0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
işte sorunda orda servis geçmişini bilmiyorum aracın en son kaç kmde hangi tarihte bakıma girdiğini falan bilmiyorum öğrenmeninde bir yolu yok sanırım
Aracı babam aldı ben okuldaydım öğrenciyim yağı vs si değişmiş o kadarını biliyorum yetkili serviste en son ne zaman işlem yapıldığını bilsem ona göre davranırım aldığımızda tanıdığımız bir ustaya göstermiş bilgisayara bağlamış kaportacı buydu falan herşeyine bakmışlar tertemiz motor çıktı babamda almış serviste yapılan işlemin hangi tarihte hangi kmde yapıldığını nasıl öğrenebilirim İlke abi tanıdık yoksa öğrenemessin dedi durum böyleyse tanıdık yok
Merhaba,2004 corolla kullanıyorum. 1.6 benzinli, manuel, terra.140.000 km ye geldi araç.Özel servise götürecegim 140.000 bakım için.Servis, 140.000 bakım önemli değil, 160.000 bakım önemli dedi.Ne dersiniz ? Doğru mu bu ?140.000 bakımda özellikle değişmesi gereken bir parça var mı ?
Ağır bakımlar her 40.000km'lik periyotlarla yapılmaktadır.Bunda normal bakımdan haricen fren hidroliği değişir.Fakat servis bunu size söylerken aracınızın son ağır bakımının 120.000km'de yapıldığını varsayarak söylüyor.
Servis 30bin bakımda motor yağı hava filtresi polen filtresi yağ filtresi enjektör temizleyici işlemleri yapıyor ama 30bindeki araca enjektör temizleyici bana pek mantıklı gelmiyor
peki yağın 10000 demi değişmesi gerekir yoksa kaç km olursa olsun 6 ayda bir mi değişmeli? servis yağ 4000 de ama 6 ayı geçtiği için değişmek gerekiyor diyor.. ne yapayım?