Gönderen Konu: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA  (Okunma sayısı 16337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« : Ocak 02, 2010, 23:32:30 »
Aracım ile kaza yaptığımdan dolayı 1 aylığına Honda cıvıc kullanma imkanı buldum.Öncelikle araç 2008 model 1.6 Dream 125hp olup otomatik vitesdir.Corollam ise 2006 model 1,6 Terra 110hp otomatik vitesdir.Cıvıc ilk kalkışlarda corollaya göre ağır kalmaktadır.Ancak cıvıc hızını aldımı yetişmek biraz zor oluyor.Cıvıc ile yüksek hız gördüğünüzde çok rahat sürüş keyfi veriyor.Corollada ise yüksek hızı gördünmü araba size güven vermemektedir.Cıvıc yol tutuşu corollaya göre daha iyidir.İç mekana bakıldığında cıvıcde göz dolduruyor ama corolla arasında fazla bir özellik farkı yoktur.Hacim açısından cıvıc biraz dar planlanmıştır.Yakıta gelindiğinde cıvıc burdada farkını göstererek ortalama 25kr yakmakta kendi aracım ise 32kr yakmaktadır.Burdan çıkan sonuç ise Cıvıc corollaya göre 1 beden üstündür.

Toyota Club Türkiye

HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« : Ocak 02, 2010, 23:32:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« Yanıtla #1 : Ocak 02, 2010, 23:46:22 »
beyfendi yeni kasa civicle eski kasa corollayı karşılaştırdığınızın farkındamısınız????
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2010, 00:07:36 »
beyfendi yeni kasa civicle eski kasa corollayı karşılaştırdığınızın farkındamısınız????
bunu zaten başından belirtmiş ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 03, 2010, 00:26:59 »
Corolla ilginç araba...

Bulunduğu segmentte bir çok güçlü rakibi varken...

Sahipleri tarafından hem yeriliyor, hem de çok satıyor... İlginç...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Ocak 03, 2010, 01:45:14 »
iki yeni kasa corallada cıvıcte güzel bence ama coralla daha sağlam daha dayanıklı olduğunu dışardan belli ediyor bence oda toyota farkı bana göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 03, 2010, 04:11:52 »
toyo toyota toyo toyota çıkarım senle her yola ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2010, 06:38:50 »
Ben bişeyi merak ettim toyotası arıza yapana civicmi veriliyo eğer öyleyse bende razıyım arabamın arıza yapmasına,ben civicle corollanın özellık bakımından hiçbişeye bakmadan civicin o duruşu için terettüdsüz civic derim zaten forumda yeni kasa corollanında bu bakımdan beğenmeyeni hayli fazla konudaki corollada bi önceki kasa ama olsun...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2010, 13:50:08 »
Cıvıc hakkatten guzel araba ic tasarımı daha cok genc kesıme hıtap etsede bu zevk meselesi ama bana gore eski kasada bıle olsa corollaya gelemez zaten corollanın sorunsuzlugu tek yeter cıvıce...
2007 corolla 1,6 sol sedan granit gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2010, 14:13:46 »
bunu zaten başından belirtmiş ;)
belirtmiş ama farkında değil kendi aracı 110 bg civic 125 tabi civic corollaya göre daha iyi yol yapacak ama 2008 corolla ile 2008 civic karşılaştırıp corolla yavaş derse tamam derim.kasa ile birlikte teknolojileride farklı araçların
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2010, 15:14:37 »
Peki neden honda dizel üretmiyor ben bunu anlayamadım yapamıyor olabilirmi?
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2010, 15:25:01 »
Peki neden honda dizel üretmiyor ben bunu anlayamadım yapamıyor olabilirmi?
Honda niye dizel üretmiyor demektense türkiye pazarına niye dizel getirmiyor diye sorulabilirdi.DÜnyada sayılı motor üreticisidir honda kalitesi ve sağlamlıgıyla yanlıs bilmiyorsam 1,numaralı üreticidir..Toyotada 2005 yılına kadar dizel seçeneği yoktu..Ülemizde kullanılan akaryakıtın kalitesizliginden kaynaklanıyor olabilirmi diye düşünmek gerekiyor..Veya Honda türkiye dizel  bi araca gerek duymuyor..Benzinlisini yeterince satıyorlar demekki.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 03, 2010, 15:55:49 »
civic corolla kadar satıyormuki gerek kalmasın.hondanın dizelleri türkiye dayanmaz parçasıda pahalı motorda her hangibi bir sorun çıkarsa zaten hondanın parçası pahalı dahada pahalı olacak ve işin içinden çıkılmayacak.hangi marka neyine güveniyse türkiyeye getirir honda güvenmiyorki getirmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 03, 2010, 16:10:17 »
Toyota nın parçaları hondadan ucuzmu sence atakan..Yada Honda okadar kötü motor üreticisimidir ki dizel seçenegini piyasaya sürmüyor.
Honda motor  kalitesi bakımından toyota kadar kaliteli veya daha üstündür diyorum..Dizel getirip getirmemesi tamamen şirket hedefleri ile ilgili.Unutma toyotada türkiye pazarında dizel secenegini 2005 yılında girdi corollada..Arz talep meselesi bence..Corolla dizel seçenegi ile şuan rağbette civic dizel seçenegi olsa corolla yı zorlardı diye düşünüyorum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 03, 2010, 16:38:23 »
Bu forumda civic-corolla karşılaştırması :) wikipedya'da "arı kovanına çomak sokmak" değimi varsa tam buraya link vermeleri lazım.
Neyse hazır girmişken dizel konusunda fikrimi söyleyeyim. Otobüs minibüs arazi taşıtı gibi araçlara yönelen şirketlerin tarihsel nedenlerle dizel konusunda tecrübe sahibi olmaları tabidir. Bu işe motorsiklet ve küçük arabalardan giren bir şirketin durumu başkadır. Fakat şu da bir gerçek ki 21. yüzyıl itibarıyla Japonyanın ikinci en büyük otomobil üreticisi olmuş bir şirket tabi ki avrupa pazarının etkisiyle dizel motorlar da üretmiştir ve eğer bu alana eğilecek olursa zaman içinde önde gelen şirketlerden biri olacaktır.
Şu kadar söyleyeyim Fiat'ın, citroen'in veya opel'in yaptığı herhangi bir şeyi, honda firması elleri gözleri bağlı ve amuda kalkmış vaziyette bile yapar. :) Bakmayın takılıyoruz bazen.. Kardeş çekişmesi..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 03, 2010, 16:59:52 »
bizim ailede hem toyota var hem honda hemde opel içlerinde en pahalı parçaya sahip olan aslında opelle kafa kafaya honda.toyota hondaya göre parça bakımından daha ucuz toyotanın bakımını 150 liraya yaptırırsın hondanınki 250 liraya.toyota 2005 yılında getirdi gayet güzelde satıyor dizel motorlarıda taş gibi eğer honda kotoruna güveniyorsa getirsin türkiyeye dizelini.honda dizel motor yapmış olabilir fakat türkiyede yok.neden yok siz demişsinizki benzinli arabası çok satıyor ondan alakası yok adamın ben zaten satıyorum daha fazla satmıyayım diyecek halide yok.toyota yıllardır ahmet beyinde söylediği gibi bu piyasada dizel piyasası zaten kamonlardan ağır taşıtlardan gelmiş bir piyasa yani toyota daha deneyimli ve dizel motorları daha kaliteli.ben her zaman söylemişimdir honda genç arabası.genç adam motora bakar hıza bakar arabanın tipine bakar.yol sesi  mekan kalitesi oturaklılığı işlevi önemi ilgilendirmez.
http://www.sahibinden.com/2002model_2000_dizel_motor_toyota_corolla-60WQQaXQQ17033526WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/2004_2_0_turbo_dizel_verso_full_full_takas_olur-83WQQaXQQ11662873WQQpXQQdisplayitem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2010, 09:16:03 »
Valla Hondayı yabana atmayın...Ben şirket arabası olarak eski kasa 2006 Civic 1.6 Vtec otomatik kullanıyorum. 100.000 kmye yaklaştı ve en kötü şartlarda kullanılıyor. Bakımlar serviste yapılıyor ama sonuçta şirket arabası, sert kullanılıyor:))))) En ufak bir arıza ne yürüyen aksamda ne otomatik şanzımanda oldu....Tıpır tıpır halen. İç mekanda herhangi bir tıkırtı sesi de yok....Eski kasa Corollayla eski kasa Civic de karşılaştırılsa bence teknik açıdan öne geçebilir Honda...İç mekanda belki dezavantajı olabilir....
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2010, 09:37:34 »
kendi fikriniz tabiki çünnkü her araç 1 değil :) aynı zamanda iki uzak doğuluyu kıyaslıyosunuzki diğer rakiplerinden çok ayrı bir kulvarda birbirlerine çok yakın değerler var ortada :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2010, 09:42:02 »
kendi fikriniz tabiki çünnkü her araç 1 değil :) aynı zamanda iki uzak doğuluyu kıyaslıyosunuzki diğer rakiplerinden çok ayrı bir kulvarda birbirlerine çok yakın değerler var ortada :)
İki uzakdoğulu değil, iki japon :)
Uzakdoğu Kore direk:)))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2010, 14:00:08 »
Ben de farklı bir karşılaştırma yapayım o zaman. :D
Yeni (2008-2009?)Hyundai Accent düz vites dizel (herhalde 1.3)in çekişi sanki benim 1994 1.8 benzinli arabadan daha güçlü gibi :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2010, 14:13:28 »
Ben temiz 2006 honda civic bulsam hiç düşünmeden aracımla değişirim.Yeni kasa hondayla düşünürdüm.Nedeni ise motor olarak değil iç malzemenin çok kaliteli oldgunu düşünmüyorum.Yeni nesil corolla fark atar civice.Honda motor kalitesi olarak toyotadan aşagı kalmaz.Dİzel civic piyasaya neden girmiyor orasıda ayrı bi konu.Ama firma kendine güvenemiyor demek çok basit ve önemsiz bir cevap olur..
2011 d4d Corolla