Bu kaçıncı geri çagırma artık bilmiyorum.Bazı arkadaşlarımız Gm nin toyotayı bitirme taktigi diyor.Büyük ortadogu prpojesi içindede bu var herhalde.Geri çagırmalar şu şekilde:
Toyota 2009 Eylül ayında dünya genelinde yaklaşık 4 milyon aracını, zemin döşemesindeki sorunun gaz pedalının sıkışmasına neden olabileceği gerekçesiyle geri çağırdı.
ABD'deki 2,3 milyon aracını 2010 yılı başında, gaz pedalında teknik problem bulunduğu gerekçesiyle geri çağıran Toyota Motor Başkanı Akio Toyoda, şubat ayında dünya genelinde araç geri çağırmaları nedeniyle ABD Kongresi'nde özür diledi.
Toyota, nisan ayında ABD hükümetine, araçlarındaki arızalı gaz pedalları sorununu 4 ay geç bildirdiği gerekçesiyle 16,4 milyon dolarlık ceza ödemeyi de kabul etmişti.
Şirket son olarak da geçtiğimiz temmuz ayında, 700 bin adet Avalon, Crown ve Lexus model aracını geri çağırmıştı
ABD ve Kanada'da 2005 ile 2008 yılları arasında satılan Toyota Corolla ve Corolla Matrix model 1,13 milyon aracın geri çağrılacağı belirtildi.
Açıklamada, şirkete, soruna ilişkin en az üç kaza raporunun bildirildiği ifade edildi.
Söz konusu geri çağırma, ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) 2005-2007 yılları arasında satılan 1 milyon 186 bin 448 adet Corolla ve Corolla Matrix model araç hakkında soruşturma başlattığını duyurmasının ardından yapıldı.
geri çağırmayan marka varmı?
Çagırmayan marka varmı derken sizce toyota nın ki biraz fazla olmadımı.Ne yani şimdi bunu toyota iyi marka hatasını kabul ediyor müşterilerini üzmemek için yapıyor diğerleri korkusundan yapamıyor gibi bana basite kaçaçak bir yanıt olurdu.
Sİzce geçmişte araç firmaları geri çagırmaları çok şekilde yaparken toyota hiç yapmıyordu nedense yada biz duymuyorduk.Son zamanlarda bukadar neden arttı.Dünyanın en çok otomobil staan firması toyota zamandan kazanalım fazla araç satalım derken üretim kalitesi ve yedek parça sağlayıcılarının kontrollerinde üretim aşamalrında bir sıkıntı yaşanıyor.