Gönderen Konu: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi  (Okunma sayısı 37867 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi
« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2010, 23:13:12 »
kış günlerinin istanbulda etkin oldugu 3-4 gün boyunca şu abs ikaz lambası yeniden devreye girmeye başladı. marşa basmadan önce sönmesini bekleyip ondan sonra marşa basıyorum. 2-3 saniye tekrar yanıp sönüyor. perşembe günü 60.000 km bakımı için servise gidecegim. orda tekrar araştıracagım. işin garibi geçen sene servis ustaları bu konuda bilgisi olsaydı mutlaka açıklarlardı. bakalım bu sene ne diyecekler.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 19, 2010, 23:13:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 20, 2010, 04:21:25 »
arkadaşlar bu sorun bende de var. ve eminim akü zayıf olduğu için oluyor. kış aylarına ve soğuk günlere denk gelmesi tesadüf değil çünkü soğukta akü tepkimesi az olur ve akü daha zayıf olur. abs beyni gerilim azaldığı anda kendini resetliyor ve motor çalışıp gerilimi normal alınca tekrar faal oluyor.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 20, 2010, 09:31:53 »
Muhammet hocam 40 bin bakımı 350 tl tutuyor.Eger buna balatada eklerseniz dediğiniz gibi 350daha eklemeniz gerekiyor..Balata değişimini 100 tl gibi işçilik alınıyor herhalde...Ancak siz balataları ve yag filtresi hava filtresini bujileri servisten alıp dışarda taktırırsanız  enaz 200 tl cebinizde kalır.40 bin agır bakım diye gecen bakımda agır geçiriyolar faturaya..Buji polen hava yağ filtresi fren hidroligi falanda değişiyor..
Ama servise girdiginizde her bakımın malıyetı avr..O bakım diye değilde sadece yag değişimi oldugunda daha ucuza mal aluyor..

Ab s ışıgının marşa basaraken kısa süreli yanmasıda arkadaşların dediğigi gibi çok soguk havalarda olabilir.Bendede kısa süreli olmustu.Ama işinilginc yanı hava soukta değildi.Şuan sogudu olmuyor..

orjinal toyota baskılı balatalarım var :)bakımdan sonra onları ayrı yerde taktırıcam zaten, yağ filtresi hariç hava-poleni daha önce takmıştım...

şimdi soğuk havalarda yapmıyor dedin, işte bende onu anlatmaya çalışıyorum :) geçenlerde hava 8-9 dereceyi gösterirken bile bu ışığın yanması enteresan oldu... kesenin ağzını açarak toyota gedizlere gitmek şart oldu artık...

soguk havalarda yapabilir kafanıza takmayın elektronik devreler sogukta salaklaşalabiliyor :)

sıcak-soğuk derken kafası iyice karıştı zaten :)bunu sürekli yapmaması insanı tuhaflaştırıyor.

kış günlerinin istanbulda etkin oldugu 3-4 gün boyunca şu abs ikaz lambası yeniden devreye girmeye başladı. marşa basmadan önce sönmesini bekleyip ondan sonra marşa basıyorum. 2-3 saniye tekrar yanıp sönüyor. perşembe günü 60.000 km bakımı için servise gidecegim. orda tekrar araştıracagım. işin garibi geçen sene servis ustaları bu konuda bilgisi olsaydı mutlaka açıklarlardı. bakalım bu sene ne diyecekler.

acaba diyorum bakım zamanı gelmeye başlayınca mı? bu yanmaya başlıyor :)

arkadaşlar bu sorun bende de var. ve eminim akü zayıf olduğu için oluyor. kış aylarına ve soğuk günlere denk gelmesi tesadüf değil çünkü soğukta akü tepkimesi az olur ve akü daha zayıf olur. abs beyni gerilim azaldığı anda kendini resetliyor ve motor çalışıp gerilimi normal alınca tekrar faal oluyor.

akümün zayıf olduğunu da düşünüyorum,2 senedir üzerinde,dediğiniz mantıklıda geliyor,bugün servisi arayıp soracağım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 20, 2010, 14:56:15 »
Muhammetabikendliğinden geçer..Merak etmeyin bakın hemen hemen bütün corolla hb lerde kısa sürelide olsa bazen oluyor.Akü nün tam beslememesi olabilir.ÇÜnkü benim akümde 2007 de değişmişti..Ayrıca balataları servisten mi aldınız..230 250 tl gibi bir fiyat istiyolar.Benim balatalarda 35 bini doldurdu artık değişimi yaklaşıyor galiba..
Pardon unuttum muhammet abi toyota baskılı balatalarını hediye etmek istersen kabul edebilirim abi.. ::) ::)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Ocak 20, 2010, 15:31:22 »
Muhammetabikendliğinden geçer..Merak etmeyin bakın hemen hemen bütün corolla hb lerde kısa sürelide olsa bazen oluyor.Akü nün tam beslememesi olabilir.ÇÜnkü benim akümde 2007 de değişmişti..Ayrıca balataları servisten mi aldınız..230 250 tl gibi bir fiyat istiyolar.Benim balatalarda 35 bini doldurdu artık değişimi yaklaşıyor galiba..
Pardon unuttum muhammet abi toyota baskılı balatalarını hediye etmek istersen kabul edebilirim abi.. ::) ::)

ABS lambası için bi çok kişide oluyor sanırım, yinede bi servise tel.edeyim, olduğu kadar diyelim artık

canın sağolsun tuncay lafı mı olur vereyim :)
balataları servisden almadım ve bilmiyorum o şekilde balata varmı servislerde, bacanak servisde çalışıyor sağolsun eline düşeş sıfır düşmüşmü ne olmuş,al senin araca takarız dedi... yani öyle geldi duruyor işte :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ocak 21, 2010, 12:06:05 »
az önce servisi aradım durumu izah ettim; soğuklardan yapabiliyor olabilirmi dedim karşı taraf soğukla bir alakası yok,sadece bilgisayara bağlanıp güncelleme bilgilerine bakılabilir dedi. yolda giderken yanmıyorsa ABS şuan için sorun teşkil etmez zaten ABS nizin çalışmaması söz konusu değil sanırım dedi. tabii böyle bişey yok ama 40.000 bakımında kesinlikle gösterin denildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Ocak 21, 2010, 12:10:27 »

tuncay servisle konuştum 40.000 bakım için ön balata hariç 610 tl dedi, balata ekstradan 140+40işçilik 180 tl denildi resmen bi teklik eder bu,artı abs ikaz lambası için aküde değişebilir denildi...hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 21, 2010, 12:46:37 »
Muhammet abi , akü bence bu sorunu yapmaz bende aküyü 2 ay önce değiştirdim ve akü bitmek üzerkeynde bunu yapmıyordu, bu sabahta senin bu konun aklıma geldi ve +1 derece sıcaklıkta aracımı çalışıtırırken özellikle dikkat ettim ABS ışığı yanmıyor bende aracı çalıştırınca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ocak 21, 2010, 13:01:03 »
Muhammet abi , akü bence bu sorunu yapmaz bende aküyü 2 ay önce değiştirdim ve akü bitmek üzerkeynde bunu yapmıyordu, bu sabahta senin bu konun aklıma geldi ve +1 derece sıcaklıkta aracımı çalışıtırırken özellikle dikkat ettim ABS ışığı yanmıyor bende aracı çalıştırınca

dediğin doğrudur mesut ama baktığımda bu sorunu yaşayanda çok, umarım sorun teşkil edecek sıkıntı oluşturmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ocak 23, 2010, 18:44:15 »
arkadaşlar konu hakkında biraz geçte olsa en son elde ettiğim bilgilerimi paylaşayım.
geçen perşembe günü arabamı 60.000 km bakımı için toyota yetkili servise götürdüğümde ordaki yetkili ile abs konusunu paylaştım. arkadaş bana dedi ki soğuk havalarda araçta bulunan elektronik devrelerin kendini kontrol etmesi 3-4 saniye geçikebilir. onun için ilk kontağı çevirdiginizde abs ikaz lambasının bir müddet yanması normaldir. o sırada elektronik beyin, fren sistemi kontrolü yaptığından ikaz lambası havanın soguklugundan 2-3 saniye geç tepkime verir. dedi

son olarak başka başlık adı altında da yazıcagım fakat burada kısaca bahsedeyim. mmt şanzimanla ilgili kampanya kapsamında kontrol yapalım dediler. ve garanti bitmiş olmasına ragmen debriyaj baskı balatanın ücretsiz degişimini yaptılar. yaklaşık işçilik dahil 1.000 tl masraf olmasına ramen bir kuruş para vermedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #30 : Ocak 23, 2010, 18:45:59 »
e iyi olmuş hani
toyotaya alkış  :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 24, 2010, 09:03:04 »
toyota servisleri her zaman anlayışlı ve titiz çalışıyor, hondada bu titizlik malesef yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Ocak 24, 2010, 14:05:00 »
Muhammaet bey selamlar .bende 2005 terra hb corollamda aynı sorunla karşılaşıyorum,geçen hafta akşam işten çıktım 1 km gitmeden abs ışığı m kontaktan sonra sönmemişti yola böyle çıkmıştım.hız göstergesi yakıt göstergesi sapıttı. kontağı aç kapa yaptım düzeldi.akümün zayıf oldunu ustam bakımda söylemişti sizin sorunda bundan olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 25, 2010, 09:24:32 »
Muhammaet bey selamlar .bende 2005 terra hb corollamda aynı sorunla karşılaşıyorum,geçen hafta akşam işten çıktım 1 km gitmeden abs ışığı m kontaktan sonra sönmemişti yola böyle çıkmıştım.hız göstergesi yakıt göstergesi sapıttı. kontağı aç kapa yaptım düzeldi.akümün zayıf oldunu ustam bakımda söylemişti sizin sorunda bundan olabilir

