Toyota corolla 1.4 d4d 2006 terra sedan yağ haznesi kaç litre bilen var mı ona göre yağ bakacağım.
Tamam Ufuk Bey Tem Oto ile de görüştüm gayet güzel bir liste yolladılar.
Hayırlı olsun,
Bakımın en kralını görmüştür araba,bende tek bişey söyleyeceğim,
_Kıskanıyoeum şu İstanbul'da oturanları mis gibi tem otoda bakım yaptırıyorlar, @Ufuk Sönmez (16363) bey sizde tarcanlar gibi bayilikker verseniz süper olur.
Üşenmedim İzmit' ten sabah erkenden kalkıp gittim, fazlasıyla değdi uykusuz kalmaya ve yapılan masrafa
bu hafta ankara ivedik merkez sanayide teknik oto var orada 10 bin bakımı için gittim. 10 40 yağ koyuyordu 5 40 castrole 320 tl dedi 5 30 lukoil yağa 200 tl dedi hava filtresi ve polen filtresi değişimi oldu .başkada bişey yok işçilik 100 tl toplam 400 tl harcadık.
Merhabalar, gece gece aklıma takıldı. 2015ten beri 2002 model terra kullanıyoruz. Araç 50.000'kmdir bizde ve bu süre zarfında rutin bakımlar hariç (yağ bakımı, filtreler, fren balataları antifiriz) araçta her hangi bir parça değişimi olmadı. Dikkat etmemiz gereken kontrol edilsin gerekiyor ise değişsin diyebileceğiniz parça mevcut mudur? (v kayışı vs) Bu arada aracın güncel km'si 250.000. Biz aldığımızda 200.000'de idi.
Merhabalar, gece gece aklıma takıldı. 2015ten beri 2002 model terra kullanıyoruz. Araç 50.000'kmdir bizde ve bu süre zarfında rutin bakımlar hariç (yağ bakımı, filtreler, fren balataları antifiriz) araçta her hangi bir parça değişimi olmadı.
Dikkat etmemiz gereken kontrol edilsin gerekiyor ise değişsin diyebileceğiniz parça mevcut mudur? (v kayışı vs) Bu arada aracın güncel km'si 250.000. Biz aldığımızda 200.000'de idi.
Sıvılar, şanzıman yağı ve fren hidroliği, V Kayısı, pcv hortumları, radyatör hortumları vb. kauçuk aksamı parçalar, hepsini tek seferde olmasa bile peyderpey değiştirmeniz olası sorunları bertaraf eder, tabi radyatör alt ve üst hortumlarını birlikte değiştirir ve soğutma sıvısını son kullanılan ürün ile aynı ürünü eklemeniz daha mantıklı bir iş olur, hava filtre kazanında iki adet plastik T klips vardır, daha önce değiştirmediyseniz bir bakımda elinizde kalma ihtimaline karşın değiştirebilirsiniz, kaçırmasını beklemeden supap kapak contasını ve pullarını değiştirebilirsiniz, zincir de ses yoksa bile zincir gergi pistonunu, en kötü ihtimal ile o ringini, yağ dolum kapağı contasını değiştirebilirsiniz.
Sıvılar, şanzıman yağı ve fren hidroliği, V Kayısı, pcv hortumları, radyatör hortumları vb. kauçuk aksamı parçalar, hepsini tek seferde olmasa bile peyderpey değiştirmeniz olası sorunları bertaraf eder, tabi radyatör alt ve üst hortumlarını birlikte değiştirir ve soğutma sıvısını son kullanılan ürün ile aynı ürünü eklemeniz daha mantıklı bir iş olur, hava filtre kazanında iki adet plastik T klips vardır, daha önce değiştirmediyseniz bir bakımda elinizde kalma ihtimaline karşın değiştirebilirsiniz, kaçırmasını beklemeden supap kapak contasını ve pullarını değiştirebilirsiniz, zincir de ses yoksa bile zincir gergi pistonunu, en kötü ihtimal ile o ringini, yağ dolum kapağı contasını değiştirebilirsiniz.
Yanıtın için teşekkür ederim Ufuk Abi. Bujiler için ne diyorsun. Yanlış hatırlamıyor isem 210.000 iken değişmişti. 40.000 km'dir aynı bujiler. Araçta lpg'de mevcut. Değiştirilmeli midir?
