Gönderen Konu: orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??  (Okunma sayısı 5361 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??
« : Aralık 07, 2009, 20:52:17 »
arkadaşlar(abiler,ablalar) arabaya helezon yay taktırmayı diil de orjinal yayları kestirmeyi düşünüyorum ne dersiniz? orjinal yayları keserek arabayı düşürebileceklerini söylediler ama herhangi bi sorunla karşılaşmayacağımı söylediler bide size danışıyım dedim mutlaka deneyen ve deneyimi olan vardır... yardımcı olursanız sevinirim...  :)  sizce bi zararı veya bi sakıncası varmı??
hesap iptal :)

Toyota Club Türkiye

orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??
« : Aralık 07, 2009, 20:52:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??
« Yanıtla #1 : Aralık 07, 2009, 21:57:59 »
 Konfor sıfırlanır, amortisörlerin ömrü %75 azalır, olmadık yerlerde arabanın altını vurursun vs...
 Yani hiç bi işine yaramaz, boşu boşuna 10 gün sonra 600 TL verir bir takım yay alırsın servisten...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 07, 2009, 22:08:51 »
kesinlikle tavsiye edilmez.spor yay almanızı tavsiye ederim.eibach'lar hem spor görünüm sağlıyor konfordanda ödün vermiyor.yeni kasa civicte kulanıyoruz 5cm eibach konfor gerçekten 10 numara
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 07, 2009, 22:13:38 »
çok teşekkürler arkadaşlar... spor yayları hiç kullanmadım faydası neler? bilgilendirirseniz sevinirim... bide arabanın altını kesinlikle sürtmek istemiorum herhangi bi yere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 07, 2009, 22:22:59 »
çok teşekkürler arkadaşlar... spor yayları hiç kullanmadım faydası neler? bilgilendirirseniz sevinirim... bide arabanın altını kesinlikle sürtmek istemiorum herhangi bi yere...

Faydası: arabanın yol tutuşu artıcaktır birde leylek görünümünden kurtulucaksın.
Valla yay taktırcaksan vurmama gibi bir ihtimal yok azda olsa sürtüyor kasislerde vsde.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 07, 2009, 22:27:01 »
sürttüğünde herhangi bir zararla karşılaştınızmı peki yada sizi zor durumda bırakacak bir hasar veya sorun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2009, 22:40:02 »
sürttüğünde herhangi bir zararla karşılaştınızmı peki yada sizi zor durumda bırakacak bir hasar veya sorun...

Şükür bir sorun yaşamadım ama konfor gidiyor ufaktan.Ufak tefek sürtmelere dayanabilecekseniz oturduğunuz bölgenın asfaltları iyiyse sorun çıkarmaz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2009, 22:49:11 »
mersinliyim ama şu anda istanbulda üniverste de okumaktayım okulum formula pistinin orda yollar muhteşem ama haftasonları büyükçekmece tarafına gidiyorum orda biraz yollar kötü gibi... mersinin de yollarını ezberlemişim zaten pek bi sorun yaşayacağımı zannetmiyorum...  peki tavsiye ettiğin bir marka varmı bide istanbulda nerde ucuza ve en iyisini taktırabilirim onuda bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 07, 2009, 22:51:59 »

Hikmet bey ben spor yay tavsiye ederim abimin arabasında 3,5 cm spor yay+ 17 inç 40 yanak lastik var virajlara öyle bir giriyorki hiç yatma esneme yok çok güzel :)  

Yeni corolla 1,6 benzinli(124 hp ) bizi gecemedi bizinki 1,3 enjeksiyon 2000 model (86 hp + lpg )
gecemedi

Neden yol virajlıydı:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 07, 2009, 22:52:13 »
Valla e12 için Mesut (AKIN)abiye danış vardır illaki tanıdıkları yardımcı olucaktır sana.

Marka olarakta bişi diyemiycem ben h&r kullanmıştım zamanında pek konforu etkilememişti.Sertlik derecesine bakıpta al alırken sonradan pişman olursun.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 07, 2009, 22:54:06 »
Bu arada biraz konfordan düşeceksiniz :(  ama olsun virajda araba hiç savrulmaz :D  )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Aralık 07, 2009, 23:00:20 »
Hikmet bey ben spor yay tavsiye ederim abimin arabasında 3,5 cm spor yay+ 17 inç 40 yanak lastik var virajlara öyle bir giriyorki hiç yatma esneme yok çok güzel :) 

Yeni corolla 1,6 benzinli(124 hp ) bizi gecemedi bizinki 1,3 enjeksiyon 2000 model (86 hp + lpg )
gecemedi

Neden yol virajlıydı:D

:D :D iyi işte ne güzel sinir olmuştur adam...   bende de 17 lik 45 yanak var ama yay olmayınca çok komik duruyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #12 : Aralık 07, 2009, 23:01:31 »
mesut abyede sormanı tavsiye edrim ama kestirmek kadar tehlikeli bir durum yok ki orjinal yaylar 850 cıvarı. al spor yay olmadı hoşuna gitmezse cıkarır eskileri takarsın derim ben

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Aralık 07, 2009, 23:01:39 »
Valla e12 için Mesut (AKIN)abiye danış vardır illaki tanıdıkları yardımcı olucaktır sana.

Marka olarakta bişi diyemiycem ben h&r kullanmıştım zamanında pek konforu etkilememişti.Sertlik derecesine bakıpta al alırken sonradan pişman olursun.

tamam çok teşekkür ederim biraz araştıyım istanbulda nerde en ucuza bulabilirim diye bide yabancı plaka gördülermi millet herşeyin fiyatını arttırıyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 07, 2009, 23:02:59 »
mesut abyede sormanı tavsiye edrim ama kestirmek kadar tehlikeli bir durum yok ki orjinal yaylar 850 cıvarı. al spor yay olmadı hoşuna gitmezse cıkarır eskileri takarsın derim ben

tamam mesut abiyle ben bi konuşayım çok sağol... :) zaten orjinali kestirme fikrinden vazgeçtim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2009, 23:05:25 »
Bu arada biraz konfordan düşeceksiniz :(  ama olsun virajda araba hiç savrulmaz :D  )

Erdi hiç savurmaz deme yahu :) orjinale nazaran yol tutuş çok daha iyi oluyor o kadar.Yaya güvenip virajda gaza abanmak pek mantıklı bişe degil.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2009, 23:07:12 »
:D :D iyi işte ne güzel sinir olmuştur adam...   bende de 17 lik 45 yanak var ama yay olmayınca çok komik duruyor :D

Biraz leylek gibi mi :D (tedavi spor yay :D )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2009, 23:08:23 »
Yaylar basit metal parçaları gibi görünse de öyle değildir. Her aracın ağırlık dağılımına göre ayarlanmış ve üretilmişlerdir. Kestirilmesi ön görülmeyen problemlere neden olabileceği için tavsiye edilmez.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 07, 2009, 23:08:30 »
Erdi hiç savurmaz deme yahu :) orjinale nazaran yol tutuş çok daha iyi oluyor o kadar.Yaya güvenip virajda gaza abanmak pek mantıklı bişe degil.

O kadar da değil de bmw kadar işte :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 07, 2009, 23:11:02 »
altını sürtmek konusunda benim kadar çeken yoktur bu sitede (bilkent yollarını bilenler gülümsüyorlardır şu an) arabamın ön tarafını 5cm arka tarafını 3.5 cm düşürdüm..görüntüden abartı memnunum, yol tutuştan abartı memnunum ama konfor hiç yok, bir de altını sürtmeden gezmek diye bir şey yok, unut onu..ben 12 yıldır vuruyorum bir şey olmuyor, bu 1 aydır iyice vuruyorum (vurmak değil aslında sürtmek) hiç ama hiç bir şey olmuyor, biraz da sakinleştiriyor, çünkü hopluyor zıplıyor hızlı gidince, altını vurcam bilmemne diye hız yapamıyor insan o yönden de yararlı :P bir de ilginç bir şekilde frenleri iyileşti benim arabanın..kızaklama azaldı :blink:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli