Gönderen Konu: Triger Setim Değişti Kafam Dinç  (Okunma sayısı 11772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Triger Setim Değişti Kafam Dinç
« Yanıtla #60 : Şubat 28, 2010, 13:24:52 »
Burada triger zincirinden bahsediliyor.Triger kayışından değil..sizin araç kayış sistemi olduğu için km dolunca değiştirmeniz önerilir..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 28, 2010, 13:24:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Şubat 28, 2010, 14:24:05 »
Burada triger zincirinden bahsediliyor.Triger kayışından değil..sizin araç kayış sistemi olduğu için km dolunca değiştirmeniz önerilir..
Triger zinciri muhabbeti daha yeni açıldı. Konunun tamamını okumanızı öneririm. Konunun yüzde 90 ında kayış koparsa motora zarar gelirmi diye tartışıldı. Zaten zincirin sadece bakımı var. Kopma gibi bir sorunu yok. 3. sayfanın yarısında ve sizinle başladı triger zinciri.

Sedat bey, bilgilere göre sizin motorda da non-interference özelliği var. Yani kayış koparsa motora bir zarar gelmez ama yinede zamanında değişmesi gerekir. Kayış bitmişmi bitmemişmi diye merak ediyosanız sürekli gittiğiniz bi tamirci varsa orda baktırabilirsiniz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Şubat 28, 2010, 18:19:43 »
Yalnızca 4A motorlu Corolla'lar. Yani 1.6 efsanevi motorlar) bu cevaptaki kastın türkiyedeki 92-98- model 1.6 olan motorlarmı yani benim 98 corolla 1.6 16.walf triger kopsa zarar vermez mi motora 53 km oldu deişeli yakında yenileyecem kayıcı ama hala korkuluyum km gelmeden koparsa diye saygılar ustacım
daha önce yazdığım gibi daha doğrusu siteden aynen yaptığım alıntıda görüldüğü gibi triger kayışı olan her motor non-interference dir ve motor zarar görmez. ha ben bu siteye güvenip triger kayışımın zamanını geçirirmiyim, asla geçirmem. size de zamanında değiştirmenizi öneririm.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #63 : Şubat 28, 2010, 18:28:08 »
Triger zinciri muhabbeti daha yeni açıldı. Konunun tamamını okumanızı öneririm. Konunun yüzde 90 ında kayış koparsa motora zarar gelirmi diye tartışıldı. Zaten zincirin sadece bakımı var. Kopma gibi bir sorunu yok. 3. sayfanın yarısında ve sizinle başladı triger zinciri.

Sedat bey, bilgilere göre sizin motorda da non-interference özelliği var. Yani kayış koparsa motora bir zarar gelmez ama yinede zamanında değişmesi gerekir. Kayış bitmişmi bitmemişmi diye merak ediyosanız sürekli gittiğiniz bi tamirci varsa orda baktırabilirsiniz. :)
Burada derken bu açılan konuyu değil ,3.sayfada verdiğim linkle alakalı konuyu kastetmiştim.
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)