Yanıtın için teşekkür ederim Ufuk Abi. Bujiler için ne diyorsun. Yanlış hatırlamıyor isem 210.000 iken değişmişti. 40.000 km'dir aynı bujiler. Araçta lpg'de mevcut. Değiştirilmeli midir?
Rica ederim, değişim periyodu gelmiş zaten.
Rica ederim, değişim periyodu gelmiş zaten.
iyi günler e12 kasa 230 bindeki aracım için benzin hangi marka ve viskozite sizce kararsız kaldım
iyi günler benim aracım 197.000 km.de corolla 1.6 hb . Ben 5w 30 yağ kullanıyorum.
Benim görüşüme göre 230.000 km deki arabaya ;eğer yağ yakma eksiltme yoksa 5w-30 la devam edilir daha sonra 5w-40 tam sentetiğe geçilir.
Mobil yağın bir çok serisi var. 3000 serisi 5 30 da hangisi e12 kasaya uygun. R mi yoksa fe mi? Mobil süper 3000 r serisi için Renault araçlar demiş, fe serisi için ford araçlar demiş. Hangisi bizim araçlar için uygun bilgisi olan varsa sevinirim.
Mobil yağın bir çok serisi var. 3000 serisi 5 30 da hangisi e12 kasaya uygun. R mi yoksa fe mi? Mobil süper 3000 r serisi için Renault araçlar demiş, fe serisi için ford araçlar demiş. Hangisi bizim araçlar için uygun bilgisi olan varsa sevinirim.
Cevap hepsi

Zaten mineral tabanlı yarı sentetik 10 40 yağ kullanılıyor. 5 30 yağlardan herhangi biri bile en az yarı sentetik kadar kaliteli olacaktır. Toyota araçları için benzinlide özel öretim veya fabrika onayı olmaz. SPI SL yağlardan herhangi birini veya daha iyisini kullanabilirsiniz. Tamamen kendi düşüncem.
Benim görüşüme göre 230.000 km deki arabaya ;eğer yağ yakma eksiltme yoksa 5w-30 la devam edilir daha sonra 5w-40 tam sentetiğe geçilir.
peki tokay bey lpgli yağ yakan bir araç için hangi yağ daha uygundur. 5w-40 kullanabilir miyiz ve hangi marka sizce
Yağ yakma veya eksiltme ve lpg olunca 5w/40 sentetik yağla devam edilir,her 1000 km de yağ seviye kontrolü yapılır,2-3 yağ değişiminden sonra sorun yoksa bu şekilde devam edilir,yağ marka konusu fiyata göre değişiyor ancak belli 2-3 markanın kendi bayisinden alırsınız.
Periyodik bakimlarda 1 sefer motul ( sanayiden ve filtreler tem otodan) bir sefer serviste servis yagi kullansam sorun yaratir mi? ( 5_30 kullaniyorum,)( ve en azindan serviste 4 teker sokulup temizleniyor,...)
Doğrudur,periyodik bakım km ye göre bakım kitabında yazan tüm maddelerin tam kontrolü ile olur,sanayi tipi bakımda sadece fiyata göre yağ değişimi ve bulunabilen en ucuz filtrelerin değişimi ile bakım yapılmış olmaz, 4 teker bakımı,balata disk kontrolü,alttan öntakım kontrolü,km ye ve yıla göre şanzıman,hidrolik yağı değişimi,kayış vs kontrolü yapılırsa bakım olmuş diyebiliriz,eğer iyi bir resmi servis ise hangi km lerde hangi parçanın sorun yaratacağını bilirse onu yolda kalmadan değiştirmelidir,örneğin teker rulmanları ortalama 110 bin km de sorun çıkaracaksa bunu 100 bin km de değiştirip vatandaşın çoluk çocuk yolda kalıp 2-3 misli onarım bedelini ödeme zorunda kalmasını engellemelidir.
Yağ yakma veya eksiltme ve lpg olunca 5w/40 sentetik yağla devam edilir,her 1000 km de yağ seviye kontrolü yapılır,2-3 yağ değişiminden sonra sorun yoksa bu şekilde devam edilir,yağ marka konusu fiyata göre değişiyor ancak belli 2-3 markanın kendi bayisinden alırsınız.
dün motul yağ değişimi yapan bi tamirhane ile görüştüm 5w-40 sizin arayaba ince olur (corolla e120 kasa, 250000km) dedi 10w-40 koyarız dediler. bildiğim kadarıyla tam sentetik bir yağ değil bu 5W-40 da ısrarcı olmalı mıyım?