0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Muhammet hocam 40 bin bakımı 350 tl tutuyor.Eger buna balatada eklerseniz dediğiniz gibi 350daha eklemeniz gerekiyor..Balata değişimini 100 tl gibi işçilik alınıyor herhalde...Ancak siz balataları ve yag filtresi hava filtresini bujileri servisten alıp dışarda taktırırsanız enaz 200 tl cebinizde kalır.40 bin agır bakım diye gecen bakımda agır geçiriyolar faturaya..Buji polen hava yağ filtresi fren hidroligi falanda değişiyor..Ama servise girdiginizde her bakımın malıyetı avr..O bakım diye değilde sadece yag değişimi oldugunda daha ucuza mal aluyor..Ab s ışıgının marşa basaraken kısa süreli yanmasıda arkadaşların dediğigi gibi çok soguk havalarda olabilir.Bendede kısa süreli olmustu.Ama işinilginc yanı hava soukta değildi.Şuan sogudu olmuyor..
soguk havalarda yapabilir kafanıza takmayın elektronik devreler sogukta salaklaşalabiliyor
kış günlerinin istanbulda etkin oldugu 3-4 gün boyunca şu abs ikaz lambası yeniden devreye girmeye başladı. marşa basmadan önce sönmesini bekleyip ondan sonra marşa basıyorum. 2-3 saniye tekrar yanıp sönüyor. perşembe günü 60.000 km bakımı için servise gidecegim. orda tekrar araştıracagım. işin garibi geçen sene servis ustaları bu konuda bilgisi olsaydı mutlaka açıklarlardı. bakalım bu sene ne diyecekler.
arkadaşlar bu sorun bende de var. ve eminim akü zayıf olduğu için oluyor. kış aylarına ve soğuk günlere denk gelmesi tesadüf değil çünkü soğukta akü tepkimesi az olur ve akü daha zayıf olur. abs beyni gerilim azaldığı anda kendini resetliyor ve motor çalışıp gerilimi normal alınca tekrar faal oluyor.
Muhammetabikendliğinden geçer..Merak etmeyin bakın hemen hemen bütün corolla hb lerde kısa sürelide olsa bazen oluyor.Akü nün tam beslememesi olabilir.ÇÜnkü benim akümde 2007 de değişmişti..Ayrıca balataları servisten mi aldınız..230 250 tl gibi bir fiyat istiyolar.Benim balatalarda 35 bini doldurdu artık değişimi yaklaşıyor galiba..Pardon unuttum muhammet abi toyota baskılı balatalarını hediye etmek istersen kabul edebilirim abi..
Muhammet abi , akü bence bu sorunu yapmaz bende aküyü 2 ay önce değiştirdim ve akü bitmek üzerkeynde bunu yapmıyordu, bu sabahta senin bu konun aklıma geldi ve +1 derece sıcaklıkta aracımı çalışıtırırken özellikle dikkat ettim ABS ışığı yanmıyor bende aracı çalıştırınca
Muhammaet bey selamlar .bende 2005 terra hb corollamda aynı sorunla karşılaşıyorum,geçen hafta akşam işten çıktım 1 km gitmeden abs ışığı m kontaktan sonra sönmemişti yola böyle çıkmıştım.hız göstergesi yakıt göstergesi sapıttı. kontağı aç kapa yaptım düzeldi.akümün zayıf oldunu ustam bakımda söylemişti sizin sorunda bundan olabilir
ABS lambasının sürekli yanması sizde farklı bir problem olduğunu göstermektedir.gerçi düzeldi ise sıkıntı yok demektir.
Ersin Bey'in anlattığı farklı bir durum ama bu sıralar ABS lambanız sıkça yanabilir kar ve buzlanmadan dolayı... Tekerlek patinaja düşünce öndeki tekerleklerle arkadaki tekerlekler arasındaki hız farkı Abs beyni tarafından arıza olarak algılanıyor. Bu yüzden Abs lambasını bir müddet yakar. İşin en çok bizi ilgilendiren tarafı ABS lambası yanığı müddet içinde abs devre dışı kalır. Yani abs'siz bir araç gibi kullanmak durumunda kalırız. Özellikle de kaygan zeminlerde bu ışığı yakmamaya dikkat edelim yoksa MAAZALLAH istenmedik sonuçlar çıkabilir ortaya...
son 1-2 haftadır araçın kontağını çevirip ABS lambası söndükden marşa basıyorum,devamında ABS lambası 1-2 saniyeliğine yanıp sönüyor,ilk olduğunda sabahları afyon patlamadığından yoksa direk aracı çalıştırdım mı? şüphesi olmuştu fakat bu durum hergün yaşanılan bir durum değilde son 2 haftada 3 kere yaşadığım bir sorun haline geldi,sizce bu sorun haline getirilmeli mi? yani sıkıntıya yol açacak bir durummudur? mantıken evet gözüksede kendi piskolojimi ona göre hazırlayacağım