Gönderen Konu: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi  (Okunma sayısı 37868 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: motor çalışdıktan sonra ABS lambasının yanıp sönmesi
« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2010, 18:27:05 »
arkadaşlar daha önce yazdığım gibi bu problem bende de var dı. dı diyorum çünkü dün sabah arabanın aküsünü değiştirdikten sonra artık olmuyor. abs sönünce marşa basıyorum bidaha da yanmıyor.
aküden miş...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 31, 2010, 18:27:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 31, 2010, 19:16:22 »
  Muhammet ve benzer problemi yaşayan diğer arkadşlar, bu durum çok farklı bir yaklaşımda bulunacağım.
 Eğer aracın Abs sisteminde genel bir sorun yok ise(beyin, sensör, sensör ve sensörün okuduğu karşı yüzeyin kirliliği vb.); araç ile güvenli bir ortamda Abs 'yi devreye sokacak şekilde (kesinlikle kendiniz ve başkaları için tehlike oluşturmadan) frenleme yaparsanız muhtemelen sistem kendini (hata kodu vs. var ise) düzeltecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 01, 2010, 11:08:02 »
arkadaşlar daha önce yazdığım gibi bu problem bende de var dı. dı diyorum çünkü dün sabah arabanın aküsünü değiştirdikten sonra artık olmuyor. abs sönünce marşa basıyorum bidaha da yanmıyor.
aküden miş...

murat bey, akü değiştirdikden sonra aynı sorunun devam ettiğini söyleyen arkadaşlarda vardı sanırım... havalar istanbulda ısınıyor ve aynı sorun tekrarla mama ya başladı... aküm bitmek üzere zaten değiştirmek için bahane olur :)

aynı durum bendede oldu, ama hava çok soğuktu -4,-5 derece olduğu zaman sabah çalıştırdığımda fark ettim,şu an yok.Bu arada arka fren balatalarının değişmesi gerekiyordu servis bakımını bekliyorum, bi ihtimal ondan kaynaklanıyor da olabilir.

arka fren balatası = ABS sorunu ???? selman bey mazur görün pek anlayamadım.

Muhammet ve benzer problemi yaşayan diğer arkadşlar, bu durum çok farklı bir yaklaşımda bulunacağım.
 Eğer aracın Abs sisteminde genel bir sorun yok ise(beyin, sensör, sensör ve sensörün okuduğu karşı yüzeyin kirliliği vb.); araç ile güvenli bir ortamda Abs 'yi devreye sokacak şekilde (kesinlikle kendiniz ve başkaları için tehlike oluşturmadan) frenleme yaparsanız muhtemelen sistem kendini (hata kodu vs. var ise) düzeltecektir.

Hakan hocam,insanın ilk baştaki tereddütleri içerinde demiş olduğun durum geliyor. ABS nin kontrollüğünü kendimce karlı havada da normal zeminde de denedim,şükür 1 problem yok,sağlıklı çalışıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #43 : Şubat 01, 2010, 11:33:13 »
sorun bendede var...soğuk havalarda ve motor soğukken oluyor...üzerinde durmuyorum....motor sıcakken bazen yanmadığıda oluyor...arabalarda elektronik aksamlar arttıkca sorunlarda artıyor...mühim olan teker dönmeden ışığın sönmüs olması bence....
gittiğin yolda zorluklar yoksa,o yol seni biryere götürmüyordur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Aralık 17, 2010, 11:48:37 »
dün servisden aracı alırken aynı durumu servis yetkilileri ile detaylıca görüştüm... ABS lambası seyir halinde yanmadığı müddetce  genelde  motoru çalıştırırken yanıp sönmesinin olağan bir durum olabileceğini belirttiler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 17, 2010, 14:00:55 »
ABS ışığım kontağı açtıktan ve ardından söndükten sonra marşa basıyorum. Tekrar kısa süreli dahil yanmıyor. Araç modellerimiz farklı, sizinki çok kontrolden geçiriyor demek ki ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Aralık 17, 2010, 14:28:30 »
evet biraz öyle oluyor sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 17, 2010, 14:45:45 »
ABS ışığım kontağı açtıktan ve ardından söndükten sonra marşa basıyorum. Tekrar kısa süreli dahil yanmıyor. Araç modellerimiz farklı, sizinki çok kontrolden geçiriyor demek ki ? :D
benim 2008 corollada da öyle tavsiye etmişlerdi ABS sönene kadar bekleyip kontak çeviriyorum
problem olunca devamlı yanıyor.. şavrole aveom varken hep yanardı:(
milyon kere sensör ve beyin değiştirmiştim
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 17, 2010, 23:58:27 »
valla dışardan 55 tlye trw ön balatası aldım şimdiye kadar söndükten sonra marş yaptıgım zaman hiç yanmazdı.Ama bu trw nin yan sanayimi deyim ne diyeyim onu taktıktan sonra marştan n sonrada 1-2 saniye yanıyor sonra sönüyordu.Ama şimdiye kadar orjinal balata kullandım hiç böle olmadı.İlk defa arabama yan sanayi bişey taktım beni buldu.Bahtsız bedevimiyim neyim.Bazen kış aylarındada yapıyordu aküm de zayıflamış olabilir etkenmidir bilemem.fren hidroligim iyi durumda 10 bin bakımları sürekli yapılıyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 19, 2010, 23:49:04 »
problem yapma tuncay :)))) benim öncekiler orjinaldi yine aynı durum söz konusuydu ... yan sanayi taktırdığımda değişen birşey olmamıştı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Aralık 19, 2010, 23:55:57 »
problem yapma tuncay :)))) benim öncekiler orjinaldi yine aynı durum söz konusuydu ... yan sanayi taktırdığımda değişen birşey olmamıştı...
Abi balata biraz azalmışmı ne marştan sonra yanmıyor artık.:) 3 senedir duymadıgım debriyaj gıcırtısı hafiften geliyor gene.Antepe gidince dılarda 20 tl ye yapıyorlar.Sağa sola boşluk var onu alınca geçiyor..Dün direksiyonun altındaki plastik muhafazyı döküp pealı würthün  yaglayıcısı  ile iyice yağlattım ama gene bazen hafiften geliyor.abi iyice bunaldım değişiklik lazım avensise doğru yelken acacam zaten.Allaha şükür buzamana kadarr hiç üzmedi öle ufak tefek gıcırtı sesi dışında.  ::) ::) ::)  ama aile büyüyor hb de büyümeli demi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 20, 2010, 09:13:33 »
Abi balata biraz azalmışmı ne marştan sonra yanmıyor artık.:) 3 senedir duymadıgım debriyaj gıcırtısı hafiften geliyor gene.Antepe gidince dılarda 20 tl ye yapıyorlar.Sağa sola boşluk var onu alınca geçiyor..Dün direksiyonun altındaki plastik muhafazyı döküp pealı würthün  yaglayıcısı  ile iyice yağlattım ama gene bazen hafiften geliyor.abi iyice bunaldım değişiklik lazım avensise doğru yelken acacam zaten.Allaha şükür buzamana kadarr hiç üzmedi öle ufak tefek gıcırtı sesi dışında.  ::) ::) ::)  ama aile büyüyor hb de büyümeli demi..

bende de aynı ses var,wüethün yağlama spreyiyle arada biryağlıyorum,5-10 gün sonra yeniden geliyor... sen bir baktır bu ses nedeni neymiş bende ona göre bakayım yada baktırayım... hb  aracını bu kadar küçümseme,bi çoğuna göre büyük araçtır :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Aralık 21, 2010, 21:15:43 »
muhammet abi antepte aynı sesten biryaris gelmişti.Servis debritaj üs merkezi değişecek demiş birhayli kalun fatura çıkarmıstı.Ali usta diyte dışardan bir ustada adam pedalı söktü pedalı tutan bir mil var onun yuvaya oturuken birtane beyaz plastik gibi birşey var o mili tutuyor.Adam onu gitti tornacıda 10 tlye yeniden yaptırdı sonra birde güzelcene yagladı taktırdı elemana adamdan 10 tl el emegi aldı  toplamda 20 tlye halletti yaris sahibi.Abi bizim pedallara bak saga sola boşluk var.Bu boşluk zamanla olustugu için o mil dengesiz oldugu için usta ses yapıyor dedi ne kadar yaglarsan yagla gene çıkar dedi.Bende yağlamaktan bıktım gelecek hafta antepteyim allahın izniyle baktıracam yapsınlar.İçerde gırc gırc ses deli ediyor.Soguk havalarda özellikle ortaya çıkıyor....Deli oluyorum.Abi  araç iç hacmi olarak küçük değilde memlekete gidiyoz hanımın memleketi manisa ya gidiyoz dönüşte ön koltuktan tut arka koltuk aralarına kadar doluyor gerisini sen düşün artık.Arabamdan memnunum bib ama bagaj sorunu  yüüznden değiştirmek istiyorum
Debriyaj pedalına yarın bir bak pedal saga sola boşluk var.Ben yaptırırken resmini çeker eklerim.Servise kalsa debriyaj üst merkezinide pedalla birlikte değişecek oda çok pahalıya mal oluyor abi.yada bagajda spreyle gezeceksin abi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 21, 2010, 21:57:32 »
2 hafta önce yaplarken ben de o boşluğu farkettim... fotoları burada paylaşırsan sevinirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
    • tercih_oto@msn.com
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '04
merhabalar
« Yanıtla #54 : Aralık 06, 2015, 20:19:18 »
öncelikle herkeze mutlu toyotalı günler benim aracım corolla 2004 sedan sol aracımın km çalışmıyor abs ve elfren ışıgı sürekli yanıyor arada bir herşey normale dönüyor fakat düzelmiyor herkez bişey söylüyor acil çözüm arıyorum bu konuda bilgisi olan varsa bilgi vermesini rica ederim  :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
Ynt: merhabalar
« Yanıtla #55 : Aralık 06, 2015, 20:21:30 »
öncelikle herkeze mutlu toyotalı günler benim aracım corolla 2004 sedan sol aracımın km çalışmıyor abs ve elfren ışıgı sürekli yanıyor arada bir herşey normale dönüyor fakat düzelmiyor herkez bişey söylüyor acil çözüm arıyorum bu konuda bilgisi olan varsa bilgi vermesini rica ederim  :-\

Bakılması lazım hata koduna. Porya bilyesinden (aks rulmanı) kaynaklanabilir, balatalar bitmek üzere olabilir, hidrolik seviyesi düşmüş olabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • tercih_oto@msn.com
« Yanıtla #56 : Aralık 06, 2015, 21:00:05 »
mutlu kardeş balatalar yarıdan fazla hidrolik dolu bilyede bir sıkıntı yok bilgi sayara baglattım birşey görünmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Aralık 06, 2015, 21:04:14 »
mutlu kardeş balatalar yarıdan fazla hidrolik dolu bilyede bir sıkıntı yok bilgi sayara baglattım birşey görünmuyor

km çalışmıyor demişiniz, bir yetkili servise uğrasanız iyi olur bu durumda, teşhis amaçlı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • tercih_oto@msn.com
« Yanıtla #58 : Aralık 06, 2015, 21:18:13 »
aracım lpg li oldugu için toyota servisi araca bakmıyor  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 06, 2015, 21:44:06 »
Daha önceki aracım opel astra da başıma gelmişti. Arabayı çalıştırdığımda ABS ışığı tekrar yanıp sönüyordu, akü değişince sorun çözüldü.

Km (hız) ibresi dalgalanıyor ve ABS gerekli gereksiz devreye giriyordu. astralarda hız ibresi sol ön tekere bağlı idi. ve rulman porya ile birlikte değişiyordu. ön porya değişince sorun çözüldü.
Porya da ABS sensörüde var.

ABS kablolarında temassızlık olabilir. Çok yağmurlu ve çamurlu hava da kullandıysanız temassızlık yapabilir.