Gönderen Konu: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu  (Okunma sayısı 40347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Altın-Döviz-Borsa (ekonomi) Platformu
« Yanıtla #80 : Temmuz 01, 2011, 11:27:22 »
Parsan'da ümit var mı sizce?4-5 leri hatta 8-9 ları görebileceği söyleniyor... ytd

bunlara pek inanmayın derim, alacağınız kağıdın rasyolarını değerlendirmek gerek... diyeceğim şeyin beni bağlayacağını düşünerek şunu diyebilirm ki, gördüğüm kadarıyla konsolide bilanço açıklıyor, ilk 3 aylık bilançodaki performansını 2. çeyrek bilancoda da gösterirse yukarı yönlü yeni bir pozisyon açabilir kendine, genelde kağıdın sektöründeki mevsimsellik dikkate alınarakr herzaman 6 ay bilançosundan sonra kağıt alımını yaparım,  elinizde varsa tutmanızı 6 aylık bilanço gelimine bakarak yeni pozisyonlar alabilirsiniz...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Temmuz 01, 2011, 11:27:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #81 : Temmuz 15, 2011, 09:59:53 »
Aslan çimento bir gösteriş yaptı geri düştü,80-90 lara yükselir mi sizce?Şuan 64,00

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Temmuz 15, 2011, 10:31:41 »
Genel anlamda çimentodan uzak durmak gerek bence.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #83 : Temmuz 21, 2011, 10:58:32 »
Aslan çimento bir gösteriş yaptı geri düştü,80-90 lara yükselir mi sizce?Şuan 64,00

aman diyorum sn murat kardeşim önceki yorumuma dikkatli okumanda fayda var... şuan 55 tl ye çaktılar aslan çimentoyu

düşüm ardından tepki verip yukarı yapsada devamında yön yine aşağı olacaktır, aslan çimento şu durumdaki düşüş hattında iken hala bazı hisse topiklerinde kağıtın 500-600 tl lere gideceği söyleniyor, umut ederek beklemek bu oluyor sanırım,bundan dolayı beklenti satın alınıyor ama gerçekleri zaman gösterecek ve bunlara üzülmüyor değilim, kağıtın rasyolarına bakarsanız olması gereken fiyat aralığı 20 tl bilemediniz 30 tl dir... sadece şahsi görüşüm budur

mahvettiler yine borsayı bu ne hacimsizliktir böyle... 2. çeyrek bilanço öncesi mallanmak isteyen gavurlar var sanırım... bilançosu iyi gelecek kağıtları mallanmak adına tabana oturttular resmen... bunların hepsi şerro...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Temmuz 21, 2011, 11:01:21 »
Doğru diyorsun ciğerim. Bir de takası kapattılar sağolsunlar, yabancı ne almış, ne satmış göremiyoruz. Borsa tam kumarhane oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Temmuz 21, 2011, 11:05:57 »
Ben emtia ya para yatırmıştım fakat bütün dengler aynı anda bozulunca riski yeterince göremedim yalnış karar verdim.Altın tarihi rekorda.Bu ara çok aşırı dalgalı aman deyim DİKKAT
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Temmuz 21, 2011, 11:09:41 »
Gramı 72 TL'den altın aldım, gramı 100 TL'ye de çıksa satmayı düşünmüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Temmuz 21, 2011, 11:12:52 »
2 agustos ta abd nin borç attırımı gerçekleşirse altında özellikle  çok sert inişler bekliyorum ancak tersi durumunda çok daha yukarı lara gider.ABD ye dikkat altın alanlar.Ayrıca forex işlemlerle ilgilenen varsa cari acık sebebi ile usdtry paritesine dikkat...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Temmuz 21, 2011, 11:14:29 »
Fitch'in cari açık ve not arttırımı ile ilgili açıklamaları borsayı çökertmiş durumda. Tepki alımlarına mı geçsek, n'apsak :)

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/650375-not-artisinda-cari-belirsizlik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Temmuz 21, 2011, 11:15:27 »
Doğru diyorsun ciğerim. Bir de takası kapattılar sağolsunlar, yabancı ne almış, ne satmış göremiyoruz. Borsa tam kumarhane oldu.

alanı satan görünmüyor şeffaflık kalmadı zaten, ondan dolayı gelecek vaadeden şirketlere yönelmek en doğrusu...

Ben emtia ya para yatırmıştım fakat bütün dengler aynı anda bozulunca riski yeterince göremedim yalnış karar verdim.Altın tarihi rekorda.Bu ara çok aşırı dalgalı aman deyim DİKKAT

altın 72 lerdeyken hatırı sayılır altını bozdurayım dedim kapalı çarşıdaki bi abimiz yok bozma dedi ve bozdurmadı... piyasalara baktım yok hollanda altın rezervini boşaltıyo, yok saros altınlarını çıkarıyor altın düşecek derken 1 ayda 86 tl ler test edildi resmen... altında 1600 kırıldıkdan sonra yeni hedef 2000 usd...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Temmuz 21, 2011, 11:19:29 »
Fitch'in cari açık ve not arttırımı ile ilgili açıklamaları borsayı çökertmiş durumda. Tepki alımlarına mı geçsek, n'apsak :)

http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/650375-not-artisinda-cari-belirsizlik

bunlar tam bir şerefsiz, yunanda kriz var notuna bakıyorsun halaa türkiyeyle aynı neredeyse... adamlar türkiye üzerine oynayarak sıcak para girmesini engellemeye çalışıyorlar.... tabi bunun arkasında ki sebeblerden biride AB yi terslemesi ve IMF den kaynak edinmemesi, IMF yandaşlarıda  sen benden para almadan nasıl ayakta kalırsın muhabbetine giderek cari açıkları bahane ederek bel aşağı vuruyorlar...

zaten ykın bir zamanda AB kendi içerisinde ab ülkelerinin notlarını düşürmemek  kreid kuruluşu kuruyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Temmuz 21, 2011, 11:23:56 »
Kesinlikle haklısın Muhammet Hocam. Bu arada ben bu düşüşü bir fırsat olarak görüp eser miktarda Garanti aldım 7,16'dan, eyi mi ettik göreceğiz bakalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Temmuz 21, 2011, 11:27:09 »
Kesinlikle haklısın Muhammet Hocam. Bu arada ben bu düşüşü bir fırsat olarak görüp eser miktarda Garanti aldım 7,16'dan, eyi mi ettik göreceğiz bakalım :)

bankaları tam vermediler, umarım dahada şelale olmaz, endeks toparlayıp  60.100 üzerine atacak olursa alımlarda öncülüğü garanti yapacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Temmuz 21, 2011, 11:27:19 »
Türkiyenin carı açık vermesi olsa olsa büyümeyi biraz kısıtlar ama öyle eskilerde olduğu gibi ciddi krizlere sebep olacağını sanmıyorum.Doların ise öyle çok aşırı yükselmesini de beklimiyorum.T.C. merkez bankasının cari açığı kısmende olsa kapatmak adına dolara yol vermesi ile dolar alınabilir bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Temmuz 21, 2011, 11:35:34 »
Türkiyenin carı açık vermesi olsa olsa büyümeyi biraz kısıtlar ama öyle eskilerde olduğu gibi ciddi krizlere sebep olacağını sanmıyorum.Doların ise öyle çok aşırı yükselmesini de beklimiyorum.T.C. merkez bankasının cari açığı kısmende olsa kapatmak adına dolara yol vermesi ile dolar alınabilir bence

abiciğim cari açık bahane... cari açığı olmayan ülke var mı? ve bizden daha büyük olan bir çok ülke var... ama bak ab ülkesi ise sıkıntı yok...  bunlar bizim üzerimize oynanan oyunlar...   dolarda ki tek düşüş türkiye hisselerine JP Morgan'ın tavsiye yükseltmesi ile 1.61-1,63 aralığına gelecek olabileceği... ama yön yukarı gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Temmuz 21, 2011, 11:40:49 »
290 milyar dolar civarında dış borcumuz var Mehmet Ali Bey. Gerçi bunun sanırım 200 milyar dolara yakın kısmı özel sektör borcu ama dışarıdan bakıldığında bunun hiç bir önemi bu, sonuçta bu ülke bu borcu çevirmek zorunda. Tabi bu durum üzerimizde büyük bir risk oluştursa da ironik bir şekilde elimizi güçlendiriyor. Türkiye'de riski olan hiç bir yatırımcı veya gelişmiş ülke, özel sektörü bu kadar borçlu olan bir ülkede kurların uçup kaçmasına ve dolayısıyla alacaklarının erimesine izin vermez. TL'de duran sıcak parayı saymıyorum bile. Dolayısıyla sizin kriz olmaz beklentinize bu pencereden bakabilme imkanı var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Temmuz 21, 2011, 12:24:34 »
hükümet yetkilisi abilerimizin ağzında kriz cümlesi var ki bildiğim kadarıyla hükümet ne açıklarsa tam tersi olur... 2008 te kriz teğet geçecek denildi (reel sektör öyle oldu) ama borsa ya bakarsan 58000 lerden 21000 lere geldi...

fitch amcam not ertırımı zor demiş... zaten not artırımı öyle bağıra bağıra gelmez bi anda gelir bi bakmışsınız %5 artıdayız...

her taraf mahşer yeri gibiiii :))))))))))) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Temmuz 21, 2011, 12:48:34 »
Muhammet Hocam, bence hükümet yetkili abilerimiz yeni bir "hamdolsun" vakası yaşanmaması adına ön almaya çalışıyorlar :) Oldukça olumlu bir davranış, takdir ettiğimi belirtmeliyim. 2008'de kriz göstere göstere gelirken, teğet kavgası yaşayan ve bu nedenle gelişmiş ve de gelişmekte olan ülkeler arasında en geç tedbir alan ülke bizdik maalesef. Fakat bir konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor. Bu şekilde yapılan açıklamalar bankaların reel sektöre olan bakışını olumsuza çevirip normalde dönebilecek çarkların tıkanmasına neden olabilir. Bunun tedbirini almaları lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Temmuz 21, 2011, 13:56:53 »
"Hamdolsun" düzeltmesi bu sefer başbakandan değil ama kabine içerisinden geldi :D

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/18304931.asp?gid=381

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Temmuz 21, 2011, 14:08:05 »