Gönderen Konu: Yenilenen Hyundai Grandeur Yüzünü Gösterdi  (Okunma sayısı 6489 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
Yenilenen Hyundai Grandeur Yüzünü Gösterdi
« : Şubat 19, 2010, 21:19:16 »
Hyundai’nin E-Segmenti’nde yer alan modeli Grandeur, yenilenen tasarımı, artırılan güvenlik donanımları, yükseltilen performansı, yeni şanzımanı, düşürülen yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle Chicago Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı.

Yenilenen Grandeur’ün dış tasarımında LED ön farlar, arka stoplar ve yuvarlak sis lambaları, yeni tip tamponlar, yan aynalar, bagaj kapağı, ön ızgara ve alaşım jantlar ilk bakışta dikkat çekiyor. Grandeur, geniş bir iç hacim sunduğu kadar lüks görünümü sayesinde hem sürücüye hem de yolcularına en kaliteli hissi sunuyor. İç dizaynda yenilenen önemli detaylar arasında elektronik gösterge paneli, alüminyum kaplamalı orta konsol, sürücünün ekonomik kullanımında düşük yakıt tüketimi sağladığını belirten ECO sürüş bilgilendirmesi, şerit değişimi uyarıcısı, direksiyon üzerindeki müzik sistemi kontrol düğmeleri, otomatik arka perde ve entegre hazıfa sistemi yer alıyor. İç göstegelerde ve düğmelerde kullanılan mavi ışık ve iyon kaplı detaylar aracın modern görünümünü vurguluyor.

Yenilenen Grandeur’ün boyutları, bir önceki versiyon gibi orantılı ve zarif olduğu kadar otomobile de kararlı bir görünüm katıyor. Aerodinamik açıdan en uygun boyutlara sahip olan Grandeur, üstün yol tutuş ve kavrama sunarken virajlı yollarda da sürücüsüne eşsiz bir keyif veriyor.

Yenilenen Grandeur’de ayrıca daha fazla güç ve daha düşük yakıt tüketimi ile emisyon değeri sunan iki farklı motor seçeneği bulunuyor. 3.3 litre hacme sahip üstten çift egzantrikli Lambda serisi V6 motor 6200 d/d’de 250 PS maksimum güç ve 4500 d/d’de 317 Nm maksimum tork üretiyor. Grandeur, DCVVT (Double Continuously Variable Valve Timing – Çift Sürekli Değişken Supap Zamanlaması) teknolojisi sayesinde daha düşük emisyon değerlerine ulaşırken 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise yaklaşık 8 litre seviyesinde.

3.8 litre hacimli V6 motor ise 6000 d/d’de 272 PS güç ve 4500 d/d’de 357 Nm tork üretiyor. DCVVT ve Değişken Emme Sistemi teknolojileri sayesinde silindirler hem düşük hem de yüksek devirlerde daha rahat nefes alabiliyor ve gücü maksimum düzeyde dağıtarak kullanabiliyor. Grandeur Limited’ın 100 km’deki ortalama yakıt tüketimi ise 8,4 litre olarak elde ediliyor.

Hyundai, Grandeur sürücülerinin otomobillerinde optimum tüketime ulaşmaları için yeni yakıt tüketimi göstergesi sunuyor. “Eco Indicator” adı verilen bu yeni gösterge sayesinde sürücüler aracı yakıt tasarrufuyla kullandığında ışık yeşil yanıyor.

Tüm modellerinde yüksek güvenlik olduğu kadar düşük seviyede yakıt tüketimi ve emisyon sunmayı hedefleyen Hyundai, Grandeur’de de Genesis, ix55 ve yenilenen Santa Fe modellerinde olduğu gibi 6 kademeli SHIFTRONIC otomatik şanzımana yer veriyor. Özenle ayarlanmış oranlara ve düzgün vites geçişlerine sahip olan bu şanzıman, iki motorla da kusursuz bir uyum içinde çalışıyor.

Yeni Grandeur’de ön yolcular için elektronik kontrollü çift bölgeli otomatik klima, ısıya duyarlı ön cam, elektronik ayarlanabilir sürücü ve ön yolcu koltuğu, ahşap ve metal kaplamalar, USB/iPod bağlantılı Infinity marka gelişmiş multimedya ve müzik sistemi bulunuyor. Araçta ayrıca isteğe bağlı olarak LG ile birlikte geliştirilen DVD navigasyon sistemi ve Infinity’nin 605 watt’lık Logic 7 ses sistemi de alınabiliyor.

Hyundai’nin güvenliğe verdiği önemi vurgulayan Grandeur, darbe anında yolcularına en iyi korumayı sunmak için etkileyici pasif ve aktif güvenlik donanımları sunuyor. IIHS (Insurance Institute For Highway Safety – Otoyol Güvenliği için Sigorta Enstituüsü) tarafından yapılan ön çarpışma testlerinde en yüksek değerleri alan Grandeur, EBD destekli ABS, ESP (Elektronik Stabilite Programı), ve TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi) gibi hayat kurtaran aktif güvenlik donanımlarını standart olarak barındırıyor. Grandeur’de ayrıca 8 adet standart havayastığı, boyun yaralanmalarını önleyen aktif koltuk başlıkları, çocuk koltukları için özel LATCH sistemi, tüm yolcular için ön gergili ve yük sınırlayıcılı üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve alarmlı anahtarsız giriş sunuluyor.

Grandeur önde çift salıncaklı ve arkada çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon sistemine ve gazlı amortisörlere sahip. Geliştirilen süspansiyon, virajlarda ve tümseklerde otomobilin savrulmasını engellerken gövdesinde kullanılan çelik aksamlar sayesinde hem güvenlik ve sağlamlık derecesi artırılıyor hem de kabin içine giren sesler de en aza indirgeniyor. Grandeur’de standart olarak yeni tip 16 inçlik jantlar alınabilirken üst paketlerde 235/55 VR17 ebadında lastikler sunuluyor.

Grandeur daha önce Türkiye’de sipariş üzerine satılıyordu ancak yenilenen Grandeur’ün Türkiye’de satışıyla ilgili şu an bir planlama bulunmuyor.
Alıntıdır.
Link: http://www.modifiyem.com/haber/yenilenen-hyundai-grandeur-yuzunu-gosterdi-3855.htm

Toyota Club Türkiye

Yenilenen Hyundai Grandeur Yüzünü Gösterdi
« : Şubat 19, 2010, 21:19:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Yenilenen Hyundai Grandeur Yüzünü Gösterdi
« Yanıtla #1 : Şubat 19, 2010, 21:47:13 »
göstermez olaydı o ne biçim tip be :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 19, 2010, 22:12:28 »
göstermez olaydı o ne biçim tip be :D

+1 :alkis:
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 19, 2010, 22:48:03 »
Hyundai yeni değişik araba üretiyor ama çok para istiyorlar o paralara Alman arabası alırım dada iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 19, 2010, 22:58:18 »

bide şu asalet

Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2010, 23:12:30 »
ister yüzünğ göstersin ister poposunu benim gözümde araba değil. eskiden şahinler vardı ya artık hyundailer var  işte.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 20, 2010, 21:31:21 »
Benim senin gozunde bir sey olmasi onemli degil.Dunyanin 4. buyuk oto ureticisi.
Karini en fazla arttiran oto ureticisi. En fazla yeni modelle piyasaya cikan oto ureticisi.Surekli atilim halinde olan oto ureticisi.
Yani ne derseniz deyin Hyundai bir dunya devi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 20, 2010, 21:38:25 »
ya abi lütfen ya şu hyundaı bu kadar ciddiye almayın adam son sistem güvenlik önlemi diye yazmış anasitesine benim 2001 model aracımda olan bile önlemler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 20, 2010, 22:00:47 »
ya abi lütfen ya şu hyundaı bu kadar ciddiye almayın adam son sistem güvenlik önlemi diye yazmış anasitesine benim 2001 model aracımda olan bile önlemler

onlar da ekmek yiyecekler, boş ver. alan alsın hayrını görsün
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 20, 2010, 22:54:02 »
ister yüzünğ göstersin ister poposunu benim gözümde araba değil. eskiden şahinler vardı ya artık hyundailer var  işte.

kesinlikle katılıyorum :D

Benim senin gozunde bir sey olmasi onemli degil.Dunyanin 4. buyuk oto ureticisi.
Karini en fazla arttiran oto ureticisi. En fazla yeni modelle piyasaya cikan oto ureticisi.Surekli atilim halinde olan oto ureticisi.
Yani ne derseniz deyin Hyundai bir dunya devi.

Ahmet abi istediği kadar atılım yapsın istediği kadar geliştirme yapsın hala toyota kalitesinin yarısını yakalıyamamışken kalkıpta satış sitelerinde biz arabalarımızı geri çağırmıyoruz ! arabalarımız sizi çağırıyor diyerek toyota laf atan bu çirkeflere prim vermem ben, doğanın şahinin kartalın yerini Hyunai aldı ülkemizde bence kategorisi ancak bu olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #10 : Şubat 21, 2010, 10:24:56 »
onu bunu bilmemde fotolardaki toyotalar süperrrr hele son iki foto... :-*

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #11 : Şubat 21, 2010, 15:49:48 »
hyundaı hafife alınamayacak kadar kendini geliştirmiş durumda.america da da çok satışı ve müşteri memnuniyeti var.özellikle camry e rakip olarak geliştirilen yeni sonatanın(2011) dizaynı çok kışkırtıcı daha piyasaya çıkamadı ama ses getiricek gibi.yeni genesis modeli ise mercedes ve bmw ye ders verir nitelikte.ancak bütün bunlara rağmen toyota hep bir adım önde olmayı başarabiliyor.camry i hiçbirine değişmem özellikle v6 ise.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 21, 2010, 17:10:03 »
Mesut, yeni araba alacak olsam cok dusunurum, buyuk ihtimalle de Toyota,Honda,Nissan gibi bir Japon alirim. Ama Hyundai ve Kia fiyat/kalite oraniyla gercekten dusunduruyor, ikna ediyor yeni araba alma durumunda olanlari.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 21, 2010, 19:13:54 »
   Yalnız bu Hyundai,hep tasarım çalarak yenileme yapıyor.Genesis ilk bakışta E serisi Mercedes'i,yenilenen bu modelde Honda Legend'e benziyor....Kopyacı bunlar kopyacı.Ama şunuda unutmamak gerekir ki "asla rakiplerini hafife almayacaksın" Hafife aldığın an kaybetmeye mahkumsundur....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #14 : Şubat 22, 2010, 21:52:15 »
Babamda hyundai accent era var yakıt ve konfor bakımından cok cok iyi özellıkle kategorisi symbolden 1000 hatta 10000 kat üstün ama malzeme ve yol tutus bakımından 0 ben buyuk sehır ıcınde kullancak olsam ve arabandan pek anlamayıp sadece ayagımı yerden kesısın dıye bır araba alcak olsam hyundai accent eradan başka bır araba almam birde altı yuksek olması buyuk avantaj yolları bozuk olan yerlere erayla gidiyorum :) bide tum kıs kar yagıdıgı zamanlar eraya bındık zıncır takılınca jıpten farkı kalmıyor.bide dizellerının motorları cok guclu ve seri yanı tam sehır ıcınde kullanılacak araba bu devrin şahını :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2010, 11:41:40 »
   Taylan sen şimdi Accent Era için konforlu diyorsun değil mi? Ben yanlış okumadım yani....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2010, 14:38:58 »
Arıza oranını falan zaman gösterir..
Performansta tarışılacak bişey yok, 3.3 ve 3.8 litrelik V6 motorlar.
Oyuncaklara zaten değer vermem. Okuyun karşılaştırın..
Güzellik olarak ise kusura bakmayın arkadaşlar, bu araba güzel... :)
Tabi zevk meselesi...
Atakan Bey'in koyduğu resimlere bakıyorum da, Toyota muadili (Camry di mi) fazlaca "citroenvari" kalmış.. Fransız kalmış .. Honda ise kendini modernliğe ve sertliğe fazla kasmış gibi görünüyor. Hani ergenlik çağında delikanlılar olduklarından biraz daha sert görünürler ya..  (Son zamanların audileri böyle mesela). Hyundai ise daha dengeli, düzgün bir görüntüye sahip. Bakın jantlardaki klasik-retro hava gövdenin tatlı sert modern çizgileriyle dengeleniyor. Bence "Jaguarvari" bir hoşluk var. En çok da ön panjur'u sevdim
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 23, 2010, 15:02:59 »
abi tamam zevkler tartışılmaz ama ne citroeni ne alaka ben anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Şubat 23, 2010, 15:07:07 »
Toyotanın citron ile hiçbir alakası yok bencede Ahmet abi ,hatta çizgileri okadar yumuşak okadar sade ve hoşki bu araçların arasında en güzel tasarıma sahip,

Hyundai ise bana resmen konserve kutusu gibi geliyor 80 lerden kalma ön ızgara 80 lerden kalma jant tasarımları , genel tasarımıda bence hiç hoş değil, marka fanatikliği falan yapmıyorum mesela bir önceki toyota Camryi pek beyenmiyorum onun yerine honda accordu tercih ederim ama bu yukarıda fotoğrafları yayınlanan 3 aracın arasında en al benisi olan Toyota bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 23, 2010, 15:13:41 »
abi tamam zevkler tartışılmaz ama ne citroeni ne alaka ben anlayamadım
Kavisli ön kaput, onun yanından incecik geriye doğru çıkan çekik gözler (farlar), ve genel bir "ben uzaydan geldim" havası. (Bakınız Citroen C6.. Tabi o daha aşırı..)
E segmentindeki araçlar "patron arabası" rolünde oldukları için biraz daha oturaklı olmalılar bence. O kadar bariz bişey değil ama dikkatimi çekti..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac