Gönderen Konu: Geri Çağırılan Toyota Modelleri Hk.  (Okunma sayısı 9995 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '15
Geri Çağırılan Toyota Modelleri Hk.
« : Şubat 06, 2010, 11:46:28 »
Arkadaşlar Toyotanın 2005 - 2009 Ağustos Ayına kadar üretilen toyotaların Türkiyedede Büyük Bir kısmının çağırılacağını bir toplantı ile duyurdular. Yaklaşık Türkiyede 50.000 aracın geri çağırılması hedefleniyor. Düşünceleriniz Nelerdir...
Hasan ÖZALPLİ
2015 Toyota Corolla Advance D4D Triptronik

Toyota Club Türkiye

Geri Çağırılan Toyota Modelleri Hk.
« : Şubat 06, 2010, 11:46:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTANIN GERİ ÇAĞIRMA HAREKATI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ....
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2010, 12:03:06 »
kim? nerde? ne zaman? :blink: konu ile ilgili bir link, bir kaynak var mı acaba? hiç duymadım çünkü o modellerle ilgili sorun..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2010, 12:10:58 »
Türkay, aşağıda linki var. Bu arada bu geri çağırma başlıklarını derleyip toplamam gerekecek sanırım :)

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/13704831.asp?gid=229
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '15
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2010, 12:13:10 »
bencede hakkı abi bir yerde toplayalım...
Hasan ÖZALPLİ
2015 Toyota Corolla Advance D4D Triptronik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 06, 2010, 13:48:05 »
Habertürk tde aynı haber var corolla rav 4 verso yaris gibi modellerden çağırma başlayacakmış..Pazartesi toyota türkiyenin internet sitesinde yayınlanabilirmiş...Sonucta insan yapımı hata olabilir.Bunu kabullenip düzeltmeleri güzel bişey.Güven konusunda eksilme olmadı bende
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2010, 14:04:15 »
sonuçt toyota.diğer markalar gibi hatasını kabullenmeyip müşteriyi sarsabilecek bir marka değil
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Şubat 06, 2010, 14:35:28 »
Şuda bi gerçek toyota prestij kaybetti çünkü müşterileri genellikle titiz ve arabalarında sorun istemeyen kimseler.Toyota servisleri bakımlarda kampanya yapmalılar.Sıfır ve ikinci el araçların satışlarını etkiler.Maalesef biz toyotacılar için zor bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2010, 14:48:02 »
Şuda bi gerçek toyota prestij kaybetti çünkü müşterileri genellikle titiz ve arabalarında sorun istemeyen kimseler.Toyota servisleri bakımlarda kampanya yapmalılar.Sıfır ve ikinci el araçların satışlarını etkiler.Maalesef biz toyotacılar için zor bir durum.
bakımlarda vs kampanya yapmazlar ve ben çok eminim ikinci el satışlarında hiç bir etkilenme olmayacak...sıfırda da olmaz prestij de kaybetmez, çünkü müşteri bilir ki toyota sorunsuzdur olur da sorun çıkarsa görüldüğügibi sorunu gidermektedir..opelin elektrik sorunları vw nin mekanik sorunları gibi kronik sorunları görülmüyor..bu markaların bu sorunlarının meşhur olmasının nedeni firmanın sorunu çözme çabasının olmaması..toyotada ise sorun çıktığında babalar gibi bütün zarara rağmen sorun gideriliyor..niye etkilesin ikinci eli, sıfır fiyatını :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Şubat 06, 2010, 15:20:09 »
Bende bahsedilen 2010 corolla sahıbıyım son 2 gundur herkez bana bu haberi söylüyor ama 1 an olsun süpheye yada korkuya kapılmadım cunku ben toyota'nın kalıtesıne ve guvencesıne inanıyorum bundan once bir cok model ve marka raca kullandım bana corollanın verdığı guven hissini hıc bır arac vermedı. İnanirmısnız 2 gundur ınadına gazı köklüyorum takılcakmı dıye alakası bıle yok benım aracımda öyle bır sorunun Ben aracımdan cok cok memnunum bu haber cıktıgından beri ceske baska bır araç alsaymısım demedım hıc ıcımden bile bence toyota bu iştende alnının akıyla cıkar eger cagırılarsa giderizde babalar gıbı gaz pedalındakı sorunu hallettiririzde.Araclar elektronık donanımlar eklendıkce bu sorunlarla karsılasılacaktır her zaman muhım olan benım markamın sorununu kabulleneceğini adım gıbı bılıyor olmam.Kimse 2. eli deger kaybedicek diye dusunmesın bence altı alcak turkıye sartlarına pek elverişli olmamasına ragmen 20 yıldır 2. eli tutulduysa bugunde tutulur ben corolla hariç duymadım aynı model bır aracın 96 modelınin 2001 modelinden pahalı oldugunu ve daha cok tutuldugunu.İnanırmısınız dikkat edıyorum oturudugum sıtede 1 tane 2006 bmw 1.16 ve 2009 bmw 3.16 marka arac var ıkı arabanında sahıbı benım arabamın yanına arabasını parketmıyor, benım arabamın yanına cunku onların bmw lerı benım corollamın gösterişi karsısında ezılıyor .Bu bıle yetıyor ıyıkı toyota almısım demeye zaten :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 06, 2010, 15:35:58 »
Valla bence ilk etapta biz corolla sahipleride dahil cok etkileniyoruz bu durumdan
cunku hepimiz toyotadan boyle birsey duymak istemezdik, yakistiramadik
Ama zaman gectikce bu olay toyota ya olumlu yansiyacak diye dusunuyorum
Cunku firma herseyden once bunu kabul etti ve gerekli onlemleri almaya basladi
Ve bunu cok buyuk maliyetlere yol acmasina ve guven kaybi olma ihtimaline ragmen goze aldilar
bunu baska hangi firma yaparki, dusunun bu olay diger markalarin basina gelse her halde iflas ederlerdi
Aslinda Toyota nin dunyada 1.olmasi, diger markalarin rekabet edememesi, ozellikle alman ve ABD firmalarinin iflas esiginden donmus olmasi, halen bu firmalarin toyota ile rekabet edememesi bana bunun bu firmalar tarafindan da bir komplo olabilecegi ihtimalini dusundurmuyor degil
Sonucta ABD neden bu kadar ustesine gitsinki, kendi markalari ile ilgili inanilmaz sikayetler oluyordu, hatta taklalar atip bir cok ölümlü kazaya yol acan GM jipler vb hep duyduk. Ama bunlarla ilglili bir islem yapilmadi
Dusunun bu sitede arabalarla ilgili her turlu sorun (ki cogu sorun bile degil bence) tartisiliyor
Ama ben hic gaz pedali sorunu duymadim, kendimde yasamadim
Bu haberler ciktiktan sonra bende gaz pedalini inceledim, hatta kac kere zorladim sonuna kadar bastim cok iyi test ettim, ama bir sey olmadi

Bence bu olay uzun vadede cok olumlu olacak, hatta bu adamlar 8 milyon araci geri cagirabildiler diye de soylenebilecek ve iyi olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 06, 2010, 17:20:39 »
Bir kere Toyota çok hızlı yükseldi. Ameriklalıları Amerikada alt etti. Ne kadar büyükse o kadar sert düşer. Ama bu düşüşten sonra kalkıp toparlanacaktır. Yalnız şunu da unutmayalım rakipleride boş durmayacaklar. Zaten fazla bir dostu yok. Tüm büyük üreticiler diş biliyorlardı ve sonunda istedikleri fırsatı elede ettiler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2010, 18:17:49 »
anca büyük firmalar hatalarını kabul eder.ne güzel işte müşterisini yolunacak kaz olarak görmemis paşalar gibide çağırmış.devler sarsılır ama yıkılmaz
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2010, 18:35:00 »
Ya bu Allah yapımı değil ki, hatasız olsun, insan yapımı bir mekanizma sonuçta.. Hata her markada, her üründe çıkabilir. Zaten satılan herhangi bir ürüne garanti verilmesi de bundan dolayıdır. Ama hatasını kabul edebilme erdemini ve cesaretini gösterdiği için benim güvenim azalmadı, tam aksine arttı. Toyotaya devam, kınaya da bir +1 daha! :)
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 06, 2010, 18:52:18 »
bence çok büyütmeye gerek yok, bildiğim kadarıyla sadece bir sacın altına ilave bir metal plaka lave ederek o yeri yükseltiyorlar...... yine ekrarlıyorum bence büyük bir olay değil sadece birileri tarafından aşırı bir şekilde bu olay büyütüldü, kaldı ki çok daha büyük sorunlar yüzünden ford vw gibi markalarında yakın geçmişte birçok aracını geri çağırdı ( fren sorunu gibi çok çok cidi bir mese yüzünden) herneyse bu adamlar en azından bu ufak meseleyi kabullenip milyarlarca dolar zarar etmeyi göze alıyorlar PEKİ BUNU GÖZE ALAMAYANLAR .......................