ABS lambasının sürekli yanması sizde farklı bir problem olduğunu göstermektedir.gerçi düzeldi ise sıkıntı yok demektir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 25, 2010, 11:06:16 »
ABS lambasının sürekli yanması sizde farklı bir problem olduğunu göstermektedir.gerçi düzeldi ise sıkıntı yok demektir. :)

Ersin Bey'in anlattığı farklı bir durum ama bu sıralar ABS lambanız sıkça yanabilir kar ve buzlanmadan dolayı...
 Tekerlek patinaja düşünce öndeki tekerleklerle arkadaki tekerlekler arasındaki hız farkı Abs beyni tarafından arıza olarak algılanıyor. Bu yüzden Abs lambasını bir müddet yakar.
 İşin en çok bizi ilgilendiren tarafı ABS lambası yanığı müddet içinde abs devre dışı kalır. Yani abs'siz bir araç gibi kullanmak durumunda kalırız.
 Özellikle de kaygan zeminlerde bu ışığı yakmamaya dikkat edelim yoksa MAAZALLAH istenmedik sonuçlar çıkabilir ortaya...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ocak 25, 2010, 14:24:43 »
Ersin Bey'in anlattığı farklı bir durum ama bu sıralar ABS lambanız sıkça yanabilir kar ve buzlanmadan dolayı...
 Tekerlek patinaja düşünce öndeki tekerleklerle arkadaki tekerlekler arasındaki hız farkı Abs beyni tarafından arıza olarak algılanıyor. Bu yüzden Abs lambasını bir müddet yakar.
 İşin en çok bizi ilgilendiren tarafı ABS lambası yanığı müddet içinde abs devre dışı kalır. Yani abs'siz bir araç gibi kullanmak durumunda kalırız.
 Özellikle de kaygan zeminlerde bu ışığı yakmamaya dikkat edelim yoksa MAAZALLAH istenmedik sonuçlar çıkabilir ortaya...

ergün bilgin için teşekkür ederim, yalnız bu olayın araç çalışırken 1-2 saniyeliğine yapması problem olmaz sanırım... yada  ABS kablolarında bir gevşeme veya varsa abs sensörü gibi vs... gibi şeylerin pislenmesi gibi şeyler buna neden olmaz değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 25, 2010, 14:29:26 »
Takma kafana muhammet abi.Bizim araçların sorunsuzlugunu gösteriyor. :D :D  Kendiliğinden geçiyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #37 : Ocak 26, 2010, 14:25:08 »
benim arabada da aynı şey sözkonusu.. bu kadar araçta aynı şey var ise bence sorun yoktur.. zaten geçen servise gittiğimdede sordum sorun değil ama akünüzü değiştirin dediler benim aküde zaten 6 senelik akü.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ocak 26, 2010, 14:31:32 »
devamında problem olursa duruma göre bakacağız artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #39 : Ocak 30, 2010, 12:10:30 »
son 1-2 haftadır araçın kontağını çevirip ABS lambası söndükden marşa basıyorum,devamında ABS lambası 1-2 saniyeliğine yanıp sönüyor,ilk olduğunda sabahları afyon patlamadığından yoksa direk aracı çalıştırdım mı? şüphesi olmuştu :) fakat bu durum hergün yaşanılan bir durum değilde son 2 haftada 3 kere yaşadığım bir sorun haline geldi,sizce bu sorun haline getirilmeli mi? yani sıkıntıya yol açacak bir durummudur? mantıken evet gözüksede kendi piskolojimi ona göre hazırlayacağım :)
aynı durum bendede oldu, ama hava çok soğuktu -4,-5 derece olduğu zaman sabah çalıştırdığımda fark ettim,şu an yok.Bu arada arka fren balatalarının değişmesi gerekiyordu servis bakımını bekliyorum, bi ihtimal ondan kaynaklanıyor da olabilir.
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i