Gönderen Konu: m/m yi tekrar alırmıydınız  (Okunma sayısı 7636 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
m/m yi tekrar alırmıydınız
« : Şubat 16, 2010, 11:42:27 »
arkadaşlar mm konussunda çok kararsızım.kullanan arkadaşlar tekrar alıp almamakla ilgili yorum yazarlarsa sevinirim.teşekkür

Toyota Club Türkiye

m/m yi tekrar alırmıydınız
« : Şubat 16, 2010, 11:42:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: m/m yi tekrar alırmıydınız
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2010, 12:15:11 »
M/M vitesli Yaris kullanıyorum. Tam otomatik vitesli arabadaki gibi vites geçişlerinde yumuşaklık ve rahatlık yok ama yakıtı ekonomik kullanıyor. Aracı yaklaşık 9 buçuk aydır kullanıyorum, kullanımına alıştıktan sonra bence sorun yok. Aracı ilk aldığımda 20bin km bakımına götürdüğümde vitese bilgisayarla kalibrasyon yaptılar vites geçişleri rahatladı, ama bakımdan 6 ay geçti şimdilerde yine vites geçişleri sertleşmeye başladı. Özellikle ara sokaklarda yokuş aşağı inerken 2. vitesden 1. vitese düşerken çok sert geçiyor, araba sarsılıyor ama bunun dışında sorun yok.

Bugün araba alsan MM vites alırmıydın sorusuna cevabım: İlk önce bir tur gezip bir sorunu var mı anlamaya çalışırdım, şimdiki aracımdaki gibiyse hemen alırdım.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2010, 12:19:27 »
hocam da var okulda m/m kullanıyor sıfır aldı.adamın 10.000 km de turbosu degıstı sımdı sanjıman sorunu var sureklı kufur edıyor bın pişman :D işiniz gücünüz yoksa yanı vaktınız bolsa servıste sıze yakınsa alın bence servıstekılerle muhabetınız koyulasır :D
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2010, 16:14:09 »
Kesinlikle ama kesinlikle almayın paranız tamamen boşa gidecektir, vites geçişlerini falan boşverin size daha önemli bir şey söyleyeyim. Özellikle yoğun trafikte ve yokuş yukarı yolda kalıyorsunuz arabanın debriyaj balatası ısınıyor ve araç uyarı sinyali veriyor. Bu durumda aracı durdurup 15-20 dakika dinlendirmeniz gerekiyor. Servis bunu sorun olarak kabul etmiyor ancak. Aracımın sanzıman ECUsu ve debriyaj baskı balata seti değişti ama sorunlar kesinlikle düzelmedi. Trafikte manuel kullanıni durduğunuzda vitesi boşa alın ve rampalarda el freni ile kalkın diyorlar ancak bunlaı yapsanız bile sorun tekrar tekrar yaşanıyor. Kesinlikle almayın paranız boşa gidecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2010, 16:14:27 »
hocam da var okulda m/m kullanıyor sıfır aldı.adamın 10.000 km de turbosu degıstı sımdı sanjıman sorunu var sureklı kufur edıyor bın pişman :D işiniz gücünüz yoksa yanı vaktınız bolsa servıste sıze yakınsa alın bence servıstekılerle muhabetınız koyulasır :D

Turbonun m/m ile ilgisi yok tabi. "Dizel alır mıydınız" farklı bir karar verme konusu.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2010, 17:16:27 »
volkswagen m/m konusunda çok kötü onu biliyorum. üstelik toyota gibi tüm arabalarını geri çağırmıyor da. vw deki adı dsg diye geçiyor. araba kiralayan bildiğim bi firmada 200 civarında dsg şanzumanlı araba var. yarıdan fazlasında şanzıman değiştirmişler. hatta şanzumanı değişen arabalardan biri bizim müdürdeki jetta. ince bi sesle başlıyor, ses çoğalıyor. aklı başında adam yolda kalmadan servise çekiyor, yağı bi boşaltıyorlar komple demir talaşı. arabanızı 2 hafta unutun. bu arada bilinçli tüketiciyseniz ve mağdur olmamanız için muadili yedek araba alma hakkınızda ısrarcı olursanız veriyorlar, yoksa taksiye veya dolmuşa talim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2010, 17:37:26 »
Bu M/M vitesden tek memnun olan ben miyim yahu?

Arabamı ikinci el almıştım, aldığımda 20bin km. bakımını yaptırdım, şimdi 30bin km oldu, cuma günü bakım için servisten randevu aldım. 10bin km boyunca M/M vites yüzünden hiç sıkıntı yaşamadım. Tamam, tam otomatik vitesler gibi yokuşta sorunsuz değil, yokuş yukarı kalkışlarda el freni kullanmak gerekiyor ama bunu sorun olarak görmüyorum, bu vitesin normal çalışma şekli çünkü bu otomatikleştirilmiş manuel vites diye geçiyor zaten, manuel vitesden tek farkı debriyaj pedalı yok o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 16, 2010, 20:50:01 »
M/M, Toyota'nin asil geri cagirma yapmasi gereken alan.Demek ki yeteri kadar sikayet yok, herkes halinden memnun...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 16, 2010, 21:08:15 »
M/M, Toyota'nin asil geri cagirma yapmasi gereken alan.Demek ki yeteri kadar sikayet yok, herkes halinden memnun...
M/M vitesi otomatik vites gibi düşünüp o şekilde kullanınca zorlanıyor, haliyle sorun çıkarıyor. Manuel vitesli ara kullanıyormuş ama vitesi başka biri sizin yerinize değiştiriyormuş gibi düşünerek kullanınca sorun yok, en azından benim aracımda sorun yok.
Bence asıl sorun bu vitesi satarken müşteride otomatik vites algısı oluşturdular, haliyle aracı kullanan kişi otomatik vites performansı bekleyince şikayetler ortaya çıktı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Şubat 16, 2010, 21:23:00 »
okul zamanında felan uzun bi zaman vale idim. :)papaz diyende oluyodu gerçi :)
gelgelelim konuya...binmediğim araba kalmadı diyebilirim...
ama özellikle vaktin sınırlı ve dar alanlarda serii olmam gereken zamanlarda beni illet duruma sokan şanzımanlardan biri başta olmak üzere toyotanın m/m leri ikinci opel olarak gönül rahatlığı ile söylerim :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2010, 22:29:19 »
MMT şanzıman mı?  birdaha almak mı?     tövbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

yokuşda balatalar ısınıyor,araba 1 e alıp patinaj yapıyor
  millet otabanda kalıp canını zor kurtarmakdan bahsediyor,
  araba 1. vitesi okadar çok seviyorki,gönlü olupda 2. ye gecene kadar arkadaki sizi saglam bir kalaylıyor,
  ilk kalkısta nekadar yavaş basarsan bas arabada vuruntu oluyor,
  yokuşda geri kaçırıyor,
  daha yazardım ama yoruldum...
gittiğin yolda zorluklar yoksa,o yol seni biryere götürmüyordur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2010, 11:15:55 »
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür. biz mm ayırtmıştık. düz e çevirme imkanı yokmuş. zaten aynısının düzü de gelmiyormuş  özellikle içi bej, siyah ,elegant istiyoruz. bol şans dileyin.araçla ilgili sorunları foruma yansıtacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2010, 11:21:46 »
İnş ciddi sorunlarla karşılaşmazsınız İlknur hanım. Olabildiğince sakin ve dikkatli kullanmaya çalışın. Şimdiden hayırlı olsun :)
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2010, 11:27:27 »
Düz vitesli araba kullanıyor gibi kullanırsanız sorun yok. Yani yokuşlarda kalkış yaparken el freni kullanın, yokuş yukarı sıkışık trafikte dur kalk yaparken arabayı hafif gaza basarak dengede tutmak yerine el freni ile kalkış yapın, bu zaten aracın kullanım klavuzunda da böyle yazıyor.

Nagihan hanımın da dediği gibi sakin kullanırsanız sorun çıkarmıyor, bence manuel vitesten daha rahat, tam otomatik vites gibi yakıt tüketimini de arttırmıyor.

Hayırlı olsun tekrardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2010, 19:20:39 »
Çok kullanışlı bi şanzıman, bana göre opellere kıyasla daha yumuşak.Amaaaa bi kaç esas kuralı var;Timuçin beyin dedikleri en önemlileri ve de triptonicte kullanırken vites değiştirrken ayağı gazdan hafif çekmeyi unutmayın,balatayı rahatlatmak için.

Ben bi daha alırmıydım??? Almazdım heralde 2007 den bu yana sadece şanzımandan dolayı 2 kez yolda kaldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aza ÇOK az kaldı :))
  • Araç: Auris
« Yanıtla #15 : Şubat 19, 2010, 15:53:32 »
Kesinlikle, kesinlikle, kesinlikle almazdım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Şubat 19, 2010, 16:07:47 »
en iyisi  forza manuel=)
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #17 : Şubat 19, 2010, 17:01:00 »
1. Yokuşlarda boşa alın viteste bekleme yapmayın.
2. Çok dik yokuşta bekleyip hareket edecekseniz vitesi manuele alın ve kalkın aksi takdirde araç geri kayacakır.
Sonuç olarak uzun bekleme süresinde hiç bir zaman viteste bekleyip şanzımanı ısıtmayın alın boşa bekleyin bu durumda eğer fabrikasyon hata yoksa sorunsuz mmt yi kullanabilirsiniz. Birde mutlaka aracın kullanma kılavuzunu mutlaka okuyunuz. İyi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Şubat 19, 2010, 18:37:46 »
arkadaşlar selam,
yeniden alıp almamak tamamen beklentilerle alakalı, otomatik vites kullanımı aranıyor ve hem otm hemde dizel aranıyorsa neredeyse bütün üreticiler (vw grubu ve koreliler hariç) düşük motorda bu şanzımanı kullanıyor.nedeni ise hem maliyeti düşük, hem sistemi uygun hemde manuel kullanabilme imkanı tüketiciyi cezbediyor. ancak benzinli araç isteniyorsa bence m/m tarzı vitesler alınmamalı. toyotanın ve opelin vites geçişlerini hissettirmelerinin en büyük nedeni  motor güçlerinin düşük olması. psa citroen-peugeot dizel araçlarında bu şanzımanı kullanıyor ama araçlar 1,6 110 hp ve vites geçişleri mmt veya easytronic e göre çok daha yumuşak ve hissedilmez durumda. ben açıkçası toyotanın corolla ve auris te 1.6 110 hp dizel karşılığı bir motorla donatılmasını ve mmt nin yeniden yorumlanmasını bekliyorum.citroen-peugeotun kiler gibi olursa hiç düşünmeden alırım diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Şubat 19, 2010, 19:08:15 »
c4 te vıtes m/m göre cok nazık gecıyor ve hıssetırmıyor ama 62000 km de aracımız m/m gbı tekmelemeye basladı sasırdık hemen servıse gıttı arac 1250 tl masrafı varmıs mutlaka her c4 te kullanıma baglı olarak olurmuş bu masraf :D :D yaptrdık bakalım bı 60000 km görur mu bılmem :D 155.000 km bmw hala trıptronık dık yok :D fark burda heralde :D
corolla comfort D4D 2007