Gönderen Konu: Geri Çağırılan Toyota Modelleri Hk.  (Okunma sayısı 9996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: TOYOTANIN GERİ ÇAĞIRMA HAREKATI HAKKINDA DÜŞÜNCELERİNİZ....
« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2010, 13:08:00 »
arkadaşlar, benim merak ettiğim şu, biz corollamızı aldıktan sonra hiç servise gitmedik, bakım ihtiyacını tanıdık ustalardan giderdik, hatta geçen hafta lpg de taktırdık... serviste herhangi bir kaydımız yok, eski kullanıcısının kaydı vardır muhtemelen, o da istanbulda...

bu geri çağırma işlemi nasıl olacak, değişim ya da yenileştirme ücretli mi olacak , aracım tüplü olduğu için servise alınmama gibi bir durum olacak mı , aklımda soru işaretleri oluştu... ilk önceleri son kasalarda bu sorun, sizi etkilemez dediler, ama burada okuduğuma göre 2005 ve sonrasıymış, moralim bozuldu açıkçası...

bir bayan akrabamıza araba bakıyorum bu aralar,yine de gözüm Toyota dan başkasına bakamıyor, yaris den daha uygununu güvenilirini düşünemiyorum , bu demek oluyor ki tüm olumsuzluğa rağmen (arabamızı alalı 1 sene oldu çok geç ısındım corollaya)  Toyota güzel bir yer edinmiş kalbimizde...
sol...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 07, 2010, 13:08:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 07, 2010, 14:13:36 »
 Endişelenmenize gerek yok Mustafa Bey.
 Lpg'li de olsa bütün Toyota servisleri bu konu için size servise alacaktır.
 Bence siz gönlünüzü ferah tutun. Araçların listesi açıklanınca zaten forumumuzda da paylaşacaktır çağırılan üyelerimiz. Siz de o zaman servisi arayıp benim aracım da bu değişim kampanyasına girecek mi diye sorarsınız... Onlar da aracınızın bilgilerini kontrol ederek size bilgi verirler...
 Yine de içiniz rahat etmeyecekse servise bilgilerinizi verip kayıt yaptırabilirsiniz. Ancak servise girmeden kayıt açmayız derlerse de o zaman basit bir şey için servise sokabilirsiniz aracınızı(Hava filtresi yada buji vs. değişimi gibi)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 07, 2010, 16:22:24 »
Gördüğüm kadarıyla birçoğumuz hissi davranıp, kullandığımız otomobillerin üretici firmasına laf atanlara, "abi zaten dandikti Toyota, şimdi hepten ne olduğu belli oldu" filan diyenlere içten içe gıcık oluyoruz.
Ama maalesef Toyota'nın bu hayati hatası can aldı. Türkiye'de de alabilir.
ESP, VSC, ABS vs. envai çeşit 3 harfli güvenlik donanımlarına para ödeyip içimiz ferah gidiyoruz derken, arabanın nispeten daha basit bir mekanizmasındaki hata, daha korkutucu geliyor ve daha genel kitleye yayılmasına neden oluyor.
Tabii markanın piyasa değerinin düşmesi kullanıcılar için de hoş değil fakat beni markadan çok bu soruna %100 bir çözüm üretip üretemedikleri ilgilendiriyor ilk aşamada. Umarız bir an evvel çağırırlar da bu yük bizden de onlardan da kalkar.

Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 07, 2010, 17:01:49 »
Gördüğüm kadarıyla birçoğumuz hissi davranıp, kullandığımız otomobillerin üretici firmasına laf atanlara, "abi zaten dandikti Toyota, şimdi hepten ne olduğu belli oldu" filan diyenlere içten içe gıcık oluyoruz.
Ama maalesef Toyota'nın bu hayati hatası can aldı. Türkiye'de de alabilir.
ESP, VSC, ABS vs. envai çeşit 3 harfli güvenlik donanımlarına para ödeyip içimiz ferah gidiyoruz derken, arabanın nispeten daha basit bir mekanizmasındaki hata, daha korkutucu geliyor ve daha genel kitleye yayılmasına neden oluyor.
Tabii markanın piyasa değerinin düşmesi kullanıcılar için de hoş değil fakat beni markadan çok bu soruna %100 bir çözüm üretip üretemedikleri ilgilendiriyor ilk aşamada. Umarız bir an evvel çağırırlar da bu yük bizden de onlardan da kalkar.

Nasıl can almış yazabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 07, 2010, 18:49:28 »
Nasıl can almış yazabilir misiniz?
amerikada bir lexus 120mil hızla kaza yaptı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 07, 2010, 18:53:19 »
Honda ile Toyota arasinda pek bir fark yok ki.Ha Honda, ha Toyota.Ikisi de Japon, ikisi de kaliteli arac uretiyor.Ikisi de teknoloji lideri.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 07, 2010, 19:01:09 »
Honda ile Toyota arasinda pek bir fark yok ki.Ha Honda, ha Toyota.Ikisi de Japon, ikisi de kaliteli arac uretiyor.Ikisi de teknoloji lideri.

+ UZAK  DOĞUU :)

Zaten bu tartışma(ya da bizim forumumuz için tatlı rekabet diyelim) sadece biz Türklerde vardır  sanmıyorum ki japonlar bunu tartışsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #27 : Şubat 07, 2010, 19:30:18 »
haklısınız toyota güzel bir araç......ama yorum yapanlar toyotanın prestij kayybetmediğini söyleyenlere dikkat edfiyorum bir an için düşün eşiniz veya çocuğunuz arascın içinde öldüğünü (ALLAH korusun)....aynı şeyi syleyebileceklermiydi....

sorunsuz araç yoktur kusursuzda yok bu ferrari de olsa porsche de olsa lamborghini de olsa bugattide olsa.....ancak herkes aracının ksurlarını göremez sadece sizin sorun yok dediğiniz aracınıza iişi bilen birisi biraz dolandıktan sonra emin olun kusur bulur.....siz siz olun ön yargılı konuşmayın insan hayatı ucuz değil.....

kimse toyotaya güvenim sarsılmaadı die kendinizi avutmayın çünkü biliyorum (Sarsıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 07, 2010, 19:41:04 »

sorunsuz araç yoktur kusursuzda yok bu ferrari de olsa porsche de olsa lamborghini de olsa bugattide olsa.....

Son eklediğim videoya bi göz atın isterseni ;)

Şahsen benim güvenim sarsılmadı çünkü gelişen teknoloji ve manuelden elektronik sistemelre geçilmesiyle kalitenin malesef düştüğünü daha doğrusu hata payının arttığının farkındaydım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 advance multidrive S
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 56 kere teşekkür etti
  • 98 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 07, 2010, 19:43:41 »
arkdaşlar bende 2008 corolla sahibiyim bende henüz bir  sorunla karsılaşmadım ama cagrılırsak servise gidicem ama benim toyota markasına güvenim sonsuz yine yeni yeniden hep toyota çıkarım onla her yola  :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #30 : Şubat 07, 2010, 20:17:16 »
http://www.haberbaz.com/haberbaz_load.asp?i=5315727&a=1&ur=http://www.netgazete.com/News/671493/toyota_skandalinin_arkasinda_abd_var_.aspx

Bu yazıyı okuyun, Toyotaya güvenin sarsıldığını söyleyen sevgili arkadaşlar. Olayın çıkış noktası ABD olmasına rağmen, ABD'lilerin bile Toyotaya güveni azalmamış. Sevinmesin kimse :) Kaldı ki Türkiye'de bu sorunla ilgili tek bir şikayet olmamış. Bu haftadan da itibaren araçlarımız kontrole çağırılmaya başlanacak zaten. Bir sonraki arabam, (Sıfır Audi Q7 ya da R8 alabilirsem o başka) yine Toyota olacak. Saygılar herkese..
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
« Yanıtla #31 : Şubat 07, 2010, 20:24:07 »
http://www.haberbaz.com/haberbaz_load.asp?i=5315727&a=1&ur=http://www.netgazete.com/News/671493/toyota_skandalinin_arkasinda_abd_var_.aspx

Bu yazıyı okuyun, Toyotaya güvenin sarsıldığını söyleyen sevgili arkadaşlar. Olayın çıkış noktası ABD olmasına rağmen, ABD'lilerin bile Toyotaya güveni azalmamış. Sevinmesin kimse :) Kaldı ki Türkiye'de bu sorunla ilgili tek bir şikayet olmamış. Bu haftadan da itibaren araçlarımız kontrole çağırılmaya başlanacak zaten. Bir sonraki arabam, (Sıfır Audi Q7 ya da R8 alabilirsem o başka) yine Toyota olacak. Saygılar herkese..

baştan sona okudum öln 9 kişi hakkındaki düşüncelerini alabilirmiyim....

(toyotayla bir alıp veremediğim yok)....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Geri Çağırılan Toyota Modelleri Hk.
« Yanıtla #32 : Şubat 07, 2010, 23:28:58 »
   Arkadaşlar merhaba.2010 model corolla sahibiyim.Bu olayı hiçde kafama takmadım.Ben en sonunda hayalimdeki arabayı aldım vede çok memnunum. Güven sorunu falanda hiç yaşamadım.
ben marka marrka arabaları detayları ile çok iyi tanımam.ama hep arkadaşlarımdan başka marka arabaların (marka yazmıcam) kronik sorununu duyardım.kimilerinde bitmeyen mekanik sorunlar kimilerinde elektronik sorunlar.mesela ön takım sorunları.hatta yağmur suyu alma kapılardan.balata sorunu.Hiç birinin geri çağırdığını duymamıştım.Toyota böyle bir çözüme gitmesi bence iyi yönde.Hoş değil ama olumlu bakılırsa hangi marka böyle bir girişimde bulunurdu başka onu bilemem.bence çoğu salla gitsin yapardı ve hatayıda kabul etmezdi.
   Benim tek canımı sıkan araba aldığımı bilen birçok tanıdığımın bu haberleri bana hatırlatıp arabanda sorun var mı diye sorması.
   İyi günler kazasız belasız yolculuklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 08, 2010, 00:23:15 »
Ya arkadaşlar , ben hep işin gırgırındayım ama sizler bayaa cidi ciddi sıkıntılar hissediyorsunuz;
her ne kadar gaz pedalı olayı hayati önem taşıdığı için hafife alınamaz olsada, olayı fazla abarttığınızı düşünüyorum; servis geri çağıracak tamam, ama büyük olasılıkla sorun bulamayıp hiç bir şey yapmadan geri gönderecektir; altınızdaki arabalar Toyota yahu ; Fiat deiğil,reno değil toyota...boş yere paniklemeyin, bizim memlekette daha hatalı olanı çıkmadı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 08, 2010, 00:31:44 »
arkadaşlar gazeteleri her yazdığına inanmayın lütfen.bilirsiniz ki haber niteliği artsın diye süsleyip dururlar.ben servis elemenı ile konuştum bu konuyu söylenildiği gibikaza vede ölen durumu yokmuş(adam firene basmış ama araba durmamış) bu tamamen abartı bir olaymış.
birde toyota şuan bir çalışma başlatmış şasi numaralarını inceliyormuş problem cıkarma  ihtimali olan arac var ise servise cağıracaklarmış buda 1-2 hafta icinde olacakmış...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2010 Toyota Corolla Comfort 1.6 Benzinli
« Yanıtla #35 : Şubat 08, 2010, 00:34:36 »
baştan sona okudum öln 9 kişi hakkındaki düşüncelerini alabilirmiyim....

