Gönderen Konu: Chevrolet Cruze test  (Okunma sayısı 21157 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Chevrolet Cruze test
« Yanıtla #40 : Şubat 13, 2010, 01:14:31 »
gerçekten çok güzel duruyo araç. bi-kaç resim ekliyeyim izninizle ::)

Beyaz'da olsun..

SW koymadan da olmaz :P

Bi tane de motor resmi :)

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 13, 2010, 01:56:34 »
   Ama bunlar Citroen :wacko: evet son fotoğraftaki wagon çok agresif duruyor...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 13, 2010, 02:08:47 »
aaa pardon :D bu nerden kaldı benım aklımda yahu  :P hemen düzeltiyorum ::)
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 13, 2010, 13:12:14 »
Sunrooflu (full) modelini bayide inceleme şansım oldu, daha hiç yağmur görmemiş sıfır km de bir aracın tavan döşemesindeki kabarıklıklar neyin sebebi olabilir sizce?  :kötü:
 Yanında Astra HB duruyordu, Cruze  için söyleyebileceğim tek şey : Ön göğüs, torpido, konsol, direksiyon tam anlamıyla "Çakma Astra". Yan yana sergilemeleri bence hiç iyi olmamış, çünkü az önce saydığım parçalardaki kalite Astra'da "A" iken, Cruze'de - (eksi). Sanki plastik malzemelerin tümü geri dönüşümden toplanan malzemeyle imal edilmiş... :kötü:
 Aracı görmek, kafama yatarsa almak için gitmiştim test bile etmeye gerek duymadım, |-\ "D" sınıfı yakıt sarfiyatına sahip çevreci motora !!! sahip,plastik oyuncak gibi bir araca 38bin küsür lira verecek kadar zengin değilim diyerek ve Toyota sahibi olduğum için gurur duyarak çıktım plazadan  -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 16, 2010, 20:32:43 »
Sunrooflu (full) modelini bayide inceleme şansım oldu, daha hiç yağmur görmemiş sıfır km de bir aracın tavan döşemesindeki kabarıklıklar neyin sebebi olabilir sizce?  :kötü:
 Yanında Astra HB duruyordu, Cruze  için söyleyebileceğim tek şey : Ön göğüs, torpido, konsol, direksiyon tam anlamıyla "Çakma Astra". Yan yana sergilemeleri bence hiç iyi olmamış, çünkü az önce saydığım parçalardaki kalite Astra'da "A" iken, Cruze'de - (eksi). Sanki plastik malzemelerin tümü geri dönüşümden toplanan malzemeyle imal edilmiş... :kötü:
 Aracı görmek, kafama yatarsa almak için gitmiştim test bile etmeye gerek duymadım, |-\ "D" sınıfı yakıt sarfiyatına sahip çevreci motora !!! sahip,plastik oyuncak gibi bir araca 38bin küsür lira verecek kadar zengin değilim diyerek ve Toyota sahibi olduğum için gurur duyarak çıktım plazadan  -_-

Emre, Astra da Cruze da GM'in.Ayni parcalari kullaniyor bile olabilirler.Yani 'cakma' ise de aile ici cakma. :P

Henuz yok ama 1.4 Turbo motor secenegi ile de gelecekmis ABD'ye bu arac.Motor begenilirse tutulabilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Şubat 16, 2010, 21:33:42 »
   Ahmet motor gerçekten çok vasat bir performans sergiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Şubat 16, 2010, 21:37:08 »
motor alt devirde cansız bence.üst devirde kullanmak lazım oda benzin sarfiyatı demek
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Şubat 16, 2010, 21:43:55 »
   Basıyorsun basmıyorsun hiç belli etmiyor kendini.Bir gün git test et Atakan.Benzin beleş... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 17, 2010, 13:53:00 »
Çok güzel bir inceleme olmuş Özcan bey... almayı düşünen akrabam vardı, internetle pek ilgisi olmadığından araştırmadan sadece fiyatı ve donanımlarına bakarak heveslendi... onu uyarayım da mekanik ve motor performansı olarak sıkıntılar var diyeyim...

ayrıca, eniştemde opel astıra var geçen sene lpg taktırdı, şimdi trakrtör gibi arabası, yerinden kalkmıyor... lpg li toyota kullandım, honda kullandım, inanın benzinden bir farkı yokmuş gibi hissettim... japonların bir artısı da bu olsa gerek... yani lpg ye uyumunu da düşünmek gerekiyor bu devirde alacağın aracın, eğer dizel düşünmüyorsan...

selamlar...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Şubat 17, 2010, 15:04:44 »
   Ahmet motor gerçekten çok vasat bir performans sergiliyor...

1.4 Turbo olani mi Ozcan?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Şubat 17, 2010, 15:34:07 »
Yani 'cakma' ise de aile ici cakma. :P

:D :D :D O daha kötü :P Aynı vitrinde iki ürün, biri kaliteli diğeri ilkinin birebir kopyası ama Çin işi kopyası :D Bence GM'nin yapacağı en iyi iş Chevrolet Markasına Daewoo üzerinden üretim yapmayı bırakıp eski kaliteli imajını geri kazandırmak olacaktır. Ülkemizde bu birleşimden sonra ilk piyasaya çıkan Chevroletleri hatırlıyorum da, kaputu açtığında motorun üzerindeki kocaman "Daewoo" yazısı gözünü kamaştırıyordu insanların :D :D :D

Dizel'i henüz burada satışa çıkmadı Ahmet Abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Şubat 17, 2010, 17:49:56 »
Burada da cikmadi Emre kardes :) Hatta arabanin kendisi de daha gelmedi. :P Bekliyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Şubat 17, 2010, 21:37:18 »
   1.6 için söylemiştim.Turbo olursa belki bi'şeyler olabilir...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Temmuz 17, 2011, 23:29:28 »
Arkadaşlar merhaba

Bu forumu bugün tesadüfen buldum ve okuma imkanım oldu: Bir Cruze sahibi olarak ben de görüşlerimi paylaşmak istedim:

Zevkler/beğeniler herkese göre değişir, bunun tartışması çok manasız. Bence Cruze çok güzel bir tasarıma sahip, tabi beğenmeyenler de olabilir. Ancak Cruze'un Türkiye'ye gelmesine en çok sevindiğim nokta şu oldu; Türkiye'de kemikleşmiş bazı markaların 40 bin TL'ye içi boş araba "kakaladıkları" anlaşıldı bence... Cruze'un baz modelinde bile 8 havayastığı, ESP, ASR standart iken birçok marka bunlar için ekstra güvenlik bedeli istemektedir. Buradan NCAP testine gelirsek, Cruze kendi sınıfında en yüksek puanla 5 yıldız almıştır. 5 yıldızı birçok marka alıyor günümüzde; doğrudur. Ancak araba almaya gittiğinizde 5 yıldız alan aracın hangi donanım seviyesinde olduğunu öğrenmenizde fayda vardır. Örneğin X marka diyor ki benim Y aracım 5 yıldız aldı: ancak çarpışma testine Y'nin en dolusunu göndererek 5 yıldızı almıştır. Senin alacağın donanım seviyesinde o 5 yıldızı alamayacak belki de... Buna dikkat etmek lazım arkadaşlar.

Performans konusuna gelirsek; Cruze'un en çok eleştirildiği nokta bu sanırım. Ben de 124 hp'lik modeli var. Öyle aman aman bir ataklığının olduğunu söyleyemem ama uzun yolda keyif veren bir motoru var. Deneme sürüşü yapanlar otobana çıksın derim.

Chevrolet'in Türkiye'deki en büyük hatası bence ABD'de satılan 1.4 Turbo 140 hp motorunu getirmemesidir. Açıkçası LTZ donanımındaki araç Türkiye'ye geldiği gün alacağım. Eğer fiyat / performans şu an ki Cruze'lar gibi olursa orta sınıfta başka araç kalmaz. İsteyenler Chevrolet'in ABD sitesine girip Corolla - Focus - Civic kıyaslamalarına bakabilir (ABD'de başka marka ile kıyaslama yaparak reklam yapılabiliyor).

Daha önceki aracım 2010 model Accent Era idi; ancak satıp Cruze aldım. Çünkü her yerde Megane/Fluence - Clio - Civic - Accent - Focus gibi filo kiralama şirketi aracı görmekten sıkıldım. İnsan kendini biraz özel hissetmeli değil mi  ::)

Belki sizlerin de biraz değişiklik yapma zamanının gelmiştir... Artık 2012'ye yaklaşıyoruz... 1990'larda takılıp kalmayın bence...

Saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Temmuz 17, 2011, 23:40:25 »
Necati Bey siz hiç hortlak gördünüz mü? :alkis:
2011 YARİS 1.0

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #55 : Temmuz 17, 2011, 23:45:50 »
Hayırdır Yusuf bey, hortlak tarifi mi istiyorsunuz!!  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Temmuz 17, 2011, 23:47:50 »
Necati Bey,anlatımlarınız güzel,1990larda kalmayın ifadeniz tuhaf.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Temmuz 17, 2011, 23:49:31 »
son yorum şubat 2010   :)   sahibinden kom a baktım az önce .cruze 100 bini geçen bi tanecik var.neden böyleazkmde satılıyor bu arabalar.
2011 YARİS 1.0

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #58 : Temmuz 18, 2011, 00:00:10 »
Zaten yorum yazarken uyarı yazısı da vardı, 120 günü geçmiş diye, ben yine de yazayım dedim...

Deneme sürüşünü yapan arkadaş 113'lük ile yaptığı için belki 124'lük yorum iyi gider diye düşündüm  ::)

Öncelikle şunu belirteyim, ben kullandığı araca gönülden bağlanan, aile üyesi gibi gören bir fanatik değilim, sadece dişinden tırnağından artırdığı binlerce TL'yi sokağa atmak ismeyen, verdiği paranın hakkını arayan reel bir tüketiciyim... Zaman zaman otomobil forumlarını okuyorum, maalesef Türk milleti olarak arabalara gereğinden fazla önem veriyoruz. Sonuçta her araba bir makinedir...

Sahibinden.com'a gelince... Piyasada görebileceğiniz en eski Cruze 2009 modeldir, ki o da Nisan'da Türkiye'ye geldi... Takdir edersiniz ki Temmuz'dan sonra 2010 modeller çıktı. Bilindik modellere göre (Corolla - Megane - Focus - Civic - Accent vb) oldukça "genç" olan bir araba için 100.000 lerce km aramak bana mantıksız geliyor.

Ama insanların satma nedenine gelince aklıma ilk olarak şu geliyor; yakıt tüketimi... Ben aracımı Ocak 2011'de aldım. Aldığımda ortalama yakıt tüketimim 12 litre/100 km idi. Şu an aracım 4.000 km'de ve 8.9 litreye düştü, ki araç kendini buldukça daha da düşecektir. Sanırım bu kadar beklemeye tahammül edemeyen Cruze sahipleri araçlarını satmak istiyorlar  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Temmuz 18, 2011, 00:08:10 »

Ama insanların satma nedenine gelince aklıma ilk olarak şu geliyor; yakıt tüketimi... Ben aracımı Ocak 2011'de aldım. Aldığımda ortalama yakıt tüketimim 12 litre/100 km idi. Şu an aracım 4.000 km'de ve 8.9 litreye düştü, ki araç kendini buldukça daha da düşecektir. Sanırım bu kadar beklemeye tahammül edemeyen Cruze sahipleri araçlarını satmak istiyorlar  :islik:
   abovvvv o ne yav 10 litre falan. ben alışık değilim .100  km de 43 tl yani.amanınbovvv
2011 YARİS 1.0