Gönderen Konu: Triger Setim Değişti Kafam Dinç  (Okunma sayısı 11619 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Triger Setim Değişti Kafam Dinç
« Yanıtla #40 : Şubat 16, 2010, 20:27:53 »
mesela efsane ile 99 corolla arasında daha çok fark var bence

Dogru, motoru farkli bir kere.Dokme demirden aluminyuma gecilmis, motor hafiflemis. Motor sistemi degismis, vvt-i gelmis...
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 16, 2010, 20:27:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 16, 2010, 23:51:27 »
...aynen öyle... zaten bilmeyen bir adamı getir, coronanın son modeliyle avensisin ilk modelini markaları kapatarak incelet. büyük çoğunluk birbirinin devamı olduğunu söyleyecektir. mesela efsane ile 99 corolla arasında daha çok fark var bence
Aslında evet konu dışına çıkıyoruz ama corona'daki isim değşikliğinin nedeni gayet açık. Küçük kardeşinin ismine aşırı derece benzeyen bir ismi var ve karışıyor. Aslında corona ismi daha eski fakat ticari açıdan corolla daha önemli olduğu için (peynir ekmek gibi satılıyor) onun ismini değiştirmek mümkün değil. Carina aslında farklı bir serinin adı fakat her halde pazarlama taktiği gereği bir sonraki ihraç malı corona'yı bu isimle çıkarıyorlar.

Sonrasında da hazırlıkları tamamlayıp Avensis ismi lanse ediliyor. Bu seri aslında teknolojik olarak çok istikrarlı. Değişim'den çok var olanı geliştirmek biçiminde devam ediyor. Baştan dikkat edilseydi serinin tamamı aynı ismi alabilirdi.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 17, 2010, 01:04:42 »
Dogru, motoru farkli bir kere.Dokme demirden aluminyuma gecilmis, motor hafiflemis. Motor sistemi degismis, vvt-i gelmis...
yalnışınız var ahmet bey, blok aluminyum mu bilemem ama 99 corolla da vvt-i yok...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Şubat 17, 2010, 02:26:09 »
1ZZ-FE motorlari 1998 modelden itibaren Corolla'ya uygulanmaya baslandi diye biliyorum, Murat kardes.Blok da aluminyum.
1ZZ-FE motorlari vvt-i degil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 17, 2010, 08:06:17 »
vvt-i motorlar uzun farla başladı. 99 daki yuvarlak farda vvt-i yok diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim. burada en doğru bilgiyi o araca sahip olanlar verecektir muhakkak. bence bi önemi de yok. benim orada anlatmak istediğim dış görünüm benzerliği idi zaten. kaputun altı değil...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #45 : Şubat 17, 2010, 17:00:27 »
99 yuvarlak farda (benim araç) vvti motor yok. 4E-FE motor. Ama benimkinden sonrakilerde (farlar ovalimsi olan :) ) onlarda vvti var. 98 kasa zaten düz farlı kasalardan..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 17, 2010, 17:13:03 »
teşekkür ediyoruz batuhan kardeş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Şubat 17, 2010, 17:14:17 »
teşekkür ediyoruz batuhan kardeş...
Rica ederiz.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Şubat 17, 2010, 17:16:47 »
Demek Turkiye'de 1ZZ-FE motor kullanimi bir iki sene daha sonra basladi.Yukarida resmini ekledigim arac 1998 model.
Murat gibi ben de tesekkur ediyorum aydinlatma icin Batuhan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #49 : Şubat 17, 2010, 19:24:33 »
Demek Turkiye'de 1ZZ-FE motor kullanimi bir iki sene daha sonra basladi.Yukarida resmini ekledigim arac 1998 model.
Murat gibi ben de tesekkur ediyorum aydinlatma icin Batuhan :)
Rica ederim görevimiz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 17, 2010, 23:48:45 »
Murat bey çok merak ettim arkadaşınıza Dörtnalı öneriyorsunuz kendiniz başka yere gidiyorsunuz sebebi nedir acaba :?
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Şubat 18, 2010, 00:02:07 »
toyota  nataş otomotivi aradım 2006 model avensis im var bunun triger, kayış mı zincir mi diye sordum, zincir dediler     100.000 km bakımı varmış arabam şimdilik 45.000 de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Şubat 18, 2010, 08:15:53 »
Murat bey çok merak ettim arkadaşınıza Dörtnalı öneriyorsunuz kendiniz başka yere gidiyorsunuz sebebi nedir acaba :?
çok haklısın. arabamın önceki sahibinin etkisinde kaldım biraz. herkes hata yapabilir. ama bişey demenize gerek yok anladım hatamı bir ay kadar önce. plakalıklar da maziden kalma. benim zamanımda takılmadı...
zaten siz de biliyorsunuz dörtnalı tavsiye ettiğimi. hatamı anlamamış olsam diğer yeri tavsiye ederdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #53 : Şubat 18, 2010, 16:51:49 »
Arkadaşlar toyotanın sitesinden triger zinciriyle ilgili çok net bilgiler buldum..Sizlerle paylaşmak istedim..
http://www.toyota.com.tr/turkey-local/filo_avantaj.aspx
"Triger zinciri" başlığının 3. maddesinde aynen şöyle diyor:
Toyota da kullanılan triger zincirinin kopma riski ise hemen hemen "0"dır.
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 18, 2010, 17:03:17 »
diğer markalarla kıyaslamış sanırım. sadece kırıkkalede bir usta bana non-ınterference motor tipinin varlığından bahsetti. bazı motorlar dedi zarar görmüyormuş. ama senin motorun ondan mı bilemem dedi. başka hiçbir usta adını bile anmıyor bu tip motorların. internette türkçe sitelerin hiçbiri bahsetmiyor, yabancı sitelerde bulabiliyoruz o da nadiren. inşallah kimsenin başına hasarlı bir tecrübe gelmeden herkes hasarsız tecrübelerini paylaşırsa biz de art niyetli ustalardan kurtuluruz bir nebze...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #55 : Şubat 18, 2010, 17:06:17 »
Benim araba 200.000 km de ..Linkte verdiğim yazıyı okuyunca baya rahatladım..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Şubat 18, 2010, 17:28:36 »
Zincir varsa rahat olabilirsiniz. Motor yapılırken değişmesi tavsiye ediliyor o kadar. Diğer markalarınki de sağlamdır. Şimdiki yeni nesil zincirlerde kopma riski yok denecek kadar az.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #57 : Şubat 18, 2010, 17:41:48 »
Zincir varsa rahat olabilirsiniz. Motor yapılırken değişmesi tavsiye ediliyor o kadar. Diğer markalarınki de sağlamdır. Şimdiki yeni nesil zincirlerde kopma riski yok denecek kadar az.
Evet arabamın trigeri zincirli..Bilgileriniz için teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • t-sport
« Yanıtla #58 : Şubat 20, 2010, 10:06:25 »
Arkadaşlar toyotanın sitesinden triger zinciriyle ilgili çok net bilgiler buldum..Sizlerle paylaşmak istedim..
http://www.toyota.com.tr/turkey-local/filo_avantaj.aspx
"Triger zinciri" başlığının 3. maddesinde aynen şöyle diyor:
Toyota da kullanılan triger zincirinin kopma riski ise hemen hemen "0"dır.
ne güzel şeyler yazmışlar. insanın içi açılıyor okudukça. :)
bundan sonra toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Azla mutluluk çokla didişmekten iyidir (Denis Dide
« Yanıtla #59 : Şubat 28, 2010, 13:13:07 »
Yalnızca 4A motorlu Corolla'lar. Yani 1.6 efsanevi motorlar) bu cevaptaki kastın türkiyedeki 92-98- model 1.6 olan motorlarmı yani benim 98 corolla 1.6 16.walf triger kopsa zarar vermez mi motora 53 km oldu deişeli yakında yenileyecem kayıcı ama hala korkuluyum km gelmeden koparsa diye saygılar ustacım