ben marka sevdalısıdeğilim geçmiştede toyotayı çok eleştirmişimdir ama bu konu büyütülecekbirşey değil.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 06, 2010, 18:55:34 »
   Bu yetmezmiş gibi birde Prius modellerinde de fren sorunu çıkmış.Pedala basıldığında balataların verilen komutu geç algılamasıymış.Ama Toyota'dan  "geç algılama sorunu 1 saniyeden daha kısa bir süreyi kapsıyor.buda çok büyük bir sorun değil" gibi bir açıklama yapıldı...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 06, 2010, 19:16:06 »
Ya canı sıkılan hondaya sataşıyor bu aralar. Ben her yazışınızda aynı cevabı yazmaktan bıktım siz uğraşmaktan bıkmadınız. Her ne kadar üvey kardeş muamelesi görsekte buradayız, kaçmıyoruz vede bizim gaz pedalımız takılmıyor:)
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 06, 2010, 21:15:36 »
Ya canı sıkılan hondaya sataşıyor bu aralar. Ben her yazışınızda aynı cevabı yazmaktan bıktım siz uğraşmaktan bıkmadınız. Her ne kadar üvey kardeş muamelesi görsekte buradayız, kaçmıyoruz vede bizim gaz pedalımız takılmıyor:)
Alper kardeşim. Hondaya sataşma yok. Bu sataşma olarak düşündüğün olayın çıkış noktası, sitemize üye bir şahsın Honda aldıktan sonra, sürekli olarak Toyota aleyhine espiri yapma gayreti. Gayreti diyorum, çünkü espiri dediğinde biraz zeka pırıltısı olur, biz de hep beraber güleriz. :) Neyse, uzatmaya değmez zaten.
Yoksa neden Hondaya sataşalım ki. Honda iyi bir marka neticede, güzel de arabalar yapıyor. Toyota da bu forumdaki kimsenin aile şirketi değil bildiğim kadarıyla. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Şubat 06, 2010, 21:37:58 »
uzun süre kararsız kaldıktan sonra daha fazla para vererek yaris i mi aldım..şimdi bunun için beni geri arayıp düzeltmeleri güzel bişi olsa da yinede böle bişi olması hiç güzel olmadı...bari özür mahiyetinde bakımında falan indirim yapsınlar adam gibi bi bakıma sokalım...
marka değeri kolay kazanılmaz ki kolay düşsün toyota gene toyota ama bi süre güvesizlik olur..biz türkler bunu zaten unuturuz kolayca:))))
ikinci eli düşmesi neden konu oldu onu da anlamadım gerçi ama tabiki düşmez..
kaç gündür yaris otomatik arıyorum bak yok:=)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Şubat 06, 2010, 22:09:32 »
Evren hocam.. 2.elinin düşmesini dile getirenler, aslında bunu temenni edenler.. Bir zamanlar Toyota kullanmış, sonra başka bir markaya geçiş yapmış olanların (istisnalar var tabi) pişmanlık durumudur bu. Keşke 2. eli düşsede yine alabilsek telaşıdır. :) Yoksa neden düşsün. Honda'ya bile bu kadar para veren varken? (Alper,üstüne alınma) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 06, 2010, 23:06:56 »
Hondaya verdiğim paraya bence sonuna kadar değiyor. Babamda 97 gli, kardeşimde 2000 1,4 vvt-i var ve honda aldığıma hiç pişman değilim. Her zaman belirttiğim gibi daimi bir ikinci el kullanıcısı olarak honda veya toyota benim için fark etmiyor hangisinin temizini uygun fiyata bulursam alır geçerim arkama bakmadan.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli