Gönderen Konu: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi  (Okunma sayısı 37864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
son 1-2 haftadır araçın kontağını çevirip ABS lambası söndükden marşa basıyorum,devamında ABS lambası 1-2 saniyeliğine yanıp sönüyor,ilk olduğunda sabahları afyon patlamadığından yoksa direk aracı çalıştırdım mı? şüphesi olmuştu :) fakat bu durum hergün yaşanılan bir durum değilde son 2 haftada 3 kere yaşadığım bir sorun haline geldi,sizce bu sorun haline getirilmeli mi? yani sıkıntıya yol açacak bir durummudur? mantıken evet gözüksede kendi piskolojimi ona göre hazırlayacağım :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi
« Yanıtla #1 : Ocak 14, 2010, 21:58:26 »
Abs ışıgı söndükten sonra marşa bastıgınızda abs ışıgı yanıp kısa süre sönüyor yanlıs hatırlamıyorsam..Eger  sönmese sorun  vardır..sabah bakarım tekrara ama..Tamda emin değilim..Balatalarınız azalmış olabilir mi acaba..Balatalar azaldıkça fren hidroligide azalıyor teikliyordur belki..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 14, 2010, 22:14:58 »
Balatalarınız azalmış olabilir mi acaba..Balatalar azaldıkça fren hidroligide azalıyor tetikliyordur belki..
Bu durumda yalnızca el fren uyarı lambası yanar. Abs lambasını yakmaz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2010, 22:19:26 »
Tam emin değilim,marşa basarken abs yanıp söner gibi oluyor yanlıs hatırlamıyorsam..çalıştıktan sonra herhangi br uyarı ışıgı yanmıyor ama..Göstergede uyarı yok.Bir anormallik gözükmüyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 15, 2010, 10:06:14 »
Tam emin değilim,marşa basarken abs yanıp söner gibi oluyor yanlıs hatırlamıyorsam..çalıştıktan sonra herhangi br uyarı ışıgı yanmıyor ama..Göstergede uyarı yok.Bir anormallik gözükmüyor..

bugüne kadar araçda dikkat ettiğim taraflardan biri budur; kontak çeviriminde ABS yanıp söndükten sonra marşa basıyorum ve 2 hafta öncesine kadar motor çalıştıkdan sonra tekrar ABS nin yanıp-söndüğüne denk gelmemiştim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 15, 2010, 10:22:10 »
fren hidroliğimin azaldığını biliyorum yani yarının çok az altında,minimum seviyelerinde değil, tamamen değiştirmek için üzerine ilave yapmıyorum...bu anlamda  balatalarım da azaldı  ikisini bir değiştireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 15, 2010, 21:04:06 »
muhammet bey bugün kendi aracımda abs ışıgı söndükten sonra marş yaptığımda Abs ışıgı yanmadı..Ama sizin dediğiniz olay benimde başıma gelmişti.Bir ara abs ışıgı söndükten sonra marş yaptıgımda abs uyarısı kısa süreli göstergede yanıp sönüyordu.Kendiliğinden geçti.Şuan marşa basarlen ve sonrasında herhangi bir ışık yok..Fen hidroliginizi ve balatalar değiştikten sonra ne olacak..Serviste yapacagınız değişim size 350 tl ye mal olacak.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 15, 2010, 21:08:17 »
fren ABS ihmale gelmez, bir an önce baktırmalısın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 15, 2010, 21:14:05 »
tuncay beyin de dedigi gibi  balataların ve yagın degişmesinden sonra büyük bi ihtimal yabmaz
bide havalar sogudu   ondan da olur dicem   benim başıma kar yagdı zaman aynı olay gelmişti çnki
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 15, 2010, 21:19:23 »
Kemal abi bendede birara olmustu..Sonra kendiliginden geçti..Işık söndükten sonra marşa basıyon ışık yanıp sönüyor sonra ışık yanmıyor ama.Şuan öytle bisey yok söndükten sonra marşa bastıgında veya sonrasın abs uyarı ışıgı yanmıyor.
Soğuk havayla alakası yok benim başıma ekim kasım gib geldiydi..Akü zayıf olması yapabilirmi diyeecem.Marşta zorlandıgından dolayı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2010, 06:41:05 »
konrol ettirmekte yarar var, ihmale gelmez bu olay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2010, 12:33:48 »
  Balataları ve fren hidroliğini değiştirirken Abs. aparatlarınıda itina ile temizlet Muhammet. Gözün önündeki pisliklerde böyle sorun yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2010, 17:25:47 »
bu konuda aynı problemi bende yaşıyorum.  dışarda ki hava + 4 veya 5 civarında veya daha altında soğuk olunca marşa basınca abs ikaz lambası 2 saniye kadar yanıp sönüyor. geçen sene arabayı toyota servise götürdüm hatta bir gün boyunca serviste kaldı fakat elemanlar bir çözüm bulamadı. benim araç mmt şanzıman bu problemi sadece yukarda belirttiğim gibi kış aylarında yaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2010, 17:35:40 »
Benim arabada da marşa basarken ABS lambası kısa süreliğine yanıp sönüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 16, 2010, 21:19:06 »
marşa basarken yanması bi problem degil önder kardeşim zate
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2010, 09:37:19 »
muhammet bey bugün kendi aracımda abs ışıgı söndükten sonra marş yaptığımda Abs ışıgı yanmadı..Ama sizin dediğiniz olay benimde başıma gelmişti.Bir ara abs ışıgı söndükten sonra marş yaptıgımda abs uyarısı kısa süreli göstergede yanıp sönüyordu.Kendiliğinden geçti.Şuan marşa basarlen ve sonrasında herhangi bir ışık yok..Fen hidroliginizi ve balatalar değiştikten sonra ne olacak..Serviste yapacagınız değişim size 350 tl ye mal olacak.

