Gönderen Konu: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu  (Okunma sayısı 39829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu
« Yanıtla #100 : Temmuz 21, 2011, 14:13:11 »
Kesinlikle haklısın Muhammet Hocam. Bu arada ben bu düşüşü bir fırsat olarak görüp eser miktarda Garanti aldım 7,16'dan, eyi mi ettik göreceğiz bakalım :)

futureler iyi toparladı... öğleden sonra garantiyi 7.30 lardan verirsin...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Temmuz 21, 2011, 14:13:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Temmuz 21, 2011, 14:15:02 »
futureler iyi toparladı... öğleden sonra garantiyi 7.30 lardan verirsin...

Hamdolsun takipteyim :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #102 : Temmuz 21, 2011, 14:41:06 »
Hamdolsun takipteyim :)

berket versin :))))
böyle zamanlar nakitte olmayı çok isterdim... haftaya ki ödemeler olmasa iyi olacaktı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #103 : Temmuz 22, 2011, 01:02:21 »
Şuan endesk düşmüşken yeni alımlar yapılır mı?düşüş devam eder mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #104 : Temmuz 22, 2011, 10:07:42 »
Şuan endesk düşmüşken yeni alımlar yapılır mı?düşüş devam eder mi?

türkiye piyasaları güne yurtdışının etkisi ile artıda başladı, dünkü sert düşüsün tepkilerini verecektir... yunan GAVUR ununda kredi verilmesindeki uzlaşıda tamamlanınca pyasalar rahatladı gibi... cuma olmasından ötürü satışlara dikkat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #105 : Temmuz 22, 2011, 10:43:56 »
üstadın bugün ki yazısı...

Faiz lobisi, Türkiye’yi istediği çizgiye çekmek için elindeki bütün silahları kullanıyor. Faiz lobisi deyip geçmeyin, elinde müthiş bir mali güç var. İstediği kuruma, istediği ekonomiste, istediği analiste istediği açıklamayı yaptırır, yaptırıyor da.. Önce JP Morgan, Morgan Stanley, gibi kuruluşları alet ettiler. Türk ekonomisini kötü göstermek için ellerinde sadece cari açık kozu var. Yılın ilk çeyreğinde %11 büyüyen bir ülkenin döviz açığının artması kadar normal bir gelişme olmaz. Cari açıkla ilgili olarak son olarak IMF’yi kullandılar. Bu ay içerisinde G-20 ekonomilerine dair değerlendirmesi yayımlayan uluslararası para fonu Türkiye’de cari açığın milli gelire oranının, yıl sonunda çift haneye %10.5’a çıkacağı görüşünde. IMF‘nin 2012 tahmini ise, yüzde 8.2’den yüzde 9.8’e çıktı. Fon büyüme tahminlerini de önemli ölçüde revize etti. Daha önce 2011 için yüzde 4.5’lik büyüme bekleyen IMF, birinci çeyrekte gelen yüzde 11’lik büyümenin ardından bu tahminini yüzde 8.7’ye revize etti. Fon, 2012’de ise Türkiye’de büyümenin ciddi biçimde yavaşlayacağını düşünüyor. IMF’ye göre Türkiye gelecek yıl yüzde 2.5 büyüyecek.
Bu görüşe aslında kargalar bile güler. Ama taraflı olduğu için uluslararası kredi kuruluşu Fitch’den destek geldi. Fitch açıklamasında, Türk ekonomisinde ısınma sinyalleri görüldüğünü, Türkiye’nin yüksek cari açığı nedeniyle AB’deki krize karşı diğer gelişmekte olan ülkelere nazaran daha kırılgan olduğunu, bu nedenle not artışının belirsiz olduğunu ifade etti ve sonunda ağzındaki baklayı çıkardı. (Ekonomiyi soğutmak için para politikası mali sıkılaştırma ile desteklenmeli) dedi. Yani resmen faizleri artırın diyor. Fitch’in çıkışı, Para Politikası Kurulu kararına öncesine rastladı. Sanki kurulu baskı altına almak, yapılacak açıklamada faizlerde artış sinyali vermesini istediler. Bunda başarılı olamadılar, ama İMKB’yi çökerttiler. Spekülatörler bu fırsattan istifade ederek satış emri verince, endeks 59 bin 500’e devrildi. Yerli yatırımcı ürktü elindeki malı zararına sattı. Kapanışa doğru alıma geçtiler, dipten mal topladılar. Yani kabaca Keriz silkelediler. Gaza gelenler büyük zarara uğradı. Ortadaki resme bir başka açıdan bakıldığında, sanki yabancının alıma geçmesi için bütün şartlar hazırlandı. Döviz yükseldi, hisseler eridi. Bu fırsatı hiç kaçırmayın, alıma geçin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #106 : Temmuz 27, 2011, 09:56:55 »
hakko hocam verdin mi garantileri?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Temmuz 27, 2011, 12:19:12 »
hakko hocam verdin mi garantileri?

7,30'dan okuttum Muhammet Hocam, bu arada 7,08'den bir miktar daha alıp ortalamayı düşürmüştüm, Allah bin bereket versin, bu ayki benzin paramız çıktı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Temmuz 27, 2011, 14:15:19 »
7,30'dan okuttum Muhammet Hocam, bu arada 7,08'den bir miktar daha alıp ortalamayı düşürmüştüm, Allah bin bereket versin, bu ayki benzin paramız çıktı :D

7,18x300= 2.154
7,08x400= 2.832
    toplam= 4.986
7,30x700=5.110
benzin parası= 124,00 cepte :)))))))))))))) :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #109 : Temmuz 27, 2011, 14:44:46 »
Muhammet Hocam, Takasbank'da tanıdığın mı var yoksa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #110 : Ağustos 06, 2011, 17:31:39 »
Merhaba parsandan 2.51 maliyetim var ,bir miktar daha alıp maliyeti düşürmek sizce nasıl olur?Düşüş devam eder mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Ağustos 06, 2011, 18:41:12 »
Bu hafta pazartesi bir tepki yükselişi yaşanacağı aşikar. Şu an alımın mantıklı olacagını düşünmüyorum. İlk etapta 58000 hatta 59000 lere kadar tepki alımları gelecektir. 60binlerin üzerine atmadan almak tehlikeli diye düşunüyorum. Beni sorarsanız full maldayim tepki mi ya da tekrar yükseliş trendine girebilirmiyiz ona göre vedalaşıcam hisselerle bu düşüsten de ufak sıyrıklarla kurtardım hatta bu hafta ki tepki boyutuna göre kara bile geçebilirim. :p
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ağustos 06, 2011, 18:47:44 »
Merhaba parsandan 2.51 maliyetim var ,bir miktar daha alıp maliyeti düşürmek sizce nasıl olur?Düşüş devam eder mi?

piyasanın geneli düşüş içindeydi, imkb yıllık olarak en sert düşüşlerden birini yaptı ve çoğu hisse yukarıda gap bıraktı, imkb de yatay seyir etmesi durumunda 2. çeyrek bilançosu  iyi gelen ve gelecek şirketler sert yukarı yapacaktır... aşağı salınımlarda iyi tutunacaklardır... 

parsan için bir önceki söylediklerim geçerli, şu saatten sonra aşağı yada yukarı demem yalan söylememe neden olur, 2. çeyrek bilançoya göre pozisyon alınmalı yada artırılmalı... 3 aylıkdaki performansını 6 aylıkda da yaparsa yeni kredi açacaktır...   2010 6 aylık bilançoyu 27/08 de açıklamış, bu senede bu tarihlerde açıklayacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Ağustos 06, 2011, 18:58:55 »
Muhammet abi borsanın trendine göre pozisyonda olmak daha sağlıklı olacaktır. Bilançosu iyi olan kağıtlarda paket oldular örnek eregli :)Bu son düşüşün abartilı oldugunu düşünüyorum. Bende hafta başından beri bilanço iyi gelecek umuduyla eregli topladim ama endeks taklaya geldi. :( bilancoda harbıden super geldi. 60binin uzerine çıkamayan endeks 50bin ve aşagısını görecektir. Ee bizde öyle bisi olursa kredi cekıp fulleriz malı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #114 : Ağustos 06, 2011, 22:26:14 »
Muhammet abi teşekkürler...ben arabami sattim 1 ay parasini degerlendireyim dedim ama daha düşerse zararim bir hayli fazla olur.Ben maliyeti düşürüp 2.70 civarinda arabanin parayini cekeyim diyorum sizce yatirilir mi? şuan 2.51 den 2400 lot var,aracin parasini eklersem toplam 6700(maliyet 2.39)lotum oluyor.
telden yazdigim için imla hatasi olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Ağustos 06, 2011, 23:20:01 »
Eğer borsada yeniyseniz hiç bulaşmayın. Bu ortamda para kazanmak gerçekten zor ve daha da zorlaşmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Ağustos 07, 2011, 00:36:29 »
Muhammet abi teşekkürler...ben arabami sattim 1 ay parasini degerlendireyim dedim ama daha düşerse zararim bir hayli fazla olur.Ben maliyeti düşürüp 2.70 civarinda arabanin parayini cekeyim diyorum sizce yatirilir mi? şuan 2.51 den 2400 lot var,aracin parasini eklersem toplam 6700(maliyet 2.39)lotum oluyor.
telden yazdigim için imla hatasi olabilir

hadi maliyeti düşürdün diyelim, kağıtı aşağı basarlarsa ne yapacaksın, zarar kaç katına çıkar... tek kağıda bağlanma derim ama yinede senin kararındır, bakmışsın parsan 3,00 tl olmuş bi bakmışsın 1,95 lerde sürünüyor, bundan dolayı vebal almak biraz sıkıntı olur şahsımca... kağıt alacaksan tek seferde kağıt alma derim kademelere bakarak kademe kademe alman daha sağlıklı olur... şuan abd sıkıntısı ve batak ab ülkelerinin ceremesinin çekiyoruz... aslında Türkiyenin gelişmişliğini çekemeyen şahısların baskısı sürüyor ve bunlara destek olanda bilinçsiz ky grubu imkb düşerken verdikce veriyor...

sinanın dediği doğru, borsa çakallarla dolu, kısa vade de kazanmak bazen şans ile oluyor bazende zararına kapatıyorsun... uzuncuysan önümüzdeki haftayla birlikte ufak ufak maliyetlenme olabilir... tabiii bunda alacağın şirketin verileri de çok önemli...

Eğer borsada yeniyseniz hiç bulaşmayın. Bu ortamda para kazanmak gerçekten zor ve daha da zorlaşmaya başladı.

sinan senin ereğli vardı sanırım... takibinde kimler var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Ağustos 07, 2011, 01:39:18 »
Abi ereglıyi temettusunu aldiktan sonra tkfen almistım. Bu hafta eregliyi 6 aylık iyi gelecek diye almaya basladım fiyatta cazipti. Bu hafta borsa için karar haftası olacak, duruma gore herşeyi sıfırlayıp ara verecegim. Ya da tepki amaçlı banka kagıtlarına geçip vurkaç yapacagım. Amerika not indırimi midemı bulandırdı pazartesıyı kımse kestiremıyor, ben fiyatlara yansıdıgını ve pzt tepki bekliyorum. İlgilendigim kağıtlar benim hep aynı abi. Banka tskb cazıp gozukuyor bana, hektaş, tkfen, sinpaş, EREGLİ, Dünyada bir bozulma olmazsa ereglıde orta vade çift haneli rakamlar beklerım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Ağustos 07, 2011, 04:11:06 »
Abi ereglıyi temettusunu aldiktan sonra tkfen almistım. Bu hafta eregliyi 6 aylık iyi gelecek diye almaya basladım fiyatta cazipti. Bu hafta borsa için karar haftası olacak, duruma gore herşeyi sıfırlayıp ara verecegim. Ya da tepki amaçlı banka kagıtlarına geçip vurkaç yapacagım. Amerika not indırimi midemı bulandırdı pazartesıyı kımse kestiremıyor, ben fiyatlara yansıdıgını ve pzt tepki bekliyorum. İlgilendigim kağıtlar benim hep aynı abi. Banka tskb cazıp gozukuyor bana, hektaş, tkfen, sinpaş, EREGLİ, Dünyada bir bozulma olmazsa ereglıde orta vade çift haneli rakamlar beklerım.

pazartesiyi bende kestiremiyorum, dow 12000 altında kaldıkca sıkıntı, adamlar 55000 bini gösterdiler, 51000 ni de gösterirlermi diye tırsmıyor değilim... bu arada gizliden gizliye altını sağlam yükselttiler... hektaş 6 aylık geçen yılki gibi geldi ve aşağı verdiler, gözden düşürdüm belki sene sonuna 2 yi anca bulur... takibim erboş-fort-mutlu- ADEL - netaş- mereşal ve hepsinden portföyde var ve ağırlık %70 adelde... mereşelde kolu kesemedeim sene sonuna kadar 100 ü test eder diye bekliyorum, boya mevsimini 9 aylıkda bilançoya koyar diye düşünüyorum... hayırlısı bekliyoruz bakalım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Ağustos 07, 2011, 04:23:14 »
Bilmediğim bir dil daha... Çok karmaşık geliyor yazılar ama bir yandan da heveslendiriyor insanı. :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality