Gönderen Konu: orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??  (Okunma sayısı 5362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: orjinal yayları kestirsem bi sorun yaşarmıyım??
« Yanıtla #40 : Aralık 08, 2009, 13:12:53 »
Hikmet bey ben spor yay tavsiye ederim abimin arabasında 3,5 cm spor yay+ 17 inç 40 yanak lastik var virajlara öyle bir giriyorki hiç yatma esneme yok çok güzel :) 

Yeni corolla 1,6 benzinli(124 hp ) bizi gecemedi bizinki 1,3 enjeksiyon 2000 model (86 hp + lpg )
gecemedi

Neden yol virajlıydı:D

ondada yay olsaydı sizde onu geçemezdiniz :D
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 08, 2009, 13:12:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 08, 2009, 14:14:32 »
altını sürtmek konusunda benim kadar çeken yoktur bu sitede (bilkent yollarını bilenler gülümsüyorlardır şu an) arabamın ön tarafını 5cm arka tarafını 3.5 cm düşürdüm..görüntüden abartı memnunum, yol tutuştan abartı memnunum ama konfor hiç yok, bir de altını sürtmeden gezmek diye bir şey yok, unut onu..ben 12 yıldır vuruyorum bir şey olmuyor, bu 1 aydır iyice vuruyorum (vurmak değil aslında sürtmek) hiç ama hiç bir şey olmuyor, biraz da sakinleştiriyor, çünkü hopluyor zıplıyor hızlı gidince, altını vurcam bilmemne diye hız yapamıyor insan o yönden de yararlı :P bir de ilginç bir şekilde frenleri iyileşti benim arabanın..kızaklama azaldı :blink:
abi lastik başına düşen ağırlık oranları değişmiş olabilirmi? hani frene basınca ön tekerlere binen yün oranı sert ya yaylar dağılımı değişmiş olabilir bence.Ama bu işi çözmek için mühendislik yapmak lazım :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 08, 2009, 15:00:37 »
abi lastik başına düşen ağırlık oranları değişmiş olabilirmi? hani frene basınca ön tekerlere binen yün oranı sert ya yaylar dağılımı değişmiş olabilir bence.Ama bu işi çözmek için mühendislik yapmak lazım :D
frene basınca araba öne doğru yığılır ya o azaldı o kadar..ama mantık olarak o yığılmanın kızaklamayı azaltması gerekmez mi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 08, 2009, 17:08:46 »
  Lastik cins ve ebatları da değişti ise bunuda hesaba katmak lazım bence Türkay. Ser yay esnemeyi azalttığı için frenajda yük daha efektif olarak lastiklere aktarılıyordur. Tabi akslar arası ağırlık değişimlerinede etkisi olmuştur ama bunu özel cihazlarla ve Mustafa'nın söylediği gibi mühendislikle net ve detaylı olarak belirleyebiliriz bence.
 Mesut'un söylediği gibi Eibach yayları bende konfor, spor dengesi sebebi ile öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #44 : Aralık 08, 2009, 17:09:38 »
Nazım ve Coşkun beni bulmanı söylemiş ama sen hala bana özel mesaj atmamışsın ne iş :D :D :D

Spor Yay olarak aracına tek bir ürün tavsiye ederim Eibach Pro Kit , başka marka arama boşuna, birkere bu marrka hem kalitesiyle kendini kanıtlamış , hemde toyotanın orjinal diye sattığı spor yayları üreten firmadır zaten kendileri :D sadece toyotanın servisinden aldıklarında Eibach yazmaz okadar :)

ben 5 yıldır 3,5cm lik Eibach Pro Kit yaylarla kullanıyorum aracımı , yol tutuşundan ve konforundan oldukça memnunum, daha sert yaylı araçlara bindim her çukuru ön torpidodan göüslükten hissediyorsun , bu yaylarda ise yarı yarı performans ve konfor sunulmuş, ailemle araca binince bir sıkıntı yaşamıyorum konfor açısından, hiçkimsede arabanın yayları çok sert rahatsız ediyor diye şikayet etmedi.

Sürtme konusuna gelince ben bugüne kadar aracın altını 3 5 defa sürtmüşümdür oda araçta 5 kişi ve bayram dönüşü bagaj full dolu iken, ancak bu demek değilki sendede bukadar sürtücek, tabiki ben dikkatli kullanıyorum aracımı tümseklerden geçerken mutlaka çapraz geçerim , mümkün olduğunca aracımı bozuk yolada sokmam

mesut abi dersim vardı sabahın köründen beri mesajı akşam atarım diye düşündüm  herkes sana yönlendirdi vallahi yoğun istek üzerine seni bekledik burada :D :D ayrıca verdiğin bilgiler için de çok sağol rahatlattı söylediklerin istanbulun yollarını da öğreniyorum yavaş yavaş zaten...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 08, 2009, 19:14:36 »
  Lastik cins ve ebatları da değişti ise bunuda hesaba katmak lazım bence Türkay. Ser yay esnemeyi azalttığı için frenajda yük daha efektif olarak lastiklere aktarılıyordur. Tabi akslar arası ağırlık değişimlerinede etkisi olmuştur ama bunu özel cihazlarla ve Mustafa'nın söylediği gibi mühendislikle net ve detaylı olarak belirleyebiliriz bence.
 Mesut'un söylediği gibi Eibach yayları bende konfor, spor dengesi sebebi ile öneririm.
yay dışında hiç bir şey değişmeden farkı gözlemledim 1 ay öyle bindim şimdi kışlık lastikler var bunlar daha iyi tutunuyor şu an frenlerim muaazzam..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli