0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kesin olarak bildiğim 1993-1998 Corolla,ların motorları triger kayışı kopsa da sizi yolda bırakmaktan başka kesinlikle motora bir hasar vermez.Türkiye'de satılan bütün Corollalar diyeceğim ama emin değilim. Ergün söylesin bir zahmet...
Ben buldum. Toyota'nın ürettiği interferanslı motorlar sadece:1.5L Tercel, 2.4L Pickup, 1.8L Camry, 1.8 Corolla. Bunların dışında kalan tüm motorlar non-interferans imiş. (Yani subap eğme sorunu yok) Kaynak: http://www.aa1car.com/library/2003/us70343.htmAynı kaynak honda kullanıcılarının bu konuda bu kadar şanslı olmadığını söylüyor.
Gene hondaya laf sokuşturmuşsun, Hani nerde japon kardeşliği....
"Other manufacturers, such as Toyota, use a mix: timing chains on their interference engines and timing belts on their non-interference engines.": "Toyota girişimli motorlarında zincir, girişimsiz motorlarında kayış kullanıyor."olayı özetlemiş ve bitirmiş... sitemi; http://en.wikipedia.org/wiki/Interference_Engines
arkadaşlar bişey buldum aynen kopyala yapıştır yapıyorum. "Other manufacturers, such as Toyota, use a mix: timing chains on their interference engines and timing belts on their non-interference engines."benim anladığım kadarıyla bu cümlede özetle şöyle diyor: "Toyota girişimli motorlarında zincir, girişimsiz motorlarında kayış kullanıyor."olayı özetlemiş ve bitirmiş... sitemi; http://en.wikipedia.org/wiki/Interference_Engineskötü niyetli tüm ustaların kulaklarını çınlatıyorum...
Ya arkadaşlar muhabbet illa trigeri kopartmaya gitmiş. Niye kopartıyoruz ki. Vakti geldiğinde değiştirelim olsun bitsin. Ha şunu da söyleyeyim. Kopunca bir sorun çıkarmaz deyince öyle kullanılacak değil araba. Mutlaka yaptırılacak. Diğer markalarda kayış koptumu epey masraf çıkarsa toyotada az masraf çıkar.Kayışı koparıp gitmek söz konusu değil zaten.
Bilenle bilmeyen bir olur mu..Kopartsan da kopartmasan da, bil..
Yani E11 kasa 1.3 corolla non-interans ? Eğer böyleyse içim bayaa bi rahatlicak )
arkadaşlar bugün arabanın genel bakımını yaptırmaya gittim.alt salıncak fişekleri,z rotlar,ön ve arkan fren balataları,direksiyon yağı değişti.triger ve V kayışını da değiştirelim dedik.iyikide değiştirme kararı almışız.triger kayışı epey bir boşluktaydı.gergi tam germiyormuş.araba rolantide çalışırken arada sırada gıyy diye ses vardı.o sesin triger kayışının gergi rulmanı ve diğer rulmandan olduğunu öğrendik.yeni kayışları taktık işi bitirdik.çalıştırdık arabayı test sürüşüne çıktık motor sesinde acayip bir azalma farkettik.neyse ustayla helalleşip çıktık yola.yaklaşık 3 km gittikten sonra ortalama hızım 40-50 arası araba vitesteyken stop etti.boşa alıp sağa çektim.marş basarken gıyyy diye bir ses geldi sanki marş motoru dişli sıyırmış gibi.hemen ustayı çağırdım.inceledi ve triger kayışında bir anormallik var dedi.sanayiye çektik arabayı tekrar.triger kayışını sökmeye başladık,korkumuz acaba sibopları eğmişmidir oldu.servisini aradık anlattık böyle böyle oldu diye.93 corona da avensis motoru var sibopları kolay kolay zarar vermez ama nette bişi diyemeyiz dediler.söktük kayışı baktık triger kayışının arasında bir plastik parça.kayışın bir bölümünü yırttırarak diş atlatmış(usta sente dedi).triger kayışının üstünde bulunan plastik kapağın iç tarafında lastik bir conta var zamanla soğuk sıcak görerek özelliğini yitirmiş kemik gibi olmuş.o lastikten kopan yaklaşık 1 cm uzunluğundaki o plastik buna neden olmuş.yeni bir kayış aldık taktık.arabayı çalıştırdık bir sorun yok.şıkır şıkır işliyor sistem.inanırmısınız ecel terleri döktük.daha önce ya bu forum sitesinden yada başka bir siteden bir konu okumuştum.corona larda triger kayışının kopması siboplara zarar vermez diye.bugün denemiş olduk zarar vermediğini.
İyi hoş da "corona'da avensis motoru var" lafı bana ters geldi. "İngilizler de Amerikanca konuşuyorlar" demek gibi..