Gönderen Konu: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA  (Okunma sayısı 16340 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: HONDA CIVIC&TOYOTA COROLLA
« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2010, 14:24:16 »
İki uzakdoğulu değil, iki japon :)
Uzakdoğu Kore direk:)))

Düşman  Kardeşler :)

toyota vs honda

Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 04, 2010, 14:24:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 04, 2010, 15:31:22 »
Honda niye dizel üretmiyor demektense türkiye pazarına niye dizel getirmiyor diye sorulabilirdi.DÜnyada sayılı motor üreticisidir honda kalitesi ve sağlamlıgıyla yanlıs bilmiyorsam 1,numaralı üreticidir..Toyotada 2005 yılına kadar dizel seçeneği yoktu..Ülemizde kullanılan akaryakıtın kalitesizliginden kaynaklanıyor olabilirmi diye düşünmek gerekiyor..Veya Honda türkiye dizel  bi araca gerek duymuyor..Benzinlisini yeterince satıyorlar demekki.

toyota'dan sonra deseydiniz doğru bilecektiniz ama maalesef burda yanlış yazmışsınız..toyota honda'dan çok satıyor.honda'nın amacı gençler üzerinde zaten.dizel getirse adamlar hiç satamayacak.getirmemelerinin sebebi bu.toyota ise her kesime hitap edebiliyor.emekli arabası diyebilirsiniz ama bir genç toyota oturup sürdüğü zaman ki ben o gençlerdenim performans tutkumu hemen takviye ediyor.bana hissetmek istediğim şeyleri gösteriyor.honda sadece gençler arasında revaçta oldugu için belli bir satış kitlesi var.hondada en az toyota kadar sağlam araçlar üretiyor.ama dünden bugüne kimin neler yaptığı aşikar.japon araba alacak bir insan önce toyota sonra honda'ya uğramalı diye düşünüyorum.bugün toyota dışında bir araba almaya kalksak 2. tercihim her zaman honda'dan yana olurdu
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2010, 03:00:25 »
corolla biraz daha ağır başlı civic ise daha cok genclere yönelik.ki hondanın motorlarını tartışmak saçmalık olur bence çünkü honda motorlarının sağlamlığını ve performansını bütün dünya kabul etmiştir.honda zaten kökenine baktığımızda ilk olarak motor fabrikasıdır. tecrübesi bu yönde oldukca iyidir.kaldı ki yılda 14 milyon motor yapan bi firma dizel motor yapamaz mı? zaten vardır dizel motorları türkiye piyasasındaki görüşü farklıdır  getirmemiştir yeterince

japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2010, 06:37:53 »
İki uzakdoğulu değil, iki japon :)
Uzakdoğu Kore direk:)))

Sonucunda hepsi çekik gözlü :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2010, 21:34:48 »
toyotacıda hondanın tadına bakmalı,hondacıda toyotanın tadına bakmalı kendimizi niye bu zevkten mahrum edicezki ben şahsen ilerde mutlaka hondanın tadına bakçam ama dizel toyotam beni mest ediyor:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #25 : Ocak 05, 2010, 21:48:27 »
Toyota güzel araç. Çok ta satıyor ( totalde) Ama son zamanlarda çevrenize bakarsanız her tarafta civic görüyorsunuz. Ayrıca bir arkadaşımız civicin içi dar demiş segmentindeki en uzun aks mesafesine sahip araç nasıl dar olur. Yeni aracımı almadan önce toyota ile servisi olduğundan dolayı çok ilgilendim. Ama bir türlü ısınamadım. İç mekan kalitesi hondadan iyi değil. Koltuk kumaşları çok kötü. Dizayn çok sıradan. suunrof seçeneği yok. Vsc ve xenon opsiyonel. Bunlar civic te sttandart.Eeee fiyatlarda aynı. motorda aynı. tercihimi civicten yana kullandım. 4 aydan beri kullanıyorum. Çok memmunum. Yakıt ortalamam 6.2 lt. Gayet makul. Araştırırsanz 1.6 benzinli seçeneğinde sınıfında en çok satan araç. Hele bir de mugen yaptırırsanız ortalığı yakıyor. Ya bir de dizel seçeneği olsa kimse araç satamaz herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2010, 22:07:05 »
mehmet atakan bu kadar honda seviyorsan toyota sevenlerle ne alakasın anlayamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2010, 22:15:38 »
Nazım bey burası toyotanın şirket sitesi veya kayıtsız şartsız toyota severler sitesi değil. Toyotayı güzel yaptığı veya yanlış yaptığı şeyler için nasıl eleştirebiliyorsak bunu her marka için yapabiliriz. Zaten bu aralar yöneticilerden de toyota sahibi pek kalmadı :alkis:
Bir arkadaşında dediği gibi Honda ve Toyota zaten düşman kardeşler gibi... Herşeyiyle birbirine çok yakın olan araçlar. Ben gibi daimi ikinci el alıcıları içinse hiç farkları yok nerdeyse; hangisinin temizini uygun fiyata buldum alır geçerim. Ama hondanın son kasasının dizaynı toyotaya göre çok daha göz alıcı o da ayrı... :alkis:
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 05, 2010, 22:20:01 »
mehmet atakan bey corolla bu saatten sonra sıradan bir araba çıkartsada sırf ismi için satar ne civic.corollanın dediğim gibi kendine özgü havası var corolla baba arabasıdır herkeze yakışmaz herkez kolay kolay corollya yakıştırılmaz içinde sırtar adam.civic her genç için aynıdır her gence yakışır fark bu civic gençlere corolla babalara.corolla bi trd versiyon gelse asıl türkiyede ne mugen kalır ne renult sport nede diğer markaların özel versiyonu.ikici ele gelirsek corola yok satar civic ise yedek parçadan kaybeder
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Ocak 05, 2010, 22:24:47 »
Ben  dedim ben :)   Kesinlıkle  toyota'yı putlaştırmıyoruz  burda amacımız  toyota  olsun  farklı bir  marka  olsun  artılarını  eksilerini  forum  içerisinindeki abi kardeşlerle  bilgi alışverişini sağlamak

yarın  efsanemi satsam  yine bu sitede  kalırım !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #30 : Ocak 05, 2010, 22:47:36 »
Toyota'nın dizeli bunca zamana kadar Türkiye'ye getirmeme sebebi kötü yakıttı.Honda da ülkemizdeki yakıttan dolayı çekinip getirmiyor olabilir.

Dipnot : Bana kalırsa motor konusunda Honda 1 adım daha önde.Ayrıca unutmadan, litre başına 120 HP güçle, atmosferik emişli motorlar arasındaki en yüksek değer hala Honda'da.
Bakınız Honda S2000  2.0 16v Vtec :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #31 : Ocak 05, 2010, 23:03:48 »
Toyota'nın dizeli bunca zamana kadar Türkiye'ye getirmeme sebebi kötü yakıttı.Honda da ülkemizdeki yakıttan dolayı çekinip getirmiyor olabilir.

Dipnot : Bana kalırsa motor konusunda Honda 1 adım daha önde.Ayrıca unutmadan, litre başına 120 HP güçle, atmosferik emişli motorlar arasındaki en yüksek değer hala Honda'da.
Bakınız Honda S2000  2.0 16v Vtec :D

şuan hondanın dünya rekoru kıran motorunu ferrari geçmiş bulunmakta.ferrari litre başına 127 hp çıkartmıştır.
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #32 : Ocak 05, 2010, 23:13:00 »
şuan hondanın dünya rekoru kıran motorunu ferrari geçmiş bulunmakta.ferrari litre başına 127 hp çıkartmıştır.
Bundan haberim yoktu, yarın araştırayım.Varsın Ferrari geçsin, Toyota geçememiş iste :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ocak 05, 2010, 23:28:56 »
Ferrari 458 Ferrari nin yeni formula yol otomobili

Ferrari, 458 Italia modelinde 4499 cc hacminde, orta-arka konumlu ve bu yapıda ilk kez direkt enjeksiyon teknolojisinin kullanıldığı yeni bir V8 motora yer veriyor. Geleneksel düz yüzeyli krank miliyle donatılan motor, 570 HP 'lik maksimum gücünü 9000 d/d'de üretebiliyor. Litre başına 127 HP güç üretimi sunabilen V8 motor, 540 Nm'lik maksimum torkunu ise 6000 d/d'de üretibiliyor. Litre başına 120 Nm'lik rekor bir değer sunabilen 458 Italia'nın yeni motoru, düşük motor devirlerinde yüksek güç üretiminin yanı sıra aynı şekilde tork üretimiyle de ultra performans elde edilebilmesine de olarak sağlıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyenin altında tamamlayan 7 ileri otomatik vitesli ve çift kavramalı F1 tipi şanzımana ve 1380 kg'lik boş ağırlığıa sahip Ferrari 458 Italia, 325 km/s'lik son hıza erişebiliyor. Sınıfının en başarılı yakıt tüketim özelliklerini de 458 Italia'ya kazandıran motorun 100 km'de ortalama 13.7 litrelik yakıt tüketiminin yanı sıra 320 g/km'lik karbondioksit emisyon değeri, çevreye değer veren teknolojik gelişimin önemi rakamsal olarak kanıtlıyor.

Ferrari'nin arkadan itişli ve orta-arka konumlu motorlu spor otomobil serisinin evrimini simgeleyen yeni modeli Ferrari 458 Italia, süren ar-ge çalışmaları ve test sürüşlerinin ardından seri üretim haliyle görücüye çıkıyor. İlk olarak Eylül ayında start alacak olan 2009 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmen tanıtılacak olan Ferrari 458 Italia, hem tasarım ve aerodinamik özellikleriyle hem de teknik yapısı ve sürüş teknolojileriyle yepyeni bir rekabet gücünü temsil ediyor. Aynı zamanda Ferrari'nin F1 pistlerindeki mühendislik tecrübesinin ve uzmanlığının bir yansıması olan 458 Italia'nın projesinin ar-ge ve test sürecinin en başından itibaren Michael Schumacher de yer alarak büyük katkı sağladı.
Ferrari'nin motor hacmini ve silindir sayısını temsil eden geleneksel rakam kodlarının yanı sıra yaratıcı ve stil sahibi yetenekleri ve tutkuyu temsil etmesi açısından Italia adını da taşıyan yeni model, 2009 yılının son aylarından itibaren öncelikli olarak Batı Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 06, 2010, 00:06:44 »
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Ocak 06, 2010, 00:54:11 »
Mehmet atakan bey kardeşim fiyatlar aynı derken iyi düşün bence toyota sınıfının en uygun fiyata sahip aracı diye biliyorum ben
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Ocak 06, 2010, 01:04:51 »
ama elbetteki hondanın ferrariye bi cevabı olacaktır motor konusunda
japon mucizesi TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Ocak 06, 2010, 10:55:27 »
Ben de farklı bir karşılaştırma yapayım o zaman. :D
Yeni (2008-2009?)Hyundai Accent düz vites dizel (herhalde 1.3)in çekişi sanki benim 1994 1.8 benzinli arabadan daha güçlü gibi :D

Evet bunu bende  anlamıyorum. Geçen gün 2006 model 1,5 motor  dizel bir  clioya  bindik. Rampaları  bir  tırmanıyor sormayın  gitsin. Aynı rampalarda 2,00 benzinli megane1 ile  2 vitese düşerken dizel 1,50 clio 3 vites  ile hatta  atsan 4. vites  ile  çıkacak  araba. Bunun nedeni ne olabilir. Bunları  gördükçe 1,3 motorlu toyotamdan soğumaya başlıyorum  zaman  zaman. Çünkü o yola  ben  gitsem birde lpg ile düşünün 1. vitesle  falan çıkardım herhalde.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 06, 2010, 11:29:00 »
Toyota güzel araç. Çok ta satıyor ( totalde) Ama son zamanlarda çevrenize bakarsanız her tarafta civic görüyorsunuz. Ayrıca bir arkadaşımız civicin içi dar demiş segmentindeki en uzun aks mesafesine sahip araç nasıl dar olur. Yeni aracımı almadan önce toyota ile servisi olduğundan dolayı çok ilgilendim. Ama bir türlü ısınamadım. İç mekan kalitesi hondadan iyi değil. Koltuk kumaşları çok kötü. Dizayn çok sıradan. suunrof seçeneği yok. Vsc ve xenon opsiyonel. Bunlar civic te sttandart.Eeee fiyatlarda aynı. motorda aynı. tercihimi civicten yana kullandım. 4 aydan beri kullanıyorum. Çok memmunum. Yakıt ortalamam 6.2 lt. Gayet makul. Araştırırsanz 1.6 benzinli seçeneğinde sınıfında en çok satan araç. Hele bir de mugen yaptırırsanız ortalığı yakıyor. Ya bir de dizel seçeneği olsa kimse araç satamaz herhalde...

Mehmet bey , dün tesisatçıma uğradım sizin civic'in aynısından vardı içerde tesisat  çekiliyordu,  aks kafasi mesafesi kendi sınıfında en uzun demişsinizya hani,  aks kafasi mesafesi uzun olması aracın içinin ferah olucağı anlamına gelmez açıkçası, evet aracın içinin albenisi çok dediğiniz gibi, toyotada buna nazaran daha sade kalıyor ama işte bu olayda daha kısa aks kafasi mesafesi olan Toyotanın daha geniş iç hacme sahip olmasını sağlıyor, hondanın ön göğüsü abartılı bir şekilde tasarlanmış birsürü ıvır zıvır var buda içerdeki hacmi daraltmış.

bu arada etrafıma bakıyorumda abarttığınız kadar civic yok, evet civicler çok ama dediğiniz kadar değil, sonuç olarak siz civic kullandığınız için gözünüz ister istemez yollarda civic arıyor ve size civic daha çok gibi geliyor,

Hondanın dizeli olsa kimse araç satamaz demişsiniz, hondanın dizeli çıksada bi görsek kim araç satıyor kim satamıyor !