araç 37.000 km oldu,artık servis bakımına gittiğimde baktrıcam diyeceğim ama o güne kadar sıkıntı oluşturmasa,40.000 km biraz ağır bakım olacak tuncay,sanırım 350,00x2 gibi bir rakamı buluruz :)

kemal abi devamı oldukca insanda rahatsızlık da oluyor ama dediğin gibi güvenlik anlamındaki önceliği daha önemli.teşekkür

Balataları ve fren hidroliğini değiştirirken Abs. aparatlarınıda itina ile temizlet Muhammet. Gözün önündeki pisliklerde böyle sorun yapabilir.

hakan hocam bu bilgiyi  göz ardı etmemeye çalışıcam.teşekkür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 18, 2010, 09:44:03 »
bu konuda aynı problemi bende yaşıyorum.  dışarda ki hava + 4 veya 5 civarında veya daha altında soğuk olunca marşa basınca abs ikaz lambası 2 saniye kadar yanıp sönüyor. geçen sene arabayı toyota servise götürdüm hatta bir gün boyunca serviste kaldı fakat elemanlar bir çözüm bulamadı. benim araç mmt şanzıman bu problemi sadece yukarda belirttiğim gibi kış aylarında yaşıyorum.

dediğine bende ilk başta katılıyordum yani soğuk havalarda bu şekilde oluyordu,hafta sonu bile bunu yaşadım-ki çok çok da bi soğuk yoktu... bir de yücel sendeki problem her marşa basışından sonramı oluyordu ya da arada bir mi? peki servisin bunu bulamamasında ki gerekçe neydi? tatminkar bilgi alabildin mi?

marşa basarken yanması bi problem degil önder kardeşim zate

+1
bu olması gereken :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Ocak 19, 2010, 14:57:54 »

Benim aracım da 2006 Corolla HB MMT. Aynı durum bende de mevcut. Fren balatalarım yeni, hidrolik eksiğim olduğunu sanmıyorum çünkü yakın zamanda servise kontrol etmelerini söylemiştim.
Gözlemlerim sonucunda şunu gördüm, ABS ışığının aracı çalıştırdıktan sonra tekrar yanıp sönmesi motor soğukken oluyor. Ayrıca soğuk havalarda ve sabah ilk çalıştırmada olma olasılığı daha yüksek. Eğer dikkat ederseniz siz de hava-motor sıcaklığının etkili olduğunu gözlemlersiniz.
Bunun nedenini tam bilemiyorum ancak tahminen düşük sıcaklıkta hacmen azalan hidrolik yağı veya varsa bu sistemdeki başka bir sıvıdan kaynaklanıyor olabilir.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 19, 2010, 22:20:22 »
Muhammet hocam 40 bin bakımı 350 tl tutuyor.Eger buna balatada eklerseniz dediğiniz gibi 350daha eklemeniz gerekiyor..Balata değişimini 100 tl gibi işçilik alınıyor herhalde...Ancak siz balataları ve yag filtresi hava filtresini bujileri servisten alıp dışarda taktırırsanız  enaz 200 tl cebinizde kalır.40 bin agır bakım diye gecen bakımda agır geçiriyolar faturaya..Buji polen hava yağ filtresi fren hidroligi falanda değişiyor..
Ama servise girdiginizde her bakımın malıyetı avr..O bakım diye değilde sadece yag değişimi oldugunda daha ucuza mal aluyor..

Ab s ışıgının marşa basaraken kısa süreli yanmasıda arkadaşların dediğigi gibi çok soguk havalarda olabilir.Bendede kısa süreli olmustu.Ama işinilginc yanı hava soukta değildi.Şuan sogudu olmuyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 19, 2010, 22:33:12 »
soguk havalarda yapabilir kafanıza takmayın elektronik devreler sogukta salaklaşalabiliyor :)