(toyotayla bir alıp veremediğim yok)....
Tabii ki keşke olmasaydı diyorum. İnsani duygular taşıyan herkes böyle düşünür. Ama araç hatalarından her gün kaç kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Her markadan üstelik.. Ama Toyotanın yaptığını yapamıyor hiçbiri. Bu da takdir edilmeli diye düşünüyorum. Tamamen şahsi fikrim tabi..
http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/2010-corolla-comfort/
2010 TOYOTA COROLLA COMFORT 1.6 BENZİNLİ DÜZ VİTES

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Şubat 08, 2010, 01:04:30 »
toyota gerçekten iyi araba üretir.
wwt lerdeki yağ eksilmeye rağmen.
son yıllarda üretilen araçtaki direksiyon kutusu hatasına rağmen
ve şimdide gaz pedalı sorununa rağmen iyi araçtır. ama eski kasalara göre çok dayanıklı değil.
ateşlenmeyen sigara bitmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 08, 2010, 18:56:33 »
toyota gerçekten iyi araba üretir.
wwt lerdeki yağ eksilmeye rağmen.
son yıllarda üretilen araçtaki direksiyon kutusu hatasına rağmen
ve şimdide gaz pedalı sorununa rağmen iyi araçtır. ama eski kasalara göre çok dayanıklı değil.
Vvt-i yağ eksiltme sadece 200-2002 arası modellerde. Sonrasında böyle bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 08, 2010, 20:25:53 »

Arkadaslar, Ford 70'lerde urettigi Pinto adli modelinde cok buyuk bir dizayn hatasinin farkina variyor.Daha uretim baslamadan.Fakat hic bir sey yapmiyor.Geri cagirma falan yok.Sorun su: Araba kucuk ve benzin deposu korunaksiz bir sekilde en arkaya, gorulebilecek sekilde monte edilmis.50 km./sa.'te olabilecek carpismalarda araba akordion gibi eziliyor ve benzin deposu yirtiliyor.Bu de arabanin birden alev almasi, yanip kul olmasi demek.

Ford, bu dizayn hatasini uretim baslamadan once fark etmesine ragmen, hesap yapiyor.Yangina sebebiyet verebilecek senede su kadar kaza olsa, su kadar kisi olse ben bu kadar tazminat veririm,  ama bu hatayi arac basina 11 dolarlik bir harcamayla duzeltmek yolunu secersem bana milyonlarca dolar daha pahaliya patlayacak diyor. Ve neticede hatayi duzeltmiyor, onunla da kalmayip hatali dizayna sahip urunde hic bir degisiklige gitmeden uretime devam ediyor. Satilanlari geri cagirip duzeltmek bir yana, ayni hatali yeni araclari uretmeye devam ediyor. Toyota ile Ford (diger ureticiler) arasindaki fark bu, arkadaslar...

Ford'un Olum Hesabi:

BENEFITS (FAYDA)
Savings(Tasarruf): 180 burn deaths(yanik sonucu olumler), 180 serious burn injuries(ciddi yanikli yaralanmalar/kazalar), 2,100 burned vehicles(yanan arac).  Unit Cost(Birim maliyet): $200,000 per death(olum basina), $67,000 per injury(yanik/yaralanma basina), $700 per vehicle(arac basina).
Total Benefit(Toplam Fayda/Kar): 180 X ($200,000) + 180 X ($67,000) + $2,100 X ($700)  = $49.5 million.

COSTS (MALIYET)
Sales(Satislar): 11 million cars(otomobil), 1.5 million light trucks(kamyonet).
Unit Cost(Birim maliyeti): $11 per car(otomobil basina), $11 per truck(kamyonet basina).
Total Cost(Toplam maliyet): 11,000,000 X ($11) + 1,500,000 X ($11) = $137 million.

Toyota da boyle bir hesap yapip, kendisini 'kurtarabilirdi'. Milyarlarca dolar zarari goze aliyorsa demek ki insan hayatina onem veriyor.

http://www.engineering.com/Library/ArticlesPage/tabid/85/articleType/ArticleView/articleId/166/Ford-Pinto.aspx
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 08, 2010, 20:36:08 »
fark var :D
JA 8668