Gönderen Konu: Toyota Geri Çağırma!  (Okunma sayısı 158056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Geri Çağırma!
« Yanıtla #200 : Mart 10, 2010, 17:49:40 »
zaten bu amerikalıların aklını kullanmayıp ölmeleri traji komik! 911i aramasa gebercek gitcek, vitesi boşa al yahu, bir tık ileri itcen salak bir kolu..yazık gerçekten çok yazık..ha toyotanın çok çok büyük bir ayıbıdır bu, çok çok büyük bir kusurudur, çok tehlikelidir, ancak ölme işi tamamen o ölen sürücülerin 'mallığı' yazık gerçekten, ne şehittir ne gazi, *ok yoluna gitti niyazi" diyeyim..niye bu kadar kızdım bilmiyorum :) özür dilerim :)

'Duygusal' bir aptallik bu, Turkay.Sayisiz hukuk firmasi, para almadan tazminat davalari acmak icin televizyon kanallarina reklam veriyor her gun, her konuda. Davayi kazanirlarsa taminattan pay aliyorlar.

Ben kesinlikle inanmıyorum bu vakalara, Toyota'dan tazminat koparabilmek için uygulanan senaryolar bence.

Bence de...
Sabotaj plani diyorum, bastan beri Toyota'ya darbe indirme amaciyla hareket ediliyor.Basarili olunca, normal yollardan rekabet edilemeyince, gayri-mesru yollardan, mafya usulleriyle indirilmek isteniyor...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #201 : Mart 12, 2010, 22:20:03 »
benim telefona da salı günü mesaj attılar randevu alabilirsiniz diye , ben de o gün boştum direk gittim , 2 saat bekledim hallettiler , bir parça taktık dediler ama ben bir değişiklik hissetmedim pedalda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #202 : Mart 13, 2010, 00:26:49 »
bende hissetmedim ..zaten her durumda hissedilen bi olay değil diye biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #203 : Mart 17, 2010, 02:24:44 »
Arkadaslar bugun de Honda 410bin aracini geri cagirmis.Etkilenen araclar 2007 ve 2008 Honda Odyssey ve Element modelleri. Geri cagirma sebebi ise yumusayan, ozelligini yitiren fren pedallari.

http://www.huffingtonpost.com/2010/03/16/honda-recalls-41000-vehic_n_501214.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #204 : Mart 23, 2010, 00:28:29 »
Prius gaz pedali sikismasi iddiasi (ikisi de) asilsiz cikti. Kadinin biri Prius'un bilgisayar sisteminden haberi olmadigi icin olsa gerek, gazi koklemis, frene falan basmamis, bir yere carpinca da gaz pedalini suclamis. Polis ve Toyota teknisyenleri durumu aciga kavusturmus, ama camur at izi kalsin denir ya, aynen...

http://news.yahoo.com/s/ap/20100322/ap_on_bi_ge/us_runaway_prius_ny

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Mart 23, 2010, 22:36:40 »
Bızımkıde gecen hafta pazar ıtıbarıyle degıstı Toyotadan gelen haberle randevu alıp gıtmıştık..barız sekılde bellı oldu parca eklenmeden once araba hopluyodu frenden cektıgın an ayagını ama sımdı öle bırsey yok fakat yınede azda olsa hıssettırıyo arada bı tutukluk var gıbı.. :S
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #206 : Mart 23, 2010, 22:45:38 »
Hiç şaşırmadım Ahmet.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Nisan 03, 2010, 12:48:39 »
toyota.com.tr den ulaşmak mümkün değil herhalde , gelde bul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Nisan 03, 2010, 13:49:39 »
    Bugünkü Hürriyet gazetesinde okuduğum haberde Toyota Amerikada geri çağırmalara rağmen satışlarını %40 gibi bir değer ile artırmış ve Amerikanın satış birincisi ünvanını elinde tutuyor.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Nisan 09, 2010, 20:53:21 »
ben de gittim yaptırdım sonunda pedalımı.. değişiklik hissediliyor ancak çok bariz değil, çok dikkat etmek lazım..

böyle pedal çok çok çok az sertleşti gibi, ben pedala basarken pedal hafif ittiriyor gibi (zaten ittiriyor evet ama biraz daha çok sanki) bir de çok hızlı geri atıyor pedalı, ben basıp çekince ciddi anlamda daha hızlı geri geliyor pedal..bir de çok az bir boşluk oldu sanki pedalda ama çok derken ciddi anlamda milimetrik bir oynamadan bahsediyorum..

belki bilirsiniz 2009 corollayı kullanırken tüy gibi basarım böyle basmaz tarzında basarım, o yüzden boşluğu farkedebiliyorum..eskiye göre milimetrik daha çok basıyorum eskisi gibi gidiyor...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Ekim 21, 2010, 23:04:46 »

Japon otomobil üreticisi Toyota, fren hidroliğinde kaçak olabileceği gerekçesiyle dünya genelinde 1,5 milyon aracını geri çağıracak.

Şirket yetkililerince yapılan açıklamada, sorun nedeniyle ABD'de 750 bin, Japonya'da 582 bin, Çin'de 60 bin, diğer Asya ülkelerinde 50 bin, Avrupa'da 50 bin ve Avustralya'da ise 30 bin aracın geri çağrılacağı bildirildi.

Açıklamada, pek çok modelin sorun çıkarabilecek bazı parçaların değişimi için geri çağrılacağı vurgulanarak, geri çağırmalardan Lexus RX330, GS300, IS250, IS350, Avalon, Reiz, Alphard ve 4X4 Highlander model araçların etkileneceği ifade edildi.

Şu ana kadar sorunla ilgili herhangi bir kaza bildirilmediği kaydedilen açıklamada, fren hidroliğinden az miktarda sızıntı meydana gelebileceği ve en kötü durumda fren etkinliğinde hafif bir kayıp olabileceği vurgulandı
Cnnturk.com dan alıntıdır..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #211 : Ekim 21, 2010, 23:11:39 »
Hobaa
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #212 : Ekim 21, 2010, 23:18:35 »
geri çağırmalar moda oldu markalr yarışıyor bakalım ne olacak
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #213 : Ekim 21, 2010, 23:21:33 »
geri çağırmayan marka varmı?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #214 : Ekim 21, 2010, 23:25:53 »
yok artık... bu ne ya herkes geri çağırıyor  mercedes,volvo,toyota büyük markalara noluyor acaba... :wacko:
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #215 : Ekim 21, 2010, 23:29:08 »
Bu kaçıncı geri çagırma artık bilmiyorum.Bazı arkadaşlarımız Gm nin toyotayı bitirme taktigi diyor.Büyük ortadogu prpojesi içindede bu var herhalde.Geri çagırmalar şu şekilde:

Toyota 2009 Eylül ayında dünya genelinde yaklaşık 4 milyon aracını, zemin döşemesindeki sorunun gaz pedalının sıkışmasına neden olabileceği gerekçesiyle geri çağırdı.

ABD'deki 2,3 milyon aracını 2010 yılı başında, gaz pedalında teknik problem bulunduğu gerekçesiyle geri çağıran Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda, şubat ayında dünya genelinde araç geri çağırmaları nedeniyle ABD Kongresi'nde özür diledi.

Toyota, nisan ayında ABD hükümetine, araçlarındaki arızalı gaz pedalları sorununu 4 ay geç bildirdiği gerekçesiyle 16,4 milyon dolarlık ceza ödemeyi de kabul etmişti.

Şirket son olarak da geçtiğimiz temmuz ayında, 700 bin adet Avalon, Crown ve Lexus model aracını geri çağırmıştı
ABD ve Kanada'da 2005 ile 2008 yılları arasında satılan Toyota Corolla ve Corolla Matrix model 1,13 milyon aracın geri çağrılacağı belirtildi.

Açıklamada, şirkete, soruna ilişkin en az üç kaza raporunun bildirildiği ifade edildi.

Söz konusu geri çağırma, ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) 2005-2007 yılları arasında satılan 1 milyon 186 bin 448 adet Corolla ve Corolla Matrix model araç hakkında soruşturma başlattığını duyurmasının ardından yapıldı.
geri çağırmayan marka varmı?
Çagırmayan marka varmı derken sizce toyota nın ki biraz fazla olmadımı.Ne yani şimdi bunu toyota iyi marka hatasını kabul ediyor müşterilerini üzmemek için yapıyor diğerleri korkusundan yapamıyor gibi bana basite kaçaçak bir yanıt olurdu.
Sİzce geçmişte araç firmaları geri çagırmaları çok şekilde yaparken toyota hiç yapmıyordu nedense yada biz duymuyorduk.Son zamanlarda bukadar neden arttı.Dünyanın en çok otomobil staan firması toyota zamandan kazanalım fazla araç satalım  derken üretim kalitesi ve yedek parça sağlayıcılarının kontrollerinde üretim aşamalrında bir sıkıntı yaşanıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #216 : Ekim 21, 2010, 23:40:47 »
mühendisler olabilecek diye geri çağırıyorlarmış . Bence helal olsun .
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #217 : Ekim 22, 2010, 00:17:33 »
eskiden kazaların teknik incelemesi bu kadar ayrıntılı yapılmıyordu (yapılamıyordu) şimdi iğneden ipliğe her şeyi araştırıyor adamlar. bunu sadece polis araştırmıyor tabi, rakip firmalar da birbirinin kuyusunu kazma peşindeler, ve karalama yapabilmek için rakiplerinin açığını kolluyorlar.
eee sonuç da bu oluyor doğal olarak. üreticiler kendilerine bağlanabilecek, "üretim hatası" denilebilecek her sorun için geri çağırmalara başladı
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
« Yanıtla #218 : Ekim 22, 2010, 02:51:37 »
hayırlısı bakalım.

bir kez gittim bir daha olurmu bilmem.

olmasaydı iyiydi. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #219 : Ekim 22, 2010, 02:53:52 »
volvo havayastığı açılmıyor diye geri çağırıyormuş. toyotamın pedalının gözünü seveyim.