Erdi hiç savurmaz deme yahu
orjinale nazaran yol tutuş çok daha iyi oluyor o kadar.Yaya güvenip virajda gaza abanmak pek mantıklı bişe degil.
coşkun bahar gelsin ben bir takayım 16ları, bir ara binelim benim arabaya biliyorsun sonuçta ae101i, nedir nasıldır, yol tutuşu falan..yay ve 195/45 etkisini bir gör
Hikmet bey Türkay abiye katılıyorum

Arabanızı kullandığınız yerin yolları bozuksa hiç spor yay almayın hoplaya hoplaya gidersiniz
coşkun bahar gelsin ben bir takayım 16ları, bir ara binelim benim arabaya biliyorsun sonuçta ae101i, nedir nasıldır, yol tutuşu falan..yay ve 195/45 etkisini bir gör 
Ben biliyorum

Mütiş bir yol tutuşu ortaya çıkıyor
abicim bu yay kesme olayı tehlikeli bi olay onlar dursun yanında git bi takım istediğin cm de istediğin sertlikte al kestirme sakın daha ucuza yapılıo kestirme olayı ama şahine binmiyosunki onlarınkileri kesiolardı ama şahin işte .
vallahi bu gece yatamıyacam ben

taktırayımmı taktırmıyayımmı diye
abicim bu yay kesme olayı tehlikeli bi olay onlar dursun yanında git bi takım istediğin cm de istediğin sertlikte al kestirme sakın daha ucuza yapılıo kestirme olayı ama şahine binmiyosunki onlarınkileri kesiolardı ama şahin işte .
evet haklısın bende öyle düşündüğüm için paylaşıyım dedim... bide diğer bi düşüncemde eğer hoşuma gitmezse veya uzun süre bozuk yollarda kullanacaksam eski yaylarımı geri takarım...
3-4 gün önce eskişehir yolunda gereksiz bir hızla giderken 4 lastik birden yerden kesildi yoldaki dalgadan..aslında korkutucu bir şey yani..ama bendeki yaylar en serti
bende sert istiyorum aslında çünkü sert yaylar yol tutuşunda daha iyidir...
Deneyip görürüz abicim

yay var diyede virajları hızlı almak pek mantıklı gelmıyor bana vallahi sonuçta 950-1100 kg araç nolacagı belli olmaz
googlede yay kestirmek diye aratıp yorumları okumak fazlasıyla faydalı olur denemenizi tavsiye ederim,yay kesmek olabilicek en saçma şey bence el arabasında gezer gibi sekiyor insan arabanın içinde vede güvenliği etkiliyor ben şahsen tavsiye etmem
Bide yayları ne yapıyorlardı ısıtıp eziyorlar sakın onada bulaşma
ayıp ettin sen yeterki fotoğraf iste
Yay orjinalden daha çok kısaldığında sertliğide farklı olmalı. BUnun için yay materyalinin yanında bukle sayısıda önemli. Yani bu iş profesyonelce yapılmalı, bende kaliteli ve uygun spor yay öneririm ancak sert yay zıplama yapar ve virajda tümseğe denk gelinirse aracı savurabilir.
Ayrıca ben kasislerden her zaman yan geçerim, bu bazı parçaların sağlığı için kesinlikle iyi birşeydir.
Yay orjinalden daha çok kısaldığında sertliğide farklı olmalı. BUnun için yay materyalinin yanında bukle sayısıda önemli. Yani bu iş profesyonelce yapılmalı, bende kaliteli ve uygun spor yay öneririm ancak sert yay zıplama yapar ve virajda tümseğe denk gelinirse aracı savurabilir.
Ayrıca ben kasislerden her zaman yan geçerim, bu bazı parçaların sağlığı için kesinlikle iyi birşeydir.
teşekkür ederim hakan abi... dediklerini göz önünde bulunduracam ama çok yumuşak yay da almak istemiyorum o zaman da yol tutuşu biraz azalıyor ama konfor güzel oluyor
Nazım ve Coşkun beni bulmanı söylemiş ama sen hala bana özel mesaj atmamışsın ne iş
Spor Yay olarak aracına tek bir ürün tavsiye ederim Eibach Pro Kit , başka marka arama boşuna, birkere bu marrka hem kalitesiyle kendini kanıtlamış , hemde toyotanın orjinal diye sattığı spor yayları üreten firmadır zaten kendileri

sadece toyotanın servisinden aldıklarında Eibach yazmaz okadar

ben 5 yıldır 3,5cm lik Eibach Pro Kit yaylarla kullanıyorum aracımı , yol tutuşundan ve konforundan oldukça memnunum, daha sert yaylı araçlara bindim her çukuru ön torpidodan göüslükten hissediyorsun , bu yaylarda ise yarı yarı performans ve konfor sunulmuş, ailemle araca binince bir sıkıntı yaşamıyorum konfor açısından, hiçkimsede arabanın yayları çok sert rahatsız ediyor diye şikayet etmedi.
Sürtme konusuna gelince ben bugüne kadar aracın altını 3 5 defa sürtmüşümdür oda araçta 5 kişi ve bayram dönüşü bagaj full dolu iken, ancak bu demek değilki sendede bukadar sürtücek, tabiki ben dikkatli kullanıyorum aracımı tümseklerden geçerken mutlaka çapraz geçerim , mümkün olduğunca aracımı bozuk yolada sokmam