0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hikmet bey ben spor yay tavsiye ederim abimin arabasında 3,5 cm spor yay+ 17 inç 40 yanak lastik var virajlara öyle bir giriyorki hiç yatma esneme yok çok güzel Yeni corolla 1,6 benzinli(124 hp ) bizi gecemedi bizinki 1,3 enjeksiyon 2000 model (86 hp + lpg )gecemedi Neden yol virajlıydı:D
altını sürtmek konusunda benim kadar çeken yoktur bu sitede (bilkent yollarını bilenler gülümsüyorlardır şu an) arabamın ön tarafını 5cm arka tarafını 3.5 cm düşürdüm..görüntüden abartı memnunum, yol tutuştan abartı memnunum ama konfor hiç yok, bir de altını sürtmeden gezmek diye bir şey yok, unut onu..ben 12 yıldır vuruyorum bir şey olmuyor, bu 1 aydır iyice vuruyorum (vurmak değil aslında sürtmek) hiç ama hiç bir şey olmuyor, biraz da sakinleştiriyor, çünkü hopluyor zıplıyor hızlı gidince, altını vurcam bilmemne diye hız yapamıyor insan o yönden de yararlı bir de ilginç bir şekilde frenleri iyileşti benim arabanın..kızaklama azaldı
abi lastik başına düşen ağırlık oranları değişmiş olabilirmi? hani frene basınca ön tekerlere binen yün oranı sert ya yaylar dağılımı değişmiş olabilir bence.Ama bu işi çözmek için mühendislik yapmak lazım
Nazım ve Coşkun beni bulmanı söylemiş ama sen hala bana özel mesaj atmamışsın ne iş Spor Yay olarak aracına tek bir ürün tavsiye ederim Eibach Pro Kit , başka marka arama boşuna, birkere bu marrka hem kalitesiyle kendini kanıtlamış , hemde toyotanın orjinal diye sattığı spor yayları üreten firmadır zaten kendileri sadece toyotanın servisinden aldıklarında Eibach yazmaz okadar ben 5 yıldır 3,5cm lik Eibach Pro Kit yaylarla kullanıyorum aracımı , yol tutuşundan ve konforundan oldukça memnunum, daha sert yaylı araçlara bindim her çukuru ön torpidodan göüslükten hissediyorsun , bu yaylarda ise yarı yarı performans ve konfor sunulmuş, ailemle araca binince bir sıkıntı yaşamıyorum konfor açısından, hiçkimsede arabanın yayları çok sert rahatsız ediyor diye şikayet etmedi.Sürtme konusuna gelince ben bugüne kadar aracın altını 3 5 defa sürtmüşümdür oda araçta 5 kişi ve bayram dönüşü bagaj full dolu iken, ancak bu demek değilki sendede bukadar sürtücek, tabiki ben dikkatli kullanıyorum aracımı tümseklerden geçerken mutlaka çapraz geçerim , mümkün olduğunca aracımı bozuk yolada sokmam
Lastik cins ve ebatları da değişti ise bunuda hesaba katmak lazım bence Türkay. Ser yay esnemeyi azalttığı için frenajda yük daha efektif olarak lastiklere aktarılıyordur. Tabi akslar arası ağırlık değişimlerinede etkisi olmuştur ama bunu özel cihazlarla ve Mustafa'nın söylediği gibi mühendislikle net ve detaylı olarak belirleyebiliriz bence. Mesut'un söylediği gibi Eibach yayları bende konfor, spor dengesi sebebi ile öneririm.