Gönderen Konu: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA  (Okunma sayısı 16341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« Yanıtla #60 : Ocak 07, 2010, 14:27:32 »
Arkadaşlar birbirimizin fanatizmini körükleyecek ifadelerden kaçınalım. İnsanları bişeye ikna etmek istiyorsak bunun yolu önce iletişim kanallarını açık tutmaktan geçer. Halbuki sivri ifadeler karşı tarafın zihinsel olarak savunmaya geçmesine ve sizi duymamasına yol açar.
Ferahlık, konfor, kalite gibi ölçülemeyen şeylerde tartışarak galip gelmeyi ummak zaten fazla iyimserlik olur. Sonuçta "zevkler tartışılmaz" a varır bu. Toyota mı honda mı, FB mi GS mı, Çeşme mi Marmaris mi, Vanilya mı Çikolata mı, .. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 07, 2010, 14:27:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 07, 2010, 15:08:58 »
yeni honda civic'İn neyini kıskanacakmışım ki :) bindim sürdüm test ettim.sahte 124 beygirlik bir araba :) hepsi bu

bu konuda Burak kardeşime  katılıyorum  konfor  olarak kısmen  başarılı olsada  performans  olarak  civic sanırım  biraz  kotu bunu söylememin  nedeni ise  arkadasımda   cvc elegance var  benımde  efsanem  gerek yokuşta  gerekse  duzlukte  kalkışlar  yaptık fakat  geçemiyeceğimi düşünerek her  defasında  onundeydım. sonucta  ikimizde  yarış adamları değil ama  ikimizde  işi bilmeyen adamlarda değiliz ( pilotaj farkmı mı diyecek siniz ? )

drag'ın sonunda  söylediğim  tek şey  11 beygirinden  utan  oldu :D
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 07, 2010, 15:59:58 »
toyota ile hondanın yaptığı araçlar ortada.modlandığı zaman alınan beygirlerde ortada.honda'ya asla kötü demem.benim favori 2 japon markam vardır bu dünyada : 1 Toyota 2 Honda'dır.motordada Kawasaki'dir.

hondanın b16 b17 b18 b20 k20 k24 f20 c32b motorları efsanedir.bunun aksine diyeceğim birşey yok.

toyota'ya gelirsek :

4age'yi ele alırsak çeşiti çok :

bluetop > 124 bg 16v
blacktop > 165 bg 20v
silver top > 160-162 20v
redtop > 134 bg 16v

hepsinin hacmi 1.6

3sge 7mge 1jz 2jz "4agze ( 1.6 185 bg 20v torku b16b 185 bg'lik honda'dan fazladır ) " 2zzge.

modlanınca alınan verilerde ortada.3 sayfadaki 2jz motor buna kanıttır.daha bir sürü örneği var
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 07, 2010, 16:09:42 »
Ya bu siteyi toyotanın yetkili elemanları hiçmi açıp bakmazlar atakan ve burak kardeşlerimi alıp neden iş sahibi yapmazlar özelliklede atakan tam fanatik bileklerini kesseler demekki kan yerine 10  40 castrol çıkacak... toyota olsun çamurdan olsun deelmi atakan...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #65 : Ocak 07, 2010, 16:17:24 »
toyota ile hondanın yaptığı araçlar ortada.modlandığı zaman alınan beygirlerde ortada.honda'ya asla kötü demem.benim favori 2 japon markam vardır bu dünyada : 1 Toyota 2 Honda'dır.motordada Kawasaki'dir.

hondanın b16 b17 b18 b20 k20 k24 f20 c32b motorları efsanedir.bunun aksine diyeceğim birşey yok.

toyota'ya gelirsek :

4age'yi ele alırsak çeşiti çok :

bluetop > 124 bg 16v
blacktop > 165 bg 20v
silver top > 160-162 20v
redtop > 134 bg 16v

hepsinin hacmi 1.6

3sge 7mge 1jz 2jz "4agze ( 1.6 185 bg 20v torku b16b 185 bg'lik honda'dan fazladır ) " 2zzge.

