Gönderen Konu: Chevrolet Cruze test  (Okunma sayısı 21159 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Chevrolet Cruze test
« : Aralık 10, 2009, 22:18:38 »
   Malum konuda da belirtiğim gibi bugün Chevrolet'nin Cruze modelini test etme imkanı buldum.Kullandığım Cruze, LS 1.6 Plus modeliydi.Yani Toyota'nın Elagance donanımına eş değer...Aracın teknik verileri şöyle;

Maksimum Hız (km/s)                                            185
Maksimum Güç (PS/rpm)                                        113/6400   
Tork (Nm/rpm)                                                     153/4200   
Silindir Sayısı                                                       4 Silindir    
Hızlanma Süresi 0-100 km/s (s)                               11.8   
Strok (mm)                                                          81.5   
Vites                                                                  6 ileri düz
Ön Süspansiyon                                                   McPherson Süspansiyon   
Tahrik Mili                                                           Önden Çekişli
Arka Süspansiyon                                                 Birleşik Kollu muhterem aks kafasi   
Yakıt Enjeksiyon Sistemi                                        Çok Noktalı Enjeksiyon   
Motor tipi                                                           DOHC   
Debriyaj tipi                                                           Hidrolik Debriyaj   
Silindir Çapı (mm)                                                 79   
Motor Hacmi (cc)                                                 1598   
Sıkıştırma Oranı                                                    10,8   
Direksiyon                                                           Hidrolik Direksiyon   
Son Tahrik Dişlisi Oranı                                          3.722

Teknik olarak veriler yukarıdaki gibi.Gelelim labaratuvar verilerinden gerçek hayata.Önceki konuda da belirttiğim gibi aracın iç-dış tasarımı insanı cebedecek bir stile sahip.Ön göğüs kontrol paneli aydınlatmaları ve yerleşkesi güzel.Her araçta oldugu gibi bu araçtada derinliği standart almak koşuluyla direksiyonu en alt konuma aldığımda ki hep böyle kullanırım,gösterge panelinde üstte kalan yakıt göstergesi ve hararet göstergeleri direksiyon simitinin arkasında kalıyor.Görmek içinse biraz kafa eğmek gerekiyor.
   Sinyal kolu ve far kumandaları doğrusu biraz garip geldi bana.Belki aracı kullandıktan bir süre göze hoş gelebilir.Ama ilk intiba hiçte öyle kalite hissi vermedi bana.Baz olan 1.6 modeli hariç bütün modellerde ön göğüste kumaş kaplamalar var.Kapılardaki döşemenin aynısında.Ön yolcu hava yastığının bulunduğu parça komple kumaş yani.Ama benim gibi titiz kullanıcılara pekte hitap etmeyen bir özellik...
   Park sensörü sesinin volümü az gibi geldi bana.Normal seste açık olan müzik sesi veya araç doluyken ki muhabbet sesi sensör sesini geride bırakabilir.
   Ön kol dayama her ne kadar sürgülü bir sisteme sahip olsada yetersiz gibiydi.Adı kol dayama ise bu parçanın,buna dirsek değil kol dayanmalı :)
   Debriyaj ve fren pedalı birbirine çok yakın konumlandırılmış.Ayaklarım birbirine sürtüp durdu.Ama genel kavrama ve sertlikler makul düzeydeydi.Her marka araç kullanıcısının rahatlıkla kullanabileceği ayarda.Genel görüşler benim algıladığım kadarıyla böyle.Gelelim yolda ki gözlemlerime....
   Geniş yan dikiz aynaları oldukça kullanışlı.İyi gösteriyor.Opel araçlarında bulunan aktif çekiş kontrol sistemi T.C sistemi bu donanımda standart.Patinaj yapmanız önlenmiş oluyor.Vites geçişleri gayet rahat iken direksiyonu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.Biraz hissiz bir direksiyon.Trafik çok yoğun oldugu için,Corolla otomatiği tes ettiğim gibi zorlayamadım.Üst devirlere çıkamadım (5.000 d/d seviyeleri)...ABS testinde (3 vites 50 km hız) frene yüksek derecede verdiğim baskıya rağmen araba geç durdu..Tamam ABS devreye girdiğinde fren mesafesi uzar.Corolla daha hızlı yaptığım testte daha çabuk durdu.Bunu şöyle açıklayabilirim.ABS devreye girdiğinde,sistemin yaptığı pompalamayı sürücü fren pedalında fazlasıyla bunu hissederken ben Cruze'da bunu pek fazla hissedemedim.Sanki kedi ayaklarım ile oynuyordu :) Bulduğum ilk fırsatta ise gazı kökledim ve ani bir hızlanma ile diyeceğim ama bildiğiniz "ANİ" hızlanma değil....Hızlanmak istedim ama bende bulunan 1.6 115 Hp Passat'dan sadece 2 Hp düşük motor ve 200 kg daha hafif olan bu araçtaki ivmelenme bende hayal kırıklığı yaşattı.
   Bugün ben bayiye Cruze almak için gitmiş olsaydım kesinlikle eli boş dönmüş olacaktım.Çünkü performasnı kötü bir araba ile karşılaştım.Ve danışmanın bana söylediği şey şu oldu..."bu araçlarda şanzıman ve klima arızasından korkacaksınız" oldu :wacko: Günümüz araçlarında ucuza mal olacak bir şanzıman göremiyorum.Belkide bu aracı almayacak olmamdan dolayı söylendi bu olasılık...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Chevrolet Cruze test
« Yanıtla #1 : Aralık 10, 2009, 23:32:09 »
Arabanın tipi çok güzel.. Görünce çok hoşuma gitmişti ama chevrolet'in yeni çıkardığı arabalara bir türlü ısınamadım.. Bana çakma Tofaş-Fiat gibi geliyor.. Özcan abinin yaptığı "Otomobil dergisi" havasındaki bu testten sonra da bu düşüncemin doğru olduğuna kanaat getirdim :D
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2009, 23:43:21 »
Benim bu incelemeden anladığım anafikir bizim Yaris'lerin gösterge paneli gibisi yok. ne güzel ortada duruyor, direksiyon yüzünden kapanan yeri olmuyor. :)
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2009, 00:13:40 »
Arabanın tipi çok güzel.. Görünce çok hoşuma gitmişti ama chevrolet'in yeni çıkardığı arabalara bir türlü ısınamadım.. Bana çakma Tofaş-Fiat gibi geliyor.. Özcan abinin yaptığı "Otomobil dergisi" havasındaki bu testten sonra da bu düşüncemin doğru olduğuna kanaat getirdim :D
   Oğuzhan arabalar o kadar da kötü değil yahu...Tespitimiz Corolla etrafında... :)
Benim bu incelemeden anladığım anafikir bizim Yaris'lerin gösterge paneli gibisi yok. ne güzel ortada duruyor, direksiyon yüzünden kapanan yeri olmuyor. :)
   Timuçin bey çok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz...Tebrikler.Demekki Yari kullanırsam böyle bir sorun ile karşılaşmayacağım.Passat'tada sinyal lambalarını ve hız göstergesinde 80-140 km arasındaki rakamları göremiyorum.Engel teşgil ediyor.90 km'yi geçmemem gereken yerlerde hız sabitleyiciyi açıyorum ve problemi çözmüş oluyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2009, 00:29:29 »
Ozcan'a guvenilir, begenmedim diyorsa dogrudur. Ben bu arabayi gormeden kararimi vermistim. Ozcan'in testi konuyu noktaladi.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2009, 00:59:42 »
Ozcan'a guvenilir, begenmedim diyorsa dogrudur. Ben bu arabayi gormeden kararimi vermistim. Ozcan'in testi konuyu noktaladi.
   Bu güven karşısında mutlu ve huzurlu ölürüm artık.Teşekkürler Ahmet.Sağol var ol....Test'in sonunda,test edene görüş bildirilen bir form verilir.Danışman bana vermedi.Ben tamamlarım dedi :D Ne yazacağımı anladı her halde.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2009, 01:08:28 »
Opel astra veya insignia..Tc özelligi 96 vectradada var özcan abi.Chevrolet güven hissi vermıyor..arac tip olarak güzel diyoruzda arka taraftan honda civicin stoplarını ters cevirip yerleştirmişlar...Honda daha güzel görünüş olarak..Şuan ne alırdım ben de bilmiyorum ev alana kadar Hb ile devam.Rahat 5 sene bindirir çok büyük sorun çıkarmadan..
Ya bugün bir arkadasın tayini çıktı  gitti ankaraya.Ankara numunede çalışacak mış herhalde..İnsan alışınca zor oluyor..Ankara buluşmalarına fahri olarak yerime gönderirim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2009, 01:18:45 »
   TC özelliğini ben ilkin 94 Vectra GT modelinde görmüşütm.Hani şu Gri renkte,150 küsur beygirli olanlar varya...Ama ilk icat eden bir çok özelliğin mucidi olan Volvo...Aslında Astra Sedan'ın Enjoy donanımın Elgance paketli olanının fiyatı makul seviyede.İnsan kendini bir amaaaa'dan alamıyor.HB modellerinde kronikleşen ve hemen hemen 3 Astra'dan  ikisinde baş gösteren bir klima problemi vardı.Bu problem HB modellerde hala devam ediyor mu ve sedan versiyondaki durum nedir.İnsan güvendiği bildiğinden vaz geçemiyor.Her ne kadar tıkırdasada,gıcırdasada yine gönül Corolla'dan yana.En azından arıza çıkarma olasılığı yüksek olan mekanik aksamlarda diğer markalara göre daha güvenli....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2009, 13:09:02 »
İyi de arkadaşlar güvensiz dediğiniz aracın bir Ncap testlerine bakın bir de Corrolla ile Avensis'in. Avensis'in üzerinde güvenlik notu alan bir araç bu.:)

Aynı hızlar ile virajda bir zorlayın Corolla ile Cruze'u hangisi kayıyor, gerçi cruze'da ESP devreye girer ama birşey olursa corolla'da devreye girecek bir esp sistemi satılan araç içinde yüzde 10'u bulmaz sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2009, 15:05:09 »
İyi de arkadaşlar güvensiz dediğiniz aracın bir Ncap testlerine bakın bir de Corrolla ile Avensis'in. Avensis'in üzerinde güvenlik notu alan bir araç bu.:)

Aynı hızlar ile virajda bir zorlayın Corolla ile Cruze'u hangisi kayıyor, gerçi cruze'da ESP devreye girer ama birşey olursa corolla'da devreye girecek bir esp sistemi satılan araç içinde yüzde 10'u bulmaz sanırım.

İyi de Selçuk Bey yukarıda hiç kimse aracın güvenlik özellikleri ile ilgili negatif bir kelime etmemiş. Buradaki güvensizlik markaya karşı ya da o marka tarafından üretilmiş araçlara karşı olan güvensizlik durumu.

Bende bu aracı test etmiştim ve çok ağır olduğunu söylemiştim. Bir arkadaşım alacaktı emin olmak için beni de test sürüşüne götürdü o zaman söylemiştim ben olsam almam diye. Ben Özcan'ın yazdıklarına aynen katılıyorum. Sadece görünüşü dizaynı için alınacak bir araba izlenimi vermişti bana da.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2009, 15:13:57 »
benimde cok hosuma gıden bı arabaydı fakat herhangi bir japonun yerını tutacak kadar guzel degıl bence sıfır araba almıs olmak ıcın alınabılıcek bı araba..
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2009, 20:50:08 »
bu arada 4-5 gündür Özcan abi forumda yok haberi olan var  mı??
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2009, 21:13:50 »
bu arada 4-5 gündür Özcan abi forumda yok haberi olan var  mı??

Bildiğim kadar en son Hatay'da yağmur altında ıslanıyordu. İş nedeni ile seyahatte galiba.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2009, 21:31:09 »
cruze mercedesin den daha fazla puan alıyor. Şimdi delikanlı adam desinki mercedes güvensizdir. Test ile gerçek çook farklı sonuçlar verebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #14 : Aralık 22, 2009, 16:34:25 »
cruze mercedesin den daha fazla puan alıyor. Şimdi delikanlı adam desinki mercedes güvensizdir. Test ile gerçek çook farklı sonuçlar verebilir.

Hayır ama Cruze mercedesin o modelinden daha güvenlidir:)

Ben de açıkcası bir daha corolla almam o kadar parayı verip, uçmuş durumda satıcılar f/p oranı çok kötü. Zaten elimizdeki corollayı çıkarıcaz Fiorino geliyor yerine en azından 40 milyarı gömmedik ESP'si bile olmayan araca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 22, 2009, 16:46:26 »

Hayır ama Cruze mercedesin o modelinden daha güvenlidir:)

Ben de açıkcası bir daha corolla almam o kadar parayı verip, uçmuş durumda satıcılar f/p oranı çok kötü. Zaten elimizdeki corollayı çıkarıcaz Fiorino geliyor yerine en azından 40 milyarı gömmedik ESP'si bile olmayan araca.

Yeni aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanırsınız inşallah. Aracı aldıktan sonra izlenimlerinizi de paylaşırsanız seviniriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 23, 2009, 00:01:22 »
Hayırlı olsun aracınız... Yalnız merak ettiğimden soruyorum, Fiorino ne kadar güvenli?
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 23, 2009, 00:15:54 »
Testler belli başlı çok karşılaşılan çarpışma durumlarına göre yapılıyor. Arabalar da o testlerde yüksek puan alacak şekilde üretilmeye çalışılıyor. Kendi çapında mantıklı bir yaklaşım. Ama eksantirik bir kaza yapmak isterseniz (taklalı perendeli, farklı açılardan çarpmalı..) bir mercedes, bmw veya volvo içinde olduğunuzdan emin olun :) saab da olur..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 24, 2009, 01:25:15 »
chevroletin olu ruhunu canlandırma cabasından baska bı durum degıl aracın ne kadar tok goruntusu varsa o kadar vasat bı arac test surusune mutlaka gıdın o paraya onu alacagıma 3 5 fazla verır bı kopek balıgı alırdım bı test edın harıka arac harıka hele kabıne gelen o motor sesı kısıden kısıye gore degıssede 100 kısılık senfonı orkestrası sankı:)lancer i tek gecerım artık
All For You COROLLA!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2009, 14:09:17 »
O motor sesi tespitini Motor Trend dergisinin Cruze incelemesinde de okudum.Gm'in diger motorlari gibi Cruze'un motoru da gurultulu demek... Insallah alanlar/alacaklar ileride pisman olmaz.
En iyisi Toyota'nin motor ve sanzumanini alip Cruze'a takmak.
Fe... :-)