0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İki uzakdoğulu değil, iki japon Uzakdoğu Kore direk:)))
Honda niye dizel üretmiyor demektense türkiye pazarına niye dizel getirmiyor diye sorulabilirdi.DÜnyada sayılı motor üreticisidir honda kalitesi ve sağlamlıgıyla yanlıs bilmiyorsam 1,numaralı üreticidir..Toyotada 2005 yılına kadar dizel seçeneği yoktu..Ülemizde kullanılan akaryakıtın kalitesizliginden kaynaklanıyor olabilirmi diye düşünmek gerekiyor..Veya Honda türkiye dizel bi araca gerek duymuyor..Benzinlisini yeterince satıyorlar demekki.
Toyota'nın dizeli bunca zamana kadar Türkiye'ye getirmeme sebebi kötü yakıttı.Honda da ülkemizdeki yakıttan dolayı çekinip getirmiyor olabilir. Dipnot : Bana kalırsa motor konusunda Honda 1 adım daha önde.Ayrıca unutmadan, litre başına 120 HP güçle, atmosferik emişli motorlar arasındaki en yüksek değer hala Honda'da.Bakınız Honda S2000 2.0 16v Vtec
şuan hondanın dünya rekoru kıran motorunu ferrari geçmiş bulunmakta.ferrari litre başına 127 hp çıkartmıştır.
Ben de farklı bir karşılaştırma yapayım o zaman. Yeni (2008-2009?)Hyundai Accent düz vites dizel (herhalde 1.3)in çekişi sanki benim 1994 1.8 benzinli arabadan daha güçlü gibi
Toyota güzel araç. Çok ta satıyor ( totalde) Ama son zamanlarda çevrenize bakarsanız her tarafta civic görüyorsunuz. Ayrıca bir arkadaşımız civicin içi dar demiş segmentindeki en uzun aks mesafesine sahip araç nasıl dar olur. Yeni aracımı almadan önce toyota ile servisi olduğundan dolayı çok ilgilendim. Ama bir türlü ısınamadım. İç mekan kalitesi hondadan iyi değil. Koltuk kumaşları çok kötü. Dizayn çok sıradan. suunrof seçeneği yok. Vsc ve xenon opsiyonel. Bunlar civic te sttandart.Eeee fiyatlarda aynı. motorda aynı. tercihimi civicten yana kullandım. 4 aydan beri kullanıyorum. Çok memmunum. Yakıt ortalamam 6.2 lt. Gayet makul. Araştırırsanz 1.6 benzinli seçeneğinde sınıfında en çok satan araç. Hele bir de mugen yaptırırsanız ortalığı yakıyor. Ya bir de dizel seçeneği olsa kimse araç satamaz herhalde...