Gönderen Konu: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA  (Okunma sayısı 16338 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« Yanıtla #40 : Ocak 06, 2010, 13:58:55 »
Bundan haberim yoktu, yarın araştırayım.Varsın Ferrari geçsin, Toyota geçememiş iste :D
Litre başı Hp kimin ne işine yarar ki. Vergi avantajı mı..
Bence önemli olan toplam hp, yakıt ekonomisi, sorunsuzluk, düşük devirlerdeki güç, çabuk tepki verme..
Japonlarda bence en sağlam motoru Nissan yapıyor. Özellikle büyük motorlarda hondaya tercih ederim. Honda da fena değil ama.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 06, 2010, 13:58:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 06, 2010, 14:06:41 »
Evet bunu bende  anlamıyorum. Geçen gün 2006 model 1,5 motor  dizel bir  clioya  bindik. Rampaları  bir  tırmanıyor sormayın  gitsin. Aynı rampalarda 2,00 benzinli megane1 ile  2 vitese düşerken dizel 1,50 clio 3 vites  ile hatta  atsan 4. vites  ile  çıkacak  araba. Bunun nedeni ne olabilir. Bunları  gördükçe 1,3 motorlu toyotamdan soğumaya başlıyorum  zaman  zaman. Çünkü o yola  ben  gitsem birde lpg ile düşünün 1. vitesle  falan çıkardım herhalde.

abicim yeni nesil dizel araçların tork ları çok fazla bu yüzden çok seriler. tabi bu olay tork lada bitmiyor yakıt pomplaro filan değişik.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 06, 2010, 14:36:11 »

abicim yeni nesil dizel araçların tork ları çok fazla bu yüzden çok seriler. tabi bu olay tork lada bitmiyor yakıt pomplaro filan değişik.

Yani şimdi bundan şu anlamı çıkarıyorum. Örnek  olarak  1997-1998 model dizel bir  araçla aşağı yukarı aynı özelliklere  sahip 2005-2006 model dizel  aracın seriliği  aynı  değildir. Yeni  nesillerin teknolojisi  farklıdır. Bu yüzden yeni nesil olanlar eski dizellere  göre  daha  seri ve  ataktır. Bu anlama mı geliyor ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 06, 2010, 14:43:50 »
aynen öyle abicim  ama bu dizel motorların bakımı masrafı zart zurt adamı geriyor :D benzinli bi aracın ki misal 100 liraysa dizelinki 150-200 lira:D bende dizel alıcaktım baktım küçücük corsalara filan 18 bin 20 bin istiyolar babam gitmiş corolla almış adam gibi arabaya bin dedi :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 06, 2010, 15:07:13 »
Litre başı Hp kimin ne işine yarar ki. Vergi avantajı mı..
Bence önemli olan toplam hp, yakıt ekonomisi, sorunsuzluk, düşük devirlerdeki güç, çabuk tepki verme..
Japonlarda bence en sağlam motoru Nissan yapıyor. Özellikle büyük motorlarda hondaya tercih ederim. Honda da fena değil ama.. :)

gas motorsports 2jz.tekerlekte 1700 rwhp alındı bu araçla.ayrıca drag pistlerindeki supralarda 1800 hp.

konuya gelince.nissan'ın rb26 ve rb30 motorları tabikide güzel.ama en iyisi mi :) ? orası tartışılır.sonuçta atmosferik,turbo,sc nolursa olsun motor havayı alışıyla kalitesini belli eder bence

supra stock makine 1017whpdir rekor 2 yıl gazlandı bu setupla

built motor avustralyada 2100 hp alan var dyno üzerinde dragda yarışan 2jzler 1800whplere yakın ve daha fazladır 80 psi methanol vs vs

hatta konu açılmışken amerikadan toyotanın japonyadaki soarer ve supra ürettiği fabrikaya gezi düzenliyorlar mühendisler için,içeride japon mühendisler 2jz üzerinde çalışıyor vs usali mühendis ile japon mühendis konuşmaya başlamışlar japon mühendisin en son dediği şey kötü ingilizcesiyle bu motorun 1000hp çıkarabileceği  bu olay 92 yılında olan bir olay :) toyota zamanında yapacağını yaptı artık bu sektörde yok.yeniden 2jz tasarlayacak olsalar bugatti'den daha iyi bir motor yapabilirler mi ? şüphesiz... kaldıki bu söylediklerim 2.5L ve 3.0L 24 valf'lik 2998cc'lik bir motorda olup bitiyor :) gerisini siz düşünün
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #45 : Ocak 06, 2010, 19:38:45 »
Ne kadar alıngansınız hiç eleştiriye gelmiyorsunuz. ayrıca ben hem toyota hem honda sahibi olmuş bir insanım. Yarın toyota hoşuma giderse hemen alırım. ne honda ne de toyota üreticisi babamın oğlu değil.  fazla kafaya takmayın yarın siz de bir vw alsanız toyota honda bişey değil dersiniz. Ben sadece iki aracı biraz karşılaştırdım. ister katılırsınız ister katılmazsınız. Ha bir de bu site sadece toyotası olanlara mı açık. öyleyse sadece toyotassı olanlar üye olabilsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 06, 2010, 20:18:49 »
mehmet bey siz öyle hondanın çatık kaşlı fotoğrafını koyarsan millet kıskanır tabi. Siz de ben gibi biraz profilden kötü görünen tarafından resmini koyun da kıskanmasınlar dimi :alkis:
yıllık gelirim d sınıfı bir aracın vergisini takmayacak kadar olsa bende hiç corollaya veya civic'e bakmam tabi ki.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 06, 2010, 20:20:45 »
Mehmet bey burda alınganlık yapan sizsiniz asıl, benim tüğm forumdaki yorumlarıma bakın doğrusu ne ise onu yazarım, bende aracımı ilk aldığımda hep etrafa bakar ve nekadar toyota var derdim sizinkide o misal , bunda darılıcak bişi göremiyorum ben,

ayrıca iç hacmi toyotanın daha geniş, bu konudada size laf atmadım dikkat ederseniz hondanın içi daha alımlı diyede belirttim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 06, 2010, 20:27:13 »
cıvık istediği kadar çatsın kaşları ben öğrenci adamım arabayı bakıma götürdüğümde dünya kadar para veremem bu arada şu kaşları çatık cıvıktan benim arkadaşımda da var hiç te ekonomik bi araba değil kandırmayalım kimseyi ;) japon arabası severim ama honda toyota nın yanında biraz tırt bence tabi geçmişlerine bi bakın toyota neler yapmış honda neler yapmış.
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 06, 2010, 20:29:32 »
yeni honda civic'İn neyini kıskanacakmışım ki :) bindim sürdüm test ettim.sahte 124 beygirlik bir araba :) hepsi bu
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 06, 2010, 21:03:13 »
Arkadaşlar şahinde olsa herkese kendi arabası güzeldir. Bence sınıfında birbirine rakip olabilen yegane markalar honda toyotadır.    toyota bir otomobil çıkardığı zaman sadece honda ne yapacak acaba diye düşünürüm. renault, fiat vs. bellidir zaten ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 06, 2010, 21:52:24 »
civicinde accordunda dizeli var , ama tr ye getirmiyorlar, heralde hala bizdeki yakıtın kalitesine güvenemiyorlar, ama hondanın belli bir stili var,  dizele yönelelerek bu tarzını bozmak istemiyor, araba sportif, çok seri ve inanılmaz bir sürüş keyfi veriyor, adamlar neden dizele yönelip bu artıları bozsunki, şu anda dizeli gelse bile ben benzinliden vazgeçmem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Ocak 06, 2010, 22:22:03 »
accordun dizeli var Türkiyede...  !!!
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Ocak 06, 2010, 22:28:34 »
Kafaya taktığımız şeye bakın, ha Toyota ha Honda.Fark göremiyorum, ya sen?  :D 
(ABC reklamlarından alıntıdır)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 07, 2010, 13:17:10 »
Ne kadar alıngansınız hiç eleştiriye gelmiyorsunuz. ayrıca ben hem toyota hem honda sahibi olmuş bir insanım. Yarın toyota hoşuma giderse hemen alırım. ne honda ne de toyota üreticisi babamın oğlu değil.  fazla kafaya takmayın yarın siz de bir vw alsanız toyota honda bişey değil dersiniz. Ben sadece iki aracı biraz karşılaştırdım. ister katılırsınız ister katılmazsınız. Ha bir de bu site sadece toyotası olanlara mı açık. öyleyse sadece toyotassı olanlar üye olabilsin.

Bende seninle aynı konumdayım, toyotamı satıp honda aldım, ama arkadaşlar hiç dışlamadılar sağolsunlar, hatta bir arkadaşımız [olsuuunn, Japondur , candır...] gibi bir cümle kurmuştu ve çok hoşuma gitti, gerçi honda aldığım için [forumdaki hain] diye nitelendirildiğimde oldu ama genede alınganlık yapmaya gerek yok bence..., yılmadan usanmadan civicin üstünlüklerini savunmalı, ve özellikle toyotacı kardeşlerimize kabul ettirmeliyiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ocak 07, 2010, 13:19:52 »
Arkadaşlar şahinde olsa herkese kendi arabası güzeldir. Bence sınıfında birbirine rakip olabilen yegane markalar honda toyotadır.    toyota bir otomobil çıkardığı zaman sadece honda ne yapacak acaba diye düşünürüm. renault, fiat vs. bellidir zaten ;)

çok haklısın ama şu cümle tersinden olmuş

toyota bir otomobil çıkardığı zaman sadece honda ne yapacak

bu cümle şöyle olacaktı

honda  bir otomobil çıkardığı zaman sadece toyota  ne yapacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 07, 2010, 13:21:15 »
yeni honda civic'İn neyini kıskanacakmışım ki :) bindim sürdüm test ettim.sahte 124 beygirlik bir araba :) hepsi bu

bir sürüşte tam olarak anlamak biraz zor tabi, epey bi süre kullansan oradaki gizemi hissedersin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ocak 07, 2010, 13:36:19 »
cıvık istediği kadar çatsın kaşları ben öğrenci adamım arabayı bakıma götürdüğümde dünya kadar para veremem bu arada şu kaşları çatık cıvıktan benim arkadaşımda da var hiç te ekonomik bi araba değil kandırmayalım kimseyi ;) japon arabası severim ama honda toyota nın yanında biraz tırt bence tabi geçmişlerine bi bakın toyota neler yapmış honda neler yapmış.

yazdıklarında haklısın, civiclerin ekonomik olduğunu söylemek biraz kendini kandırmak gibi olur ama teselli noktası şu
1-zor da olsa kendine hakim olup arabayı uyuz uyuz kullanırsan sınıfındaki diğer araçlar gibi yakıyor
2-bastınmı  allah için gidiyor, amam bunun bedelide benzin sarfiyatı olarak senden çıkıyor
3-demekki bu araba istersen ekonomik olabiliyor, ama istersen canavarda oluyor, tercihine bağlı

Toyota ; Üretim ve satış olarak  şu anda dünyada 1. sırada; ülkemizde bile yılların alışkanlığı olan reno-tofaş zırvalığını kırmayı başardı denebilir, ama geriye dönüp baksanda , ileriye dönüp şu andaki müthiş başarısını görsende , hondadan daha iyi olduğunun kanıtı değildir bu; sorunsuzluktada, motor teknolojisindede, iç konfor ve donanımdada civicin corolladan aşağı kalır tarafı yok, her ne kadar donanımda bazı eksikleri varsada (yağmur ve far sens.-kararan ayna-anahtarsız çalışma-gözlük bölmesi) sürüş zevki,  iç kabin ferahlığı ve en önemlisi tipi konusunda civic corolladan çok ötede

Ben hala bir toyota fanatiğiyim, 7 kere toyota alıp kullandım, sırf tipine alışamadığım için hondaya döndüm
şimdi burada sıralamaya kalsam her ikisindede çok fazla artı-eksi özellikler çıkacak, ama bütün bunlar birini diğerine üstün kılabilecek özellikler değil, o nedenle

"honda toyota nın yanında biraz tırt bence " cümlenizdeki tırt kelimesini kınıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 07, 2010, 14:07:53 »
Bende seninle aynı konumdayım, toyotamı satıp honda aldım, ama arkadaşlar hiç dışlamadılar sağolsunlar, hatta bir arkadaşımız [olsuuunn, Japondur , candır...] gibi bir cümle kurmuştu ve çok hoşuma gitti, gerçi honda aldığım için [forumdaki hain] diye nitelendirildiğimde oldu ama genede alınganlık yapmaya gerek yok bence...yılmadan usanmadan civicin üstünlüklerini savunmalı, ve özellikle toyotacı kardeşlerimize kabul ettirmeliyiz...
olmayan bir şeyi nasıl kabul ettireceksiniz acaba çok merak ediyorum.corollanın içindeki konfor yeter civic es7 civic 2002 modelinin en ful olan versiyonu fakat benim terra donanım corollamdaki konfor yok.onda hala iç aksamda plastik varken toyotada kalite iç aksam kullanılmış plastik çok az var.hee dersinizki civic performansta daha iyi dediğim gibi corolla baba arabası civic genç arabası.ama tabi performans isterseniz typer avcılarını öneririm
civic sadece tüketiciye daha spor gibi görünen bir araba sunuyor
http://www.toyota.com.tr/Images/Yenilenen_Corolla_internet_ilave_2_tcm385-894320.pdf
http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/civicsedan/Civic-Sedan_teknik_ozellikler_2009.pdf
yoksa corolladan motor bakımından bir farkı yok.vede yeni kasa civicleri yol tutuşu pek iyi olmadığı internette bir çok CİVİC kullanıcısı tarafından söyleniyor..
Yani eğer bir üstünlük varsa oda toyotanın müşteriye verdiği güven ve huzur üstünlüğüdür.Today Tomorrow Toyota  ;)
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif