0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
dün motul yağ değişimi yapan bi tamirhane ile görüştüm 5w-40 sizin arayaba ince olur (corolla e120 kasa, 250000km) dedi 10w-40 koyarız dediler. bildiğim kadarıyla tam sentetik bir yağ değil bu 5W-40 da ısrarcı olmalı mıyım?
Aracım E120 kasa 2005 model 214.000km düz vites lpg'li. İlk sahibiyiz. Bu zamana kadar bilinen markaların (castrol, mobil vb.) 10 40 yağlarını koydular ustalar. Yağ eksiltme olayı ile karşılaşmadım. Yakıt konusunda da çevremdeki araçlara göre en az yakanlardan biri. Bu sayfaya bakınca 5 40 olması gerektiği kanısına vardım.Bilen arkadaşlar bundan sonra 5 40'a geçmemin ne gibi artısı ya da eksisi olur? Geçmelimiyim?Ya da başka bir öneriniz var mı?Mevsim etki ediyorsa Yaşadığım yer nevşehir.
Neler yapıldı araca,ücret çok düşük görünüyor,diğer sorunuza gelince hava tutulmuş orijinal hava filtresi daha iyidir,sonuçta orijinal filtre servise geldiğinde değiştirirsiniz.
Benim de şimdilerde bakıma girmem lazım. Ancak ben 5-30 kullanıyorum.. 88000 deyim..
@Mahmut Bere (34883) Ben E110 1.6 vvt-i icin Mann w68/3 kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ederim. E120 için de aynı olsa gerek. Contası, içteki filtresi, bypass valfi hepsi kaliteli. Ele alınca ağırlığından anlıyorsunuz. Buradan aracı girip uygun filtreleri görebilirsiniz. https://www.mann-filter.com/tr-tr/katalog.html
Muhtemelen aynı filtre.. çünkü sitelerde 99-07 olarak satılıyor.Satılanlar orjinal mıdır?