yükseldi. Biraz beklemekte fayda var gibi
bugün okudum dip seviyelerde falan diye ama
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #309 : Ağustos 01, 2015, 16:58:08 »
bugün okudum dip seviyelerde falan diye ama

Haber sitelerine pek itibar etmemek lazım. Habere tıklansın diye kelime oyunlarından başka bir şey değil. 24 Temmuz'da ons fiyatı 1080$'a kadar düştü. Dün öğlen saatlerinde tekrar aynı seviyelere geldi evet doğru. Haberlerde "altın son bilmem kaç yılın düşüğünde" diye yazar ama aynı anda gram/tl ye baktığımızda(Dolar/tl den dolayı) o kadarda düşük olmadığını görürüz. 22 temmuz'da 94 gram/tl'ye kadar düştü. gram/tl'ye baktığımızda 27 temmuz'dan beri 97 gram/tl civarında.  ons fiyatı diplerde olabilir ama gram/tl oyle değil.
Toyota Corolla 1.6 Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #310 : Eylül 02, 2015, 10:21:54 »
Bende merak saldım biraz bu işe. Haber sitelerinin anlık değişen yorumlarına pek itibar etmemek lazım diyorsunuz ama piyasa zaten anlık değişiyor anladığım kadarıyla :) burayı tıklayınız ve doların 3.85 seviyelerine çıkıp çıkmayacağını bir düşünün. Altın ile alakalı yorumların hepsi tuttu. Düşecek dediler, düştü. Herkes altın aldı ve tekrar yükseldi. Tamam büyük karlar için büyük yatırmak lazım ama 50-100 lira ayda ek gelir gibi olsa fena olmaz. Taş atıp kolumuzu yormuyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #311 : Eylül 02, 2015, 10:35:49 »
Taş atıp kolumuzu yormuyoruz.

Şevkinizi kırmak gibi olmasın ama böyle düşünüp bu piyasaya giren hemen hemen herkes zarar ediyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #312 : Eylül 02, 2015, 12:46:03 »
 $ 3,85 Tl olup kar yapmayı düşünmek, ülkenin zarar etmesini istemektir makro açıdan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #313 : Eylül 03, 2015, 21:05:28 »
Fed den beklenen faiz artırma kararı ertelensede ilerisi için kesinliği bilinen bir gerçek. Lakin zaman olarak her toplantıyı takip etmek gerekiyor. Bu durumda $ ın ülkesine dönerek bizim gibi gelişen piyasalarda ateşinin yükseleceği de kesin. Rakam vermek yanlış bence, ama tekrar bir çılgınlıkla parasal genişlemeye gitmediği sürece yön yukarı malesef  :islik:   YTD
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #314 : Eylül 04, 2015, 18:28:46 »
Bambaşka bir kategori ekleyeyim bende. Forex piyasasını bilmeyen yok burda, tüm yorumları okudum. Para konusunda çok üst düzey kişiler var, bunu da gördüm :)

Enteresan enteresan para birimleri var bildiğiniz üzere. Hatta bilmedikleriniz, adını bile duymadığınız paralar var.
Bu para birimlerini de yatırım aracı olarak kullanmak mümkün. Neymiş bunlar diye merak edenler tıklayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #315 : Eylül 15, 2015, 17:01:53 »

Merakla beklenen Eylül ayı geldi. FED’in faiz artırıp artırmayacağı konusunda farklı görüşler gelmeye devam ediyor. 16 – 17 Eylül tarihlerinde yapılacak olan FED toplantılarından faiz artırım kararı çıkarsa piyasalarda meydana gelecek değişiklikler konuşuluyor. Kimi uzmanlara göre faizin henüz artırılmaması gerekiyor. Kimisine göre artırılmadığı için istenen veriler elde edilmiyor. Tüm bunların yanında yurt içinde yaşanan gelişmeler, yatırımcıların yön bulmasını zorlaştırıyor.

Yurt içinde yeni hükümetin kurulamamış olması ve 1 Kasım’da gerçekleşecek olan erken seçim gerginliği devam ediyor. Aynı zamanda terör olaylarının da yaşanması Borsa İstanbul ve döviz kurları üzerinde etkili oluyor. Yurt dışında ise Yunanistan, FED ve Çin belirsizlikleri devam ediyor. Tüm bu belirsizlikler nedeniyle BIST 100 Endeksi, volatil bir seyir izliyor. Uzmanlar dalgalı seyir karşısında yatırımcılara beta katsayısı düşük, getiri potansiyeli yüksek hisse senetlerini takip etmesini öneriyor.

Borsa İstanbul’un en önemli gündem maddesi yeni hükümete ilişkin gelişmeler olacak. Koalisyon sürecinin endekste sert fiyatlamalara neden olabileceği ve olumlu haberlerin gelmesiyle yükselişe, olumsuz haberlerle daha da düşük seviyelere gelebileceği konuşuluyor. Aynı zamanda bu süreçte FED, Yunanistan ve Çin endişelerinin de gündemde yer alması, yatırımcıların son derece dikkatli hareket etmesi gerektiğini gösteriyor. ABD’den gelen ekonomik verilere göre faiz artırımının Eylül ayında yapılamayacağını düşünen uzmanlar, Türkiye’nin bundan olumlu etkileneceğini belirtiyor.

Piyasalarda yaşanan bu belirsizlikler nedeniyle endeksin yakından takip edilmesi gerekiyor. Hisse senetlerinin gelişmekte olan ülkelere göre iskontolu işlem görmesi konusunda ise analistler hemfikir. Yine de yüksek dalgalanmanın yaşandığı bu dönemde, yatırımcının son derece dikkatli adımlar atması gerekiyor. Bu nedenlerden dolayı uzman ve analistler, Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 şirketleri arasında endekse göre beta katsayısı 1’den düşük, getirisi yüksek hisseleri öneriyorlar.

2015 yılının başından bu yana yaşanan gelişmelere rağmen yükselme potansiyelini koruyan şirketler izleniyor. Krizlere direnen sektör ve şirketler, borsadaki düşüşe rağmen yatırımcısını üzmüyor. Buna göre belirlenen şirketler arasında, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin yer aldığı kimya sektörünün dikkat çektiği görülüyor. Bu sektörün, yabancı yatırımcıların da gözdesi olduğu biliniyor. Sasa Polyester, Soda Sanayi, Gübre Fabrikaları, Tüpraş, Aksa gibi şirketler, yükseliş potansiyeline sahip hisselerin başında geliyor. Örneğin Sasa Polyester hisseleri, 2015 yılının başından bu yana % 28,72 oranında getiri sağlamış durumda.

Borsanın lokomotif sektörlerinden olan mali sektör de dikkat çeken hisseler barındırıyor. BIST 100 Endeksi’ni yükselişe taşıyan hisselerin büyük bölümünü de mali sektör şirketleri oluşturuyor. BIST 100 endeksinde yer alan ve beta değeri 1’in altında olan mali sektör hisse senetlerinin de kazançlı olduğu belirtiliyor. Tekstilbank, TAV Havalimanları, Global Yatırım Holding, İş GMYO hisselerinin, bu alanda dikkat çeken hisseler olduğu söyleniyor.

2015 yılının parlayan hisse senetleri ise maden ve enerji sektörü. BIST 100 endeksi % 5 civarında değer kaybı yaşarken bu hisse senetlerinin yükseliş gösterdiği biliniyor. Öne çıkan şirketler ise İpek Doğal Enerji, Koza Altın, Koza Madencilik. Koza Altın hisseleri için BNP Paribas, Haziran ayında 27,50 lira hedef fiyat ile “tut” tavsiyesi vermişti.

Ulaştırma sektöründe ise Çelebi şirketi yüksek performans gösteriyor. Yılbaşından beri yatırımcısına % 29,34 oranında getiri sağladı ve hisselerinin % 67,77’si yabancıların elinde. Savunma sanayisinde de Aselsan hisseleri dikkat çekiyor. 2015 yılının başından bu yana yatırımcısına % 26,54 oranında getiri sağlayan Aselsan hisselerinin % 60,41’i yabancılar bulunuyor.

Gıda sektöründe Anadolu Efes, Tat Gıda dikkat çeken şirketleri oluşturuyor. Hisselerinin % 77,57’si yabancılarda bulunan Anadolu Efes, hisse zirvesine göre % 10 iskontolu işlem görüyor. Tat Gıda ise yılbaşından bu yana yatırımcısına % 65,26 oranında getiri sağladı.

Metal eşya sanayisinde de Tofaş Oto. Fab. ve Ege Endüstri şirketleri dikkat çekiyor. Tofaş hisselerinin % 81,43’ü yabancılarda bulunurken, Ege Endüstri hisselerinin % 19,95’i yabancılarda. Ege Endüstri hisseleri son zirve seviyesine göre % 5,97 iskontolu işlem görüyor.

Net Turizm ise turizm sektörünün öne çıkan şirketi. Beta katsayısı düşük BIST 100 şirketlerinden Fenerbahçe hisselerinin de % 5,25’i yabancılarda. FENER hisseleri zirve fiyatının % 16,26 oranında altında seyrediyor.

http://borsanasiloynanir.co

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 204
  • Model Yılı: '95
  • 22 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #316 : Ekim 19, 2015, 02:59:11 »
Feneri 4 senedir izliyorum elimde  kağıdı var
son bir senedir al sata girsem iyi bir araba alırdım ama hiç satmayı düşünmedim
araba peşinde değilim güzel bir kar bırakana kadar bekliycem
thy den 2009 senesınde yuzde yuz yapmsdım ama yatırım ufakdı karda ufak oldu,şu son 2-10 tl zırvesınde elımde vardı çok guvendıgım kagıdı az bı karla sattım
ısmını vermedıgım bır kagıtta da 5 sene surunup yuzde 100 alıp cıkmısdım bı ara hıc cıkmayacak sandım
baya ıcerdeydı enınde sonunda gıttı kagıt seytana uyup alsata gırsem satıp alamamak vardı 5 senelık emek bosa gıtcekdı sabır işi bu iş çok basıma geldı
95 GLİ .16-16v 204 Bin Benzin+Lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #317 : Kasım 13, 2015, 11:43:40 »
spor hisselerini sezon sonuna 2 ay kala maç tahminlerine göre önceden pozisyon tutarak haftalık al-sat lar ile  her hafta %5-7 kazanılabilir... henüz erken...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #318 : Haziran 28, 2016, 16:57:37 »
kara cumalar, kara çarşambalar bitmiyor...

hadi olmadı oradan hadi olmadı şuradan döndü, çıktı geldi, uçakdı yandı, düğün oldu, bayram geçti  teknik işlemez oldu... bittik ki ne bittik :)

adamlar teknik-temel birşey takmadılar,

en güzeli Ali perşembenin "teknik analizmi denin hadi canım sende" kitabını alıp bol bol okumak :)

olmadı mustafa öztürk ün  maceralı "spekülatör" kitabı bayram tatilinde okuyarak paranoya olmak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #319 : Haziran 28, 2016, 18:10:26 »
Degisik bir devir yasaniyor dedigin gibi Muhammet. Olayin temeli orta tabakaya dayaniyor. Hani olmayan.