modlanınca alınan verilerde ortada.3 sayfadaki 2jz motor buna kanıttır.daha bir sürü örneği var
dediklerin doğru fakat 4agze motorun torkunun yüksek olması normal çünkü atmosferik değil supercharger var...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 07, 2010, 16:26:56 »
dediklerin doğru fakat 4agze motorun torkunun yüksek olması normal çünkü atmosferik değil supercharger var...

http://www.jdmenginesamurai.com/engines/toyota/jdm_engine_4agze.htm

atmosferik.supercharger falan yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 07, 2010, 16:29:30 »
supercharger varmış :D kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ocak 07, 2010, 17:57:26 »
Toyota=Honda=Toyota=Honda :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ocak 07, 2010, 18:06:55 »
Ya bu siteyi toyotanın yetkili elemanları hiçmi açıp bakmazlar atakan ve burak kardeşlerimi alıp neden iş sahibi yapmazlar özelliklede atakan tam fanatik bileklerini kesseler demekki kan yerine 10  40 castrol çıkacak... toyota olsun çamurdan olsun deelmi atakan...
beni böyle şereflendirdiğiniz için çok teşekkür ederim o sizin toyota aşkınız.....  ;)  :lol:
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 07, 2010, 18:11:58 »
supercharger varmış :D kusura bakmayın

Burakkkk :D   :D   :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ocak 07, 2010, 21:07:55 »
yazdıklarında haklısın, civiclerin ekonomik olduğunu söylemek biraz kendini kandırmak gibi olur ama teselli noktası şu
1-zor da olsa kendine hakim olup arabayı uyuz uyuz kullanırsan sınıfındaki diğer araçlar gibi yakıyor
2-bastınmı  allah için gidiyor, amam bunun bedelide benzin sarfiyatı olarak senden çıkıyor
3-demekki bu araba istersen ekonomik olabiliyor, ama istersen canavarda oluyor, tercihine bağlı

Toyota ; Üretim ve satış olarak  şu anda dünyada 1. sırada; ülkemizde bile yılların alışkanlığı olan reno-tofaş zırvalığını kırmayı başardı denebilir, ama geriye dönüp baksanda , ileriye dönüp şu andaki müthiş başarısını görsende , hondadan daha iyi olduğunun kanıtı değildir bu; sorunsuzluktada, motor teknolojisindede, iç konfor ve donanımdada civicin corolladan aşağı kalır tarafı yok, her ne kadar donanımda bazı eksikleri varsada (yağmur ve far sens.-kararan ayna-anahtarsız çalışma-gözlük bölmesi) sürüş zevki,  iç kabin ferahlığı ve en önemlisi tipi konusunda civic corolladan çok ötede

Ben hala bir toyota fanatiğiyim, 7 kere toyota alıp kullandım, sırf tipine alışamadığım için hondaya döndüm
şimdi burada sıralamaya kalsam her ikisindede çok fazla artı-eksi özellikler çıkacak, ama bütün bunlar birini diğerine üstün kılabilecek özellikler değil, o nedenle

"honda toyota nın yanında biraz tırt bence " cümlenizdeki tırt kelimesini kınıyorum

valla Kemal bey bastığımdada cıvık tan az yakar sakin kullandığımdada öle uyuz uyuz da pek kullanmam 80- 90 km hızla gitmek güzel yani pek bi uyuzluğu yok. ben cıvığı da severim ama şuan honda honda die ortalıkta gezinenlere yolda ufak şakalar yapmak daha bi cazip gelio :D bi gün istanbula yolunuz düşerse sizde bi şaka yaparım belki corolla nın da gücünü göstermiş olurum.. :D  bu arada sizin samimiyetinize güvenerek yazıyorum bunları sakın kızmayın babam yaşımdasınz saygım sonsuz böle güzel güzel muhabbet etmekte güzel oluo .. :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #73 : Ocak 08, 2010, 00:53:40 »
Arkadaşlar iki arabanın motor olarak birbirinden farkı yok.Burada pilotaj farkı ortaya çıkar.  İkisini de sürekli kullanıyorum. Sadece estetik farkı var. O da kişiye göre değişir. Ben civic seçtim ........... Ama şu benzinin pahalılığınd aşu an da olsam Jetta 1.6 TDi comfortline alırdım. Arabada civic ve corolladaki eksikliklerin hepsi var. Biraz tipten kaybediyor. Kırma bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #74 : Ocak 08, 2010, 00:54:40 »
Ha bu arada bu siteye fazla takılmıyordum. Sevdim burayı valla. artık hergün zaman ayırıp takılacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 08, 2010, 00:57:45 »
Mehmet Abi  bende  Scirocco  alırdım  vallahi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 08, 2010, 02:09:11 »
valla Kemal bey bastığımdada cıvık tan az yakar sakin kullandığımdada öle uyuz uyuz da pek kullanmam 80- 90 km hızla gitmek güzel yani pek bi uyuzluğu yok. ben cıvığı da severim ama şuan honda honda die ortalıkta gezinenlere yolda ufak şakalar yapmak daha bi cazip gelio :D bi gün istanbula yolunuz düşerse sizde bi şaka yaparım belki corolla nın da gücünü göstermiş olurum.. :D  bu arada sizin samimiyetinize güvenerek yazıyorum bunları sakın kızmayın babam yaşımdasınz saygım sonsuz böle güzel güzel muhabbet etmekte güzel oluo .. :D

Mert Kardeş, yazdıklarım laf olsun diye değildi; ancak senin 80-90 dediğin hız bir hondacı için,, veya hondacı demiyeyimde benim  için uyuz bir hızdır, benim ekonomik kullanımım 130-140 civarı hızlardır ve bu kullanımla 5 litreyi tutturuyorum inanmayacağını bildiğim içinde resmini koyuyorum, .. benzini su gibi içtiği durumlar ise 200 üstü hızlar; çeşme yolunda uygun bir havada hafif aşağı eğimli bir yolda (Arabada yanlız ben) 235 yaptım, resminide çektim ama sanırım ite bu hız konularında teşvik edici konu ve resimlere izin vermiyor, izin verilirse onunda resmini koyabilirim, hatta yolunuz bu taraflara düşerse bizzat uygularızda
     Alınma meselesine gelince , ortada alınacak hiç bi şey yok, aksine benim tarzıma alınmayan siz arkadaşlarıma , şakadan , espriden anladığınız için; anlayışınız için ben çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 08, 2010, 14:04:15 »
Ha bu arada bu siteye fazla takılmıyordum. Sevdim burayı valla. artık hergün zaman ayırıp takılacağım.
Tabi her zaman memnun olmanız bizi sevindirdi :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Ocak 08, 2010, 14:13:09 »
ben bu konuda iki arabayıda kullandım...

civic 2008 corolla 2009 modeldi..

civicin tek eksiği dizel motor seçeneği olmaması.... ben dikkat çeken araba severim.. fazla olmasa bile en azından bi camfilmi jant falan değiştirmek isterim..

corollanın modifiye seçeneği olarak çok fazla ürün yok... civicin ise birsürü çeşit var... dediğim gibi benzinli alıcaksam civic.. dizel alıcaksam corolla(zaten civic alamam)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #79 : Ocak 08, 2010, 14:34:22 »
bende çok kararsız  kalmıştım  ve ilk  önce  kesinlikle cvic  düşünüyordum 2006 es  ama  biraz  araştırma yaptıktan sonra  corollada  karar kıldım cvic  gerçekten mükkemmel  görünümlü en önemlisi  sanruff ayrı  bir  hava  katıyor ve  engell far  ve  stop taktınmı  tadından  yenmez  ama caskoda  acayip  pahalı  coralla  ile arasında 200 ytl  fark var  parça  sorunu  var  içeri ses  alması var kaporta  ince  bu  saydıklarım  cvicte  olan  gerçek  sorunlar kabul etmeyenler olabilir ama gerçek bu 2. elde  fiyatı  daha uygun ama  bunlar benim için sorun özellikle  aracı servise  bırakıp haftalarca  parça  beklemek  çok  kötü bu  yüzden  corolla da karar kıldım içi  birkere çok  güzel