arkadaşlar araç sedan kasa yani japonyadan toyo marka lastikle geliyo, servis size soruyor lastik değiştirmek isterseniz iyi para farkla deşiyor michelin bristone hangini istersen takıyo kendii
avensisler sakaryadan çıktığı içinb bristone olablir genel firmaların markasıı bide avrupalılar continenantal seviyooo belki belli aralıklarla ondan farklılar göstereblir ama sedanlar toyo markaa
bizde 2005 verso var full olandan fren sistemi yol tutuşu çok sağlam kesinlikle
otohaberde yapılan bir testte dikkatimi çekti lastikler yokohoma olarak belirtilmiş yani senin sölediğini anladım fakat bu dergici arkadaşların lastiğe bakıp markasını yazmış olma ihtimali de var bizim bildiğimiz bişeyden bihaber olup gördüklerini yazdılar belki de dizel benzinli olarak bi ayrım da olabilir yani araştırmış da olabilirler
oto haber dediğiniz ve benzeri siteler ve dergiler,
avrupalıların test verilerinin ingilizceden türkçeye cevirip kendilerinden kelimler ekleyip sürüyolar önünüze resimleride kullanılan araclardan alıyolar test araclarından değil coğu zaman önemsemeyin bu adamları
0-50 km testi koymuş zamanla hangi dizelin 1. vitesi 50 yapacakmış hikaye okuyalar atarım 2 ye ondan sonra torkumla ucarım. hızlı arabayı yavaş yavaş arabayı hızlıymış gibi gösteriyolar bunların verilerinden esneklik dedikleri 60-120 80-120 hızlanmalarını sadece fikir olarak alın inanmayın sakın
lastikleri dalgınlılarına gelip öyle yazmışlardır o arada cep telefonları çaldıysa
Lastik konusunda haklı olabilirsiz araştırdıklarını zannetmiyorum fakat dediklerinize tamamen katılmıyorum evet bazı testleri kopyala yapıştır süsle hatta trde yakın olduğun tarafa çekme gibi adilikler yapıyorlar.
Fakat kendi yaptıkları testler de var katılmadığım kısımlar, ben 1de hangisi 50 yapacak diye bir teste rastlamadım elimde autoshow un son 7 yılı eksiksiz mevcut ayrıca adet olarak bir o kadar da karışık çıkar fakaat testler çok yerli yerinde yapılıyor diyemem yanlı yapıldığını düşünüyorum. İlkemiz tarafsızlık deselerde taraflı olduklarını düşünüyorum ama yine kabul dilmesi gereken bir husus da bu 60-100, 80- 20 esneklik testleri yabancı dergiler ve testler de dahil kabul görmüş bir ölçüm şeklidir yer yer demode olmaya başladı rakamlar 5 ileri zamanına göre ayarlanmıştı 6 ileriler çoğaldıkça veriler sağlıksızlaştı fakat rakamlarla oynamak dışında pek bir çare de yok kaç kişi dergide tork eğrisini görüp de ne oluğuna kanaat edebilir ?? O yüzden sağlıklı olmasa da bu sayıal verilere ihtiyacımız var hala
bu arada bir akrabamız dizel elegant aldı ilk fırsatta lastiklerine bakacağım
yurtdisi fabrikalarda tek tip veya tek marka lastik genelde takilmaz.
TR de sabanci kendi fabrikasindaki en dandik lastigi ittirdigi icin hep bu bridgestone un kötü modeli ile geliyordu
NOT: ben Dunlop, Yokohoma da gördüm yeni Corolla'da.
Evet, Dunlop SP Sport ile bir sürü var sokaklarda, fena da lastik değil bu Dunloplar.
Hatırlıyorum da, 1991'de ilk alındığında benim Corolla'da da Dunlop vardı.
Türkiye'de Goodyear satıyormuş galiba, ama pek yaygın olmadığı kesin.
Otomobilinizde esp var mı? Yol tutuşta tartışmasız lider olan Focus'tan daha güvenilir olması şaşırtıcı geldi bana. Toyota yeni corollada yol tutşu başarabilmişse çok iyi..
Konu ile alakalı olduğu için yeni konu yerine buraya yazdım. geçen şubat ayında yeni corolla'yı test etmiş ve bir forumda yazmıştım. Buraya da aktarıyorum
Bugün Antalya bakırcılar otoya gidip yeni corollayı test ettim. Dış görünüş arka lambalar dışında gerçekten çok hoş Ama kapyların kapanışı tokluğu eskilerin daha iyiydi. izlenimlerim aşağıdadır:
1. iç mekan ve kokpit tasarımıeskiye göre daha asil ve şık.
2.Gösterge tablosunun ortasındaki çıkıntılar ve renk her zevke hitap etmeyebilir.
3. Tüm camların tek seferde açılması ve kapkapanması kalkmış. Sadece sürücü camı bu biçimde
4. Vites ve direksiyon şıkve ele iyi oturuyor.
5. Bagaj kapağı hala hidrolik destekli değil.
6. Dizelde xenon far opsiyonu yok
7. Sanırım ESP de yok.
8. Yolda dizel sesi daha çok hissediliyor. Mevcut model daha sessiz.
9. Hızlanış çok farkly değil ama eski versiyon daha seriydi.
10. Frenler eskisi gibi başarılı.
11. Ayna kumandaları gene ayny yerde.
12 yol bilgisayarı gösterge paneline alınmış. Ama kumanda düğmesi inanılmaz derecede kötü. ( Göstergeden kocaman bir çubuk çıkıyor.)
13. Sileceklerin tasarımı çok hoş
14. Oturumu ( Özellikle kokpit ) alçak. Görüş alanı genişlemiş
15. Lastikler malesef gene uyduruk. ( bu görüş göreceli )
16. Fiyatlar çok pahalı. ( terra modeline karşılık gelen dizel comfort modeli için 40.000 ytl isteniyor. Focus trent ve daha fazla donanıma sahip Megane 80 hp Expression 40 bin ytl'nin altında )
bende yeni corolla dizel elegant vsc li olanı var. gerçekten yol tutuş tek kelimeyle mükemmel.
ALINTI
2. resimdeki benim .satış danışmanı oldugum zamanlar.
teste gelen arkadaşları şimdi hatırladım pazar günü gelmişlerdi.ogünde cok yoğunduk.pek ilgilenememiştik.[/quote]
) Guzel tesaduf. Zaten yeni corolla cok populerdi o zaman her musteri ile ilgilenmek zor tabi.
2. resimdeki benim .satış danışmanı oldugum zamanlar.
teste gelen arkadaşları şimdi hatırladım pazar günü gelmişlerdi.ogünde cok yoğunduk.pek ilgilenememiştik.
[/quote]
Dünya kücük.
Kücük bir bulusma yapmistik. Sonrasinda da gidip araba testi yapalim demistik. MMT ye sinir olmustum o gün. Halen sevmiyorum.
#34 Yanıtla
Gönderen
Taha İnan
30 Oca, 2008 20:51
arkadaşlar araç sedan kasa yani japonyadan toyo marka lastikle geliyo, servis size soruyor lastik değiştirmek isterseniz iyi para farkla deşiyor michelin bristone hangini istersen takıyo kendii
avensisler sakaryadan çıktığı içinb bristone olablir genel firmaların markasıı bide avrupalılar continenantal seviyooo belki belli aralıklarla ondan farklılar göstereblir ama sedanlar toyo markaa
[/quote]
benim sedan corolla aracım da DUNLOP SPORT ile geldi
ben imzamdaki arabayı kullanıyorum 3,5 yıldan beri...yol tutuşu genel anlamda iyidir...yenisinide test ettim çok fark olmamakla beraber bir nebze iyileşme var, ama bu arada düşen kaliteye ne dicez( vasat iç plastik kalitesi ve depo doluyken gelen lıkırtılar)...ben test edip arabayı almaya gitmiştim, fakat göğüsten ve arka cam önünden gelen tıkırtı ve cırtılar beni vazgeçirdi...Ayrıca COMFORT gibi 36 küsürlük modelde celik cant ve otomatik klima yok(bunlar olsa genede belki düşünebilirdim servisine olan güvenimden)....
comfort terraya denk geliyor. comfort terraya gore daha zengin lakin otomatik klima ve aluminyum jant yok. deri direksiyon simidi vs var.
Sana katılıyorum Bendede 2008 yeni Corolla D-4D Var abi o kdar rahat ve güvenliki ama insan arada heyecan istiyo
[eklenti yönetici tarafından silindi]
dunlop lastikler konusunda bilgisi olan var mı ?Ben ilk defa toyota da kullanıyorum
Selam. Sorunu Lastik başlığı altında sorabilirsin. Bu bence cevaplar açısından daha faydalı olur.